Mata o le a galue le komepiuta e aunoa ma se kata vitio?

E tele tulaga e mafai ai ona faagaoioia se komepiuta e aunoa ma se kata vitio ua faʻapipiʻiina i totonu. O lenei tusiga o le a talanoaina ai avanoa ma faʻaaliga o le faʻaaogaina o sea PC.

Faʻamatalaga komepiuta e aunoa ma se kalapu kalafi

O le tali i le fesili o loʻo faʻaalia i totonu o le tusiga o le a ioe. Ae i le avea ai o se tulafono, o fale uma o le PC ua faʻapipiʻiina se kata vitio faʻasolosolo atoa pe o loʻo i ai se autu faapitoa faapitoa o le vitio i totonu ole gaioiga tutotonu, lea e suia ai. O nei masini e lua e matua ese lava i tulaga faʻapitoa, o loʻo atagia mai i uiga autu o le ata vili: le tele o le pu, o le tele o le vitio ma se numera o isi.

Faʻamatalaga auiliili:
O le a le kata faʻataʻitaʻi ata
O le a le uiga o le kata vitio faʻatasi

Ae ui lava i lea, o loʻo faʻatasi i latou i la latou galuega autu ma le faʻamoemoe - o le faʻaalia o le ata i le mata. O kata vitio, ua fausia ma vaʻaia, oe nafa ma le ata vaaia o faʻamatalaga o loʻo i totonu o le komepiuta. A aunoa ma le vaaia faʻaali ata o tagata suʻesuʻe, tusitala o tusitusiga, ma isi polokalama e masani ona faʻaaogaina, o masini komipiuta o le a foliga le lelei le faʻafefe i le tagata faʻaaoga, e faamanatu ai se mea o uluai faʻataʻitaʻiga o tekonolosi komepiuta komepiuta.

Vaʻai foi: Aisea e te manaʻomia ai se kata vitio

E pei ona taʻua muamua, o le a galue le komepiuta. O le a faaauau pea ona tamoe pe afai e te aveesea le kata vitio mai le iunite, ae o le taimi nei o le a le mafai ona faʻaalia le ata. O le a tatou iloiloina ni auala e mafai ai e le komepiuta ona faʻaalia se ata e aunoa ma le faʻapipiʻiina o se kata tuʻufaʻatasi, o lona uiga, e mafai lava ona faʻaaogaina atoatoa.

Faʻapipiʻi ata faʻataʻitaʻi

O tupe meataalo faʻapipiʻi o se masini lea e maua ai lona igoa mai le mea moni e mafai ona na o se vaega o se gaosiga po o se motherboard. I le PPU, e mafai ona i ai i le tulaga o se isi vitio eseese, faʻaaoga le RAM e foia ai ona faafitauli. O sea kata e leai sona lava ata vitio. Atoatoa e avea o se auala mo le "pereidki" vaevaeina o le autu autu o kalama po o le faaputuputuina o tupe mo le faataitaiga oe manaomia. Le faia o galuega masani i aso faisoo, e pei o le faimalaga i luga o le Initaneti, o le galue ma ni faʻamatalaga poʻo ni laulau e pei o se puʻe o le a saʻo.

E masani lava, e mafai ona maua ni faʻataʻitaʻiga faʻafeiloaʻiga i totonu o komepiuta ma isi masini feaveaʻi, aua latou te faʻaitiitia le malosi pe a faʻatusatusa atu i ata vitiō. O le gaosiga aupito sili ona lauiloa o tagata faifaʻatasia ma kata faʻataʻatiaina ata o le Intel. Faʻatinoina faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo o le igoa "Intel HD Graphics" - atonu o le tele o taimi e te iloa ai sea logo i luga o komepiuta komepiuta.

Vili i luga o le laupapa

I le taimi nei, o tulaga faʻapitoa o tina tapena mo tagata masani e seasea. E sili atu ona tele taimi e mafai ai ona maua i le lima pe ono tausaga talu ai. I totonu o le laupapa, o le pulou puʻupuʻu faʻamalosi e mafai ona i ai i le alalaupapa i matu po o le soli luga o luga. O le taimi nei, o nei faʻailoga, mo le tele o vaega, o loʻo faia mo faila o le polokalama. O le faʻatinoga o ia kiriata vitio e laʻititi lava, aua ua mamanuina mo le faʻaalia o ni atigi muamua lea e te manaʻomia e te ulufale ai i tulafono e pulea le masini.

Faaiuga

O filifili nei mo le faʻaaogaina o se PC poʻo le komepiuta e aunoa ma se kata vitio. O le mea lea, pe a manaʻomia, e mafai ona e fesuisuiai i se kata vitiva faʻatasi ma faʻaauau pea ona galue i le komipiuta, aua e toetoe lava o soʻo se faagasologa faʻaonapōnei e aofia ai.