E iloa e le Yota le maua


O le toʻatele oi tatou e faʻaogaina WiMAX ma LTE fesoʻotaʻiga e faʻaoga i le Initaneti. E tatau i le kamupani tuʻufaʻatasia Yota ona nofo i se nofoaga talafeagai i lenei vaega o tautua faʻaeletogo. Ioe, e matua faigofie lava ma faigofie - na faʻapipiʻiina le modem i totonu o le komepiuta, ma, faatasi ai ma le inisiua, na ou mauaina le televave o le Initaneti. Ae o le tele lava o faafitauli e fesoʻotai ma se faailo vaivai ma le maualalo o le fesoʻotaʻiga i le Initaneti. O le a se mea e mafai e se tagata masani ona faia i se tulaga le lelei?

Faamalosia le faailo Yota

I le taimi nei, o le kamupani a le Yota e tuʻuina atu faʻamatalaga i ni faʻafesoʻotaʻiga se lua o le 1800 ma le 2600 MHz, lea e tatau ona faʻatagaina i soo se tagata fai saofaga i totonu o le laina e oʻo atu i le fitu kilomita mai le nofoaga autu e talia ma le mautinoa se faailoilo. Ae i le faʻatinoga, o leea o leitio e maualuga le maualuga, aemaise lava i tulaga o le tamaoaiga o le taulaga, o loʻo i ai se meatotino leaga e atagia mai i faʻalavelave, faʻavaivaia ma le solo. O le malosi o le faailo e pa'ū, o le saoasaoa o le fesoʻotaiga i luga ole Initaneti ua faʻaitiitia. Sei o tatou taumafai faatasi e faʻamalosia mea e tatau ai. Auala mo le faʻaleleia o le taliaina o le faailo a le Yota e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: faʻatauvalea ma e manaʻomia ai tupe faʻafaigaluega tetele.

Metotia 1: Suia le port USB

O le tele o taimi, e faʻafesoʻotaʻi e tagata faʻaoga le modem Yota i ports USB i le pito i luma ole vaega o le komepiuta, faʻamalosia a latou taga ma le mea moni e sili atu ona latalata ma faigofie. Ae tusa ai ma tagata atamamai, e le fautuaina lenei mea. O nei ports o loʻo fesoʻotaʻi atu i le motherboard ma uaea miti ma o loʻo i ai sina paʻu o le malosiaga o le faailo mai le modem i lenei laasaga. O le mea lea, ia fesuiai le "sulu" i le uaea USB i le tua o le mataupu ma e mafai ona e matauina se laʻititi faʻalelei i uiga fesoʻotaʻiga.

Metotia 2: Faʻaopoopoga o le USB

E mafai ona e faʻaaogaina se cable faʻapipiʻi faigofie e pei o se aniani. Soo se uaea o lenei ituaiga ma se umi e oo atu i le 5 mita e fetaui lelei, sili atu ma le paʻu kopa ma pine mama.

  1. Matou te faʻapipiʻi se tasi i le uta USB i le pito i tua o le iunite, le lua i totonu o le modem Yota.
  2. I soʻo se masini komepiuta, faʻaoga i le pusa o le tuatusi:10.0.0.1ma tulei Ulufale.
  3. Tatou pau i luga o le itulau o uiga o le modem. O iinei tatou te matua fiafia ai i le RSSI (RSRP) ma le CINR. O le tele latou, o le sili atu lea.
  4. E iai le modem Yota i tafatafa o le faamalama poʻo luga o le faletusi. Faʻamalie malie, siakiina pea le lelei ma le malosi o le faailo, matou te taulai atu i le CINR. Saili le nofoaga sili ona lelei. O le faʻaliliuga o le faailo e faʻaaogaina ai le cable cable extension e mafai ona taua tele.

Metotia 3: Anetena nofofale

Faʻaaogāina o mea faigaluega i le taimi nei, e mafai ona e faia se aneti faʻanatura e faʻalautele le faailo o le Yota. O le filifiliga sili ona faigofie o le mea lea e taʻua o le "4G colander". O mea faigaluega i totonu o fale taitasi, matou te ave ai se mea e teu ai le alumini, tuʻu le modem i totonu o lana pesini, ma o le vaega pito i luga o le "sulu" o loʻo i le totonugalemu o le ipu, e tutusa ma le pito i lalo. E tusa ai ma le au tufuga, o le faʻamaonia faʻatasi ma le fesoasoani a lenei oloa e mafai ona faaluaina.
O le isi mea e faia e le tagata lava ia mai mea vavalalata e mafai ona fausiaina mai taʻalo masani mai meainu. Oti le tapuni i le isi itu, fai se pu i le ogatotonu o le fagu, lea tatou te tuʻu ai le modem Yota e fesoʻotaʻi i le komepiuta e ala i le cable extension extension. Matou te sailia se tulaga i luga o le faamalama po o luga o le faapaologa ma le faailo sili ona lelei. O le mauaina o lenei uila e mafai ona iloagofie.
O se faʻaleleia atili o le faʻamalosia o faailoilo E mafai e Yota ona tuʻuina atu se ata satelite faʻatautaia, ae a le o le tagata liliu mai e te manaʻomia le faʻaleleia o le modem. Ona tatou maua ai lea o le nofoaga o le nofoaga autu. Ina ia faia lenei mea, valaau le auaunaga lagolago a le Yota ma fesili atu i le tagata faʻapipiʻi e fesoasoani saʻo e faʻatonuina le aniani.
O le lautele o le gaosiga faʻapitoa iinei e le gata. I luga o le Initaneti, o le ae mauaina le fiaselau o filifiliga faila o le antenna mo le mauaina o se faailo a le Yota. Afai e manaʻomia, e mafai ona e siaki le faʻatinoga ma le aoga o fausaga ua fuafuaina.

Metotia 4: Meafaigaluega e faʻaleleia ai le faailo

Rusia ma kamupani gaosi oloa mai fafo latou te ofoina atu i le tagata faatau le tele o ituaiga meafaigaluega e faaleleia ai le faailoga 4G. E mafai ona e faʻatau ma faʻapipiʻi se anetena i totonu pe fafo foi ma se mea e faʻaleleia pe faʻafefe. Ae ia mautinoa o le teuina o tupe i ia ituaiga masini o le a manuia, o le mea e leaga ai, e le mafai. O tagata taʻitoʻatasi taʻitasi o le laufanua ei ai a latou lava tulaga o le faasalalau o leitio, le tikeri o le faʻaogaina o nofoaga autu, le maualuga o le faʻafefe, ma isi. Afai ei ai le faʻaaliga saʻo i le emitter BS, ona sili atu lea ona atamai le faʻataʻitaʻiina o se uila vaʻaiga. E foliga o ia i le ata.
Afai ei ai ni faʻalavelave matuia i le va o le olo ma le modem, e lelei tele le faʻataʻitaʻiina o le uʻamea o le vaega e faʻamaonia i tulaga o le ata lafoia ma faʻasalalau. I fafo atu, o le panel panel e foliga mai o se pusa laititi.
E tauaofai. Le faʻamalosia o le faailoilo a Yota e moni lava. E mafai ona e faʻaaoga meafaigaluega ma mea faigaluega faʻapitoa. E mafai ona e filifilia le auala e talafeagai mo ou tulaga ma avanoa. Le manuia!