Fatufatuaʻi se faʻafitauli faʻaalia.

E masani lava, o tagata e faʻaaogaina ituaiga eseese o le polokalama faʻaogaina o Windows e tatau ona natia soo se tasi faʻatasi ai ma faila. E mafai ona faia lenei mea i le taimi e tasi i le tele o auala, lea o le a tatou faamatalaina mulimuli ane i le gasologa o lenei tusiga.

Faʻapolo pepa i Windows

Muamua lava, e taua le faia o se faʻailoga ua uma ona tatou paʻi i luga o le autu o le natia o laupepa ma faila i le Windows OS i isi tusitusiga. O le mafuaʻaga lea o le a matou tuʻuina atu ai fesoʻotaʻiga i faatonuga talafeagai.

I le avea ai o se vaega o faatonuga autu, o le a tatou paʻi atu i ituaiga eseese o le polokalama o le faagaoioia o Windows. I le taimi lava e tasi, ia e iloa, o le mea moni, e leai se tasi o OS, amata mai i le fitu, ei ai ni eseʻesega sili ona ese mai isi lomiga.

I le faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, tatou te fautuaina foi e te gauai i le tusiga e uiga i le autu o le faʻaalia o laupepa. E mafua lenei mea i le mea moni o le tasi auala poʻo le isi atonu e talafeagai e toe faafoi ai suiga i la latou uluai setete.

Vaʻai foi: Faʻaalia o faila natia ma faila

Metotia 1: Faʻamaumauga o le uila i le Windows 7

E pei ona tatou taʻua muamua, o le a tatou paʻi atu i le faagasologa o le natia o faila i lomiga eseese o le Windows operating system. E ui i lea, e tusa lava pe mafaufau i se auala faapena, o fautuaga e aoga tele e le gata i le iloiloga, ae faapea foi i isi.

Aʻo leʻi liliu atu i le fofo o le mataupu, e taua le taʻua o soʻo se faʻamatalaga e mafai ona natia i le auala lava lea e tasi e pei o faila. O le mea lea, o lenei faʻatonuga e faʻaaoga tutusa i soʻo se pepa aloaia talafeagai, pe o tusi talosaga poʻo faʻamaumauga a le aufaasālalau.

E mafai ona e natia soo se tusi, e tusa lava po o le a lona tikeri o le atoatoa.

O se faʻasesega i tulafono lautele mo le faʻaaogaina o le faʻamalologa o le faʻatinoina o galuega o faila o le faiga. O lenei mea e aʻafia ai i le lumanaʻi ma uluai vaega o Windows.

I le faʻatulagaga o le tusiga o loʻo i lalo, o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona natia soʻo se ituaiga o faʻamatalaga e faʻaaoga ai auala eseese. O lenei mea e sili ona moni i auala e mafai ona aofia ai polokalama faapitoa.

Faamolemole ia matau, mo tagata e masani ai, o meafaigaluega e mafai ona faalauteleina tele e ala i le galue malosi o laina tusi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e faʻatinoina le faʻamalosiina o faʻamatalaga o loʻo natia, faʻaaogaina naʻo nisi o tulafono o le faʻaogaina o le polokalama.

Faitau atili: Faʻapefea ona natia se lisi i le Windows 7

I lenei tulaga ma le faʻaogaina o le polokalama, e mafai ona maeʻa le Windows 7.

Metotia 2: Faʻasalalau foliga i le Windows 10

Ae maise lava mo tagata e faʻaaogaina le vaevaega sefulu o le sefulu, matou te saunia foi se faatonuga i le natia o laupepa ma faʻamatalaga o faʻamatalaga uma. I lenei tulaga, ia iloa e fetaui lelei mo tagata e le gata i le Windows 10, ae o lona muamua.

Faʻamatalaga: Faʻapefea ona natia se faila i le Windows 10

I le faʻatulagaga o le mataupu ua taua i luga, tatou te aʻafia ai i le mafai ona faʻaaogaina le polokalame faʻapitoa a tagata atinaʻe tutoatasi e faʻamaonia le faʻagasologa o le puleaina o komepiuta ma, aemaise lava, e natia ituaiga o faʻamatalaga. E le gata i lea, ina ia mafai ona e suʻeina mea uma lava, e le tatau ona e faʻatauina le polokalama faʻapitoa, pe a oʻo mai i luga o se tuʻutuʻuga saoloto.

E taua le faia o se maliega pe a fai e tele faila ma faila i le nusipepa natia, o le faagasologa o le nanaina atonu e manaʻomia se taimi faaopoopo. I lenei tulaga, o le saoasaoa o faʻamatalaga faʻamaumauga e faʻatatau saʻo i luga o le puʻupuʻu faʻaaoga ma isi uiga o le komepiuta.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona natia mea na natia i le Windows 10

O le a leiloloa faʻafuaseʻi lava le nusipepa o faʻamaumauga mai le lisi o matua.

Afai e te manaʻo e matamata ia i latou, faʻaaoga le pito i luga o le pulepule.

I nisi auiliiliga o le faagasologa o le faʻaaliina o faila, matou te mafaufau ai i se tusiga faapitoa i luga o le saite.

Vaʻai foi: Auala e faʻaalia ai nusipepa natia

Faʻamaumauga taʻitasi ma siaki i ona meatotino "Natia", o le a faʻaalia i totonu o isi laupepa e ala i le manino o le ata.

Mo tagata ua lava le poto masani, o le mauaina o faʻamatalaga natia e le o se faʻafitauli. O lenei mea e faapitoa le moni i meafaigaluega i totonu o faʻasalalauga Windows.

I le lautele, e pei ona mafai ona e vaʻaia, e matua faigofie lava le natia o faila ma faila e faʻaaoga ai le mea autu ma le le na o Meafaigaluega faʻapitoa o loʻo faʻaogaina.

Metotia 3: Faʻaaoga polokalame faʻapitoa

I nisi tulaga, o oe, i le avea ai o se tagata e faʻaoga Windows, atonu e manaʻomia se auala sili atu ona faatuatuaina e natia ai le faila o faila, lea e fesoasoani tele i polokalama faʻapitoa. I lenei vaega o le tusiga, o le a tatou paʻi atu i polokalama faakomepiuta ua mamanuina e fesoasoani ai i tagata faaaoga i le natia o laupepa.

O polokalame e masani lava ona galue tutoatasi i meafaigaluega. O le mea lea, ona o le aveeseina o masini komepiuta ua uma ona faʻaaoga, o le a toe faʻaalia uma faʻamaumauga natia.

Liliu sao atu i le taua o lenei metotia, e taua le faia o se maliega lea ua tatou paʻi atu i nisi polokalama o le talafeagai tatau i metotia muamua ua iloiloina. Ae ui i lea, o latou tulaga e le faatapulaaina i le polokalama ua taʻua ma o le mea lea atonu e te manao i nisi mea tutusa talafeagai.

Faitau atili: Polokalama e natia tusi faitautusi

E masani lava, o polokalame e faʻapipiʻi ai foliga e manaʻomia ai oe e ulufale ma manatua le ki faalilolilo mo le mauaina mulimuli ane o faʻamatalaga.

Pe a talafeagai ai, i le auala lava lea e tasi i le tulaga o laupepa, e mafai ona e taitaia pepa eseese.

O nisi polokalama e lagolagoina ai se faʻataitaiga faigofie faʻataʻitaʻi e ala i le tosoina o mea lilo i totonu o le galuega. E mafai ona aoga lenei mea pe afai e te manaʻomia le natia o ni faila e ese mai i le tasi.

Faatasi ai ma isi mea, o le polokalama faʻapitoa e mafai ai ona e faʻaogaina le maualuga o le puipuiga e ala i le faia o upu faila i luga o faila ma faila.

E mafai ona e natia le faila, faatasi ai ma isi mea, faatasi ai ma le fesoasoani o se mea faʻapitoa e faʻaopoopoina i le taimi o le faʻatulagaga o polokalama ma tuʻu i le lisi autu o le tagata sailiili.

E taʻitaʻia e le lisi o faʻataʻitaʻiga o taga, e mafai ona e natia soʻo se tusi e aunoa ma ni faʻafitauli, e tusa lava po o le a le tikeri o lona atoatoaga. Ae ui i lea, e le tatau ona e faʻaaogaina lenei masini komepiuta ina ia natia ai faila faila ma faila, ina neʻi faʻafeiloai ai mea sese ma faigata i le lumanaʻi.

Faaiuga

I le avea ai o se mutaʻaga o lenei tusiga, e taua le taʻuina e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi metotia na tuʻuina atu, ma faʻamautinoa ai le puipuia o lau tusi patino. I lenei tulaga, i le faʻaaogaina o le polokalama, aua le galo e uiga i le upega tafailautusi, o le leiloloa e mafai ona avea ma faafitauli mo le tagata fou.

Aua nei galo o nisi o faila e mafai ona natia i se auala sili ona faigofie, e ala i le tapeina o faila natia i le faatulagaga o le polokalama.

Matou te faʻamoemoe ua mafai ona e taulimaina le faʻaaogaina o faʻailoga faila i le siosiomaga o le polokalama faʻaogaina o Windows.