Tuuina atu o savali i le Yandex.Mail

E le o se mea faalilolilo ao faagasolo le komepiuta, o le gaosiga e masani ona mafanafana. Afai ei ai le faaletonu o le PC pe ua le saʻo le fetuunaiga o le polokalama, o le a faasolosolo le faagasologa, lea e mafai ona tau atu i lona toilalo. E oʻo lava i komepiuta maloloina lelei mo le faʻagasologa o le taʻaloga, e mafai ona maua le overheating, lea e oʻo atu ai i le faʻatupulaia o le faʻatinoga o le tino. E le gata i lea, o le faateleina o le vevela o le gaosiga e avea o se ituaiga o faailoilo o le PC ua gau pe ua le saʻo le faatulagaina. O le mea lea, e taua le siakiina o lona taua. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona faia lenei mea i auala eseese ile Windows 7.

Vaʻavaʻai foi: Faʻaliliuga masani o le vevela mai meaola eseese

Faamatalaga o le vevela CPU

E pei o le tele o isi galuega i luga o se PC, o le galuega o le sailia o le vevela o le gaosiga e foia e ala i le faaaogaina o vaega e lua o metotia: meafaigaluega o le polokalama ma le faʻaaogaina o polokalama tʻatolu. Sei o tatou tilotilo i nei metotia i auiliiliga.

Metotia 1: AIDA64

O se tasi o polokalame pito sili ona mamana, lea e mafai ai ona e aoaoina se tele o faamatalaga e uiga i le komepiuta, o AIDA64, ua taʻua i lomiga muamua o Everest. Faatasi ai ma lenei aoga, e mafai ona faigofie ona e iloa le faailoga o le vevela o le gaosiga.

  1. Tatalo AIDA64 i le PC. A maea le matala o le polokalama, i lona itu tauagavale i le lisi "Menu" kiliki le ulutala "Komipiuta".
  2. I le lisi e amata, filifili "Sensors". A maeʻa, i le itu taumatau o le faamalama, o le tele o faʻamatalaga e maua mai masini komepiuta o le a utaina. Matou te matua fiafia lava i le poloka. "Taumafa". Tatou te tilotilo i faailoga i totonu o lenei poloka, i luma o lea tusi o loʻo i ai tusi "PPU". Ole maualuga ole PPU. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei faʻamatalaga e tuʻuina atu i ni vaega se lua: Celsius ma Fahrenheit.

I le faaaogaina o le AIDA64, e faigofie lava ona fuafua le faitauga o le vevela o le polokalama o le Windows 7. O le mea sili ona faaletonu o lenei auala o le totogiina lea o le talosaga. Ma o le taimi faʻaaoga saoloto e na o le 30 aso.

Metotia 2: CPUID HWMonitor

O le analogue o AIDA64 o le CPUID HWMonitor. E le maua ai le tele o faʻamatalaga e uiga i le polokalama e pei o le talosaga talu ai, ma e leai se atinaʻe gagana Rusia. Ae o lenei polokalama e matuai saoloto lava.

A maeʻa ona faʻalauiloa le CPUID HWMonitor, e faʻaalia se faamalama lea e tuʻuina atu ai pito sili o le komepiuta. O loʻo matou sailia le igoa o le PC processor. E i ai se poloka i lalo o lenei igoa. "Taumafa". O loʻo faʻaalia ai le vevela o vaega taitasi o le CPU. O loʻo faʻaalia i Celsius ma faʻamau i Fahrenheit. O le koluma muamua o loo faailoa mai ai le taua o faailoga o le vevela i le taimi nei, i le koluma lona lua le tau aupito maualalo talu mai le faalauiloaina o le CPUID HWMonitor, ma le lona tolu - o le maualuga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e ui i le gagana Igilisi, e faigofie lava ona iloa le maualuga o le CPU i le CPUID o le HWMonitor. E le pei o AIDA64, e le manaomia e lenei polokalama ona faia ni faʻaopoopoga faʻaopoopo pe a uma le faʻalauiloaina.

Metotia 3: Satema Masini

O loʻo i ai se isi talosaga e fuafua ai le vevela o le masini komepiuta i luga o se komepiuta ma le Windows 7 - CPU Thermometer. E le pei o polokalama talu ai, e le maua ai faʻamatalaga lautele e uiga i le polokalama, ae faʻapitoa i faʻamaoniga o le vevela o le PPU.

Download le masini masini komepiuta

A uma ona sii mai le polokalama ma faʻapipiʻi i luga o le komepiuta, faʻaaoga. I le tatalaina o le faamalama i le poloka "Taumafa", Ole maualuga o le CPU o le a faʻaalia.

O lenei filifiliga e fetaui lelei mo i latou o loʻo faʻaaogaina e taua tele le fuafuaina naʻo le vevela o le faagasologa, ma o le isi vaega o le faailo e itiiti le popole. I lenei tulaga, e leai se uiga e faʻapipiʻi ma faʻaaogaina le mamafa mamafa o faʻaaogaga e tele mea e maua ai, ae o lenei polokalame o le a avea ma auala.

Metotia 4: laina faʻatonu

Matou te liliu nei i le faʻamatalaga o filifiliga mo le mauaina mai o faʻamatalaga e uiga i le vevela o le CPU faʻaaogaina meafaigaluega na fausia i totonu o le faiga faʻaoga. Muamua, e mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o le poloaiga faapitoa i le laina o le poloaiga.

  1. O le laina o le poloaiga mo o tatou faamoemoega e manaʻomia e tamomoe e avea ma pule. Tatou kiliki "Amata". Alu i "Polokalama uma".
  2. Ona kiliki ai lea "Tulaga Faataatia".
  3. O loʻo lisiina se lisi o tusi pasi. Saili le igoa i totonu "Poloaiga Poloaiga". Kiliki i luga ma le kiliki mautu ma filifili "Faʻamasino e avea ma pule".
  4. Le tamoe i le poloaiga. Matou te aveina le poloaiga lenei:

    wmic / namespace: root wmi PATH MSAcpi_ThermalZoneMa oʻo mai le maualuga o le taimi nei

    Ina ia aua le tusia se faʻaaliga, faʻapipiʻi i luga o le komepiuta, kopi mai le saite. Ona i luga o le laina o le laina kiliki i luga o lona logo ("C: _") i le tulimanu pito i luga o le faamalama. I le lisi e tatala ai, alu i mea "Suiga" ma Pasili. A maeʻa lena, o le a faʻaaogaina le faʻaaliga i le faamalama. E leai se isi auala e faʻapipiʻi ai se kopi kopi i le laina o le poloaiga, e aofia ai le faʻaaogaina o le tuufaatasiga aoao Ctrl + V.

  5. A maeʻa le faʻatonuga i le laina o le tulafono, kiliki Ulufale.
  6. A maeʻa lena, o le a faʻaalia le vevela i le faamalama o le poloaiga. Ae o loʻo faʻaalia i le iunite o fuataga, tulaga ese mo se tagata faigofie i le auala - Kelvin. I le faaopoopo atu i ai, o lenei tau aofaʻi e faʻateleina i le 10. Ina ia maua le tau masani mo i matou i Celsius, e tatau ona vaevae le taunuʻuga na maua i laina laina 10 ma toesea le 273 mai le aofaʻiga. O le mea lea, afai o le laina o le tulafono o loʻo aofia ai le vevela 3132, pei o le ata o loʻo i lalo, o le a fetaui ma le taua i Celsius e tusa ma le 40 tikeri (3132 / 10-273).

E pei ona mafai ona e vaʻai, o lenei filifiliga e fuafua ai le vevela o le CPU e sili atu le faigata nai lo auala muamua e faʻaaoga ai le polokalama tʻatolu. E le gata i lea, a maeʻa ona maua le iuga, afai e te manaʻo e maua se manatu o le vevela i fua masani masani, o le a tatau ona e faia ni faʻaopoopoga o mea faʻapitoa. Ae, i le isi itu, o lenei metotia e faia faapitoa lava e faʻaaogaina ai meafaigaluega na fausia i le polokalama. Mo lona faʻatinoga, e te le manaʻo e sii mai pe faʻapipiʻi mea uma.

Metotia 5: Windows PowerShell

O le lua o nei avanoa e lua mo le matamataina o le vevela o le gaosiga e faʻaaoga ai le OS fausia-i totonu o mea faigaluega o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le polokalama o le Windows PowerShell. O lenei filifiliga e talitutusa lava i gaoioiga algorithm i le auala e faʻaaoga ai le laina o le poloaiga, e ui lava o le tulafono ulufale o le a eseese.

  1. Ina ia alu i le PowerShell, kiliki "Amata". Ona alu lea "Lisi Pulea".
  2. Le isi, agai i "Faigaluega ma le Puipuiga".
  3. I le isi potu, alu i "Pulega".
  4. O le a tatalaina se lisi o mea aoga. Filifili i ai "Modules PowerShell Windows".
  5. O le faamalama o le PowerShell e amata. E pei lava o le faamalama o le faatonuga, ae o le talaaga e le o se uliuli, ae o le lanumoana. Kopi le faatonuga lenei:

    get-wmiobject msacpi_thermalzonetperature temperature -mamespace "root / wmi"

    Alu i le PowerShell ma kiliki i lana logo i le tulimanu pito i luga. Alu faasolosolo i mea taitasi. "Suiga" ma Pasili.

  6. A maeʻa le faʻaaliga i le mata o le PowerShell, kiliki Ulufale.
  7. A maeʻa lena, o le a faʻaalia nisi numera o mea. O le eseesega tele lea o lenei metotia mai le muamua. Ae i lenei tulaga, ua na ona tatou fiafia i le vevela o le faagasologa. E tuʻuina atu i laina "Vaitaimi o le taimi nei". Ua lisiina foi i Kelvin ua faateleina i le 10. O le mea lea, ina ia iloa ai le taua o le vevela i Celsius, e tatau ona e faia le tutusa o le faʻasologa o mea e pei ona i ai muamua i le faʻaaogaina o le laina o le poloaiga.

E le gata i lea, o le vevela o le gaosiga e mafai ona vaʻaia i le BIOS. Ae, talu ai ona o le BIOS o loʻo i fafo atu o le 'auʻaunaga, ma e na o filifiliga o loʻo maua i le siosiomaga o Windows 7, o lenei metotia o le a le aafia i lenei tusiga. E mafai ona maua i se isi lesona.

Lesona: E faʻapefea ona iloa le vevela o le gaosiga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e lua vaega o metotia mo le fuafuaina o le vevela o le gaosiga i le Windows 7: faatasi ai ma le fesoasoani o talosaga a isi vaega ma OS faʻapitonuʻu. O le filifiliga muamua e sili atu ona faigofie, ae manaʻomia le faʻatulagaina o isi polokalama faʻaopoopo. O le filifiliga lona lua e sili atu ona faigata, ae, e ui i lea, mo lona faʻatinoina ua lava na meafaigaluega autu o loo i ai i le Windows 7.