Sii masini faʻatumu i Microsoft Excel

Afai e mafai e le Excel ona mafai, ona faʻapolopolo lea e le polokalama ana faila lē tumau i se lisi patino. I le tulaga o tulaga e leʻi mafaufauina po o polokalame e le lelei, e mafai ona toe faʻaleleia. I le le mafai, e mafai ona faʻamalosi i vaitau o le 10 minute, ae e mafai ona e suia lenei vaitau pe faʻamaʻo le uiga atoa.

I le avea ai o se tulafono, pe a uma le toilalo, Excel e ala i lona atinaʻe e faʻamalosia ai le tagata faʻaaoga e faia se toe faʻaleleia o taualumaga. Ae i nisi tulaga e tatau ona galue faʻatasi ma faila le tumau. Ona tatau ai lea ona iloa le mea o loʻo i ai. Sei o tatou taulimaina lenei mataupu.

Nofoaga o faila lē tumau

O le taimi lava lea e tatau ai ona ou fai atu o faila le tumau i Excel e vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • Elemene o le autosave;
  • Tusi e le laveaiina.

O le mea lea, e tusa lava pe e te le mafai ona mafai, o loʻo i ai pea lau filifiliga e toe faʻafoisia le tusi. Moni, o faila o nei ituaiga e lua o loʻo i totonu o lisi eseese. Sei o tatou iloa po o fea o loʻo i ai.

Tuʻuina Autosave Files

O le faigata o le faʻamaonia o se tuatusi patino o le i ai i mataupu eseese e le gata ina i ai se eseesega o le faiga faʻaogaina, ae o le igoa foi o le tagata e faʻaaogaina. Ma o le vaega mulimuli e fuafua ai foi le mea o loʻo i ai le pusa ma elemene tatou te manaʻomia. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai se auala lautele mo tagata uma e suʻe ai lenei faʻamatalaga. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei.

  1. Alu i le lisi "File" Excel. Kiliki i le igoa o le igoa "Filifiliga".
  2. Tatala le Excel window. Alu i le vaega "Faasaoina". I le vaega tonu o le faamalama i le vaega o le faatulagaga "Faʻasaoina Tusi" manaʻomia e maua le parakalafa "Faʻamaumauga faʻamaumauga mo le faʻafouina o le taavale. O le tuatusi o loʻo faʻamaonia i totonu o lenei faʻafanua o loʻo taʻu mai ai le lisi o faila e fai ai faila le tumau

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo tagata e faʻaaogaina le polokalama o le Windows 7, o le faʻasologa o le faʻasologa o le a faapenei:

C: Users username AppData Roaming Microsoft Excel

E masani lava, nai lo le taua "username" E tatau ona e faʻamaonia le igoa o lau tala i lenei tulaga o Windows. Ae peitaʻi, afai e te faia mea uma e pei ona faʻamatalaina i luga, ona e le manaʻomia lea e suitulaga i se mea faaopoopo, talu ai ona o le auala atoa i le lisi o le a faʻaalia i totonu o le fanua talafeagai. Mai iina e mafai ona e kopi ma faapipii i totonu Explorer po o le faia o soʻo se isi lava gaioiga e te manatu e tatau ai.

Faʻalogo! O le nofoaga o faila autosave e ala i le Excel interface e taua foi le vaai aua e mafai ona suia i le lima i le "Data recovery auto restore", ma o le mea lea atonu e le fetaui ma le mamanu lea na faamaoti mai i luga.

Lesona: Faʻapefea ona seti le autasi i Excel

Tuʻuina o tusi e leʻi faʻaolaina

O se mea e sili atu ona faigata, o le mataupu lea i tusi e le o faʻatulagaina autosave. O le tuatusi o le nofoaga e teu ai na faila i totonu o le Excel interface e mafai ona maua i le simulateina o se auala toe faʻaleleia. E le o iai i se isi pusa Excel, e pei ona i ai i le mataupu muamua, ae o se mea masani mo le teuina o faila e leʻi laveaʻiina o oloa gaosi Microsoft Office. O tusi e le laveaiina o le a maua i totonu o le lisi o loʻo i le faʻataʻitaʻiga nei:

C: Users username AppData Local Microsoft Office UnsavedFiles

Nai lo le taua "Igoa Igoa", e pei ona i ai i le taimi muamua, e te manaʻomia le sui o le igoa o le teugatupe. Ae afai e tusa ai ma le nofoaga o faila autosave matou te leʻi faʻalavelave i le sailia o le igoa o le teugatupe, ao matou maua le tuatusi atoa o le tusi, ona e tatau lea ona e iloa i lenei tulaga.

O le mauaina o le igoa o lau faʻamatalaga e faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki "Amata" i le tulimanu pito i lalo o le lau. I le pito i luga o le laulau o loʻo aliali, o le a lisi lau tala.

Naʻo le sui i le mamanu nai lo le faʻamatalaga. "username".

O le tuatusi e mafai ai, mo se faʻataʻitaʻiga, ona tuʻuina i totonu Explorere alu i le tusi e manaʻomia.

Afai e te manaʻomia le tatalaina o le nofoaga e teu ai mo tusi e leʻi faasaoina i luga o lenei komepiuta i lalo o se isi faʻamatalaga, e mafai ona e mauaina le lisi o igoa o tagata e ala i le mulimuli i nei faatonuga.

  1. Tatala le lisi "Amata". Alu i le aitema "Lisi Pulea".
  2. I le faamalama e amata, alu i le vaega "Faʻaopopo ma faʻamalo faʻamaumauga a tagata faʻamaumauga".
  3. I le faamalama fou, e leai se isi faʻataʻitaʻiga e manaʻomia. O iina e mafai ai ona e vaʻaia po o le a le igoa o igoa i luga o lenei PC o loʻo avanoa ma filifili le mea e tatau ona faʻaoga e alu ai i le teuina o le lisi o api o galuega Excel e leʻi faʻaolaina e ala i le suia o le faʻamatalaga i totonu o le faʻasologa o le tuatusi "username".

E pei ona taʻua i luga, o le nofoaga e teu ai tusi e leʻi faʻaolaina e mafai foi ona maua e ala i le faʻatusatusaina o le faagasologa o le toe faʻaleleia.

  1. Alu i le polokalama Excel i le tab "File". Le isi, agai i le vaega "Auiliiliga". I le itu saʻo o le faamalama kiliki le ki. Pule o le Tusi. I le lisi e tatala, filifili le aitema "Toe faʻafoisia tusi e leʻi faʻaolaina".
  2. Toe tatalaina le faamalama toe faaleleia. Ma e matala saʻo lava i le tusi faʻamaufaʻailoga lea e teuina ai faila o tusi e leʻi faʻaolaina. E mafai ona tatou filifilia le pusa ole tuatusi o lenei faamalama. O mea o loʻo aofia ai o le tuatusi lea o le tusi faʻasologa o loʻo i ai tusi e leʻi faʻaolaina.

Ona mafai loa lea ona tatou faia le toe faʻaleleia o taualumaga i totonu o le lava faamalama pe faʻaaoga foi faʻamatalaga e uiga i le tuatusi mo isi faʻamoemoega. Ae e tatau ona e manatu o lenei filifiliga e fetaui lelei ina ia maua ai le tuatusi o le nofoaga o tusi e le i faasaoina na fatuina i lalo o le teugatupe o loʻo e galue ai. Afai e tatau ona e iloa le tuatusi i se isi teugatupe, ona faʻaaoga lea o le auala na faʻamatalaina i se taimi muamua.

Lesona: Toe maua mai le tusi siliva le laveaʻi

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tuatusi tonu o le faila o faila le tumau Excel e mafai ona maua mai i le faʻaogaina o le polokalame. Mo faila faila, e faia lenei mea e ala i polokalame, ma mo tusi e leʻi faʻaolaina e ala i le toe faʻaleleia o faʻataʻitaʻiga. Afai e te manaʻo e iloa le nofoaga o faila le tumau na faia i lalo o se isi faʻamatalaga, ona i ai lea i lenei tulaga e tatau ona e suʻeina ma faʻamaonia le igoa o le igoa patino o le tagata e faaaogaina.