Fesoʻotaiga Wi-Fi e aunoa ma le initaneti - o le a le mea e fai?

Tuuina atu le tele o mea i luga o le 'upega tafaʻilagi i luga o le autu o le "fetuunaiga o le alalaupapa", faʻafitauli eseese e tulaʻi mai pe a fetaiaʻi se tagata e faʻaogaina se alaea uila o se autu masani i faʻamatalaga i faatonuga. Ma o se tasi o mea sili ona taatele - o se telefoni, laupepa po o le komepiuta vaʻavaʻai i le alalaupapa, faʻafesoʻotaʻi i le Wi-Fi, ae o le upega tafailagi e le mafai ona maua le Initaneti. O le a le mea sese, o le a le mea e fai, o le a le mafuaaga? O le a ou taumafai e tali nei fesili iinei.

Afai o faʻafitauli i luga o le Initaneti e ala i le Wi-Fi na faʻaalia pe a uma ona toe faʻaleleia i le Windows 10 poʻo le faʻapipiʻiina o le polokalama, ona fautuaina lea e faitau le tusiga: O le Wi-Fi fesoʻotaʻiga e gata pe leai foi i le Windows 10.

Vaʻai foʻi: fesoʻotaʻiga e le iloa lelei o le Windows 7 (LAN connection) ma Faʻamaufaʻamaumauga o faʻafitauli i le uia o le Wi-Fi

O le laasaga muamua e mo i latou ua faatoa faʻatulaga se alatele mo le taimi muamua.

O se tasi o faafitauli sili ona taatele mo i latou e leʻi feiloai muamua i le Wi-Fi ma e filifili e faʻapipiʻi na oi latou lava - e le o malamalama lelei le tagata faʻaaoga pe faapefea ona galue.

O le tele o kamupani Rusia, ina ia faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti, e manaʻomia le taʻavale i luga o lau komepiuta PPPoE, L2TP, PPTP. Ma, e aunoa ma le masani, talu ai ona ua uma ona faʻalauteleina le ala, o loʻo faʻaauau pea le faʻalauiloa e le tagata faʻaoga. O le mea moni, talu mai le taimi na faʻataʻatitia ai le uia o le Wi-Fi, e le tatau ona faʻataʻitaʻiina, o le uila lava ia, ma na o le tufatufaina atu o le Initaneti i isi masini. Afai e te faʻafesoʻotaʻi i le komepiuta, ao faʻatautaia i le router, ona o se taunuuga, e lua ni filifiliga e mafai:

  • Faʻasinomaga o le fesoʻotaʻiga (e leʻi faʻatulagaina le fesoʻotaʻiga, aua ua uma ona faʻatūina e le uila)
  • O le fesoʻotaʻiga ua faʻatuina - i lenei tulaga, i luga o faʻasalalauga uma, pe a na o le tasi lava le fesootaiga e mafai, o le Initaneti o le a mafai ona maua i luga o le komepiuta e tasi - o isi masini uma o le a fesoʻotaʻi atu i le uila, ae leai se avanoa i le Initaneti.

Ou te faʻamoemoe ua tele atu pe itiiti foi loʻu taʻuina. I le auala, o le mafuaaga foi lenei o le fesootaiga na faʻapipiʻiina o loʻo faʻaalia i totonu o le "Pusa" i le laina o le alalaupapa. Ie o le tino e faigofie: o le fesoʻotaʻiga e le gata i luga o se komepiuta poʻo se faila - matou te manaʻomia na o se router lea ua uma ona tufatufaina le Initaneti i isi masini, lea e moni lava.

Saili le mafuaʻaga e leai ai se avanoa e maua ai le Wi-Fi

Aʻo leʻi amataina ma tuʻuina atu lena afa afa itula talu ai, o mea uma na aoga, ma o lea ua faʻatapulaʻaina le fesoʻotaʻiga (pe a leai - e le o lau case lea) taumafai i le filifiliga sili ona faigofie - toe amata le alalaupapa (na o le fufulu ese mai le pusa ma toe faʻaali) ma toe faʻafouina le masini lea e musu e faʻafesoʻotaʻi - o le tele o taimi e foia ai le faafitauli.

Ma, i le taimi nei, mo i latou e lei leva ona galulue faatasi ma se initaneti ma le metotia muamua na le fesoasoani - siaki pe o le Initaneti e galue saʻo i le uaea (faʻaaogaina le alalaupapa, e ala i le telefoni tuʻuina atu)? O faʻafitauli i le itu o le 'auʻaunaga o le Initaneti o le mafuaaga taatele lea o le "faʻafesoʻotaʻi e aunoa ma se avanoa i le Initaneti," a itiiti mai i loʻu itumalo.

Afai e le fesoasoani, ona faitau lea.

O le a le masini e tuuai ai mo le mea moni e leai se avanoa i luga o le Initaneti - o se router, komepiuta po o se komipiuta?

Muamua, afai ua maeʻa ona siaki le galuega a le Initaneti e ala i le faʻapipiʻi tonu o le komepiuta i se uaea ma o mea uma e galue, ma pe a faʻafesoʻotaʻi e ala i se telefoni feaveai, e oʻo lava i le toe amataina o le uila, e masani ona lua filifiliga e lua:

  • Polokalama le saʻo i luga o lau komepiuta.
  • Le faafitauli i avetaavale mo le eletise le Wi-Fi (o se tulaga masani i le komepiuta, lea e suia ai le Windows masani).
  • E i ai se mea sese i le uila (i ona tulaga, poo se isi mea)

Afai o isi masini, mo se faʻataʻitaʻiga, e fesoʻotaʻi le laulau i le Wi-Fi ma tatalaina itulau, ona tatau loa lea ona suʻesuʻe le faafitauli i le komepiuta po o le komepiuta. I lenei foi, o le tele o filifiliga e mafai: afai e te leʻi faʻaaogaina le Initaneti i luga o lenei komepiuta, ona:

  • I le tulaga na faʻapipiʻiina le masini komepiuta i le komepiuta ma e te leʻi toe faʻatulagaina se mea - saili se polokalama mo le puleaina o fesoʻotaiga i luga o fesoʻotaiga i polokalame - e maua i luga o komipiuta o toetoe lava o ituaiga uma - Asus, Sony Vaio, Samsung, Lenovo, Acer ma isi . E tupu e tusa lava pe o le a faʻafesoʻotaʻi le faʻaogaina o le fesoʻotaiga i Windows, ae le o se mea faʻaaogaina, e le galue Wi-Fi. E moni, o le mea lea e tatau ona maitauina o le feau e ese lava - e le o le fesoʻotaʻiga e aunoa ma le maua i le Initaneti.
  • Afai e toe faʻaleleia le Windows i luga o le isi, ma e tusa lava pe fesoʻotaʻi le komepiuta i isi fesoʻotaiga faʻaeletoroni, o le mea muamua e fai o le faʻamautinoa ua faʻapipiʻi le avetaʻavale saʻo i luga o le faʻaogaina o le Wi-Fi. O le mea moni, o na avetaavale e faʻapipiʻi e Windows lava ia i le taimi o le faʻatulagaina, e le masani ona galue lelei. O le mea lea, alu i luga o le upega tafailagi o le komepiuta komepiuta ma faʻapipiʻi avetaavale aloaia mo le Wi-Fi mai iina. Atonu e mafai ona foia le faafitauli.
  • Masalo ei ai se mea e sese i le faʻafesoʻotaʻi faʻasalalau i Windows poʻo se isi faʻaoga faʻaogaina. I le Windows, alu i le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa Faʻasalalauga, i le itu taumatau, filifili le "Suiga mea e fetuunai ai", kiliki-i luga o le "Lefoni Faʻatasi" ma faʻaoga "Āiga" i le lisi o tala. O le a e vaʻaia se lisi o vaega o fesoʻotaʻiga, lea e tatau ona e filifilia ai le "Protocol Protocol Version 4" ma kiliki le "Āiga" button. Ia mautinoa e leai ni faʻailoga i totonu o le "IP Address", "Default Gateway", "Tuatusi Server Address" - o nei tuaoi uma e tatau ona mauaina i le aunoa (i le numera tele o mataupu - ma afai o le telefoni ma le papa e masani ona faia i le Wi-Fi, e iai lau mataupu faapitoa).

Afai e leʻi fesoasoani nei mea uma, ona tatau lea ona e suʻeina le faafitauli i le router. E mafai ona fesoasoani i le mafai ona suia le alalaupapa, ituaiga o le faʻamaoni, le itulagi o le laina eletise, le tulaga 802.11. Ua saunia lenei mea e saʻo le faʻatulagaga o le uila. E mafai ona e faitau atili e uiga i lenei mea i le tusiga Faʻamataga pe a setiina se uila Wi-Fi.