Mea Faʻafoega i le Windows 10

Vaʻaia i soʻo se faʻaogaina o se mea e le faʻaleagaina. O le mea moni, o le "puipuia" o le 'au puipuia "e mafai ona puipuia polokalama leaga mai le ulufale atu i le polokalama, ae o la latou faatinoga e masani lava ona avea ma se faasologa o le sili atu le leaga, ma o le faapipiiina o le komipiuta lona tolu i luga o se komepiuta o le a sili atu ona malupuipuia. Ae muamua e tatau ona e filifilia le polokalama tele, lea o le a matou faia i lenei tusiga.

Tagai foi:
Lauiloa Linux Lapataiga Matagofie
Tusitala tusitusi lauiloa mo Linux

List of Antivirus mo Linux

Ae leʻi amataina, e tatau ona faʻamatalaina o antiviruses i le OS OS e ese mai i na tufatufaina i Windows. I luga o faʻasalalauga Linux, e masani lava ona leai se aogā, pe afai tatou te amanaʻiaina na o fomaʻi e masani ai mo Windows. O osofaʻiga mataʻutia o osofaʻiga a le au faʻalavelave, faʻamalosi i luga o le Initaneti, ma le faʻaaogaina o poloaiga le saogalemu i totonu "Terminal", e le mafai ona puipuia e le antivirus.

Po o le a lava le leai o se mea e ono foliga mai, e masani ona manaʻomia e Linux antiviruses le faʻatautaia o faʻataʻitaʻiga i polokalama Windows ma Windows faila. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o Windows ua faʻapipiʻiina e avea ma faiga faʻatautaia lona lua e aafia i siama ina ia le mafai ona tusia, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le polokalame antivirus Linux lea o le a tuʻuina atu i lalo, saili ma faʻamalo. Po o le faʻaogaina foi e faʻamalosi ai masini komepiuta.

Faʻaaliga: o polokalama uma i le lisi e faʻamauina o se pasene, e atagia ai le maualuga o lo latou faʻamaoni i Windows ma Linux. E le gata i lea, e sili le lelei le vaʻavaʻai i le suʻesuʻega muamua, e pei o le tele o taimi e te faʻaaogaina e faamama ai malware i Windows.

ESET NOD32 Vaʻaiga

I le faaiuga o le 2015, na tofotofoina ai se virus ESET NOD32 i le laboratory suʻesuʻe AV-Test. O le mea e ofo ai, na toetoe lava o siama uma na ia mauaina i le polokalama (99.8% o taufaʻatau i le OS OS ma le 99.7% i le Linux OS). O le mea e sili ona lelei, o lenei sui o le polokalama faakomepiuta e le eseese tele mai le faʻasalalauga mo le faʻaogaina o le polokalama o Windows, o lea o le tagata na faʻaaogaina le Linux, e sili ona talafeagai.

Na filifili tagata na faia lenei anti-virus e totogi, ae o loʻo i ai se avanoa e faʻapipiʻi ai le free version mo le 30 aso e ala i le alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia.

Sii mai le ESET NOD32 Vaʻaiga

Kaspersky Anti-Virus mo le Tūmau Linux

I le fuataga o le kamupani lava e tasi, Kaspersky Anti-Virus e ave le nofoaga lona lua. O le Windows version o lenei antivirus ua faʻavaeina o ia lava e avea o se polokalama sili atu ona puipuia le puipuiga, ma maua ai le 99.8% o taufaʻamataʻu i luga o faiga e lua. Afai tatou te talanoa e uiga i le Linux version, o lea la, e le o lea, e totogi foi ma o lona telefoni feaveaʻi e masani ona faʻatulagaina i faʻaulu e faʻavae i lenei OS.

O uiga taua o mea nei:

  • afi masini faʻafouina;
  • mataʻituina aunoa o faila tatala uma;
  • le gafatia e faʻatulagaina tulaga lelei mo le suʻesuʻeina.

Ina ia maua le virus, e tatau ona e tamoe i totonu "Terminal" mulimuli i tulafono:

cd / downloads
wget //products.s.kaspersky-labs.com/multilanguage/file_servers/kavlinuxserver8.0/kav4fs_8.0.4-312_i386.deb

A maeʻa lena, o le a tuʻuina le afifi anti-virus i totonu o le "Downloads" folder.

O le faʻapipiʻi o Kaspersky Anti-Virus e faia i se auala e le masani ai ma eseese e faalagolago i le faʻaogaina o lau polokalama, o lea e talafeagai ai le faʻaaogaina o se tusi faʻapipiʻi faapitoa.

AVG Server Edition

AVG Antivirus e ese mai i mea muamua, muamua lava, ona o le leai o se faʻamatalaga kalafi. O lenei mea e faigofie ma faʻamaonia le auiliiliga o faʻamaumauga / scanner ma le polokalama faʻapipiʻi e faʻaogaina.

Le leai o se atinaʻe e le faʻaitiitia ai ona uiga lelei. Aʻo faʻataʻitaʻiina, ua faʻaalia e le antivirus e mafai ona maua 99.3% o faila leaga i Windows ma 99% i Linux. O le isi eseʻesega o lenei oloa mai ona tuaa o le i ai o se faʻaitiitiga, ae e leai se totogi.

Ina ia sii mai ma faʻapipiʻi le AVG Server Edition, faʻatautaia tulafono nei i totonu "Terminal":

cd / opt
wget //download.avgfree.com/filedir/inst/avg2013flx-r3118-a6926.i386.deb
sudo dpkg -i avg2013flx-r3118-a6926.i386.deb
sudo avgupdate

Avast!

Avast o se tasi o polokalame sili ona lauiloa i luga o le polokalame antivirus mo both Windows ma Linux users. E tusa ai ma le suʻesuʻega AV-test, o le antivirus e oʻo atu i le 99.7% o faʻamataʻu i Windows ma luga atu i le 98.3% i Linux. E le pei o uluai lomiga o le polokalama mo Linux, o lenei ua uma ona i ai se 'au faʻafiafiaga faʻafefiloi, ma e matua saoloto ma faigofie ona maua.

O loʻo i ai i le Antivirus galuega nei:

  • siakiina o faʻamaumauga ma faʻasalalauga faʻatagaina e fesoʻotaʻi atu i se komepiuta;
  • faʻafouina faʻaleleia o faila faila;
  • siakiina faila faila.

Ina ia sii mai ma faapipii, tafe i totonu "Terminal" e ese mai le mulimuli i poloaiga:

sudo apt-maua le afifi lib32ncurses5 lib32z1
cd / opt
Wget //goo.gl/oxp1Kx
sudo dpkg --force-architecture -i oxp1Kx
ldd / usr / lib / avast4workstation / bin / avastgui
ldd / usr / lib / avast4workstation / bin / avast

Symantec pito

Symantec Endpoint Antivirus o le faʻaupuga tutoatasi lea i le sailia o siama i totonu o Windows i mea uma o loʻo lisiina i lenei tusiga. I le suega, na ia mafai ona siaki le 100% o le taufaamatau. I Linux, o le mea e leaga ai, o le taunuuga e le lelei tele - na o le 97.2%. Ae o loʻo i ai se mea e sili atu ona leaga le toe foʻi - ina ia faʻapipiʻi saʻo le polokalama, e tatau ona e toe faʻaleleia le fatu ma se mamanu atofaʻatulagaina AutoProtect.

I totonu o Linux, o le polokalama o le a faatino le galuega o le suʻeina o le database mo malware ma spyware. I tulaga o gafatia, o Symantec Endpoint o loʻo i ai le vaega lenei:

  • Java based interface;
  • auiliiliga auiliili o faamaumauga;
  • Faila faila i le faitalia a le tagata faʻaaoga;
  • faʻafouina saʻo i totonu o le atinaʻe;
  • le mafai ona tuʻuina atu se poloaiga e amata le scanner mai le faʻamafanafanaga.

Tusia Symantec Endpoint

Sophos Antivirus mo Linux

O le isi free virus, ae o le taimi lenei ma le lagolago mo le WEB ma faʻamafanafanaina fesoʻotaʻiga, lea e sili atu mo nisi ma o se mea itiiti mo nisi. Ae ui i lea, o le tulaga lelei o le faailoga e maualuga tele - 99.8% i Windows ma 95% i Linux.

O mea nei e mafai ona iloagofie mai lenei sui o le software:

  • mataʻituina faʻamatalaga faʻamaonia ma le mafai ona seti le taimi sili mo le faʻamaonia;
  • mafai ona pulea mai le laina o le poloaiga;
  • faʻapipiʻi faigofie;
  • fetaui ma se numera tele o tufatufaga.

Tusia Sophos Antivirus mo Linux

F-Secure Linux Security

O le suega o le antivirus F-Secure na faʻaalia ai lona pasene o puipuiga i Linux e matua laʻititi pe a faatusatusa i mea ua tuanai - 85%. Puipuiga mo masini Windows, pe afai e ese, i se tulaga maualuga - 99.9%. O le Antivirus ua mamanuina muamua mo faʻaulu. O loʻo i ai se faʻatulagaga masani mo le mataituina ma le siakiina o le faila ma le meli mo mea leaga.

Tikiake F-Secure Lagolago Linux

BitDefender Antivirus

O le pito i tua o le lisi o se polokalama na faʻatuina e le kamupani a Roma Softwin. Mo le taimi muamua, na amata mai ai le antivirus BitDefender i le 2011 ma talu mai lena taimi ua toe faʻaleleia atili ma faʻaleleia. O le polokalama e tele ana galuega tauave:

  • tulimatai siaki;
  • tuʻuina atu puipuiga pe a faigaluega i luga o le Initaneti;
  • faiga faʻapitoa mo le faʻaletonu;
  • puletaafia atoatoa;
  • le gafatia e faia se faʻamaumauga.

O nei mea uma o loʻo maua i se 'afifi' matagofie, lanu ma talafeagai "i le tulaga o se atinaʻe faʻaalia. Ae ui i lea, e le lelei le faia e le antivirus i suʻega, faʻaalia le pasene o puipuiga mo Linux - 85.7%, ma mo Windows - 99.8%.

Tikiake BitDefender Antivirus

Microworld eScan Antivirus

O le siaki mulimuli i lenei lisi e totogi foi. Na faia e Microworld eScan e puipuia ai le au faila ma komepiuta patino. O faʻataʻitaʻiga o le suʻega tutusa e tutusa ma BitDefender (Linux - 85.7%, Windows - 99.8%). Afai o matou talanoa e uiga i galuega, o la latou lisi o loʻo i lalo:

  • database scan;
  • suʻesuʻega faʻapipiʻi;
  • auiliiliga o poloka faamaumauga o tagata taitoatasi;
  • faatulaga se taimi faapitoa mo asiasiga;
  • faʻafouina vave FS;
  • le gafatia e "togafitia" faila faʻapitoa poʻo tuʻuina i totonu o le "nofoaga faʻasao";
  • siaki faila taʻitasi i le faitalia a le tagata faʻaaoga;
  • pulega e faʻaaoga ai le Kaspersky Web Management Console;
  • faʻatautaia vave faʻamatalaga faʻamatalaga.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le gaioiga o lenei antivirus e le leaga, lea e faʻamaonia ai le leai o se kopi saoloto.

Download Microworld eScan Antivirus

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le lisi o antiviruses mo Linux e tele. O i latou uma e ese i se seti o galuega tauave, suʻega suʻega ma tau. O oe lava e faʻapipiʻi se polokalama totogi i luga o lau komepiuta lea e mafai ona puipuia le faiga e aʻafia ai le faʻamaʻi o le tele o siama, pe leai foi, lea e itiiti lona aoga.