Faʻafoeina o se mataupu ma le solia o le "control userpasswords2" i le Windows 7

O le faʻaaogaina o le CentOS 7 telefoni feaveaʻi e eseese i le tele o auala mai lenei faʻataʻitaʻiga ma isi tufatufaga e faʻavae i luga ole fatu o Linux, e oʻo lava i se tagata poto masani e mafai ona feagai ma le tele o faafitauli pe a faia lenei galuega. I le faʻaopoopoga, o le faiga o loʻo faʻatulagaina i le taimi o le faʻatulagaga. E ui lava e mafai ona faʻatulagaina pe a maeʻa lenei faʻagasologa, o le a tuʻuina atu i le tusiga faatonuga i le auala e faia ai lenei mea i le taimi o le faʻatulagaga.

Tagai foi:
Faʻapipiʻi Debian 9
Faʻamuta le Mint Mutuala
Faʻamau Ubuntu

Faʻatonu ma faʻatonu CentOS 7

O le faʻatulagaina o CentOS 7 e mafai ona faia mai se masini komepiuta USB poʻo se CD / DVD, o lea e muamua saunia ai se taʻavale a itiiti ifo o le 2 GB.

E taua le faia o se faʻamatalaga taua: ia mataʻituina le faʻatinoga o mea taitasi o le faʻatonuga, talu ai e faaopoopo atu i le masani masani, o le a e faʻatulagaina se faiga i le lumanaʻi. Afai e te le amanaiaina nisi o vaega poʻo le setiina saʻo, ona maeʻa ai lea o le CentOS 7 i luga o lau komepiuta ona e feagai ma le tele o mea sese.

Laasaga 1: Download tufatufaina

Muamua e tatau ona e siiina le masini komepiuta lava ia. E fautuaina e faia lenei mea mai le ofisa aloaia ina ia aloese mai faʻafitauli i le faagaoioiga o le polokalama. E le gata i lea, o punaoa e le mafaʻatuatuaina e ono aofia ai faʻamaumauga OS o loʻo aʻafia i faʻamaʻi.

Download CentOS 7 mai le nofoaga aloaia

I le kilikiina o le sootaga i luga, o le a aveina oe i le itulau filifilia o le pusa tufatufaina.

Pe a filifilia, taofiofia le tele o lau taavale. O lea, afai e taofia le 16 GB, filifili "Mea uma lava", o le mea lea o le a faʻaeʻeina ai le masini faʻaaogā ma vaega uma i le taimi e tasi.

Manatua: afai o le ae faʻapipiʻi CentOS 7 e aunoa ma se initaneti, e tatau ona e filifilia lenei metotia.

Version "DVD ISO" E pe tusa ma le 3.5 GB, e tatau ona e siiina mai pe afai ei ai sou pulupulu USB flash po o se disk a le itiiti ifo ma le 4 GB. "Minimal ISO" - le tufatufa sili ona mama. E tusa ma le 1 GB, talu ai e leai se vaega o vaega, mo se faʻataʻitaʻiga, e leai se filifiliga o siosiomaga faʻafiafia, o lona uiga, afai e leai sau fesoʻotaiga i le initaneti, ona e faʻapipiʻiina lea o le server o CentOS 7.

Faʻamatalaga: a maeʻa ona tuʻuina le fesoʻotaiga, e mafai ona e faʻapipiʻi le GUI mataʻitusi mai le faʻamaumau o le OS.

I le faamautuina o le lomiga o le polokalama faagaoioia, kiliki le ki talafeagai i luga o le saite. A maeʻa lena, o le a ave oe i le itulau mo le filifilia o se faʻata e faʻaaogaina ai le polokalama.

E fautuaina e faʻapipiʻi le OS mai fesoʻotaʻiga o loʻo i totonu o le kulupu "Atunuu moni"O lenei mea o le a maua ai le maualuga o le saoasaoa o le siiina.

Laasaga 2: Fausiaina o se taavale faʻataʻavalevale

I le taimi lava na uma ona sii mai ai le ata tufatufaina i le komepiuta, e tatau ona tusia i le taavale. E pei ona taʻua i luga, mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina uma le pulou USB ma se CD / DVD. E tele auala e faia ai lenei galuega, faatasi ai ma i latou uma e mafai ona e mauaina i la matou 'upega tafaʻilagi.

Faʻamatalaga auiliili:
Matou te tusia le ata o le OS i luga o le masini USB flash
Tusi le OS OS i le disk

Laasaga 3: Amataina o le PC mai le taavaletoso

A maeʻa ona e alu i se taʻavale ma se ata o le CentOS 7 faʻamaumauga, e tatau ona e tuʻu i totonu o lau PC ma faʻalauiloa. I luga o komepiuta taʻitasi ua faia eseese, e faʻalagolago lava i le version BIOS. Lalo o sootaga i mea uma e manaʻomia, lea e taʻu mai ai pe faapefea ona fuafua le version BIOS ma le auala e amata ai le komipiuta mai le taavale.

Faʻamatalaga auiliili:
PC boot from drive
Saili le BIOS version

Laasaga 4: Muamua

I le amataina o le komepiuta, o le a e vaʻai i se lisi o mea e te manaʻomia e fuafua ai le faʻaogaina o le polokalama. E lua filifiliga e filifilia mai:

  • Faʻatonu CentOS Linux 7 - faʻatulaga masani;
  • Suʻe lenei faʻaaliga & Faʻatonu CentOS Linux 7 - faʻatulagaina pe a uma ona siakiina le avega mo ni mea sese matuia.

Afai e te mautinoa o le faʻatulagaga o le faʻatulagaga na tusia e aunoa ma ni mea sese, filifili le mea muamua ma kiliki Ulufale. A leai, filifili le mea lona lua e faʻamautinoa ai le fetaui o le ata na faʻamaumau.

O le a sosoo ai le faʻailoaina o le faʻatonutonu.

O le faagasologa atoa aʻo le i faatulagaina le faiga e mafai ona vaeluaina:

  1. Filifili mai le lisi le gagana ma lona ituaiga. O lau filifiliga o le a faʻalagolago i le gagana o le tusitusiga o le a faʻaalia i totonu o le faʻapipiʻi.
  2. I le lisi autu, kiliki le mea "Aso ma le Taimi".
  3. I le atigilima e aliali mai, filifili lau lau taimi. E mafai ona fai lenei mea i ni auala se lua: kiliki i luga o le faafanua mo lou nofoaga pe filifili mai i lisi "Itumalo" ma "Aai"o loʻo i le tulimanu pito i luga o le faamalama.

    O iinei e mafai ona e fuafuaina le faatulagaga o le taimi faʻaalia i totonu o le polokalama: 24 itula poʻo AM / PM. O le fesoʻotaʻiga tutusa o loʻo i lalo o le faamalama.

    A uma ona filifili le taimi taimi, kiliki "Fai".

  4. I le lisi autu, kiliki le mea "Keyboard".
  5. Mai le lisi o loʻo i le faamalama tauagavale, toso i luga le mea e manaʻomia. Ina ia faia lenei mea, filifili ma kiliki le ki talafeagai ile pito i lalo.

    Manatua: o le faʻaogaina o le komepiuta, lea o loʻo i luga, o se mea e ave i ai le faamuamua, o lona uiga, o le a filifilia i totonu o le OS i le taimi lava e uma ai lona faʻatauina.

    E mafai foi ona e suia ki e sui ai le faatulagaga i totonu o le polokalama. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e kiliki "Filifiliga" ma faʻapipiʻi faʻamaoni (o le le faʻaaogaina o Alt + Shift). A uma ona faatulaga, kiliki le ki. "Fai".

  6. I le lisi autu, filifili le aitema "Igoa & Suafa Igoa".
  7. Faʻamau laina fesoʻotaʻiga, lea o loʻo i le pito i luga taumatau o le faamalama, i "Faʻamaonia" ma ulufale i le igoa o le fale talimalo i totonu o le avanoa faapitoa.

    Afai o le eletise E te maua e le o iai i le auala faʻapitoa, o lona uiga, e le mai i le DHCP, ona e manaʻomia lea e te ulu i ai lima. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki "Customize".

    Lisi i le lisi "Aoao" tuʻu i ai pusa muamua e lua. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai se initaneti fesoʻotaʻiga pe a amata lau komepiuta.

    Taofi "Ethernet" Mai le lisi, filifili lau fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi i ai le lalaga o le tausiga.

    Vaʻai nei i le lisi "IPv4 Seti", faʻamatalaina le auala faʻaopoopo e pei o le tusi lesona ma faʻaoga uma faʻamatalaga ua tuʻuina atu ia te oe e le e tuʻuina atu i totonu o faʻafanua o loʻo i ai.

    A maeʻa laasaga, ia manatua e teu ai suiga, ona kiliki lea "Fai".

  8. I le lisi, kiliki "Filifiliga o Polokalama".
  9. I le lisi "Siosiomaga Autu" Filifili le siosiomaga o le taʻaloga e te manaʻo e vaʻaia i CentOS 7. Faʻatasi ai ma lona igoa, e mafai ona e faitau i se faʻamatalaga puupuu. I le faamalama "Faaopoopoga mo le siosiomaga filifilia" filifili le masini komepiuta e te manaʻo e fai i le masini.
  10. Faʻaaliga: o polokalama uma ua faamaotiina e mafai ona sii mai pe a uma le faapipiiina o le masini komepiuta.

A maeʻa lena, o le a faʻatulagaina le faʻatulagaina o le faigamalaga i le lumanai. Le isi, e tatau ona vaeluaina le kopa ma fatu ai tagata e faaaogaina.

Laasaga 5: Vavaega o Disk

O le vavaeina o le disk i le faʻapipiʻiina o le masini komepiuta o le laasaga sili lea ona taua, o lea e tatau ai ona e faitauina ma le faʻaeteete ia faatonuga o loʻo i lalo.

Muamua, e tatau ona e alu saʻo i le faamalama o le faailoga. Mo lenei:

  1. I le lisi autu o le inisiua, filifili "Nofoaga faʻapipiʻi".
  2. I le faamalama e aliali mai, filifili le kiliva lea o le a faʻapipiʻi CentOS 7, ma tuʻu le ki i "Isi auala e teu ai" i le tulaga "O le a ou faatulagaina ia vaega". Ina ua uma lena kiliki "Fai".
  3. Faʻaaliga: afai e te faʻapipiʻi CentOS 7 i luga o se disk malo e leʻo, ona filifili lea o le "faia o se vaega seʻi aunoa" filifiliga.

O lea o oe o loʻo i totonu o le faʻasologa o le laulau. O le faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina ai se pu na fai ai ni vaega, i lau mataupu atonu e leai. Afai e leai se avanoa avanoa i luga o le disiki, ona faʻapipiʻi lea o le OS, e tatau ona e vavae muamua e ala i le faʻaaogaina o vaega e le manaʻomia. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Filifili le vaega e te manaʻo e tape. I la tatou tulaga "/ faʻa".
  2. Kiliki le ki "-".
  3. Faʻamaonia le taga e ala i le kiliki i luga o le ki. "Aveesea" i le faamalama e aliali mai.

A maeʻa lena, o le a vaʻai le vaeluaga. Afai e te manaʻo e fufulu mama lau 'au mai vaega, ona fai lea o lenei taotoga ma tuʻu eseese.

Ma le isi, o le a manaʻomia ona e faia ni vaeluaga mo le faʻatulagaina o CentOS 7. E lua auala e faia ai lenei mea: faʻafuaseʻi ma le lima. Muamua e aofia ai le filifiliga o mea "Kiliki iinei e fausiaina ai latou e aunoa ma le faʻaalia".

Ae e taua le matauina o le faʻapipiʻi e ofoina atu le fausiaina o vaega e 4: fale, aʻa, / faʻa ma vaeluaina le vaeluaina. I le taimi lava e tasi, o le a otometi lava ona tuʻuina atu se aofaiga o mafaufauga mo i latou taʻitasi.

Afai o nei laasaga faatulagaina, kiliki "Fai", a leai e mafai ona e faia uma vaega talafeagai oe lava ia. O le a tatou faʻamatalaina pe faapefea ona fai:

  1. Kiliki le ki ma le faailoga "+"e tatala ai le faamalama mo le fatuina o se mauga.
  2. I le faamalama e aliali mai, filifili le mauga ma faʻamautinoa le tele o le vaeluaga o loʻo faia.
  3. Faasolo le faamau "Lisi".

A maea le fatuina o le vaeluaga, e mafai ona e suia nisi o vaega i le itu taumatau o le faamalama o le faʻatulagaga.

Faʻaaliga: afai e le lava le poto masani i le vavaeina o le disk, e le fautuaina e faia ni suiga i le vaeluaga o mea. Ona o le lē mafai, o loʻo faʻatulaga e le faʻapipiʻi le tulaga sili ona lelei.

Iloaina le auala e fatuina ai vaeluaga, vaeluaina le disk i le loto. Ma faʻaomi le ki "Fai". I se tulaga maualalo, e fautuaina e fatuina se pupuʻu, o loʻo faʻaalia e le faʻailoga "/" ma vaeluaina le vaeluaina - "swap".

Pe a uma le kiliki "Fai" O le a faʻaalia se faamalama, lisi uma suiga ua faia. Faitau ma le faaeteete le lipoti ma, e aunoa ma le matauina o se mea faaopoopo, kiliki "Talia Suiga". Afai ei ai ni feeseeseaiga i le lisi ma faia taga muamua, kiliki "Faʻalēaogā ma toe foʻi i le faatulagaina o vaega".

A maeʻa le faʻatulagaina o le pipii, o le vaega mulimuli, mulimuli o le faʻaogaina o le CentOS 7 o loʻo faʻaauau pea le polokalama.

Laasaga 6: Faauma le faʻatulagaga

E ala i le faia o se vaeluaga o le disk, o le a ave oe i le lisi autu autu o le inisiua, lea e tatau ona e kiliki "Amata le faʻapipiʻiina".

A maea lena, e ave oe i le faamalama. "Faʻasalalau Masani"lea e tatau ona e faia ai ni nai laasaga faigofie:

  1. Muamua, seti le upega tafaoga sili. Ina ia faia lenei mea, kiliki le mea "Upu faʻamaumau".
  2. I le uluaʻi koluma, ia e ulufale i le motusia na e fatuina, ona toe toe ulufale ai lea i le koluma lona lua, ona kiliki lea "Fai".

    Faʻaaliga: afai e te ulufale i se palakalafa puupuu, ona maeʻa lea o le kiliki "Fai" o le a talosagaina oe e te ulufale i se mea e sili atu ona faigata. O lenei savali e mafai ona le amanaiaina e ala i le kilikiina o le "Faauma" i le taimi lona lua.

  3. I le taimi nei, e tatau ona e fatuina se tagata faaaoga fou ma tuu atu ia te ia pule tatau. O lenei mea o le a faateleina ai le saogalemu o le polokalama. Ina ia amata, kiliki le mea "Fausia le tagata faʻaaoga".
  4. I le faamalama fou e tatau ona e setiina se igoa o le username, saini ma seti ai se uputusi.

    Faamolemole ia matau: ina ia ulufale i se igoa, e mafai ona e faaaogaina soo se gagana ma mataupu o mataitusi, ae o le igoa o le igoa e tatau ona ulufale i ai e faaaoga ai le laupepa pito i lalo ma le Igilisi.

  5. Aua nei galo e fai le tagata na faia le mea e fai ma pule i le siakiina o le pusa talafeagai.

I lenei taimi atoa, aoe faʻatuina le tagata faʻaaoga ma seti le upega tafaivale mo le super super account, o le faʻapipiʻi sa i tua. A maea loa ona maeʻa uma galuega ua taua i luga, e tumau pea ona faʻatali mo le faʻagasologa o le faiga. E mafai ona e siakiina lona alualu i luma i luga o le faʻamaufaʻailoga tutusa i le pito i lalo o le faamalama o le faʻapipiʻi.

O le taimi lava e oʻo atu ai le laina i le iʻuga, e tatau ona toe toe amata le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki o le igoa lava e tasi, pe a uma ona aveese le kiliva flash USB poʻo le CD / DVD ma le OS OS mai le komepiuta.

A amata le komepiuta, o le a faʻaalia le lisi o le GRUB, lea e te manaʻomia e filifili ai le faiga faʻaoga e amata ai. O le CentOS 7 tusitusiga na faʻapipiʻiina i luga o se mama mama, o lea e na o le lua lava faʻamaumauga i le GRUB:

Afai na e faʻapipiʻi CentOS 7 i tafatafa o le isi faiga faʻaoga, o le a tele laina i le lisi. Ina ia faʻatautaia le polokalama faʻafou fou, e tatau ona e filifili "CentOS Linux 7 (Core), ma Linux 3.10.0-229.e17.x86_64".

Faaiuga

A maeʻa ona e faʻalauiloaina le CentOS 7 e ala i le bootloader GRUB, e tatau ona e filifilia le tagata na faia le mea ma ulufale i lana upu faʻamaonia. O le iʻuga, o le a ave oe i luga o le laulau, pe afai ua filifilia se tasi mo le faʻapipiʻiina i le taimi o le faʻatulagaina o le faʻapipiʻi. Afai e te faia taga taʻitasi o loʻo faʻamatalaina i faatonuga, ona le manaʻomia lea o le faʻatulagaina o le polokalama, e pei ona sa faia i le taimi muamua, a leai nisi elemene e le lelei le galue.