Liliuina o le komepiuta i luga o le komepiuta ASUS

O le tele o tagata e leʻi faʻaaogaina i le Windows 8 ma le 8.1 mai le laina lona fitu mo mafuaaga eseese. Ae ina ua maeʻa le oʻo mai o le Windows 10, faʻaopopo pea le tele o tagata faʻaoga o loʻo mafaufau e uiga i le suia o le fitu i le lomiga lata mai o Windows. I lenei tusiga, o le a tatou faʻatusatusaina nei faiga e lua i le faʻataʻitaʻiga o suiga fou ma faʻaleleia i le pito i luga, o le a mafai ai ona e filifili i le filifilia o le OS.

Faatusatusa le Windows 7 ma le Windows 10

Talu mai le lona valu, ua suia le faʻauiga, o le masani masani ua mou atu "Amata", ae mulimuli ane toe faʻafeiloaʻiina ma le mafai ona seti ata faʻamalosi, suia o latou tele ma le nofoaga. O nei vili vaaia uma o se manatu e le talafeagai, ma o tagata uma e filifili mo ia lava le mea e sili atu ona talafeagai mo ia. O le mea lea, lalo tatou te mafaufau naʻo suiga o galuega.

Vaʻai foi: Faʻasinomaga le faʻaalia mai o le Faʻamatalaga amata ile Windows 10

Tikia le saoasaoa

E tele taimi e finau ai tagata e uiga i le saoasaoa o le lafoaina o nei faiga e lua. Afai tatou te iloiloina auiliili lenei mataupu, ona le gata lea i mea uma e faalagolago i le mana o le komepiuta. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻapipiʻi le OS i luga o le SSD ma o loʻo iai le malosi o le vaega, o le a faʻapipiʻiina pea ituaiga eseese o Windows i taimi eseese, ona o le tele o mea e faalagolago i polokalame faʻatautaia ma polokalama amata. E tusa ai ma le lomiga lona sefulu, mo le tele o le au faʻaaogaina e sili atu le saoasaoa nai lo le fitu.

Task Manager

I le fou o le faiga faʻaoga, o le pule o galuega e le gata na suia foliga vaaia, o nisi aoga aoga ua faaopoopo i ai. Folasagaina ata fou i punaoa faʻaaogaina, faʻaalia le taimi o le polokalama ma faʻaopoopo se lisi i polokalama amata.

I le Windows 7, o nei faʻamatalaga uma e avanoa i le na o le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa poʻo isi galuega faʻatino e mafai ona mafai e ala i le laina o le poloaiga.

Faʻafoisia le uluai setete o le polokalama

O nisi taimi e te manaʻomia e toe faʻafouina le uluai komipiuta. I le lona fitu o lomiga, e mafai ona faia lenei mea i le na o le muamua fatuina o se mea e toe faʻafoʻi ai poʻo le faʻaaogaina o le seti faʻapipiʻi. E le gata i lea, e mafai ona faʻamalo uma avetaavale ma tape faila a le tagata lava ia. I le lomiga lona sefulu, o lenei galuega e fauina e ala i le faaletonu ma mafai ai ona e toe faafoi le faiga i lona uluai setete e aunoa ma le tapeina o faila patino ma avetaavale.

E mafai e tagata faʻapitoa ona filifili e sefe pe tape faila latou te manaʻomia. O lenei tulaga o nisi taimi e sili ona aoga ma o lona i ai i ni lomiga fou o Windows faʻafaigofieina le toe faʻaleleia o le tino i le tulaga o le toilalo poʻo le faʻamaʻiina o faila virus.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona fatuina se mea e toe faʻafoʻi ai i le Windows 7

DirectX Versions

DirectX e faʻaaogaina e faʻalauiloa ai tusi talosaga ma avetaavale katalama. O le faʻaaogaina o lenei vaega e mafai ai e oe ona faʻaleleia le faʻatinoga, faia ni faʻalavelave faʻalavelave i taʻaloga, faʻaleleia mea ma fegalegaleaiga ma le gaosiga ma faʻatalama ata. I le Windows 7, faʻapipiʻi DirectX 11 faʻapipiʻi avanoa mo tagata faʻapitoa, ae o le DirectX 12 na atiae faapitoa mo le sefulu o lomiga.

E tusa ai ma lenei mea, e mafai ona tatou faʻamaonia i le lumanaʻi o taaloga fou o le a le lagolagoina i luga o le Windows 7, o lea e tatau ai ona faʻalelei i le sefulu.

Vaʻai foi: O fea le Windows 7 e sili atu mo taʻaloga

Auala faʻafefe

I le Windows 10, ua sili ona lelei ma faʻaleleia le faʻaogaina o le ata. O lenei ata e mafai ai e oe ona galulue faatasi i le taimi lava e tasi ma le tele o faamalama, ma tuu i se nofoaga talafeagai i luga o le lau. O le faʻatumu faʻatusa e manatua ai le nofoaga o faitotoʻa tatala, ona otometi lea ona fausia a latou faʻaaliga sili ona lelei i le lumanaʻi.

Avanoa e fatufatu ma komipiuta komepiuta lea e mafai ai, mo se faataitaiga, tufatufa polokalame i vaega ma faʻafetaui lelei i le va oi latou. O le mea moni, o le Snap galuega o loʻo i ai i le Windows 7, ae i le fou o le faiga faʻagasolo ua faʻaleleia ma o lea ua lelei le faʻaogaina e mafai.

Faleoloa Windows

O le vaega masani o faiga faʻavae Windows, e amata i le lona valu, o le faleoloa. E faʻatau ma faʻatagaina nisi talosaga. O le tele oi latou e tufatufaina atu e aunoa ma se totogi. Ae o le leai o lenei vaega i lomiga muamua o le OS e le o se mea taua tele, o le tele o tagata faatau na faatauina mai ma sii mai polokalama ma taaloga mai nofoaga aloaia.

E le gata i lea, e taua le matauina o lenei faleoloa o se mea lautele, ua tuʻufaʻatasia i totonu o se tusi taatele i luga o masini uma a Microsoft, lea e matua talafeagai ai pe afai e tele ni fausaga.

Faʻasologa o le Igoa

O le faʻatautaia fou Edge ua sau e sui Internet Explorer ma o lea ua faʻapipiʻiina ona o le faaletonu i le fou o le polokalama faʻaoga Windows. Na faia le 'upega tafaʻilagi i le sasaina, o loʻo i ai se atinaʻe matagofie ma faigofie. O lona gaioioiga e aofia ai le faʻaaogaina lelei o ata patino i luga o le itulau uepi, vave ma faigofie le faasaoina o nofoaga talafeagai.

I le Windows 7, ua faʻaaogaina Internet Explorer, e le mafai ona mitamita i le saoasaoa, faigofie ma isi faʻalapotopotoga. Toeitiiti lava leai se tasi e faʻaaogaina, ma vave ona faʻapipiʻi ia sailiga taatele: Chrome, Yandex. Browser, Mozilla, Opera ma isi.

Cortana

Fesoasoani fesoasoani i le leo ua amata ona lauiloa e le gata i masini feaveai, ae faapena foi i luga o komepiuta. I le Windows 10, na faʻaaogaina e tagata faʻamatalaga fou e pei o Cortana. E faʻaaoga e pulea ai galuega eseese PC e faʻaaoga ai le leo.

O lenei fesoasoani leo e mafai ai e oe ona taʻalo polokalama, fai taga ma faila, saili le Initaneti ma sili atu. O le mea e leaga ai, Cortana e le tautala Rusia mo se taimi le tumau ma e le malamalama i ai, o le mea lea ua faʻamalosia ai tagata e filifili soʻo se isi gagana avanoa.

Vaʻai foi: Faʻatagaina le fesoasoani leo leo o le Cortana i le Windows 10

Malamalama i le po

I se tasi o faʻamatalaga tetele o le Windows 10, na faʻaopoopoina ai se uiga fou ma aoga - o le malamalama o le po. Afai e faʻaagaoioia e le tagata faʻaoga lenei meafaigaluega, ona i ai lea o le faʻaitiitia o lanu lanumoana lanumoana, o le malosi ma le vaivai o mata i le pogisa. O le faʻaitiitia o aʻafiaga o lanu lanumoana, o le moe ma le taimi fiafia e le faʻafefe foi pe a faigaluega i se komepiuta i le po.

O le auala o le po e faʻaaogaina i le lima poʻo le otometi e amata ona faʻaaoga ia tulaga talafeagai. Manatua i le Windows 7, o le a le i ai se galuega, ma o le faʻafefeina o lanu e mumu pe tape le lanumoana e na o le fesoasoani o le tele o lauulu.

ISO ma le faʻalauiloa

I lomiga talu ai o Windows, e aofia ai le lona fitu, e le mafai ona e sosogi ma faʻataʻitaʻiina ata faʻatusa e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa, talu ai ua le o iai i latou. Sa tatau i tagata faaaoga ona sii mai nisi polokalama faapitoa mo lenei faamoemoega. O le mea sili ona lauiloa o le DAEMON Tools. O i latou e umia Windows 10 o le a le manaʻomia ona sii mai le masini komepiuta, aua o le faapipiiina ma le lafoaia o faila ISO na faia e faaaoga ai meafaigaluega.

Nofoaga faʻamatalaga

Afai ua leva ona masani tagata faʻaaogaina masini feaveaʻi i le laulau faʻasalalau, ona faʻaaogaina lea e le PC tagata faʻaalia lenei ata i le Windows 10 o se mea fou ma e le masani ai. Faʻamatalaga i luga i le itu taumatau i lalo o le mata, ma faʻamaonia ai se faʻamaonia faapitoa ile ata mo latou.

Faʻafetai i lenei mea fou, o le ae mauaina faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo tupu i luga o lau masini, pe tatau ona e faʻafouina le avetaʻavale poʻo faʻamatalaga e uiga i le fesoʻotaʻi atu i masini feaveaʻi. O tafaʻatasi uma lava e mafai ona fetuutuunai, e mafai e tagata taʻitasi ona maua na o faʻamatalaga e manaʻomia.

Puipuiga mai faila leaga

I le lona fitu o lomiga o Windows e le maua ai se puipuiga mai faʻamaʻi, spyware ma isi faila leaga. E tatau i le tagata faaaoga ona sau mai pe faʻatau faʻamalosi. O le sefulu o lomiga o loʻo i ai se mea e fausia ai totonu Microsoft Security Essentials, lea e maua ai se seti o talosaga e faʻafefe ai faila leaga.

O le mea moni, o sea puipuiga e leʻo faʻatuatuaina, ae ua lava mo le puipuiga itiiti o lau komepiuta. E le gata i lea, i le tulaga o le faamutaina o le laisene o le siakiina o le virus poo lona le manuia, o le a puipuia le aunoa le puipuiga o le puipuiga, e le manaomia e le tagata faaaoga ona tamoe i luga o le faatulagaga.

Vaʻai foi: Feteenaʻi faʻamaʻi komepiuta

I lenei tusiga, tatou te tilotilo i le tele o suiga fou i le Windows 10 ma faʻatusatusa i latou i le faʻatinoga o le lona fitu o lomiga o lenei faiga faʻaoga. O nisi o galuega e taua, latou te faatagaina oe e galue atili ma le agavaʻa i luga o le komepiuta, aʻo isi o ni faʻalelei laiti ma suiga vaaia. O le mea lea, o tagata taʻitasi e faʻaaoga, e faʻavae i luga o mea e manaʻomia, filifili le OS mo ia lava.