E faʻapefea ona tuʻu se faʻaupuga i luga o se faletupe [Windows: XP, 7, 8, 10]

Talofa O le tele o tagata faaaoga komepiuta, o le a vave ona latou feagai ma le mea moni e faapea o nisi o faʻamaumauga latou te galulue ai, e tatau ona natia mai le prying eyes.

E mafai e oe, i le mea moni, ona teuina lenei faʻamatalaga i luga o se kiliuli uila e naʻo oe e faʻaaogaina, pe mafai foi ona e tuʻuina se faʻauluuta i luga o se pusa.

E tele auala e natia ai ma loka se pusa i luga o lau komepiuta mai le prying eyes. I lenei tusiga ou te fia mafaufau i nisi o mea sili (i loʻu lotomaualalo). Auala, i le ala, e moni lava mo Windows OS uma nei: XP, 7, 8.

1) Faʻapefea ona tuʻu se faʻaulu i luga o se faʻailoga e faʻaaoga ai le Foliga Lock Anvide

O lenei metotia e sili atu ona talafeagai pe afai e masani ona e manaʻomia le galue i luga o se komepiuta ma se pusa tapuni po o faila. Afai e leai, o le a sili atu ona lelei le faʻaogaina o isi auala (silasila i lalo).

Faʻasologa o le Faʻasologa o Anvide Lock (fesoʻotaʻi i luga o le upega tafaʻilagi) o se polokalame faʻapitoa e fuafua e tuʻu ai se faʻaulu i luga o se pusa o lau filifiliga. I le auala, o le a le gata ina puipuia le upu-upu, ae e natia foi - o lona uiga E leai se tasi na te mateina lona ola! O le aoga, i le ala, e le manaʻomia ona faʻapipiʻiina ma ave sina siʻosiʻomaga masini vaʻavaʻa.

A maeʻa ona sii mai, faʻaaoga le faletusi, ma fai le faila faila (faila i le faʻaopoopoga "exe"). Ona mafai lea ona e filifilia le faila lea e te manaʻo e tuʻuina le upu faʻamalo ma natia mai i mata o le prying. Mafaufau i lenei faʻagasologa i luga o faʻailoga faʻatasi ma screenshots.

1) Kiliki i le faaopoopo i totonu o le polokalama autu o polokalama.

Fig. 1. Faaopopo le faila

2) Ona e manaʻomia lea e filifili se atigipusa natia. I lenei faʻataʻitaʻiga, o le a avea ma se "pusa fou".

Fig. 2. Faʻaopoopoina o le laupepa loka loka

3) I le isi itu, kiliki le F5 (kati tapuni).

Fig. 3. vavalalata le avanoa i le faila filifilia

4) O le polokalama o le a uunaia ai oe e ulufale i se faʻaupuga mo le pusa ma le faʻamaoniga. Filifili se tasi e te le galo! I le auala, mo le saogalemu, e mafai ona e setiina se faʻamatalaga.

Fig. 4. Faatuina o se upu faila

A maeʻa le laasaga lona 4 - o le a mou ese lau faletusi mai le vaaiga ma maua ai le avanoa - e tatau ona e iloa le upu faila!

Ina ia vaʻai i le pusa na natia, e manaʻomia ona e toe faʻaaogaina le aoga o le Faʻamaumauga o le Faʻamaumau o le Anvide Lock. Ona faalua-kiliki i le pusa tapuni. O le polokalame o le a faʻamalosia ai oe e ulufale atu i se upu faʻamaufaʻailoga muamua (silasila Ata 5).

Fig. 5. Lisi o le Loka Faʻailoga Avanoa - ulufale i le 'upu faʻamaumauga ...

Afai e sao le saʻo ole faʻaulu, o le ae vaʻai i lau faletupe, pe afai e leai - o le a tuʻuina atu e le polokalama se mea sese ma o le a ofoina atu e toe ulufale i le motusia.

Fig. 6. lautusi na tatala

I se tulaga lautele, o se polokalama talafeagai ma le faʻatuatuaina o le a faamalieina ai le tele o tagata faʻaoga.

2) Faʻasaʻoina o se faʻaupuga mo le pusa archive

Afai e seasea faʻaaogaina faila ma laupepa, ae o le a le afaina ai foi le vavalalata o avanoa i ai, ona mafai lea ona e faʻaaogaina polokalame e sili ona tele komepiuta. O loʻo matou talanoa e uiga i tusitala (mo se faʻataʻitaʻiga, i aso nei o WinRar ma le 7Z sili ona lauiloa).

I le auala, e le gata e mafai ona e maua le faila i le faila (e tusa lava pe iai se tasi e kopi mai ia te oe), o le faʻamaumauga i totonu o se teuina o faamaumauga o le a faʻapipiʻiina ma o le a itiiti le avanoa (ma e taua tele pe a sau i le tusiga faamatalaga).

1) WinRar: faʻapefea ona seti se faʻaupuga mo se archive ma faila

Sitepu aloaia: //www.win-rar.ru/download/

Filifili faila lea e te manaʻo e setiina ai se upu faila, ma kiliki i luga-saʻo ia i latou. I le isi itu, i le lisi autu, filifili "WinRar / faaopoopo i le teu faamaumauga".

Fig. 7. fatuga faʻamaumauga i WinRar

I totonu o le faʻapipiʻi e filifili ai le galuega e seti ai le upu 'upu. Vaʻai ataata i lalo.

Fig. 8. seti le upu faila

Ulufale mai lau faʻaumauga (tagaʻii le fig 9). I le auala, e le o se mea e sili ona lelei le faaaofia ai o pusa e lua:

- faʻaali le faʻaulufalega pe a ulufale mai (e faigofie ona ulufale pe ae vaʻai i le upu faʻamaonia);

- faʻapipiʻi igoa o faila (o lenei filifiliga o le a natia ai igoa ole faila pe a tatala e se tasi le teutusi e aunoa ma le iloaina o le upu faila. aua le iloa se mea!).

Fig. 9. faʻaulufaleina le palakafa

A maeʻa le fatuina o le teutusi, e mafai ona e taumafai e tatala. Ona talosagaina lea oi matou e ulufale atu i se faʻaupuga. Afai e te ulu sao i ai - o faila e le mafai ona aveeseina ma o le polokalama o le a maua ai se mea sese! Faʻaeteete, faʻamalosi le 'upega tafaʻilagi i se upega umi umi - e le faigofie tele!

Fig. 10. ulufale i le motalaga ...

2) Faʻasaʻoina o le upega tafailagi mo le archive i le 7Z

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.7-zip.org/

I lenei fale teu oloa e faigofie tele ona galue e pei o WinRar. E le gata i lea, o le 7Z faatulagaga e mafai ai ona e faʻapipiʻi le faila e sili atu nai lo le RAR.

Ina ia fatuina se pusa o talafaamaumau - filifili faila po o laupepa e te manao e faaopoopo i le teutusi, ona kiliki lea-ma kiliki "7Z / Faaopoopo i le teutusi" i le lisi autu o le tagata sailiili (tagai i le fig 11).

Fig. 11. faaopoopo faila i le fale teu

A maeʻa lena, ia faia tulaga nei (silasila i le mati 12):

  • faʻamaumauga faʻamaumauga: 7Z;
  • faʻaali le upu faila: tuʻu se pepa;
  • Faʻasinuina igoa o faila: tuʻu se siaki (ina ia leai se tasi e mafai ona iloa mai le faila puipuia le upega tafailagi igoa o faila o loʻo i ai);
  • ona e ulufale lea i le upu faila ma kiliki le "OK" button.

Fig. 12. faatulagaga mo le fatuina o se teutusi

3) Faʻasalaga faʻamalosi faʻanoanoa

Aisea e tuʻuina ai le upu faʻamaonia i luga o se isi pusa, pe a mafai ona e natia mai le vaʻai le komepiuta malō uma?

O le mea lautele, o le mea moni, o lenei mataupu e lautele ma malamalama i seisi tulaga: I lenei tusiga, e le mafai ona ou taʻua se auala faapena.

Le aano o le faʻamatalaga puʻe. E i ai sau faila o se ituaiga tele na fatuina i luga o se puʻupuʻu moni o le komepiuta (o se komepiuta malō.) E mafai ona suia le tele o le faila oe lava). E mafai ona fesoʻotaʻi lenei faila i le Windows ma o le a mafai ona galulue faatasi ma se faila malosi! E le gata i lea, pe a faʻafesoʻotaʻi, o le a manaʻomia ona e ulufale i se upu faila. O le faʻamalosi po o le vavaeina o sea ituaiga e aunoa ma le iloa o le upega tafaivale e toetoe lava a le mafai!

E tele polokalama mo le fatuina o faʻamatalaga faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le leaga - TrueCrypt (tagai i le Fig 13).

Fig. 13. TrueCrypt

E matua faigofie lava ona faʻaaogaina: filifili le mea e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi i le lisi o disks - ona e ulufale ai lea i le upu faila ma voila - e aliali mai i le "My Computer" (vaai Ata 14).

Fig. 4. inisiua malulu faalilolilo

PS

O lena mea uma mo lena mea. O le a ou faafetai pe afai e taʻu atu e se tasi ia oe auala faigofie, vave ma mataalia e tapunia ai nisi faila patino.

O mea lelei uma!

Mataupu toe teuteuina 13.06.2015

(na lomia muamua i le 2013.)