Faʻafou le polokalama uTorrent

A e amataina se HP masini komepiuta i nisi tulaga, e ono tupu se mea sese "E le o maua le Pusa o le Papa", lea e tele mafuaʻaga ma, e tusa ai ma auala faʻaaogaina. I lenei tusiga o le a tatou iloiloina auiliili vaega uma o lenei faafitauli.

Faʻasalaga "E leʻi Maua le Papa Taʻavale"

O mafuaʻaga o lenei mea sese e aofia uma ai le le saʻo o le BIOS ma le faʻauluina le lelea. O nisi taimi e ono tupu se faafitauli ona o le tele o le faaleagaina o faila a le Windows.

Metotia 1: Faʻamatalaga BIOS

I le tele o tulaga, aemaise lava pe afai na faatauina talu ai nei le komepiuta, e mafai ona e faasaʻoina lenei mea sese e ala i le suia o tulaga faapitoa ile BIOS. O gaioiga e mulimuli ane e mafai foi ona faʻaaoga i isi isi laptops mai tagata gaosiga eseese.

Laasaga 1: Foafoaga Autu

  1. Tatala le BIOS ma alu i le lisi ile pito i luga o le lisi. "Saogalemu".

    Faitau atili: Faʻapefea ona tatalaina le BIOS i luga o se komepiuta HP

  2. Kiliki i le laina "Seti le Tali o le Pule Sili" ma i totonu o le faamalama matala ua faatumuina ai uma uma fanua. Manatua pe tusi i lalo le upu faʻamalo o loʻo faʻaaogaina, e pei ona ono manaʻomia i le lumanaʻi e suia ai le faatulagaga o le BIOS.

Laasaga 2: Suiga Seti

  1. Kiliki le lisi "Faʻasalaga Faʻatonu" poʻo "Papa" ma kiliki i le laina "Filifiliga o le Faʻamasinoga".
  2. Suia le tau i le vaega "Pusa Faʻamama" i luga "Taofiofia" e faʻaaoga ai le lisi pa'ū.

    Manatua: I nisi tulaga, o mea e mafai ona i ai i luga o le lisi tutusa.

  3. Kiliki i le laina "Aveese uma ia Keoleo Uma Puipui" poʻo "Aveese uma Polokalama Puipui Malie".
  4. I le matala tatala i le laina "Ulufale mai" ulufale mai le code mai le pusa "Tulafono Faasolo".
  5. O lea e tatau ona sui le tau "Lagolago Totogi" i luga "Faʻamaonia".
  6. E le gata i lea, e tatau ona e mautinoa o le diskasi o loo i le tulaga muamua i le lisi lisi o vaega.

    Vaʻai foi: Faʻapefea ona faia se puʻupuʻu malō e mafai ona faʻaaoga

    Manatua: Afai e le o iloa e le BIOS le fale teu oloa, e mafai loa ona e alu i le auala e sosoo ai.

  7. A maeʻa lena, kiliki le ki "U10" e faʻasaoina ai le faʻasologa.

A maeʻa le faʻataunuʻuina o faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai pea le mea sese, e ono mafai ona tupu ni faafitauli ogaoga.

Metotia 2: Faʻamata le puʻupuʻu

Talu ai o le komepiuta komepiuta komepiuta o se tasi o vaega aupito sili ona faatuatuaina, o le gau e tupu i mea e seasea tupu ma e masani ona fesootaʻi ma le tausiga le lelei o se komepiuta po o le faatauina mai o se oloa i totonu o fale teu oloa. Laʻasaga lava ia "E le o maua le Pusa o le Papa" faʻaalia saʻo le HDD, ma o le mea lea e mafai ai pea lenei tulaga.

Laasaga 1: Faʻamalo le komepiuta

Muamua lava, faitau se tasi oa matou faatonuga ma faʻasese le komepiuta. E tatau ona faia lenei mea ina ia siaki ai le tulaga o le fesoʻotaʻiga vaʻavaʻa.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻasolosolo se komepiuta i le fale

E tutusa lava le mea e tatau ai mo le toe sui o le HDD, o se taunuuga o lea ua fautuaina ai e teu uma ia mauga.

Laasaga 2: Siaki HDD

Tatala le komepiuta ma siaki le fesoʻotaʻiga mo le faʻaleagaina o mea. Siaki le mea talafeagai ma le uaea e sosoo ai le fesoʻotaʻiga HDD i le komepiuta komepiuta.

Afai e mafai, ia fautuaina e faʻafesoʻotaʻi soʻo se isi lava puʻe eletise ia mautinoa o loʻo galulue tagata. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻaletonu le HDD mai le komepiuta i le PC ina ia siaki ai lana faatinoga.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se puʻupuʻu i se PC

Laasaga 3: Toe sui HDD

A uma le siakiina o le kilipa i le mea e tupu ai se gau, e mafai ona e taumafai e toe faʻaleleia e ala i le faitauina o faʻatonuga i se tasi oa tatou tusiga.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻafoʻi se puʻupuʻu malo

E sili atu ona faigofie le faʻatauina o se siaki malosi fou i soʻo se faleoloa komepiuta. E manaʻomia le maua o le faʻamatalaga lava lea e tasi, lea na faʻapipiʻiina i luga ole komepiuta muamua.

O le faʻatulagaga o le HDD e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa, o le mea autu o le faʻafesoʻotaʻi ma toe faʻaleleia. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga i le laasaga muamua i le faasologa o le faasologa.

Faitau atili: Toe sui le kiliva eletise i se PC ma le komepiuta

Ona o le sui atoatoa o le aufaasālalau, o le faafitauli o le a mou atu.

Metotia 3: Toe faʻaofi le masini

Ona o le faʻaleagaina o faila faila, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o aʻafiaga o faʻamaʻi, o le faafitauli e ono fesiligia e mafai foi ona tupu. E mafai ona e faʻaumatia i lenei tulaga e ala i le toe faʻaaogaina o le masini faʻaogaina.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Windows

O lenei metotia e talafeagai pe a fai e iloa le diskasi i totonu o le BIOS, ae tusa lava pe a uma ona faia ni fetuunaiga i itu, o loʻo i ai pea se faʻamatalaga i le mea sese e tasi. Afai e mafai, e mafai foi ona e suʻe i se sulu saogalemu poʻo le toe faʻaleleia.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona toe faʻafoʻisia le faiga e ala i le BIOS
Faʻafefea ona faʻaleleia Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Faaiuga

Matou te faʻamoemoe pe a uma ona faitauina lenei faʻatonuga, ua mafai ona e faʻaumatia le mea sese. "E le o maua le Pusa o le Papa" i luga o laupepa komepiuta a HP. Mo tali i fesili e tulaʻi mai i luga o lenei autu, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi i matou i faʻamatalaga.