Slows down Mozilla Firefox: faʻafefea ona faʻalelei?


O le asō o le a tatou tilotilo i se tasi o mataupu pito sili ona faigata e tulaʻi mai pe a faʻaaoga Mozilla Firefox - pe aisea e faʻagesegese ai le masini. Ae paga lea, o lenei faafitauli e masani ona tulaʻi mai e le gata i luga o komepiuta vaivai, ae faʻapea foi luga o masini mamana.

Paʻu pe a faʻaaoga le Mozilla Firefox browser e mafai ona tupu mo mafuaaga eseese. O le asō o le a tatou taumafai e aofia ai mafuaaga sili ona taatele o le faʻagesegese o galuega a Firefox, o lea e mafai ai ona e faʻaleleia.

Aisea e faʻagesegese ai Firefox?

Mafuaʻaga 1: Faʻaopoopoga Faʻaopoopoga

O le tele o tagata e faʻapipiʻi faʻaopoopoga i totonu o le masini e aunoa ma le pulea o latou numera. Ma, i le ala, o se numera tele o faʻaopoopoga (ma nisi feteʻenaʻiga) e mafai ona tuʻuina se avega mamafa i luga o le masini, o se taunuuga o le a faʻaaogaina ai mea uma i lana galuega lemu.

Ina ia faʻatoʻilalo faʻaopoopoga i Mozilla Firefox, kiliki i le lisi autu i le tulimanu pito i luga o le masini ma alu i le vaega i le faamalama e aliali mai "Faʻaopoopoga".

Kiliki le lisi i le itu tauagavale. "Faʻaopoopoga" ma i le maualuga le faʻamalo (poʻo le sili atu ona aveese) faʻaopoopoga faaopoopo i le masini.

Mafuaʻaga 2: faʻalavelave faʻalavelave

O le tele o tagata e faʻaaogaina faʻaopoopoga faʻaopoopoga i plugins - ae o nei mea uma o meafaigaluega eseese mo le Mozilla Firefox browser, e ui lava o loʻo faʻaaogaina e le faʻaopoopoga le tasi lava faamoemoega: faʻalauteleina le gafatia o le masini.

Mozilla Firefox e mafai ona mafua ai feteʻenaʻiga i le galuega o plug-ins, o se masini plug-in e amata ona galue le saʻo (e masani lava o le Adobe Flash Player), ma o le tele o plug-ins e mafai ona faʻapipiʻi i lau sailiga.

Ina ia tatalaina le faasologa o le plugin i Firefox, tatala le lisi o mea e teu i ai ma alu i "Faʻaopoopoga". I le itu tauagavale, tatala le lisi. "Pupuʻu". Taʻu plug-ins, aemaise lava le "Flash Shockwave". A maeʻa lena, toe amata lau suʻesuʻega ma siaki lana faatinoga. Afai e le tupu le saoasaoa o Firefox, toe faʻafouina le galuega a le plug-ins.

Mafuaaga 3: Fafaga Faʻatasi, Cookies, ma History

Cache, talafaʻasolopito ma kuki - faʻamatalaga na faʻaputuina e le 'upega tafaʻilagi, lea e faʻamoemoe e faʻamautinoa ai galuega lelei i le faagasologa o le surfing web.

O le mea e leaga ai, i le aluga o taimi, o lenei faʻamatalaga e faʻapupulaina i le masini, e faʻaitiitia ai le saoasaoa o le upega tafaʻilagi.

Ina ia faʻamaonia lenei faʻamatalaga i lau sailiga, kiliki le Firefox menu menu, ona e alu lea i ai "Tusi o talaaga".

I le itu lava e tasi o le faamalama, o le a faʻaalia se lisi o mea e manaʻomia e filifili ai le mea "Aveese talafaasolopito".

I le '' Aveese ', filifili "Uma"ona faalautele lea o le lisi "Auiliiliga". E fautuaina pe ae siaki le pusa i autafa o mea uma.

O le taimi lava e te makaina ai faʻamaumauga e te manaʻo e tape, kiliki le ki. "Aveese Nei".

Mafuaaga 4: gaoioiga viral

E masani lava o siama, le ulu atu i totonu o le tino, e aafia ai galuega a tagata sailiili. I lenei tulaga, matou te fautuaina oe siaki lau komepiuta mo siama e mafai ma mafua Mozilla Firefox e faʻagesegese.

Mo le faia o lenei mea, faʻagasolo se laʻasaga loloto mo le siakiina o viruses i lau antivirus poʻo le faʻaaogaina o se faʻamalositino faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, Dr.Web CureIt.

O mea uma e maua ai taufaamatau e tatau ona faʻaumatia, pe a maeʻa ona tatau ona toe faʻafouina le faiga faʻaoga. I le avea ai o se tulafono, faʻafefea uma faʻamatalaga tau siama, e mafai ona vave faʻavave Mozilla.

Mafuaaga 5: Faʻatulagaina Faʻamaumauga

Faʻamatalaga tuai o Mozilla Firefox faʻaaogaina se aofaiga tele o punaoa faʻalapotopotoga, o le mafuaaga lea e matua lemu ai le 'initaneti (ma isi polokalama i luga o le komepiuta), poʻo le matua faʻavaivai.

Afai e te leʻi faʻaleleia ni faʻamatalaga mo lau sailiga mo se taimi umi, matou te fautuaina malosi e te faia lenei mea, aua Mozilla atinaʻe ma faʻafouina taʻitasi e faʻamalieina le galuega a le 'upega tafaʻilagi, faʻaitiitia ai ona manaʻoga.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona siaki ma faʻapipiʻi faʻamaumauga mo Mozilla Firefox

I le avea ai o se tulafono, o mafuaaga autu nei mo le faifaimalie o Mozilla Firefox. Taumafai e faʻamamā le mamā, aua le faʻaopoopoina nisi faʻaopoopoga ma autu, ma ia mataituina le saogalemu o le polokalama - ona lelei ai lea o polokalama uma o loʻo faʻapipiʻi i lau komepiuta.