Faʻamau i totonu o se sela ma se fua faʻatatau i Microsoft Excel

E masani lava, pe a faigaluega i Excel, e manaʻomia le tuʻuina o faʻamatalaga faʻamatala e sosoo ma le iuga o le fuafuaina o se fua faʻatatau, lea e faigofie ai le malamalama i lenei faʻamatalaga. O le mea moni, e mafai ona e filifilia se isi koluma mo faʻamatalaga, ae le o tulaga uma e faaopoopo ai elemene faaopoopo o le faitalia. Ae ui i lea, i Excel o loʻo i ai auala e tuʻuina ai le fua faʻatatau ma le tusitusiga i totonu o le tasi lela. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faia lenei mea i le fesoasoani a le tele o filifiliga.

Faʻasalalau le faʻasologa o upu latalata i le faʻavae

Afai e te taumafai e faʻapipiʻi le tusiga i totonu o le cell lava e tasi ma le galuega, ona i lenei taumafaiga Excel o le a faʻaalia se feau sese i le fua faʻatatau ma o le a le faatagaina oe e fai se faʻasoa. Ae lua auala e faʻaofi ai le tusiga e sosoo ma le faʻataʻitaʻiga faʻaali. Muamua o le faʻaaogaina o le ampersand, ma le lona lua o le faʻaaogaina lea o le galuega Le filifili.

Metotia 1: Faaaogaina o Ampasand

O le auala pito sili ona faigofie e foia ai lenei faafitauli o le faʻaaogaina lea o le ampersand (&). O lenei faʻailoga e maua ai se vavaeesega saʻo o faʻamatalaga e aofia ai le faʻavae mai le faʻamatalaga tusitusia. Seʻi o tatou vaʻai pe faʻapefea ona e faʻatatauina lenei metotia i le faʻatinoga.

E iai la matou laulau laʻitiiti lea e faʻaalia ai koluma e lua i tau ma fesuiaiga o le atinaʻe. O le koluma lona tolu o loʻo aofia ai se faʻaopoopoga faigofie faʻaopoopo, lea e otootoina ai ma tuʻuina atu i latou o se aofaiga atoa. Matou te manaʻomia le faʻaopopoina o le faʻamatalaga upu i le maea ai o le fua i le lava cell lea e faʻaalia ai le aofaʻi o tupe faʻaalu "rubles".

  1. Faʻatoaga le suauʻu o loʻo aofia ai le faʻatusa. Ina ia faia lenei mea, pe lua-kiliki i luga i le itu taumatau o le kuki, pe filifili ma kiliki le ki o le ki. F2. E mafai foi ona e filifili le sela, ona tuu lea o le pala i totonu o le faʻailoga pa.
  2. I le taimi lava e maeʻa ai le faʻatumu, tuʻu se faailoga o le ampersand (&). Ma le isi, i upusii matou te tusia ai le upu "rubles". I lenei tulaga, o upusii o le a le faʻaalia i totonu o le masini pe a uma le numera o faʻaalia i le fua. Latou te tautua o se tagata faʻasino i le polokalame o se tusitusiga. Ina ia faʻaalia le iuga i totonu o le cell, kiliki i luga o le ki Ulufale luga o le komepiuta.
  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, pe a maeʻa le fuainumera o loʻo faʻaalia ai le faʻatusa, o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻamatalaga "rubles". Ae o lenei filifiliga o loʻo i ai se toe faʻafofoga vaaia: o le numera ma le faʻamatalaga tusitusia ua tuʻufaʻatasia e aunoa ma se avanoa.

    I le taimi lava e tasi, afai tatou te taumafai e tuʻu se avanoa faʻatasi, o le a le aoga. O le taimi lava e paʻu ai le faamau Ulufale, o le taunuuga ua toe "pipii faatasi."

  4. Ae o loʻo i ai se auala e alu ese mai le tulaga oi ai nei. Toe faʻafouina, faʻagaoioia le suauʻu lea e aofia ai le faʻatulagaga ma le faʻamatalaga o upu. A maeʻa le ampersand, tatala ia upusii, ona seti lea o se avanoa e ala i le kiliki i luga o le ki e tutusa i luga o le komepiuta, ma tapunia ia upusii. A maeʻa lena, toe faʻaofi le ampersand (&). Ona kiliki ai lea Ulufale.
  5. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le taimi nei o le faʻatusatusaga o le fua faʻatatau ma le faʻamatalaga o upu e vavaeʻeseina e se avanoa.

E masani lava, o nei mea uma e le talafeagai. Na na o le faʻaalia lava o le faʻamatalaga masani e aunoa ma se faʻaupuga lona lua ma upusii ma se avanoa, o le fua faʻatatau ma faʻamatalaga tusitusia o le a fusia. E mafai ona e setiina le avanoa saʻo e tusa lava pe faʻaaoga le parakalafa lona lua o lenei tusi lesona.

Pe a tusia le tusiga i luma o le fua faʻatatau, matou te mulimuli i le faʻasalaga lenei. I le maeʻa ai o le "=" faʻailoga, tatala ia upusii ma tusi le tusiga. A maeʻa lena, tapuni ia upusii. Matou te tuʻuina se faailoga o le ampersand. Ma, i le tulaga e tatau ona e tuʻuina se avanoa, tatala ai upusii, tuu avanoa ma tapuni vavalalata. Kiliki le ki Ulufale.

Mo le tusiaina o ni tusitusiga ma se galuega, nai lo le masani masani, o mea uma e tutusa lelei lava pei o loʻo faʻamatalaina i luga.

E mafai foi ona faamaoti le upu o se sootaga i le cell lea o loo i ai. I lenei tulaga, o le algorithm o gaioiga e tumau pea lava, na o oe e le manaʻomia le ave faʻamaopoopo o le cell i upusii.

Metotia 2: Faʻaaogaina o le CLUTCH galuega

E mafai foi ona e faʻaaogaina le galuega e faʻapipiʻi ai le 'upega tafaʻilagi faatasi ai ma le iuga o se fua faʻatatau. Le filifili. O lenei kamupanī e faʻamoemoe e tuʻufaʻatasia faʻataʻitaʻiga o faʻaalia i le tele o elemene o se laupepa i totonu o le tasi cell. E aʻafia i le vaega o galuega a le tusitusiga. O lona faʻailoga e faapenei:

= CLUTCH (text1; text2; ...)

E mafai e lenei kamupanī ona maua uma 1 agai i luga 255 o finauga. O i latou taitoatasi e fai ma sui o tusitusiga (e aofia ai fuainumera ma soʻo se isi lava tala), poʻo faʻasino i sulu o loʻo aofia ai.

Seʻio tatou vaʻai pe faʻapefea ona galue lenei galuega. Mo se faʻataʻitaʻiga, seʻi o tatou ave le laulau e tasi, faʻaopoopo i ai se isi koluma. "Aofaiga o Tau" faʻatasi ai ma se potu e leai se mea.

  1. Filifili le koluma gaogao avanoa. "Aofaiga o Tau". Kiliki le ata "Insert function"i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. Faatoagaina mai ua faatinoina Pule sili. Alu i le vaega "Upu". Le isi, filifili le igoa "CLICK" ma kiliki le ki "Lelei".
  3. O le faʻamalama o le faʻatautaia o faʻamatalaga ua faʻalauiloa. Le filifili. O lenei faamalama e aofia ai fanua i lalo o le igoa "Upu". E oʻo atu la latou numera 255, ae mo a tatou faʻataʻitaʻiga tatou te manaʻomia na o le tolu vaega. I le muamua, o le a matou tuu le tusitusiga, i le lona lua, o se sootaga i le cell o loʻo aofia ai le fua faʻatatau, ma i le lona tolu o le a matou toe tuʻuina le tusiga.

    Seti le fetuu i le fanua "Text1". Matou te tusia le upu iina "Aofai". E mafai ona e tusia ni faʻamatalaga tusitusia e aunoa ma ni upusii, talu mai le polokalama o le a tuʻu i lalo.

    Ona alu lea i le fanua "Text2". Matou te setiina le fetuu iina. E manaʻomia ona faʻamaʻoti mai iinei le tau aogā o le faʻatusa, o lona uiga e tatau ona tatou tuʻuina atu se sootaga i le cell o loʻo i ai. E mafai ona faia lenei mea i le na o le ulufale saʻo i le tuatusi, ae e sili atu le seti o le pala i totonu o le fanua ma kiliki i luga o le cell o loʻo aofia ai le faʻavae i le pepa. O le tuatusi o le a tulaʻi mai lava i le fenumiai o le finauga.

    I totonu o le fanua "Text3" ulufale i le upu "rubles".

    A uma lena kiliki i le ki "Lelei".

  4. O le taunuʻuga e faʻaalia i totonu o se masini filifilia muamua, ae, e pei ona mafai ona tatou vaʻaia, e pei o le metotia muamua, o faʻataʻitaʻiga uma e tusia faʻatasi e aunoa ma avanoa.
  5. Ina ia mafai ona foia lenei faafitauli, matou te toe filifilia le sela ei ai le tagata faigaluega Le filifili ma alu i le faʻailoga pa. O iina pe a maeʻa finauga taitasi, o lona uiga, a maeʻa semicolona taitasi matou te faʻaopopo le faʻamatalaga lea:

    " ";

    E tatau ona i ai se avanoa i le va o upusii. I se tulaga lautele, o le faaupuga lea e tatau ona i ai i le laina o galuega:

    = CLUTCH ("aofai"; ""; D2; ""; "rubles");

    Kiliki le ki UI. O lenei ua vaeluaina o tatou tulaga faatauaina e avanoa.

  6. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e natia le koluma muamua "Aofaiga o Tau" ma le faʻataʻitaʻiga muamua, ina ia le tele se avanoa i luga o le pepa. Na o le aveesea o le a le aoga, aua o le a solia ai le galuega Le filifili, ae mafai ona aveese le elemene. Kiliki le kosi i le itu tauagavale i luga o le vaega faʻasalalau o le koluma e tatau ona natia. A maeʻa lena, ua faʻamaonia le koluma atoa. Kiliki i le filifili ma le kiliki saʻo. Tuʻu le faʻasologa o tala. Filifili se mea oi ai "Ufi".
  7. A maeʻa lena, e pei ona mafai ona tatou vaʻaia, o le koluma e le manaʻomia e natia, ae o faʻamatalaga i totonu o le potu o loʻo i ai le galuega Le filifili faʻaalia sao.

Tagai foi: CLUTCH galue i Excel
Faʻapefea ona natia koluma i Excel

O le mea lea, e mafai ona fai mai e lua auala e ulufale ai i le fua faatatau ma le tusitusiga i totonu o le tasi lela: faatasi ai ma le fesoasoani a se ampersand ma se galuega Le filifili. O le filifiliga muamua e sili atu ona faigofie ma sili atu ona talafeagai mo le tele o tagata faaaoga. Peitai, e ui i lea, i nisi o tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga pe a faʻaaogaina le faʻaaogaina o fuainumera, e sili atu le faʻaogaina o le tagata faʻapitoa Le filifili.