O le a le mea e teu ai masini?

E masani lava i fautuaga i luga o le suʻesuʻeina o le masini ma le foia o soʻo se faafitauli e fesoʻotaʻi ma lana galuega, e tautevateva tagata i luga o se fautuaga e faʻamalo le faʻaoga. E ui lava i le mea moni o lenei faiga faigofie ma masani, e toatele tagata latou te popole pea po o le a le mea o loʻo natia ma pe aisea e tatau ai ona faʻamamaina.

O le a le mea e teu ai masini?

O le mea moni, o le faʻamatalaga e le gata o tagata suʻesuʻe, ae o nisi foi polokalame, ma e oʻo lava i masini (mo se faʻataʻitaʻiga, o se puʻupuʻu, kata vitio), ae o iina e fai sina eseesega ma e le faʻaaogaina i le autu o le aso. A matou o atu i luga o le Initaneti e ala i se masini komepiuta, matou te mulimuli i sootaga ma nofoaga eseese, matou te vaʻavaʻai i le anotusi, o ia taga e faʻamalosia ai le faʻapipiʻi e tupu e aunoa ma se gataʻaga. I le isi itu, o lenei saoasaoa e vave maua ai avanoa i itulau, ma i le isi itu, o nisi taimi e taʻitaʻia ai i le tele o faʻaletonu. O lea, mea muamua muamua.

Vaʻai foi: O a kuki i totonu o le masini

O le a le mea e faʻaogaina ai

A maeʻa faʻapipiʻiina i luga o le komipiuta, o le 'upega tafaʻilagi e fatuina se faʻapitoa faʻapipiʻi o loʻo i ai le faʻamau. Faʻasalalau e lafo mai e nei saite ia i matou i luga o le puʻupuʻu pe a matou asia i latou mo le taimi muamua e oʻo ai iina. O nei faila e mafai ona avea ma vaega eseese o itulau Initaneti: leo, ata, mea faʻapipiʻi ata, tusiga - mea uma ua tumu i nofoaga i mataupu faavae.

Fuafuaga faʻaoga

O le faasaoina o elemene o elemene e tatau ai ina ia mafai ai e oe pe a toe asiasi i se nofoaga sa asiasi atu muamua, o le faʻatupeina o ona itulau e vave tele. Afai e iloa e le masini o se vaega o le 'upega tafaʻilagi ua uma ona faʻaputuina i luga o lau komepiuta ma e fetaui ma mea o loʻo i luga o le' upega tafaʻilagi, o le a faʻaaogaina le faʻaogaina o le faʻaoga e matamata ai i le itulau. E ui i le mea moni o le faʻamatalaga o sea faagasologa e foliga mai e umi atu nai lo le faʻatauina o le itulau atoa mai le vevela, o le mea moni, o le faʻaaogaina o elemene mai le faʻaoga e maua ai se aafiaga lelei i le saoasaoa o le faʻaalia o le 'upega tafaʻilagi. Ae afai o le faʻamaumauga faʻamaumauga ua le o toe i ai, o le kopi ua leva ona faʻafouina o le vaega tutusa o le upega tafailagi o loʻo toe sii mai.

O le ata o loʻo i luga o loʻo faʻamatalaina le auala e galue ai le paʻu i tagata suʻesuʻe. Sei ooteleina le māfuaaga tatou te manaʻomia ai se faʻamau i totonu o le masini:

  • Maoaʻe luga o le utaina o saite;
  • Faʻasaoina fesootaiga i luga o Initaneti ma faia ai se fesoʻotaʻiga faʻavavevave ma le vaivai o le Initaneti e le faʻaalia.

O nisi tagata sili atu ona faʻaogaina, pe a talafeagai ai, e mafai ona faʻaoga faila faila e maua ai faʻamatalaga taua mai ia i latou. Mo isi tagata faʻaoga uma, o loʻo i ai se isi faʻaoga aoga - o le gafatia e faʻapipiʻi le itulau o le 'upega tafaʻilagi poʻo le' upega tafaʻilagi i lau komepiuta mo le toe matamata i tua (e aunoa ma le Initaneti).

Faitau atili: Faʻafefea ona siiina se itulau atoa poʻo le upega tafaʻilagi i se komepiuta

O fea oi ai le faʻaoga e teu i luga o le komepiuta

E pei ona taʻua muamua, o suʻega taʻitasi o loʻo i ai lana lava pusa mo le teuina o le faʻapipiʻi ma isi faʻamatalaga le tumau. E masani lava o le ala i ai e mafai ona matamata saʻo i ona tulaga. Faitau atili e uiga i lenei mea i totonu o le tusiga e uiga i le faʻamamaina o le faʻaoga, o le fesoʻotaʻiga lea o loʻo i ai ni palakalafa lua i lalo.

E leai ni tapulaa i luga o le telē, o lea i le teuga e mafai ona faʻatupulaia seia oʻo ina vaʻavaʻai le puʻupuʻu mai le avanoa. O le mea moni, a uma ona faʻaputuina le tele o le televise o faʻamaumauga i lenei pusa, atonu o le a faʻagesegese le galuega a le 'upega tafaʻilagi poʻo le iai foi o faʻamatalaga ma le faʻaalia o nisi itulau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o nofoaga masani o asiasiga o le a amata ona e vaʻai i faʻamatalaga tuai ae le o ni mea fou, pe o le ae iai ni faʻafitauli e faʻaaoga ai le tasi pe o le isi o ana galuega.

O le mea lea e taua le matauina o le faʻamaumauga faʻamaumauga o loʻo faʻapipiʻiina, ma o lea o le tulaga o le 500 MB o le avanoa i luga o le puʻupuʻu o le ai ai le faʻaoga e aofia ai vaega o le faitau selau o nofoaga.

Faʻamalamalama le faʻaoga e le talafeagai i taimi uma - ua faia faapitoa ina ia faʻaputu. E fautuaina e fai lenei mea i ni tulaga se tolu:

  • O lona faletupe e amata ona mamafa tele (e faʻaalia saʻo i totonu o faʻamaumauga);
  • O le masini e siakiina taimi e le saʻo ai nofoaga;
  • Ua maeʻa ona faʻamamaina le komepiuta o le siama, lea atonu e ono oʻo mai i totonu o le masini komepiuta mai le Initaneti.

Ua uma ona matou taʻu atu ia te oe le auala e faʻamaonia ai le faʻaoga o suʻe lauiloa i auala eseese i totonu o le tusiga i le sootaga lenei:

Faitau atili: Faʻamama le faʻaoga i totonu o le masini

I le mautinoa i o latou tomai ma le malamalama, o nisi taimi e faʻaaogaina ai e le aufaitautusi le faʻamatalaga a le masini ile RAM. E faigofie lenei mea ona e televave le saoasaoa o le faitau nai lo le faila malo, ma mafai ai e oe ona vave faʻafetaui taunuʻuga e manaʻomia. E le gata i lea, o lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻalauteleina le ola o le SSD-drive, lea ei ai se fesoasoani faapitoa mo le aofaʻiga o faʻasologa o faʻasologa o faʻamatalaga. Ae o lenei ulutala e agavaa mo se mea ese, lea o le a tatou iloiloina i le isi taimi.

Aveesea o se tasi itulau o le cache

I le taimi nei e te iloa e le manaʻomia ona e faʻapipiʻi le ufimata i taimi uma, matou te taʻu atu ia te oe le auala e faia ai i totonu o le tasi itulau. O lenei filifiliga e aoga pe a e vaʻaia se faafitauli i le galuega a se itulau patino, ae o isi nofoaga o loʻo lelei ona faagaoioia.

Afai ei ai ni ou faafitauli i le faafouina o le itulau (nai lo le siiina mai o le itulau fou o le itulau, o le masini e faʻaalia ai se mea na le maua mai le faʻaoga), faʻatasi loa lava ona lolomiina le tuufaatasiga autu Ctrl + F5. O le a toe faʻafeiloaʻi le itulau ma o le faʻaoga uma e fesoʻotai i ai o le a faʻamutaina mai le komepiuta. I le taimi lava lea e tasi, o le a maua e le 'upega tafaʻilagi se kopi fou o le faʻamalo mai le saini. O faʻamalamalamaga (ae le na o le pau) o amioga leaga e le o musika e te liliuina; o le ata e faʻaalia i le le lelei.

O faamatalaga uma e aoga e le gata mo komepiuta, ae mo masini feaveai, aemaise lava atamai - e fesootai ma lenei mea, ua fautuaina e aveese le cache iina e oo lava i le tele o taimi pe afai e te faasaoina taavale. I le faaiuga, matou te maitauina pe a faʻaaogaina le Incognito mode (se faʻamatalaga a le tagata lava ia) i totonu o le masini, o le faʻamaumauga o lenei vasega, e aofia ai le faʻamatalaga, o le a le faʻaolaina. E aoga tele lenei pe afai o loʻo e faʻaaogaina le PC a se tasi tagata.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona e ulufale i le Incognito mode i Google Chrome / Mozilla Firefox / Opera / Yandex Browser