E faʻapefea ona sailia le sola o le laupapa ma le polokalama

O le soʻo i luga o le motherboard o le komepiuta, e masani lava, o le faʻaogaina o le socket mo le faʻapipiʻiina o le gaosiga (ma faʻafesoʻotaʻi i luga o le gaioiga lava ia), faʻalagolago i le ata, e mafai ona faʻapipiʻi le masini i se soʻo faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai ole PPU mo le LGA 1151, E le tatau ona e taumafai e faʻapipiʻi i lau motherboard o loʻo i ai le LGA 1150 poʻo le LGA 1155. O le masani masani mo aso nei, faʻaopoopoga i na ua uma ona lisiina - LGA 2011-v3, SocketAM3 +, SocketAM4, SocketFM2 +.

I nisi o tulaga, atonu e tatau ona suʻeina po o le fea le pito i luga o le laupapa po o le laasaga o le polokalama o le a talanoaina i faatonuga o loʻo i lalo. Manatua: faamaoni, e le mafai ona ou mafaufauina pe o le a nei mataupu, ae e masani lava ona ou matauina se fesili i luga o se tasi o fesili lauiloa ma tali auaunaga, ma o lea na tonu ai loa e saunia se tusitusiga o loo i ai nei. Vaʻai foi: Faʻapefea ona suʻeina le lomiga o le BIOS o le motherboard, E faʻapefea ona suʻe le faʻataʻitaʻiga o le laupapa, E faʻapefea ona iloa le aofaʻi o tupe o loʻo i ai i le processor.

E faʻapefea ona suʻeina le sola o le faʻailoga ma le polokalama i luga o se komepiuta taʻavale

O le filifiliga muamua e mafai ona e faʻaleleia lau komepiuta ma filifili se faagasologa fou, lea e manaʻomia ona e iloa ai le laupapa motherboard ina ia mafai ai ona filifili se PPU ma le sola talafeagai.

E masani lava, e matua faigofie lava ona faia lenei mea i lalo o le tulaga o loʻo faagaoioia ai le polokalama faʻavaomalo i luga o le komepiuta, ma e mafai ona faʻaogaina uma meafaigaluega na fausia i totonu o le polokalama ma polokalame faʻa-tolu.

Le faʻaaogaina o meafaigaluega a le Windows e fuafua ai le ituaiga o fesoʻotaʻiga (socket), fai mea nei:

  1. Faasolo i luga o le komepiuta o le komepiuta + Win i luga o lau komepiuta komepiuta msinfo32 (ona fai atu lea o Enter).
  2. O le a tatalaina se faamalama o faamatalaga o meafaigaluega. Faʻalogo i mea "Faʻalelei" (o loʻo masani ona faʻaalia le ata o le laupapa, ae o nisi taimi e leai se aoga), ma (poʻo le "Processor").
  3. Tatala Google ma faʻaaoga le ata faataitai (i7-4770 i laʻu faataitaiga) poʻo le faʻataʻitaʻiga a le tina i le pusa saili.
  4. O faʻamaumauga muamua o le suʻega o le a taʻitaʻia oe i itulau aloaia faʻamatalaga e uiga i le gaosiga poʻo le motherboard. Mo le faagasologa i luga o le masini Intel, i le vaega o le "Specifications for the Chassis", o le a e vaʻai i fesoʻotaʻiga lagolago (mo le polokalama AMD, o le nofoaga aloaia e le o taimi muamua lava i taunuuga, ae i totonu o faʻamatalaga avanoa, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le cpu-world.com, o le a vave ona e vaʻai i le sooga).
  5. Mo le faʻailoga o le laupapa o le a lisiina e avea o se tasi o vaega taua i luga o le upega tafaʻilagi a le gaosiga.

Afai e te faʻaaoga polokalame faʻa-tolu, e mafai ona e iloa le laupepa e aunoa ma se suʻesuʻega faaopoopo ile Initaneti. Mo se faʻataʻitaʻiga, o polokalame faigofie a polokalama polokalama Speccy o loʻo faʻaalia ai lenei faʻamatalaga.

Manatua: E le faʻaalia i taimi uma faʻamatalaga e uiga i le sola o le laupapa, ae afai e te filifilia le "Central Processing Unit", ona iai lea o faʻamatalaga e uiga i le fesoʻotaʻiga. Faitau atili: Faʻatonu polokalama faʻapitoa e saili ai uiga o le komepiuta.

E faʻapefea ona iloa se sola i luga o se laupapa masi poʻo se gaosiga

O le suiga lona lua o le faafitauli o le manaʻoga ia iloa le ituaiga o fesoʻotaʻiga poʻo le laupepa i luga o se komepiuta e le galue pe leai foi i se masini komepiuta poʻo se motherboard.

E masani lava ona faigofie lenei mea:

  • Afai o se motherboard, e toetoe lava o taimi uma lava e faʻamataina ai le faʻamatalaga e uiga i le laupepa i luga o ia lava poʻo luga o le soʻo mo le gaosiga (silasila i le ata i lalo).
  • Afai o se faagasologa lea, ona fai lea o le ata faataitai (lea e toetoe lava o taimi uma i luga o le igoa) e faaaoga ai le Initaneti, e pei o le auala na muamua, e faigofie ona fuafua le lagolagosua lagolago.

O le pau lena, ou te manatu, o le a oʻo mai. Afai o lau mataupu e sili atu ile tulaga masani - fesili i fesili i se faʻamatalaga auiliili o le tulaga, o le a ou taumafai e fesoasoani.