Auala e faʻaaoga ai le ava malosi 120%

O ports USB e le mafai ona aoga pe a leiloloa avetaavale, o tulaga i totonu o le BIOS poʻo fesoʻotaʻiga e faʻaleagaina ai le masini. O le mataupu lona lua e masani lava ona maua i totonu o tagata o loʻo i ai se komipiuta fou na faʻatau pe faʻapipiʻi, faapea foi ma i latou e filifili e faʻapipiʻi se isi faʻapipiʻi USB i luga o le laupapa poʻo i latou na faʻatuina muamua ia BIOS settings.

E uiga i ituaiga eseese

O le BIOS ua vaevaeina i nisi o fesuiaiga ma tagata atiae, o le mea lea, i totonu oi latou taitoatasi e ono eseese le atinaʻe, ae o galuega tauave mo le tele o vaega e tumau pea lava.

Filifiliga 1: BIOS taui

O le tagata sili lea ona masani ai le atinaʻeina o polokalama autu-faʻaaogaina ma se faʻataʻitaʻiga masani. O le faʻatonuga mo lea mea e foliga mai:

  1. Faʻasoa i le BIOS. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona toe toe amata le komepiuta ma taumafai e kiliki se tasi o ki mai F2 agai i luga U12 poʻo Aveese. I le taimi e toe fai ai, e mafai ona e taumafai e tuʻi uma ia ki i le taimi e tasi. A e lavea le mea e manaʻomia, o le a faʻalauiloa le aunoa le BIOS interface, ma o le a le amanaiaina ia kiliki saʻo e le polokalama. E maitauina le faʻaaogaina o lenei metotia o fesoʻotaʻiga mo BIOS mai tagata uma e gaosia.
  2. O le faʻauiga o le itulau autu o le a avea ma se mea mautu i mea e te manaʻomia e filifili ai Faʻasalalauga Faʻatasii le itu tauagavale. Felafolafoai i le va o pito i le ki, ma filifili ma Ulufale.
  3. Vaʻai le filifiliga "Pule USB EHCI" ma tuu se taua i luma o ia "Faʻamaonia". Ina ia faia lenei mea, filifili lenei mea ma kiliki Ulufaleia suia le tau.
  4. Fai tutusa ma nei vaega. "Tautinoina o le Keyboard Keyboard", "Tautinoina o le Mouse o le USB" ma "Legacy USB storage discovery".
  5. Ole taimi nei e mafai ona e faasaoina uma suiga ma alu ese. Faaaoga mo lenei faamoemoe le ki U10 pe o se meataitasi i luga o le itulau autu "Faasao & Faʻatonu Seti".

Filifiliga 2: Phoenix-Award & AMI BIOS

O versions BIOS mai tagata atiae e pei o Phoenix-Award ma le AMI e tutusa foi galuega faatino, o lea o le a latou mafaufau ai i le tasi lomiga. Faatonuga mo le faʻasoaina o ports USB i lenei tulaga e pei o lenei:

  1. Ulufale i le BIOS.
  2. Kiliki le lisi "Avanoa" poʻo "Avanoa BIOS Maualuga"o loʻo i le pito i luga poʻo luga o le lisi i luga o le mataala autu (faʻalagolago i le version). Ua faia le pule e faʻaaoga ai ki o le aū - "Agavale" ma "Taumatau" e nafa ma le feʻaveaʻi agai i luga o le itu i sasaʻe, ma "Luga" ma "Lalo" luga i luga. Ina ia faʻamaonia le filifiliga, faʻaaoga le ki. Ulufale. I nisi o lomiga, o paʻu uma ma a latou galuega o loʻo vali i le pito i lalo o le mata. E i ai foi lomiga e tatau ona filifili ai le tagata e faaaogaina "Avanoa" "Faletonu".
  3. O lea e tatau ona e maua le mea "Seti o le USB" ma alu i ai.
  4. I luma o filifiliga uma o le ai ai i lenei vaega, e tatau ona e ulufale atu i tau aogā "Faʻamaonia" poʻo "Aunoa". O le filifiliga e faalagolago i le version BIOS, pe afai e leai se aoga "Faʻamaonia"ona filifili lea "Aunoa" ma le isi itu.
  5. Alu ese ma faʻasaʻo tulaga. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "Tuʻua" i le pito i luga ma filifili "Faʻamaonia & Faʻamalaga".

Filifiliga 3: Faʻamatalaga a le UEFI

UEFI o se faʻaopoopoga faʻaonaponei nei o le BIOS faʻatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga kalafi ma le mafai gafatia e pulea ai se kiore, ae i se tulaga lautele o latou tulaga faigaluega e tutusa lava. O le faʻatonuga i lalo o le UEFI o le a pei o lenei:

  1. Faʻailoga i totonu o lenei faʻaoga. O le faʻasinomaga faʻatonuga e tutusa ma le BIOS.
  2. Kiliki le lisi "Falelagi" poʻo "Avanoa". Faʻalagolago i faʻaliliuga, atonu e ese le eseesega, ae masani ona valaʻauina ma o loʻo i luga o le atinaʻe. I le avea ai o se taʻiala, e mafai foi ona e faʻaaoga le faʻamalo e maka ai lenei mea - o se ata lea o se maea e fesoʻotaʻi i se komepiuta.
  3. O iinei e tatau ona e maua ai le mea e gata ai - Legacy USB Support ma "Lagolago 3.0 3.0". O le faatuiese e lua uma le tau "Faʻamaonia".
  4. Faasao suiga ma o ese mai le BIOS.

O le faʻaogaina o USB-ports o le a le faigata, tusa lava pe o le BIOS version. A maeʻa ona fesoʻotaʻi, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se kiopu USB ma le keyboard i lau komepiuta. Afai latou te fesoʻotai muamua, o le a sili atu ona mausali a latou galuega.