Faʻafefea ona toe faʻaleleia le resitala Windows 10, 8 ma le Windows 7

12/29/2018 faamalama | polokalame

O le resitalaina o Windows o se tasi lea o vaega e sili ona taua o le faiga faʻaogaina, o se database o le polokalama ma le faasologa o polokalama. OS upgrades, faʻapipiʻiina o masini, faʻaaogaina o tweakers, "cleaners" ma isi taga e faʻaaogaina ai suiga i totonu o le resitala, lea, i nisi taimi, e mafai ona taʻitaʻia ai i le tino le lelei.

O lenei tusi lesona auiliiliga auala eseese e fatuina ai se faʻamaumauga o le Windows 10, 8.1 poʻo le Windows 7 le resitala ma toe faʻaleleia le resitala pe afai e te feagai ma faʻafitauli i le faʻaleleia poʻo le faʻaaogaina o le polokalama.

  • Lagolagoina aunoa o le resitala
  • Faʻamaumauga resitala ile toe faʻaleleia o mea
  • Faʻamaumauga tusitusi o faila faila a le Windows
  • Faʻamaumauga o le Lagolagoina o le Resitala

Toe faʻaleleia aunoa o le resitala

Afai e leai se komepiuta o le komipiuta, o le a faʻaalia e le aunoa le tausiga o le polokalama, o se gaioiga e faia ai se kopi kopi o le resitala (e le mafai, tasi aso uma 10 aso), lea e mafai ona e faʻaaoga e toe faʻafoʻi pe na o le kopiina i se isi taavale.

Faʻamaumauga o le resitalaina i totonu o le faʻailoga C: Windows System32 config RegBack ma ia toe faʻaleleia e lava e kopi ai faila mai lenei faila i le pusa. C: Windows System32 config, sili i mea uma - i le siosiomaga toe faʻaleleia. I le auala e faia ai lenei mea, na ou tusia auiliili i faatonuga Toe faʻafoʻisia le resitala Windows 10 (talafeagai mo lomiga muamua o le polokalama).

I le taimi o le gaosiga faʻapitoa faʻamalosia, o le galuega RegIdleBack mai le faʻatulagaina o galuega e faʻaaogaina (lea e mafai ona amata i le oomiina o le Win + R ma le ulufale atu taskschd.msc), o loʻo i totonu o le vaega "Task Scheduler Library" - "Microsoft" - "Windows" - "Faʻamaumauga". E mafai ona e faʻatinoina ma le lima lenei galuega e faʻafou ai le faʻaogaina o le resitala.

Faʻailoga taua: Amata mai ia Me 2018, i le Windows 10 1803, ua le toe galue le faila a le resitala (e le o faia ni faila pe o le maualuga o le 0 KB), o le faafitauli e tumau ia Tesema 2018 i le 1809, e aofia ai le taimi e te amata ai le galuega. E le o iloa lelei pe o se pusa, lea o le a faʻamautu, pe o le a le aoga le galuega i le lumanaʻi.

Faamaumauga o le resitalaina o se vaega o vaega o le toe faaleleia o le Windows

I le Windows, o loʻo i ai se faʻatinoga e otometi ona fatuina ai ni mea e toe faʻaleleia ai, faʻapea foʻi ma le gafatia e fausiaina ma le lima. Faʻatasi ai ma isi mea, o vaega o le toe faʻaleleia o loʻo i ai se faʻamaumauga o le resitala, ma o le toe faʻaleleia o loʻo maua uma i luga o se faiga faʻaauau ma i le tulaga e le amataina le OS (faʻaaogaina le siosiomaga toe faʻaleleia, e aofia ai le toe faʻaleleia o le CD / .

Auiliiliga o le foafoaga ma le faʻaaogaina o mea e toe faʻaleleia ai i se isi mea - Windows 10 Manatu Faʻafouina (e talafeagai mo lomiga muamua o le polokalama).

Faʻamaumauga Tusi a le faila o faila

E mafai ona e kopiina ma le lima ia faila faila a le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7, ma faʻaaoga e avea o se faʻamaumauga pe a manaʻomia ona toe faʻafoʻisia. E lua ni auala talafeagai.

Muamua o le auina atu lea o le resitala i le faatonu resitala. Ina ia faia lenei, tau lava o le faatonu (Win + R keys, ulufale faʻatonutonu) ma faʻaaoga galuega o le auina atu i fafo i le Faʻamaumauga o le File poʻo i le lisi autu. Ina ia auina atu le resitala atoa, filifili le vaega "Computer", kiliki-saʻo - auina atu.

O le faila faila i le .reg faʻaopoopoga e ono mafai ona "tamoe" e ulufale ai faamatalaga tuai i le resitala. Ae ui i lea, o lenei metotia e iai ni faʻafitauli:

  • O le faʻamaumauga na faia i lenei auala e faigofie ona faʻaaoga e na o le taʻavaleina o Windows.
  • A faʻaaogaina sea faila .reg, o le suiga o le resitara o le a toe foi atu i le tulaga faʻaolaina, ae o mea fou na faia (oi latou e leʻi i ai i le taimi o le kopi kopi) o le a le faʻaumatia ma tumau pea e le suia.
  • Atonu ei ai ni mea sese e faaulufaleina ai tau uma i totonu o le resitala mai le teuga tupe, pe afai o nisi lala o loʻo faʻaaogaina nei.

O le auala lona lua o le faʻasaoina lea o se kopi kopi o faila resitala, ma, pe a manaʻomia le toe faʻaleleia, toe sui faila i le taimi nei. O faila sili e teuina ai faamaumauga o faamaumauga:

  1. Faʻamaumauga DEFAULT, SAM, SECURITY, TUSI TAUSI, SYSTEM mai le Windows System32 Config folder
  2. Failautusi natia NTUSER.DAT i le pusa C: Tagata (Tagata Faaaoga) User_Name

E ala i le kopiina o nei faila i soʻo se taavale pe i se isi faʻasalalauga i luga o le pu, e mafai ona e toe faʻafoʻisia le resitala i le setete sa i ai i le taimi o le toe faʻaoleo, e aofia ai le toe faʻaleleia o le siosiomaga, pe afai e le o taʻavale le OS.

Faamaumauga o le Lagolagoina o Resitala

E lava polokalama e leai se totogi e toe faʻaleleia ai ma toe faʻaleleia le resitala. Faatasi ai ma:

  • RegBak (Resitala Backup ma le Toe Faʻafoisia) o se polokalama faigofie tele ma faigofie mo le fatuina o kopi kopi o le Windows registry 10, 8, 7. O le 'upega tafaʻalagi //www.acelogix.com/freeware.html
  • ERUNTgui - e mafai ona faʻaaogaina e avea ma se faʻapipiʻi ma se pepa feaveaʻi, faigofie ona faʻaaoga, e mafai ai ona e faʻaaogaina le laina laina laina e aunoa ma se ata faʻataʻitaʻi e fatuina ai ni faʻamaumauga. E mafai ona e sii mai le saite //www.majorgeeks.com/files/details/eruntgui.html
  • OfflineRegistryFinder e faʻaaogaina e suʻe ai faʻamaumauga i faila faila, e aofia ai le faʻatagaina o oe e fai kopi kopi o le resitalaina o le polokalama. E le manaʻomia le faʻapipiʻiina o le komipiuta. I luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia //www.nirsoft.net/utils/offline_registry_finder.html, i le faaopoopo atu i le downloadina o le polokalama lava ia, e mafai foi ona e siiina se faila mo le gagana Igilisi.

O nei polokalame uma e faigofie lava ona faʻaoga, e ui lava i le leai o se gagana faʻa-Rusia i le muamua muamua. I le mea mulimuli, o loʻo i ai, ae leai se filifiliga e toe faʻafoʻi mai se faʻamaumauga (ae mafai ona e tusitusi ma le lima lima faila o le faila o faila i nofoaga manaʻomia i le polokalama).

Afai ei ai ni au fesili pe maua foi le avanoa e ofoina atu metotia faʻaleleia atili - o le a ou fiafia i lau faʻamatalaga.

Ma faafuasei o le a manaia:

  • E faʻafefea ona faʻasaʻo le Windows 10 faʻafou
  • Poloaiga ole laina faʻasolosolo e le pule - faʻafefea ona toe faaleleia
  • Auala e siaki SSD mo mea sese, tulaga o le disk ma uiga SMART
  • E le lagolagoina le atigilima pe a fuʻe .exe i le Windows 10 - faʻapefea ona toe faaleleia?
  • Mac OS Task Manager ma le Monitoring Alternatives