Faaaogaina o le galuega MUMNAGE i Microsoft Excel

E pei ona e iloa, Excel e tele mea faigaluega mo le galulue faatasi ma matrices. O se tasi oi latou o le galuega a le MUMMY. Faatasi ai ma lenei kamupanī, e maua e tagata faʻapitoa le avanoa e faʻatele ai matrices eseese. Sei o tatou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaaogaina lenei galuega i le faʻatinoga, ma pe o le a le autu o le galulue faatasi.

Faʻaaoga le mammy operator

O le galuega autu o le galuega Tina, e pei ona taʻua i luga, o le faʻaopoopoga o lua matrices. E aʻafia i le vaega o tagata e faʻaaogaina le matematika.

O le syntax mo lenei galuega e faapenei:

= MUMNAGE (array1; array2)

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e na o le lua ni finauga a le 'auʻaunaga - "Massive1" ma "Massiv2". O finauga taitasi o se sootaga i se tasi o matrices, lea e tatau ona faateleina. O le mea tonu lava lenei o le faʻamatalaga o loʻo i luga.

Se mea taua muamua mo le talosaga Tina o le fuainumera o laina o le uluga muamua e tatau ona fetaui ma le numera o koluma o le lona lua. A leai, o le taunuuga o le gaioiga o le a avea ma se mea sese. E le gata i lea, ina ia aloese mai mea sese, e leai se elemene o ia mea uma e lua e tatau ona leai, ae e tatau ona aofia atoa.

Faʻaopoopoga numera

O lea, seʻi o tatou faia se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e mafaufau pe faʻapefea ona e faʻateleina ni matrix se lua e ala i le faʻaaogaina o le tagata faʻatonutonu Tina.

  1. Matou te tatala le Excel sheet, lea e lua matrices ua uma ona i ai. Tatou te filifilia i luga o se vaega o vela avanoa, lea e aofia ai i le taamilosaga le numera o laina o le uluaʻi matrix, ma i luga o le laina le numera o koluma o le numera lona lua. Ma le isi, kiliki le ata "Insert function"lea e tu latalata i le faʻasologa o le pa.
  2. Faʻaalia le faʻaalia Pule sili. E tatau ona tatou o atu i le vaega "Matematika" poʻo "Lisi faasologa o le faasologa o tusi". I le lisi o tagata e manaʻomia le sailia o le igoa "MUMNOZH", filifili ma kiliki le ki "Lelei"lea o loʻo i lalo o lenei faamalama.
  3. Faʻamataina le faʻatalanoaga o le faʻatautaia. Tina. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e lua ona fanua: "Massive1" ma "Massiv2". I le muamua e te manaʻomia le faʻamautinoa o faʻamaumauga o le uluaʻi matrix, ma i le lona lua, taʻitasi, lona lua. Ina ia faia lenei mea, seti le fetuu i le muamua fanua. Ona matou faia lea o se patipati ma le kulimi taumatau o le kuki ma filifili le vaega o loʻo i ai le vaega muamua. A maeʻa le faʻatinoina o lenei faiga faigofie, o le a faʻaalia le faʻamaumauga i totonu o le avanoa ua filifilia. Matou te faia se gaioiga tutusa ma le avanoa lona lua, na o le taimi lenei, uu le faamaumatau o le kusi, filifili le numera lona lua.

    A uma ona tusia ia tuatusi o matrices, aua e te faanatinati e taomi le faamau "Lelei"tuʻu i le pito i lalo o le faamalama. O le manatu o loʻo tatou taulimaina se galuega faʻavae. Ua aiaia ai e faapea o le taunuuga e le o faʻaalia i totonu o se potu se tasi, e pei o galuega masani, ae vave ona oʻo atu i se vaega atoa. O le mea lea, ina ia faʻaalia le tele o faʻamatalaga faʻamatalaga e faʻaaoga ai lenei tagata faigaluega, e le lava le taʻalo i le Ulufalee ala i le tuʻuina o le fetuu i le faʻasologa o le pa, poʻo le kiliki i luga o le ki "Lelei", o loʻo i ai i le felafolafoaiga o mataʻupu o le galuega o loʻo avanoa nei mo i matou. Manaomia le faʻaaoga o le keystroke Ctrl + Shift + Ulufale. Fai lenei faiga, ma le faamau "Lelei" aua le paʻi.

  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a uma ona faʻauluina le faitotoʻa faʻamaonia o faʻamatalaga autu Tina tapunia, ma le tele o sela, lea na matou faailoaina i le laasaga muamua o lenei faatonuga, na faatumuina i faamatalaga. O nei tulaga faatauaina o le taunuuga o le faateleina o le tasi matrix e le isi, lea na faatinoina e le tagata faafoe Tina. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le galuega o loʻo faia i le faʻasolosolo o puipui i totonu o le faʻasologa o le pa, o lona uiga e aofia i le aufaigaluega.
  5. Ae o le a tonu lava le taunuuga o le gaioiga o galuega Tina o se faʻamautu, e puipuia ai isi suiga pe a manaʻomia. Afai e te taumafai e suia soʻo se numera o le iuga mulimuli, o le a faʻatali le tagata faʻapitoa mo se feʻau lea e taʻu atu ia te oe e le mafai ona e suia se vaega o le vaega. Ina ia faʻaumatia lenei faʻalavelave ma liliu mai le laina e le mafaamatalaina i se tulaga masani o faʻamaumauga e mafai ona e galue ai, faia laasaga nei.

    Filifili lenei laina ma, i totonu o le tab "Aiga", kiliki i le ata "Kopi"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega "Laupapa laupapa". E le gata i lea, ae le o lenei taotoga, e mafai ona e faʻaogaina le seti pupuu Ctrl + C.

  6. A maeʻa lena, e aunoa ma le aveeseina o le filifiliga mai le laina, kiliki i luga ma le kī saʻo o le kusi. I le faʻamatalaga faʻamatalaina i le poloka "Filifiliga Faʻatino" filifili se mea "Taua".
  7. A maeʻa le faʻatinoga o lenei gaioiga, o le a le toe faʻatusalia le numera faaiu o se laina e tasi e le motusia ma e mafai ona faia ni maniputi eseese.

Lesona: Galulue faʻatasi i mea tau i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le tagata faʻatautaia Tina e faʻatagaina oe e faʻavavevave ona faʻalauteleina le lua matrices i totonu o Excel. O le faʻaopoopoga o lenei galuega e matua faigofie lava ma e le tatau i tagata faʻaoga ona iai ni faafitauli e ulufale ai i totonu o le faʻatalanoaga. Pau lava le faafitauli e ono tulaʻi mai pe a galulue ma lenei tagata faʻatautaia e faapea o se galuega faʻatulagaina, o lona uiga o loʻo i ai ni vala patino. Ina ia faʻaalia le iuga, muamua e tatau ona e filifilia le laina talafeagai i luga o le pepa, ma a uma ona e ulufale i finauga mo le fuafuaina, faʻaaoga se kulupu autu faapitoa e fuafuaina e galulue ai i lenei ituaiga o faʻamatalaga - Ctrl + Shift + Ulufale.