Faʻasagaina o le uila D-Link DSL-2500U

O le kamupani D-Link o loʻo atinaʻeina se tele o meafaigaluega fesoʻotaiga. I le lisi o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se faasologa e faʻaaoga ai le tekonolosi ADSL. E aofia ai foʻi se routa DSL-2500U. Ae e te leʻi amata galue ma se masini, e tatau ona e faʻaopoopo. O la tatou tusiga i aso nei e tuuto atu i lenei faiga.

Galuega sauniuni

Afai e leʻi faʻasalaina le alalaupapa, o le taimi lenei e fai ai ma maua ai se avanoa talafeagai mo le fale. I le tulaga o lenei faʻataʻitaʻiga, o le tulaga autu o le umi o laina fesoʻotaʻi, ina ia lava le faʻafesoʻotaʻi o masini e lua.

A maeʻa ona filifilia le nofoaga, e tuʻuina atu le eletise i le router e ala i se uaea eletise ma fesoʻotaʻiga uma e manaʻomia. Pau mea e te manaʻomia o laina e lua - DSL ma WAN. E mafai ona maua vaʻa i tua o meafaigaluega. E fesoʻotaʻi ma fesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga taʻitasi, ma e le mafai ona faʻalavelaveina.

I le faaiuga o le laasaga sauniuni, ou te fia faamamafa se seti se tasi o le polokalama faʻaogaina Windows. O le faʻatulagaina o le tusi a le router e fuafua ai le metotia mo le mauaina o tuatusi DNS ma IP. Ina ia aloese mai feeseeseaiga pe a taumafai e faʻamaoni, i totonu o Windows e tatau ona e maua le mauaina mai o nei laina i le mea otometi. O faʻamatalaga auiliili i lenei autu e mafai ona maua i isi a tatou mea i le sootaga o loʻo i lalo.

Faitau atili: Windows 7 Network Network

Faʻasagaina o le uila D-Link DSL-2500U

O le faagasologa o le faʻatulaga lelei o le faʻaogaina o nei masini fesoʻotaʻiga e faia i le telefoni faʻamautu faapitoa, lea e mafai ona maua mai i soʻo se masini, ma mo le D-Link DSL-2500U ua faia lenei galuega e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻataʻu lau 'upega tafaʻilagi ma alu i192.168.1.1.
  2. O le faamalama faaopoopo e lua ni laufanua o le a aliali mai. "Igoa Igoa" ma "Upu". Tusa i totonupulema kiliki "Faʻatasi".
  3. O le taimi lava lea tatou te fautuaina oe e sui le gagana o le initaneti i le mea aupito sili ona lelei e ala i le upega tafaʻilagi pito i luga o le lisi.

Ua uma ona fausia e le D-Link ni firmware mo le uila o fesiligia. E tofu i latou taʻitasi ma mea laiti faʻapitoa ma faʻafouga fou, ae o le 'upega tafaʻilagi e sili ona afaina. O ona foliga vaaia e suia uma lava, ma o le faatulagaga o vasega ma vaega e eseese. Matou te faʻaaogaina se tasi o lomiga lata mai o le AIR i totonu oa matou faʻatonuga. O tagata e umia isi faʻamalositupe o le a na ona manaʻomia le sailia o mea tutusa i la latou firmware ma suia i latou i le faʻatusatusaga ma le taʻiala ua matou maua.

Faʻamatalaga vave

Muamua lava, ou te fia paʻi atu i luga o le faʻatulagaina vave o le faʻatulagaga, lea na faʻaalia mai i fuga fou fou. Afai e leai se galuega faapena i lau atigilima, alu saʻo i le laasaga o le laasaga o le tusi lesona.

  1. Tatala le vaega "Amata" ma kiliki i le vaega "Click'n'Connect". Mulimuli i faatonuga o loʻo faʻaalia i le faamalama, ona kiliki ai lea o le ki "Lisi".
  2. Muamua, o le ituaiga o fesoʻotaʻiga faʻaaogaina ua faʻamaonia. Mo lenei faʻamatalaga, tagaʻi i pepa na tuʻuina atu ia te oe e lau kamupanī.
  3. Ona sosoo mai lea o le faʻamatalaga faʻamatalaga. O le fatuina o se ATM fou i le tele o mataupu e le talafeagai.
  4. Faʻalagolago i le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga na filifilia muamua, e manaʻomia ona faʻapipiʻiina e ala i le faʻatumu o laufanua talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua saunia e Rostelecom le tulaga "PPPoE"o lea e tuʻuina atu e le 'auʻaunaga o le initaneti ia te oe se lisi o filifiliga. O lenei filifiliga e faʻaaoga ai le igoa o le tala ma le upu faila. I isi auala, o lenei laasaga o loʻo sui, ae e tatau ona faʻamaʻoti i taimi uma mea o loʻo iai i totonu o le konekarate.
  5. Toe siaki mea uma ma kiliki "Faaaoga" e faʻamaeʻa le tulaga muamua.
  6. O lenei o le initaneti fesoʻotaʻiga o le a otometi lava siakiina mo le taʻavale. Pinging ua faia e ala i le tautua le totogiina, ae e mafai ona e suia i se isi ma toe iloiloina.

E maeʻa ai le faʻatulagaga vave o le faʻatulagaga. E pei ona mafai ona e vaʻaia, naʻo laina autu autu o loʻo i ai iinei, o nisi taimi atonu e te manaomia ai le faasaʻosaʻoina o mea patino.

Lisi tusi

O le fetuunaiga tutoʻatasi o le faʻatinoina o le D-Link DSL-2500U e le o se mea faigata ma e naʻo ni nai minute. Faʻalogo i nisi vaega. Seʻio tatou faʻapipiʻiina lelei.

Wan

E pei ona i ai i le uluai kopi ma se faʻatulagaga vave, o loʻo faʻatulaga muamua laina o fesoʻotaiga uʻamea. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia taga nei:

  1. Alu i le vaega "Fesootaiga" ma filifili se vaega "WAN". Atonu e aofia ai se lisi o faʻamatalaga, e manaʻomia le filifiliina i siaki siaki ma faʻamalo, a maeʻa e mafai ona e amataina saʻo le fesoʻotaiga fou.
  2. I totonu o nofoaga autu, ua faatulaga le igoa faameafa, ua filifilia le maliega ma le atinaʻe galue. Na o lalo ifo le fanua mo le teuteuina o le ATM. I le tele o tulaga, e tumau pea le le suia.
  3. Faʻamatala le uili o le kiona e alu i lalo o le lisi. O faʻavae fesoʻotaiga autu ia e faalagolago i le ituaiga o fesoʻotaʻiga filifilia. Faʻatinoina ia tusa ai ma le faʻamatalaga faʻamaonia i totonu o le konekarate ma le 'auʻaunaga. I le leai o ia pepa faʻavae, faʻafesoʻotaʻi le 'auʻaunaga i luga o le Initaneti e ala mai i le laina vevela ma talosagaina.

LAN

E na o le tasi le taulaga LAN i luga o le laina o le fesili. O lona fetuunaiga e faia i se vaega faapitoa. Faʻalogo lelei i fanua iinei. "Tuatusi IP" ma "Tuatusi MAC". O nisi taimi latou te suia i le talosaga a le o loʻo tuʻuina atu. E le gata i lea, o se DHCP server e mafai ai ona mafai ona faʻaogaina masini komepiuta uma e maua ai faʻamaumauga fesoʻotaʻiga. O lona tulaga masani e toetoe lava a le manaomia ona toe teuteuina.

Filifiliga sili atu

I le faʻasalaga, o le faʻatulagaina o le tusi lesona, matou te matauina ni meafaigaluega aoga se lua e mafai ona aoga i le tele o tagata e faʻaaogaina. O i latou i le vaega "Avanoa":

  1. Auaunaga "DDNS" (Dynamic DNS) o loʻo faʻatonuina mai le 'auʻaunaga ma faʻafouina e ala i le' upega tafaʻilagi o le faʻapipiʻi i mataupu o loʻo i ai i le komepiuta ni 'auʻaunaga eseese. A e maua faʻamaumauga fesoʻotaʻiga, alu i le vaega. "DDNS" ma faʻasaʻo se faʻataʻitaʻiga o suʻega ua leva ona faia.
  2. E le gata i lea, atonu e manaʻomia oe e faia se auala tuusaʻo mo nisi tuatusi. E tatau pe a faʻaaoga le VPN ma le momotu i le taimi o le faʻaliliuga o faʻamatalaga. Alu i "Taʻitaʻia"kiliki "Faaopoopo" ma fatuina lau lava ala tuusaʻo e ala i le ulufale atu i tuatusi e manaʻomia i totonu o nofoaga talafeagai.

Palola

I luga, na matou talanoa e uiga i mea autu o le faatuina o le D-Link DSL-2500U router. I le faaiuga o le taimi muamua, o le a faʻaaogaina le galuega a le Initaneti. Ia tatou talanoa nei e uiga i le laupepa. O lenei elemene firmware o le uila e nafa ma le mataituina ma le faamamaina o faamatalaga ua pasia, ma o tulafono mo ia ua faatulagaina e faapea:

  1. I le vaega talafeagai, filifili se vaega. "IP-filiga" ma kiliki "Faaopoopo".
  2. Faʻaigoa le tulafono, faʻamaonia le maliega ma le gaioiga. Lalo ua fuafuaina le tuatusi o le a faʻaaogaina ai le faigamalo o le afi. E le gata i lea, o le tele o ports o loʻo faʻamaonia.
  3. E galue le masini MAC i luga o le mataupu lava lea e tasi, na o tapulaʻa poʻo faʻatagaga ua faʻatulagaina mo masini taʻitasi.
  4. I totonu o nofoaga faapitoa, o loʻo maua ai le tuatusi ma tuatusi, tuatusi ma faatonuga. A o lei alu atu kiliki i luga "Faasaoina"e faʻaaoga ai suiga.
  5. O le faʻaopoopoina o faʻaupuga masini e ono manaʻomia i le taimi o le faʻagasologa o le faʻaauau. O le suiga i le fausiaina o se talaaga fou e faia i le kilikiina o le ki. "Faaopoopo".
  6. E tatau ona faʻatumu le pepa faʻatumu e tusa ai ma manaʻoga faʻavae, lea e masani ona faia e le tagata lava ia. E mafai ona maua faʻamatalaga auiliiliga mo taulaga amata i la tatou isi tusiga i le fesoʻotaʻiga i lalo.
  7. Faitau atili: Tatalaina o ports i luga o le uila D-Link

Puleaina

Afai o le pauna e nafa ma le filiga ma le fofo ile fofo, o le meafaigaluega "Puleaina" o le a mafai ai ona e setiina tapulaa i le faʻaaogaina o le Initaneti ma nisi nofoaga. Mafaufau i lenei mea i nisi auiliiliga:

  1. Alu i le vaega "Puleaina" ma filifili se vaega "Pule Faatamā". I totonu o le laulau ua setiina aso ma le taimi o le a maua ai e le masini le Initaneti. Faatumu e tusa ai ma ou manaʻoga.
  2. "Filiga a le URL" e nafa ma le taofia o sootaga. Muamua i totonu "Fetuunaiga" faʻamalamalama le faiga faʻavae ma ia mautinoa e faʻaaoga suiga.
  3. E le gata i le vaega "URL" ua uma ona tumu i se laulau ma ni sootaga. E mafai ona e faʻaopoopo se numera le faʻamaonia o faʻamaumauga.

Laasaga mulimuli o le faatulagaga

O le faʻatulagaina o le D-Link DSL-2500U le alatele ua oʻo mai i le iʻuga, e tumau pea ona faia na o ni nai laasaga mulimuli ao le i tuua le 'upega tafaʻilagi:

  1. I le vaega "Faiga" avanoa tatala "Motugaafa Pulega"e faʻapipiʻi ai se poloka fou mo le malupuipuia o avanoa.
  2. Ia mautinoa e saʻo le taimi, e tatau ona fetaui ma oe, ona faʻatautaia lelei lea o le matua ma isi tulafono.
  3. Mulimuli ane tatala le lisi "Fetuunaiga", toe faʻaleleia ou tulaga oi ai nei ma teu. A uma lena kiliki i le ki Toe toe fai.

O lenei mea ua maeʻa ai le faʻaogaina atoatoa o le D-Link DSL-2500U router. I luga, tatou te paʻi atu i manatu autu ma talanoa auiliili e uiga i la latou fetuunaiga saʻo. Afai ei ai ni au fesili e uiga i lenei autu, ia e lagona le saʻolotoga e fesili atu ia i latou i faʻamatalaga.