Yandex.Taxi mo le iPhone


O le tele o tagata komepiuta o loʻo feagai ma se faʻalavelave e aliali mai i luga o le laupepa masima poʻo le tele o lanu. E mafai ona faʻasalalau pe faʻapipii, faʻatasi ai ma se talaaga i foliga o se laulau poʻo se pupuni uliuli. E mafai ona eseese amioga mai le mataupu i le mataupu, ae o se faailoga lava lea o faafitauli ogaoga. O lenei tusiga e tuuto atu i le auiliiliga o mafuaʻaga ma vaifofo i lenei faafitauli.

Faʻailoga i le komepiuta komepiuta

E pei ona taʻua i luga, o faʻamau i luga o le lau o loʻo faʻaalia ai faafitauli ogaoga i le tino, aemaise lava, o mea faʻapitoa. Faailoa ma faʻaaoga mafuaaga, i le tulaga o se komepiuta, e matua faigata lava, aua, e le pei o le komepiuta o le komepiuta, o loʻo i ai se fausaga sili ona faigata. Ua tatou talanoa nei e uiga i le mafai ona motusia 'masini masalosalo' masalosalo.

O mafuaʻaga autu e mafua ai le faʻalavelave poʻo le leai o se faʻataʻitaʻiga o le ata i luga o le lau, o le le lelei poʻo le vevela o le kata vitio, o le toilalo o le matrix lava ia poʻo le pusa tuʻuina atu.

Mafuaʻaga 1: Faʻafefe

O le vevela o se faafitauli e faavavau o komepiuta feaveaʻi. O le mea lea, o le siitiaina o le vevela i se tulaga e le taliaina e mafai ona taitai atu ai i faafitauli pupuu i foliga o afifi i luga o le lau, lanu paʻu, po o le taina o ata. Ina ia iloa lenei faafitauli, e mafai ona e faʻaaogaina polokalama faʻapitoa.

Faitau atili: Matou fuaina le vevela o le komepiuta

E lua auala e faʻaitiitia ai le faʻaoʻoina: taumafai e faʻaaoga se masini faʻapitoa faapitoa mo le komepiuta, poʻo le faʻasolosolo le iunite ma tausia le faiga malulu. E aofia ai le faʻamamaina o le pefu mai le ea ma faʻamalama, faʻapea foʻi ma le sui o le paʻu vevela.

Faitau atili: Matou te foia le faafitauli i le vevesi o le komepiuta

Afai o le vevela e masani, ona tatau ai lea ona faʻagasolo i isi faʻafitauli.

Mafuaaga 2: Ata Vitio

O le iloaina o se faaletonu o meafaigaluega o se komepiuta e aunoa ma le fevaevaeai, e mafai ona faia e aunoa ma se isi vaaiga faaopoopo, lea e tatau ona fesootai i le ata vitio.

Afai o le ata i luga o lona lau o le mea tonu lava lea, o lona uiga, e tumau pea noataga, ona i ai lea o le malepe o le ata vili. Na o le nofoaga autu o le a fesoasoani ai iinei, talu ai e lua uma le faʻataʻitaʻiga o ata ma faʻataʻitaʻiga autu e mafai ona toilalo.

I le tulaga e le mafai ona maua le mataʻituina, e tatau ona faʻasese le komepiuta ma aveese le kata tuʻufaʻatasi.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻasese le komepiuta

O laasaga o loʻo i lalo e mafai ona fesuiaʻi mo le tele o faʻataʻitaʻiga, ae o le a tumau le mataupu faavae.

  1. Matou te maua le avanoa i le motherboard o se komepiuta, ma le faʻasesega, e pei o le tusiga e tusa ai ma le fesoʻotaiga i luga, poo le aveeseina o se 'auʻaunaga tautua.

  2. Matou te faʻamaluluina le tino malulu e ala i le faʻataʻitaʻituina o mea uma e manaʻomia.

  3. O le kata vitio o loʻo faʻapipiʻiina i le laupapa faʻatasi ai ma ni fao e manaʻomia foi ona faʻasolosolo.

  4. Ia vaʻaia ma le faʻaeteete le mea faʻapipiʻi mai le sooga, sii i luga le pito faʻafeagai o le laupapa ma toso atu ia te oe.

  5. O le faʻapotopotoga e faia i le isi itu, ae aua nei galo e tuʻu se suauʻu faʻaouau fou i luga o le gaosiga ma isi meataalo o loʻo faʻapipiʻi i le kulupu mālūlū.

E lua isi filifiliga e mafai:

  • Na tumau pea noataga. O lenei mea o loʻo faʻamaonia ai le le lelei o le faʻamalosi faʻatasi poʻo le matrix.
  • O le ata o loʻo faʻaalia i le masani - ua le manuia le faʻaoga faʻapitoa.

E mafai ona e siaki po o fea feaveaʻi o ata vitio o le "valea" e aunoa ma le taumafai e faʻasese le komepiuta. E faia lenei mea e ala i le le faʻaaogaina o se tasi oi latou e faʻaaogaina le BIOS poʻo le polokalama polokalama.

Faʻamatalaga auiliili:
Matou te fesuiaʻi le kata vitio i le komepiuta
Faʻafefea e mafai ai se kata vitio lona lua i se komepiuta

E pei o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, iinei e tatau ona e vaʻai i le amio o le ata i luga o le lau.

O le fofo i le faafitauli o le sui lea o se kata eseese o vitio, poʻo le asiasi i se aʻoga faʻapitoa e sui ai le pulou puʻe puʻe.

Mafuaaga 3: Matrix or train

Ina ia iloa ai le toilalo o le matrix poʻo le pusa o le tuʻuina atu, e manaʻomia se mataʻituina fafo. I lenei tulaga, o le a le mafai ona faia e aunoa ma lena mea, talu ai e le mafai ona siaki le galuega a le matrix i le fale i se isi auala. O le ata o le a tutusa ma le taimi e siaki ai le kata vitio: faʻafesoʻotaʻi le mata ma vaʻavaʻai i le ata. Afai o loʻo faʻaalia pea faʻamau i luga o le mata, ona leai lea o le numera.

O le suia o lenei vaega oe lava i le fale e le fautuaina tele ina ia aloese ai mai faafitauli. O le faʻatauina o se matāʻupu o le manaʻoga manaʻomia e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi e mafai foi ona avea ma faʻafitauli, o le mea lea, i lenei tulaga, o loʻo i ai sau auala tuusao i le tautua.

Ae o le gaoioi, e matua faigata lava ona fuafua lona "tausalaina" i mea leaga. E tasi le faʻailoga, o le auai e mafai ona taʻu mai lona toilalo. O se mea le tumau lea o le faʻalavelave, o lona uiga, e le tumau pea le faʻamau i luga o le lauulu e faʻavavau, ae faʻaalia mai lea taimi i lea taimi. Faatasi ai ma le le lelei o le tulaga, o le mea sili ona leaga lea e mafai ona tupu i se komepiuta. O le suia o le laupepa e manaʻomia foi ona faia e se matai agavaa.

Faaiuga

O le asō ua tatou talanoa e uiga i mafuaaga autu mo le faʻaalia o fasi lanu lanu eseese i luga o le komepiuta komepiuta, ae o loʻo i ai le isi - o le le manuia o vaega o le laupapa. E le mafai ona faʻamaonia ana mea leaga e aunoa ma ni meafaigaluega faʻapitoa ma tomai, o le mea lea e naʻo le auaunaga o le a fesoasoani. Afai e maua oe i lenei faafitauli, o le mea lea, i le tele o tulaga, e tatau ona e suia le "motherboard". Afai o le tau e silia ma le 50% o le tau o se komepiuta, o le toe faaleleia atonu e le talafeagai.