Faʻasaoina o pasese-i laina ile Microsoft Excel

O le mea e leaga ai, o le Odnoklassniki sosaiete faʻapisinisi e le iloga i le maualuga o le mautu o le galuega, o lea e mafai ai e tagata faʻapitoa ona matauina le tele o faʻaletonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le mafai ona faʻafeiloaʻi ata, o faʻamaumauga a le aufaasālalau, nisi o vaega o le saite, ma isi Ae peitai, o nei faafitauli e le o taimi uma lava i le itu o le laupepa, o nisi taimi o le tagata lava ia e mafai ona ia taulimaina pe a ia iloa lo latou mafuaaga.

Mafuaaga mo le le tatalaina o Savali i le OK

O nisi taimi e tupu ai o le 'upega tafaʻilagi lava ia e tuʻuaʻia ai mo faʻalavelave faʻafuaseʻi, o lea e mafai ai e tagata faʻapitoa ona faʻatali mo le pulega e faʻaleleia mea uma. Ae atonu ei ai foi faʻafitauli tutusa e manaʻomia e le tagata faʻapitoa ona iloa ma faʻapipiʻi ia latou lava, o le mea lea i lenei tusiga o le a talanoaina atili auiliiliga.

Mafuaʻaga 1: Seteʻe Initaneti

Afai e iai sau fesoʻotaiga vavave ma / poʻo le le mafai ona faʻasalalau, e le mafai ona saʻo le utaina o le 'upega tafailagi, o lea o le a le saʻo le galue o vaega. E le gata i lea, o le faafitauli e fofoina i le afa o mataupu e ala i le toe faʻaleleia o Odnoklassniki, lea e faia i le kiliina o se ki U5.

Afai e leʻi fesoasoani le toe faʻaleleia ma e le o saʻo le faʻaogaina o le 'upega tafailagi, e fautuaina e faʻaaoga nei fautuaga:

  • Kuni faʻamau i le masini ma isi 'upega tafaʻilagi, pe'ā tatala. O le mea moni, o nisi ua maeʻa faʻatutumu taʻapa o loʻo tatala i tua e mafai ona faʻaumatia nisi o fesoʻotaʻiga telefoni;
  • Afai e te siiina se mea mai le Initaneti e faʻaaoga ai le auvai, ma / poʻo nisi polokalama e faʻafouina i tua, ona e faʻatali lea mo le faʻagasologa e maeʻa pe taofi, aua o lenei mea e matua aʻafia ai le saoasaoa o le Initaneti;
  • Afai e te faʻaaogaina le Wi-Fi, ona taumafai lea e te latalata latalata i le uila, aua o loʻo i ai se faʻamaoniga leaga;
  • O tagata faaaoga o le tele o tagata sailiili ei ai se tulaga faapitoa e maua. "Turbo", faʻamalosia le anotusi o itulau, ina ia sili atu ona saʻo ma vave faʻatopetope i se Initaneti vaivai, ae o faʻamatalaga eseese e le mafai ona toe faʻapipiʻiina.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona mafai "Turbo" i le Yandex Browser, Google Chrome, Opera

Mafuaʻaga 2: Faʻatoʻa Faʻatoʻa le Masini

Afai e te faʻaaogaina le lava lava suʻesuʻega, ona faʻaalu lea o le taimi o le a tapunia ai lona mafaufau i le tele o lapisi - faamaumauga o nofoaga asiasi, ogalaau, ma isi. O le mea lea, ina ia lagolago lelei le faʻatinoga, e tatau ona faʻamamāina e le aunoa "Talafaasolopito" - o le mea lea e teuina ai otaota uma.

Faatonuga e Aveesea "Tala"O le mea o loʻo i lalo e naʻo Google Chrome ma Yandex Browser, i isi suʻesuʻega e ono ese lava:

  1. Kiliki le faaputuga autu o loo i ai i le pito i luga taumatau o le faamalama. E tatau ona iai se lisi o nofoaga e te manaʻomia e te filifilia "Talafaasolopito". E mafai ona e faʻaaogaina le kulupu autu nai lo. Ctrl + H.
  2. Saili le sootaga "Faamamaina le Talafaasolopito". Faʻalagolago i lau sailiga, o loʻo i le itu agavale po o le taumatau pito i luga o le faamalama.
  3. O lea ia seti se lisi o na mea e manaʻomia ona aveese mai le masini. E fautuaina e tusi mea nei - "Vaavaaiga o talafaasolopito", "Faʻamatala talafaasolopito", "Faʻatonuina Faʻamaumauga", "Cookies ma isi nofoaga o faʻamatalaga ma faʻalapotopotoga" ma "Faamatalaga o Faʻamatalaga".
  4. I le filifilia o mea uma e tatau ai, kiliki i luga "Faamamaina le Talafaasolopito".
  5. A maeʻa lena, tapuni le masini ma toe tatala. Taumafai Odnoklassniki.

Mafuaaga 3: Faʻasalaga i luga o le komepiuta

E masani lava, o faila e totoe e aafia ai le faʻaogaina o polokalame ua faʻapipiʻiina i luga o le komepiuta, ae ui i lea, o lo latou aʻafiaga i luga o nofoaga e valea. Ae afai e te leʻi faʻamamāina le komepiuta mai ia i latou mo se taimi umi, atonu o le a amata ona galue le saʻo i faʻamatalaga i tuatusi.

Mo le faʻamamaina, e mafai ona e faʻaaogaina se polokalama faapitoa CCleaner. Sei o tatou muai mafaufau i le auala e aveesea ai le totoe o faila faila i le faʻaaogaina o lenei polokalama:

  1. Faʻalogo i le itu tauagavale o le faʻatautaia o le polokalame - iinei e tatau ona e filifilia le mea "Faamama". Afai e te leʻi suia soʻo se mea i tulaga le lelei, o le a amata loa i le polokalama.
  2. I luga, filifili le aitema "Windows". I le lisi o loʻo i lalo, ua saʻo le seti o siaki siaki, o lea e le fautuaina ai e paʻi i ai.
  3. I le pito i lalo o le faamalama kiliki le ki. "Iloiloga".
  4. O le faagasologa o le sailiga mo faila fusi e masani ona faia ni nai sekone po o minute. O le tele o le taimi faʻaalu e faalagolago lea i le tele o taimi e te fufulu ai le komepiuta mai le faaputuga o otaota. A maeʻa le faagasologa, kiliki i luga "Faamama".
  5. O le faʻamalosiga, faʻapea foʻi ma le suʻega, e manaʻomia taimi eseese. I le faaiuga, faʻafesoʻotaʻi i le lisi "Talosaga" ma fai pito i tua muamua 4.

O nisi taimi o le faafitauli i le faʻamaonia saʻo o elemene o le eletise Odnoklassniki e mafai ona fesoʻotaʻi ma faafitauli i totonu o le resitala, lea e foliga mai i luga o le taimi ma faʻamaʻaina foi ma le fesoasoani a CCleaner. O le faʻatonuga i lenei mataupu o le a pei o lenei:

  1. A maeʻa le polokalama i le itu tauagavale, alu i "Resitala".
  2. I lalo o le ulutala Faʻamaumauga Resitala E fautuaina e tuu le faʻasologa o siaki i soo se mea.
  3. I le pito i lalo, kiliki le ki. "Suʻesuʻega Faʻafitauli".
  4. A o leʻi faʻaaogaina le ki "Faʻatonu" ia mautinoa o siaki siaki e siaki i mea taitasi ua maua.
  5. Faʻaaoga le ki "Faʻatonu".
  6. O le a fesiligia e le polokalama pe e te manaʻomia le faia o kopi kopi o le resitala. E mafai ona e malilie pe teena.
  7. A maeʻa ona faasaʻo mea sese, o le a faʻaalia se faamalama i le maeʻa manuia o le taotoga. Tatala se siaki ma siaki pe a "Savali".

Mafuaaga 4: Vaʻaia

E seasea mafai ona afaina ai siama i le faatinoga ma le saʻo o le faʻaalia o laulite i luga o lau komepiuta. Ae ui i lea, o se tuusaunoaga o nisi mea e teu ai masini ma mea taufaatau. O le mea muamua e masani ona filifilia se vaega taua o le fefaʻatauaʻiga o le Initaneti e tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga ia te oe i lona "tagata", ma o lona lua o faʻaopoopoga lona faʻaopoopoga faasalalauga i luga o le 'upega tafaʻilagi ma le faʻailoga o le initaneti, ma e taʻitaʻia ai i le galuega le saʻo.

E na o le fesoasoani a le polokalama anti-viruses faapitoa e mafai ona aveeseina, lea e le mafai ona maua i totonu o polokalama masani a Windows. O lenei afifi ua taua o le Defender Defender. Ae peitai, afai e te faʻaaogaina se isi anti-virus, mo se faʻataʻitaʻiga, Kaspersky, ona fai lea i lenei tulaga e fautuaina e faʻaaoga.

Sei o tatou vaʻavaʻai i le galulue ma le Puipuiga ile faʻataʻitaʻiga o lenei faʻatonuga:

  1. Muamua, sue i Windows. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻasalalauga 10, e mafai ona faia lenei mea e ala i le taina i totonu o le pusa suʻesuʻe o loʻo i totonu "Taskbar", le igoa o le mea e manaʻomia. I uluai lomiga o Windows, e tatau ona e suʻeina "Lisi Pulea".
  2. A maeʻa, faʻalogo i le faʻafeiloaiga fiafia o le antivirus. Afai e moli pe mumu, ona maua ai lea e le Puipuiga, e aunoa ma lau osofaʻiga, se ituaiga o siama / masini masini masini. I lenei tulaga, kiliki le ki. "Mama komipiuta".
  3. Afai e lanumeamata le atinaʻe, o lona uiga e leai se faʻamaʻi faʻamaonia e maua. Ae aua nei e malolo i lenei mea, aua e tatau ona e faia muamua se suʻesuʻega atoa o le polokalama. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga mea mai lalo "Filifiliga Faʻamaonia". Siaki le pusa "Atoatoa" ma kiliki "Siaki nei".
  4. Faatali seia oʻo i le faaiuga o le suʻega. E masani lava mo le tele o itula ona o le suʻeina o le PC atoa. A maea, o le a faʻaalia uma faila masalomia ma matautia. Faaaoga le faamau o le igoa lava e tasi e tape / faamamaina ai.

Mafuaaga 5: Vaʻaia ma isi masini komepiuta ua faʻapipiʻi i luga o le komepiuta

O nisi taimi e poloka ai e le antivirus le sitepu Odnoklassniki, mo nisi mafuaaga e manatu ai e matautia. O le mea moni, o lenei mea o se toilalo i le masini komepiuta, ma o le upega tafaʻilagi lava ia e le afaina ai se faʻafefe. Talu ai ona o le polokaina, o le saite atonu e le aoga pe faigaluega le saʻo. I lenei tulaga, e te le manaʻomia e aveese pe toe faʻaofi le siaki, e lava "Tuusaunoaga".

Ina ia iloa pe o lau antivirus e nafa ma le faafitauli, taumafai e liliu ese mo sina taimi, ona siaki lea o le upega tafailagi o Odnoklassniki. Afai a uma ona maua lenei feau, e tatau ona e vaʻai i faatulagaga o antivirus e faʻaopopo ai le 'upega tafaʻilagi i le lisi o tuusaunoaga.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafefe ese le virus

Faʻalagolago i le version software, le faagasologa o le faaopoopoina o se nofoaga i "Tuusaunoaga" atonu e eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Windows Defender, e le mafai ona faaopoopo i ai URL "Tuusaunoaga" ona o le mea moni e le faia e lenei antivirus le puipuiga ao faimalaga le upega.

Vaʻai foi: pe faapefea ona faʻapipiʻi "Tuusaunoaga" i Avast, NOD32, Avira

Faamolemole ia matau e le o taimi uma e mafai ai e se siama ona tupu se faafitauli. E mafai foi ona mafua mai i se isi polokalame ua faʻapipiʻi i lau komepiuta.

Afai e te faʻaaogaina soʻo se polokalama e faʻafefe ai fefaʻatauaiga, aemaise lava, ia sui le tuatusi IP moni, faʻamaonia faasalalauga, ma isi, e tatau ona e faʻamaʻaʻaina, ona siaki ai lea o le faʻatinoga o le upega tafaʻilagi.

Mafuaaga 6: Faʻasalaga o le Google

O se taunuuga o le faia o tulaga, faʻapipiʻi o faʻaopoopoga, poʻo le faʻaaogaina o isi suiga, e ono le lelei lau galuega i le sailiga, faatasi ai ma le taunuʻuga o nisi faʻamatalaga a le 'upega tafaʻilagi (e le masani ona faʻaalia).

I lenei tulaga, o le ae manaomia le toe faʻafaʻotoina o tulaga i lau sailiga ina ia faʻamalo manino ai mai faʻaopoopoga faʻapipiʻi ma faʻasologa.

  1. Mo se faʻataʻitaʻiga, e toe faʻafoʻi au faʻavae i Google Chrome, kiliki i le lisi autu i le tulimanu taumatau pito i luga, ona e alu ai lea "Faʻatonu".
  2. Tusi i le pito o le itulau ma kiliki le ki. "Faaopoopo".
  3. Faʻamau i lalo i lalo o le itulau ma filifili "Toe faʻafou".
  4. Faamautu le seti.

Faamolemole ia maitauina afai e iai sau suʻesuʻega ese, o le faʻalauiloaina o le toefaʻasalaina o laina e mafai ona faia ese, ae, o se tulafono, o lenei mea e mafai ona maua i taimi uma i le tulaga o le upega tafaʻilagi.

Afai e le fesoasoani lenei mea, matou te fautuaina le faia o se toe faʻafouina o le masini, muamua aveese le lomiga o loʻo i ai nei mai le komepiuta ma faʻapipiʻi le mea aupito lata mai.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le Google Chrome browser

Mafuaaga 7: Faʻateʻaina le Faʻatonu

O le router o se masini faʻapitoa, e pei o soʻo se meafaigaluega, e mafai ona faʻalavelave faʻafuaseʻi ona taʻavale. Afai e te masalomia o loʻo i ai le faafitauli, e matua faigofie lava ona foia le faafitauli i feau - e tatau lava ona e toe amataina le modem.

  1. Ina ia faia lenei mea, tape lau router i le fale e ala i le kilikiina o le ki o le mana (afai e le o iai, e tatau ona e momotu ese le uila mai le fesootaiga). I totonu o le setete, ia tuu mo le tusa o le minute.
  2. Liliu le router. A uma ona sui, e tatau ona tuʻuina atu se taimi mo le Initaneti e toe galue ai - o se tulafono, mai le tolu i le lima minute le lava.

A maeʻa nei laasaga faigofie, siaki le faatinoga o le Odnoklassniki ma, aemaise lava, savali patino.

Mafuaʻaga 8: Faʻamatalaga faʻapitoa i luga o le laupepa

A maeʻa ona taumafai i auala uma ma le le maua o le tali i le fesili pe aisea e le tatalaina ai savali i le Odnoklassniki, e tatau ona e manatu o le sese o loʻo taoto i luga o le 'upega tafaʻilagi, lea e mafai ona faʻaaogaina mo galuega faʻapitoa pe i ai foʻi faafitauli.

I lenei tulaga, e le mafai ona e faia se mea - seia oʻo ina foia le faafitauli i luga o le saite, e le mafai ona e avanoa i savali. Ae, ona o le fua o lenei fesoʻotaʻiga lautele, e mafai ona tatou manatu o le faʻatali mo le faʻatūina o le galuega e le o se taimi umi: i le avea ai o se tulafono, e vave lava ona faʻaaogaina e le webmasters o le puna uma faafitauli.

Ma mulimuli ane

Afai e leai se auala na faʻamatalaina i le tusiga na fesoasoani ia te oe e foia ai le faafitauli i le faatinoga o savali i le Odnoklassniki, ae e te mautinoa o le faafitauli o loʻo i totonu o lau komepiuta (talu ai e lelei mea uma i luga o isi masini), matou te fautuaina oe e faʻatino se faiga faʻaleleia o le tino Liliu le tua o le faiga i le nofoaga ua filifilia, pe a leai ni faafitauli i le komepiuta, e aofia ai le upega tafailagi Odnoklassniki.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻafoʻisia le faiga faʻaogaina

E pei ona mafai ona e vaʻai, o mafuaaga mo le sese o le laka "Savali" poʻo lona toesea atoa i Odnoklassniki atonu o se numera tele. O le mea e lelei ai, o nisi oi latou e faigofie ona fofo i le itu o le tagata faʻaaoga, e aunoa ma le iai o ni tomai e fegalegaleai ai ma komepiuta.