Fafo Macros i MS Word

Macros o se seti o tulafono e mafai ai e oe ona faʻaaogaina le faatinoina o nisi o galuega e masani ona fai soo. O le polokalama a le Microsoft, Word, e lagolagoina ai macros. Ae ui i lea, mo faʻamatalaga saogalemu, o lenei galuega e muamua natia mai le atinaʻe o le polokalama.

Ua uma ona matou tusia e uiga i auala e faʻaaogaina ai macros ma auala e galulue ai ma i latou. I le lava tusiga e tasi, o le a tatou talanoaina ai le autu o le isi itu - pe faʻafefea ona faʻaaogaina masini i totonu o le Upu. Tagata atiae i Microsoft e leʻi natia ia masini le aoga. O le mea moni o nei seti o poloaiga e ono aofia ai faʻamaʻi ma isi mea leaga.

Lesona: Faʻafefea ona fatuina se macro i totonu o le Upu

Taofia Macros

O tagata e faʻaaogaina latou lava masini i luga o le Upu ma faʻaaogaina e faafaigofie ai a latou galuega atonu e le gata ina iloa e uiga i tulaga lamatia e ono tutupu, ae pe faʻafefea foi ona faʻagata lenei uiga. O mea o loʻo faʻamatalaina i lalo, mo le tele o vaega o loʻo faʻatatau i tagata e leai ni poto masani ma tagata masani o le komepiuta i le lautele ma le ofisa o le ofisa mai ia Microsoft, aemaise lava. E foliga mai, o se tasi na "fesoasoani" ia i latou ina ia mafai ai ona fesoasoani macros.

Manatua: O faatonuga o loʻo otooto atu i lalo o loʻo faʻaalia i luga o le faʻataʻitaʻiga o le MS Word 2016, ae o le a tutusa foi le talafeagai ma lomiga muamua o lenei oloa. Pau lava le eseesega o igoa o nisi o mea e mafai ona ese. Ae peitai, o le uiga, e pei o mataupu o nei vaega, e toetoe lava a tutusa i lomiga uma o le polokalama.

1. Amata le Upu ma alu i le lisi "File".

2. Tatala le vaega "Filifiliga" ma alu i le meataitasi "Nofoaga Faʻatonu Pulega".

3. Kiliki le ki "Polokalama Faʻatonutonu mo le Puipuiga o le Puipuiga ....

4. I le vaega "Filifiliga o le Macro" seti se faailoga e faʻafeagai ma le tasi o mea:

  • "Taofiofia mea uma e aunoa ma se faʻaaliga" - o lenei mea o le a faʻagata e le gata i masini, ae o faʻamatalaga faʻaletulafono e fesootaʻi ai;
  • "Taofiofi masini uma i le faʻamatalaga" - faʻaaogaina macros, ae tuʻuina atu faʻamatalaga malupuipuia faʻaalia (pe a talafeagai, o le a faʻaalia pea);
  • "Taofia masini uma seʻi vagana ai masini ua i ai se saini numera" - e mafai ai ona e taufetuli na o na masini ei ai se saini numera a se tagata talaʻi faatuatuaina (faʻamautinoa).

Ua faia, ua e le atoatoa le faatinoga o macros, o lau komipiuta, e pei o se faila tusitusi, e saogalemu.

Faʻalēaogā Mea Faʻapipiʻi

Avanoa i macros e tuʻuina atu mai le tab. "Faʻapupula"lea, i le ala, ona o le faaletonu e le o faaalia foi ile Upu. O le mea moni, o le igoa tonu lava o lenei faʻamau i le gagana manino o loʻo talanoa e uiga po o ai na faamoemoe i ai muamua.

Afai e te le manatu ia oe lava o se tagata e manaʻo e faʻataʻitaʻi, e le o oe o se tagata e atiaeina, ma o le autu autu e te tuʻuina atu i se faila tusitusi e le na o le mausali ma le faʻaaogaina, ae o le saogalemu foi, e sili atu le lelei o le lisi.

1. Tatala le vaega "Filifiliga" (lisi "File").

2. I le faamalama e tatala, filifili le vaega "Customize Ribbon".

3. I totonu o le faamalama o loʻo i lalo o le paʻu "Customize Ribbon" (Lisi autu), maua le mea "Faʻapupula" ma siaki le pusa ile pito i luma.

4. Tapuni le faʻamaufaʻailoga i le kiliki "Lelei".

5. Tafa "Faʻapupula" o le a le toe faʻaalia i luga o le pusa o le poloka.

I lenei, i le mea moni, o mea uma lava. O lenei ua e iloa le auala e faʻafaigofie ai upu Word i le Upu. Manatua o le taimi e galue ai e tatau ona e tausia e le gata i mea faigofie ma iuga, ae o le saogalemu foʻi.