O le a le Windows 10 Education

O le lomiga lona sefulu o le polokalama faʻaogaina mai Microsoft i aso nei o loʻo tuʻuina atu i lomiga eseese e fa, pe a tatou talanoa e uiga i autu autu ua fuafuaina mo komepiuta ma komepiuta. Windows 10 Aʻoaʻoga o se tasi oi latou, faʻamalosi mo le faʻaoga i totonu o faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga. O le aso o le a tatou talanoa pe o le a.

Windows 10 mo faʻalapotopotoga aʻoaʻoga

Windows 10 O aʻoaʻoga ua atiaʻe i luga o le faʻavae o le Pro-lomiga o le faiga faʻaogaina. E faʻavae i luga o le isi ituaiga o "proshki" - Enterprise, taulai atu i le faʻaaogaina i le vaega o le kamupani. O loʻo aofia uma ai galuega ma mea faigaluega o loʻo i ai i lomiga "laiti" (Home ma Pro), ae o le faaopoopoina ia i latou o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga e manaʻomia i aʻoga ma iunivesite.

Faʻamatalaga autū

E tusa ai ma le Microsoft, o tulaga faaletonu i lenei lomiga o le faiga o loʻo faʻatulagaina faapitoa mo faʻalapotopotoga aʻoaʻoga. O le mea lea, faatasi ai ma isi mea, i totonu o le aoga "top ten" e leai ni faʻamatalaga, fautuaga ma fautuaga, faʻapea foi fautuaga mai le Faleoloa Store, lea e tatau ona faʻaoga e tagata masani.

Muamua na matou talanoa e uiga i eseesega autu i le va o ituaiga taʻitasi e fa o Windows ma o latou uiga lelei. Matou te fautuaina ia e faamasani i nei mea mo se malamalamaaga lautele, aua o mea nei o le a tatou iloiloina naʻo vaega taua, aemaise lava le Windows 10 Education.

Faitau atili: Faʻafitauli eseese o OS OS 10

Faaleleia ma Tausiga

E i ai ni nai filifiliga mo le maua mai o se laisene poʻo le "fesuiaiga" i Aʻoaʻoga mai lona faʻamuamua. O nisi faʻamatalaga e uiga i lenei autu e mafai ona maua i luga o se isi itulau o le 'upega tafaʻilagi aloaia aloaia a Microsoft, le fesoʻotaʻiga lea o loʻo tuʻuina atu i lalo. E na o le tasi lava le itu taua e matauina - tusa lava pe o le a le lomiga o Windows o se lala e sili atu ona lelei mai le 10 Pro, i le auala "masani" e mafai ona e faʻaleleia ai na o le Home version. O se tasi lenei o eseesega autu e lua i le va o le Ofisa o Aoaoga ma le Lautele.

Faʻamatalaga Windows 10 mo aʻoaʻoga

I le faʻaopoopoga i le avanoa vave o se faʻafouga, o le eseesega i le va o le Atinaʻe ma le Aʻoga o loʻo i ai foi i le polokalame o le auaunaga - i le taimi mulimuli o loʻo faʻatinoina e ala atu i le Paranesi o Faʻasalalau mo Pisinisi, o le lona tolu (o le mulimuli ae o le tasi) o mea e fa. Faʻaaogaina e le aiga ma Pro faʻafesoʻotaʻiga i le paranesi lona lua - Paranesi o loʻo i ai nei, pe a uma ona "faʻataʻitaʻi" e sui o le muamua - Insider Preview. O lona uiga, o faʻafouga o le faʻaogaina o le polokalama o loʻo sau i komepiuta mai le Educational Windows e faʻaogaina ni taamilosaga se lua, e mafai ai ona vavae ese mai ia i latou ituaiga uma o siaki, sese tetele ma laiti, faʻapea foʻi ma aʻafiaga ma faʻafitauli.

Filifiliga mo pisinisi

O se tasi o tulaga e sili ona taua mo le faʻaaogaina o komepiuta i totonu o faʻalapotopotoga aʻoaʻoga o la latou pulega ma le mafai ona mamao ese, ma o le mea lea o le lomiga faʻaleaʻoaʻoga o loʻo aofia ai le tele o pisinisi o loʻo malaga mai i le Windows 10 Enterprise. Faatasi ai ma i latou o mea nei:

  • Lagolagoina faiga faavae a le vaega, e aofia ai le amataina o mata o le OS;
  • Le mafai ona taofiofia aia tatau ma auala e taofia ai talosaga;
  • Se seti o meafaigaluega mo le faʻalauteleina o le PC;
  • Pulea faʻatonutonu o tagata;
  • Lomiga faʻavae a le Falefaʻatau a Microsoft ma Internet Explorer;
  • Le mafai ona faʻaaoga vave se komepiuta;
  • Meafaigaluega mo suʻega ma faʻamaʻi;
  • WAN telefoni feaveaʻi.

Puipuiga

Talu ai ona o masini komipiuta ma komepiuta ma le lomiga a le aoga o Windows e faʻaaogaina tele, o lona uiga, o le tele o tagata faʻaoga e mafai ona galulue faatasi ma se tasi o masini, o la latou puipuiga lelei mai le polokalame matautia ma leaga e le itiiti ifo pe sili atu le taua nai lo le i ai o galuega faʻavae. O le malupuipuia i lenei lomiga o le masini komepiuta, e faaopoopo atu i le polokalama muamua o le antivirus, ua saunia e ala i le i ai o meafaigaluega nei:

  • BitLocker Drive Encryption mo le puipuiga o faʻamatalaga;
  • Puipuiga o Tupe;
  • Meafaigaluega e puipuia ai faʻamatalaga i masini.

Isi faʻaopoopoga

I le faʻaopoopoga i le seti o mea faigaluega o loʻo i luga, o loʻo taua i lalo i lalo o le Windows 10 Education:

  • Hyper-V tagata faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia, lea e maua ai le malosi e faʻatino ai le tele o faiga faʻavavega i luga o masini ma masini faʻamalosi;
  • Matafaioi "Papamaʻa Mamao" ("Papamao Mamao");
  • Le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le vaega, e le gata i le tagata lava ia ma / poʻo le faʻasalapotopotoga, ma le Azure Active Directory (sei vagana o loʻo i ai sau saofaga i le igoa tutusa igoa).

Faaiuga

I totonu o lenei tusiga, matou te tilotilo atu i galuega uma a le Windows 10 Education, lea e iloagofie ai mai isi lomiga e lua o le OS - Home ma le Pro. E mafai ona e iloa mea latou te tutusa ai i a tatou mea eseese, o le fesoʻotaʻiga o loʻo tuʻuina atu i le vaega "Faʻatulagaga Autu". Matou te faʻamoemoe o lenei mea aoga na aoga mo oe ma fesoasoani matou te malamalama ai i le mea o loʻo fuafuaina mo le faʻaaogaina o faʻalapotopotoga faʻaleaʻoaʻoga.