Suia o le igoa Igoa Twitter

O nisi taimi e tatau ai ona suʻe pe faʻafia le tele o tagata o iai i totonu o se masini patino. O le mea moni, e mafai ona e fuafua i le lima, ae o le a le mea e fai pe'āfai e tele ni elemene, ma e tatau ona faia le faʻatulagaga e aunoa ma le suia o mea mo nisi faʻamoemoega? Sei o tatou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faitauina numera o tagata i Excel.

Faitauina o tagata

Mo tagata o loʻo faitauina i Excel, o loʻo i ai se galuega faapitoa e taʻua "DLSTR". Faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ona e faʻapipiiina faailoga i se elemene faapitoa o le pepa. E tele auala e faʻaaoga ai.

Metotia 1: faitau igoa

I le faitauina o tagata uma o loʻo i totonu o se cell, faʻaaoga le galuega DLSTR, o le mea lea e tautala ai, i le "mama atoatoa".

  1. Filifili le elemene laupepa lea e tatau ona faʻaalia ai le faitauga. Kiliki le ki "Ulufale galuega"o loʻo i le pito i luga o le faamalama i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.
  2. Amata le masini galue. Saili le igoa i totonu DLSTR ma kiliki le ki "Lelei".
  3. O loʻo mulimuli mai o le tatalaina lea o le faamalama o finauga. O lenei galuega e naʻo le tasi le finauga - o le tuatusi o se masini patino. E le gata i lea, e tatau ona maitauina, e le pei o le tele o isi kamupanī, e le lagolagoina le faʻasoaina o faʻamatalaga i nisi o siama po o le tuʻufaʻatasia. I totonu o le fanua "Upu" ulufale ma le lima i le tuatusi o le elemene lea e te manaʻo e faitauina ia tagata. E mafai ona e faia i se tulaga ese, lea o le a sili atu ona faigofie mo tagata faaaoga. Seti le fetuu i le finauga ma kiliki i luga o le vaega o loʻo manaʻomia i le pepa. A maeʻa lena, o le a faʻaalia lona tuatusi i le fanua. A oʻo mai le faʻamaumauga, kiliki le ki "Lelei".
  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe a maeʻa, o le taunuuga o le faʻatulagaina o numera o tagata o loʻo faʻaalia i luga o le lau.

Metotia 2: Faitauina tagata i se koluma

Ina ia mafai ona fuafua le fuainumera o tagata i totonu o se koluma poʻo se isi lava faʻamatalaga, e le talafeagai le faʻatonuina o le fua faʻatatau mo potu taʻitasi taʻitasi.

  1. Tatou te avea i le tulimanu pito i lalo o le cell ma le fua. E i ai se faailoga filifilia. Uu le faamaumatau i le itu tauagavale ma toso i luga e tutusa ma le vaega lea tatou te mananao e faitau le numera o tagata.
  2. O le mamanu o loʻo kopiina i luga o le lautele. O le taunuuga e vave ona vaaia i le pepa.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapitoa i Excel

Metotia 3: Faitau numera i le tele o faʻaʻooga e faʻaaoga ai le tupe faʻaalu

E pei ona taʻua i luga, o le finauga a le tagata DLSTR naʻo faʻamaumauga o se tasi lela e mafai ona aliali mai. Ae faʻapefea pe ae manaʻomia le faʻatusatusaina o le aofaʻi o tagata i nisi oi latou? Mo lenei mea, e matua faigofie lava ona faʻaaoga le galuega autū.

  1. Tatou te fuaina le fuainumera o mataitusi mo potu taʻitasi, e pei ona faʻamatalaina i le lomiga muamua.
  2. Filifili le laina o loʻo faʻaalia ai le numera o tagata, ma kiliki le ki. "Aofai"i totonu o le lisi "Aiga" i totonu o le pusa faʻapipiʻi Faʻasaga.
  3. A maeʻa lena, o le aofaʻiga o tagata uma i elemene uma o le a faʻaalia i totonu o se isi potu e sosoo ma le laina filifilia.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaiga i Excel

Metotia 4: faitauina o igoa i le tele o sela e faʻaaoga ai le galuega

I le auala ua taua i luga, e tatau ona vave faʻatinoina le faʻatulagaga mo elemene taʻitasi ma ia na o le faʻatusatusaina o le aofaiga atoa o tagata i totonu o siama uma. Ae o loʻo i ai foi se filifiliga lea o le a faia ai faʻatusatusaga uma i totonu o na o se tasi oi latou. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se fua faʻatatau e faʻaaoga ai le tagata faʻatautaia SUM.

  1. Filifili le elemene laupepa o le a faʻaalia ai le iuga. Ulufale i totonu le fuainumera e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga:

    = SUM (DLSTR (cell_address1); DLSTR (cell_address2); ...)

  2. A maeʻa le faʻatinoga ma tuatusi o sela, o le numera o faʻamaumauga e te manaʻo e faitauina, ua uma ona tusia, kiliki le ki UI. O le aofaʻi atoa o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele auala e faitau ai numera o tagata taʻitasi i luga o sela, ma le numera atoa o mataʻitusi i vaega uma o le lautele. I filifiliga taitasi, o lenei taotoga o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai le galuega DLSTR.