O le a le SSD (malo malo malolo) ma mea e tatau ona e iloa e uiga i ai

O se puʻupuʻu malulu malo poʻo se SSD le telefoni feaveaʻi o se faila māmā mo lau komepiuta. Mai ia te aʻu lava ia, ou te matauina e ui lava e te le galue i le komipiuta, pe a fai o le SSD ua faʻaaogaina e avea ma autu (pe sili atu, na o le pau) puʻupuʻu, o le ae le malamalama pe o le a le "anapogi" i tua, e manaia tele. O lenei tusiga e matua auiliiliina, ae i le tulaga o se tagata e faʻaaogaina le gagana, sei tatou talanoa e uiga i le SSD ma pe a manaʻomia. Vaʻavaʻai foi: Lima mea e le tatau ona faia i se SSD e faʻateleina ai o latou taimi

I tausaga talu ai nei, o le SSD ua avea ma taugofie ma taugofie. Peitai, aʻo latou tumau pea le taugata nai lo faʻataʻitaʻiga masani. O lea la, o le a le SSD, o le a le lelei o le faʻaaogaina, e faapefea ona ese le galuega ma le SSD mai le HDD?

O le a se mea malo malosi-malo?

I se tulaga lautele, o le tekinolosi o le malo malo malo e matua tele. SSDs sa i luga o le maketi i ituaiga eseese mo le tele o tausaga. O le muamua o latou na faavae i luga o le manatuaina o le RAM ma sa na o le sili atu ona taugata ma faʻaogaina komepiuta. I le 90s, SSDs na faʻavae i luga o le moliuila afi, ae o lo latou tau na le mafai ai ona ulufale atu i le maketi maketi, o lea na masani ai nei taʻavale i tagata atamamai i komepiuta i le Iunaite Setete. I le gasologa o le 2000, na faʻaauau pea ona pa'ū le tau o le manatuaina pea o le mafaufau, ma i le faaiuga o le sefulu tausaga, na amata ai ona amata SSD i komepiuta patino masani.

Intel Solid State Drive

O le a le mea tonu lava o se SSD malosi? Muamua, o le a se mea e masani ona fai ma siaki malosi. O le HDD o le, pe a faigofie, o se seti o fasi uʻamea e ufiufi i se ferromagnet e fesuisuiai i luga o se pou. E mafai ona faamaumauina faʻamatalaga i luga o le mafolafola o nei faʻapipiʻi e faʻaaogaina ai se ulu faʻainisinia. O faʻamaumauga e teuina e ala i le suia o le polarity o elemene magnetic i luga o masini. O le mea moni, o mea uma lava e sili atu ona faigata, ae o lenei faʻamatalaga e tatau ona lava e malamalama ai o le tusitusi ma le faitau i luga o fatuga faigata e le ese tele mai le taina o faamaumauga. A e manaʻomia le tusiina o se mea i le HDD, o le a sui le vaʻa, o le ulu e alu, saili le nofoaga sao, ma ua tusia pe faitau faʻamatalaga.

OCZ Vector Solid State Drive

SSDs, i le isi itu, e leai ni vaega o felauaiga. O le mea lea, e sili atu ona tutusa ma lauiloa faʻavaomalo lauiloa nai lo taʻaloga masani masani poʻo tagata taʻavale. O le tele o SSD e faʻaaoga le NAND memory mo le teuina - o se ituaiga o mafaufauga e le faʻaogaina e le manaʻomia ai le eletise e teu ai faʻamaumauga (e le pei, mo se faataitaiga, RAM i lau komepiuta). O le NAND memory, faatasi ai ma isi mea, e maua ai le faateleina o le saoasaoa pe a faʻatusatusa i masini faʻamalosi masini, pe a fai e le manaʻomia le taimi e faʻaliliu ai le ulu ma fesuiaʻi le pu.

Faatusatusaga o le SSD ma taʻaloga masani masani

O lea la, i le taimi nei, pe a tatou masani ma mea SSDs, e manaia le iloa pe sili atu pe sili atu le leaga nai lo le taʻavale masani. O le a ou tuuina atu ni nai eseesega autu.

O le pine e faʻaalu ai le taimi: o lenei uiga o loʻo i ai mo taʻavale malosi - mo se faʻataʻitaʻiga, pe ae fafagu le komepiuta mai le moe, e mafai ona e faʻalogoina se kiliki ma le faʻaogaina o se leo lua pe lua. E leai se taimi faʻalauiloa ile SSD.

Faʻamatalaga o faʻamatalaga ma taimi o taofiga: i lenei itu, o le SSD vave e eseese mai taʻavale faigata masani e tusa ma le 100 taimi e fiafia i ai. Ona o le mea moni e faapea o le tulaga o suʻesuʻega faʻainisinia o nofoaga talafeagai o masini ma a latou faitauga ua faaseʻe, o le avanoa i faʻamatalaga i le SSD e toetoe lava a vave.

Noise: SSDs e leai se leo. E faʻapefea ona faia se siaki malosi masani, atonu e te iloa.

Faʻalagolago: o le toilalo o le tele o faʻamalosi malosi o le taunuʻuga lea o le faʻaleagaina o masini. I se taimi, pe a mavae le afe afe o itula o le taotoga, o le masini mechanical o le diskette e faigofie lava ona vaivai. I le taimi lava e tasi, afai tatou te talanoa e uiga i le taimi o le olaga, e mafai ona manumalo le manumalo, ma e leai ni tapulaa i luga o le numera o le faasologa o le faasologa.

Ssd drive samsung

I le isi itu, o SSD e i ai se numera faatapulaaina o lio. O le toʻatele o tagata faitio a le SSD e masani ona faasino i lenei vaega taua. O le mea moni, o le faʻaaogaina komepiuta a se tagata masani, o le oʻo atu i nei tapulaʻa o le a le faigofie. SSDs o loʻo faʻatau atu i vaitaimi o le 3 ma le 5 tausaga, lea e masani ona latou iloa, ma le faʻafuaseʻi o le SSD o se tuusaunoaga nai lo le tulafono, ona o lenei mea, mo nisi mafuaaga, sili atu le pisa. O matou i totonu o le mafutaga faaleaoaoga, mo se faataitaiga, 30-40 taimi e masani ona liliu atu i le vevela HDD, ae le SSD. E le gata i lea, afai o le toilalo o se puʻupuʻu malosi e faʻalavelave ma o lona uiga ua oʻo i le taimi e suʻe ai se tasi e maua mai ai faʻamaumauga, ona fai lea ma le SSD e fai sina mea itiiti ma o le ae iloa muamua e tatau ona sui vave - o le a "ua matua" ae le o le oti tele, o nisi o poloka ua na o le faitau, ma ua fautuaina oe e le faiga e uiga i le setete o le SSD.

Faʻaaogāina o le eletise: SSDs e faʻaaoga 40-60% le malosi nai lo HDDs masani. E mafai ai e lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, ona faʻatupulaia le maualuga o le ola o le komepiuta mai le maa aʻo faʻaaogaina se SSD.

Tau: SSDs e sili atu le taugata nai lo taʻaloga masani masani e uiga i gigabytes. Ae ui i lea, ua sili atu le taugofie nai lo le 3-4 tausaga talu ai ma ua mafai ona maua. O le tau masani o le SSD drive e tusa ma le $ 1 i le gigabyte (Aokuso 2013).

Galulue ma SSD SSD

I le avea ai ma se tagata e faʻaaogaina, na o le pau lava le eseesega o le a e maitauina pe a faigaluega i luga o se komepiuta, faʻaaogaina le faʻaogaina o polokalama, polokalama faʻafiafiaga o se faʻaopoopoga tele o le vave. Peitai, i le tulaga o le faalauteleina o le ola o se SSD, e tatau ona e mulimuli i ni tulafono taua.

Aua le faʻamalosi SSD. O le faʻamalosiina e matua leai lava se aoga mo se tulaga malo-setete ma faʻaitiitia ai lona taimi faʻaalu. O le faʻatauvaʻa o se auala e faʻafesoʻotaʻi ai vaevaega o faila i vaega eseese o se puʻupuʻu malo i le tasi nofoaga, lea e faʻaitiitia ai le taimi e manaʻomia mo gaioiga faʻataʻitaʻiga e suʻe ai. I le malo-malo, o lenei mea e le taua, talu ai e leai ni vaega o felauaiga, ma o le taimi suʻesuʻe mo faʻamatalaga e uiga ia i latou e tau leai se mea. I le le mafai, o le faʻamalosi mo le SSD e le atoatoa i le Windows 7.

Faʻasalaga auaunaga o le faasino igoa. Afai e faʻaogaina e lau 'auʻaunaga faʻamaumauga o le failaina o faila mo le suʻe vave (faʻaaogaina i le Windows), faʻamalo. O le saoasaoa o le faitau ma saili mo faʻamatalaga e lava e fai e aunoa ma se faila faila.

E tatau ona faʻalagolago lau masini komepiuta TAIMI. O le tulafono TRIM e faʻatagaina ai le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga ma lau SSD ma taʻu atu po o fea poloka e le o toe faʻaaogaina ma e mafai ona faʻamaonia. A aunoa ma le lagolago o lenei poloaiga, o le faʻatinoga o lau SSD o le a vave faʻaitiitia. I le taimi nei, ua lagolagoina le TRIM i le Windows 7, Windows 8, Mac OS X 10.6.6 ma le maualuga, ma i Linux foi ma se fatu o le 2.6.33 ma le maualuga. E leai se lagolago TRIM i Windows XP, e ui lava o iai auala e faʻaaogaina ai. I soʻo se tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o se faʻaaogaina faʻaonapo nei faʻatasi ma SSD.

Leai se mea e tatau ona faʻatumu SSD atoatoa. Faitau faʻamatalaga mo lau SSD. O le tele o tagata gaosi oloa latou te fautuaina le tuua o le 10-20% o lona avanoa e leai se totogi. O lenei avanoa avanoa e tatau ona tumau mo le faʻaaogaina o auaunaga algorithms e faʻateleina ai le ola o le SSD, tufatufaina atu faʻamaumauga i le NAND mo le faʻaaogaina ma le sili atu ona maualuga.

Teu faʻamatalaga i luga o se puʻupuʻu ese. E ui i le faʻaitiitia o le tau o le SSD, e leai se uiga e teu ai faila o le aufaasālalau ma isi faʻamatalaga i SSD. O mea e pei o tifaga, musika poʻo ata e sili ona teuina i luga o se puʻupuʻu ese, o nei faila e le manaʻomia ai le maualuga o le saoasaoa, ma o le HDD e taugofie. O lenei mea o le a faʻateleina ai le ola o le SSD.

Faʻatele le RAM Ram. Manatua le RAM e sili ona taugofie i aso nei. O le tele o le RAM o loʻo faʻapipiʻiina i luga o lau komepiuta, o le tele o taimi e faʻaaogaina ai le SSD mo se faila faila. E matua faalauteleina ai le olaga o le SSD.

E te manaʻomia se taʻavale SSD?

E te filifili. Afai o le tele o mea o loʻo lisi atu i lalo e fetaui mo oe ma ua e sauni e totogi le afe o rubles, ona ave lea o le tupe ma alu i le faleoloa:

  • E te manaʻo i le komepiuta e faʻaali i sekone. Pe a faʻaaoga le SSD, o le taimi mai le pāomiina o le mana e tatalaina ai le matala o le masini e fai si laʻititi, e tusa lava pe iai polokalama faʻa-tolu i le amataga.
  • E te manaʻo i taʻaloga ma polokalama e tamoe vave. Faatasi ai ma le SSD, faʻalauiloa Photoshop, e leai sou taimi e vaʻai ai i luga o le pusa puipui o ona tusitala, ma le saoasaoa o le saoasaoa o faafanua i tele-tele taaloga e faateleina pe 10 pe sili atu taimi.
  • E te manao i se komepiuta e sili atu le malie ma itiiti ifo.
  • Ua e sauni e totogi atili mo se megabyte, ae maua se maualuga maualuga. E ui i le faʻaitiitia o le tau o le SSD, ae o nisi taimi e sili atu le taugata nai lo taʻaloga masani masani e uiga i gigabytes.

Afai o le tele o mea o loʻo i luga e mo oe, ona e agai i luma mo le SSD!