O le komepiuta e liliu ese, o le a se mea e tatau ona ou faia?

Ou te manatu o tagata uma laititi komepiuta sa feagai ma se tulaga faapea o le masini na faʻaaogaina le mea e aunoa ma lou manaʻo. O le tele o taimi, o lenei mea e mafua mai i le mea moni na nofo i lalo le pati ma e te leʻi faʻaaogaina. I le auala, o ia tulaga sa i ai ia te au pe a ou taaalo i se taaloga ma na ou le iloa lava le lapataiga a le polokalama o loo tafe le pamu.

Afai e leai se mea e fai e le maa ma le tapeina o lau komepiuta, o se faailoga leaga lea, ma ou te fautuaina oe toe faaleleia ma toe faʻaleleia.

Ma o le a le mea e fai?

1) O le tele lava o taimi, e alu ese le komepiuta ona o le faʻafefe (o le gaioiga ma le vitio vitio sili ona maualuga).

O le mea moni lava, o le laupepa o le komepiuta e aofia ai se seti o papatusi i le va o se mea e itiiti lava le mamao. O le ea e pasi atu i nei papatusi, e mafua mai ai le malulu. Pe a paʻu le pefu i luga o le puipui o le fulufulu - o le a faʻaitiitia le faʻaleleia o le ea, o se taunuuga, e amata ona tupu le vevela. Pe a oʻo i se taua tele, e mafai e Bios ona tape le komepiuta ina ia leai se mea e mu.

Tulu i luga o le laumei o le komepiuta. E tatau ona faamamaina.

Faailoga o le faʻafefeina:

- i le taimi lava e uma ai le tapunia, e le liliu le komepiuta (ona e le malulu ma e le mafai e le masini ona faʻaaogaina);

- faʻalavelave e masani ona tupu pe a fai se uta tele i luga o le komepiuta: i le taimi o le taʻaloga, pe a matamata i le vitio HD, faʻapipiʻiina le vitio, ma isi mea (o le tele o le uta i luga o le masini komepiuta - o le televave o le vevela);

- masani, e oʻo lava i le paʻi e mafai ona e lagona le vevela o le masini, faʻalogo i lenei mea.

Ina ia mafai ona e iloa le vevela o le gaosiga, e mafai ona e faʻaaoga faʻaaogaina faapitoa (e uiga ia i latou iinei). Le tasi o mea lelei - Everest.

Laititi o le CPU i le polokalame Evarest.

Faʻalogo lelei i fua o le vevela, pe afai e sili atu i le 90 kalama. F. - O le faailoga leaga lenei. I lenei vevela, e mafai ona tape aunoa le komepiuta. Afai e maualalo le vevela. i le itulagi o 60-70 - atonu o le mafuaʻaga o le tapunia e le o lena.

I soʻo se tulaga, ou te fautuaina oe ia fufulu lau komepiuta o le pefu: pe i totonu o le nofoaga autu o le tautua, pe oe lava i le fale. Le maualuga o le pisapisao ma le vevela peʻa uma ona faʻamamā - pau

2) Vailaau - e mafai ona faigofie ona faʻaaogaina le komepiuta komipiuta, e aofia ai le tapeina.

Muamua e te manaʻomia e faʻapipiʻi se polokalama antivirus lelei, iloiloga antivirus e fesoasoani ia te oe. A maea le faʻatulagaga, faʻafou le database ma siaki atoa le komepiuta. O le lelei o le faʻatinoga e faʻamautinoa e ala i se siaki siaki ma lua antiviruses: mo se faʻataʻitaʻiga, Kaspersky ma Cureit.

I le auala, e mafai ona e taumafai e faʻamalosi le polokalama mai se CD / DVD CD (lave lavea) ma siaki le polokalama. Afai, pe a oso mai le lave laveaʻi, e le mafai ona tape le komepiuta, atonu o le faafitauli o loʻo i totonu o le polokalama ...

3) I le faaopoopo atu i siama, o le avetaavale e aofia ai polokalama ...

Ona o avetaavale e tele naua faafitauli, e aʻafia ai le mafai ona faʻaaogaina le masini.

Ia, ou te fautuaina se fua faigofie mai 3 laasaga.

1) Tikiake le Paʻavale DrickPack Solution (matou talanoa i ai i auiliiliga atili i le tusiga e uiga i le sailia ma le faʻapipiʻi o avetaʻavale).

2) Sosoo, aveese le avetaʻavale mai le komepiuta. O lenei mea e sili ona moni mo avetaafi vitio ma kiliva.

3) Faʻaaogaina le DriverPack Solution, faʻafou le avetaavale i le polokalama. E manaʻomia mea uma.

Masalo, afai o le faafitauli na i ai i avetaavale, o le a maeʻa.

4) Bios.

Afai na e suia le firmware BIOS, atonu o le a le mautonu. I lenei tulaga, e tatau ona e toe faafoiina le fomaʻi i le mea muamua, pe faʻaleleia i se mea fou (tusiga e uiga i le faʻafouina o le BIOS).

E le gata i lea, ia gauai atu i faatulagaga a Bios. Masalo e manaʻomia ona toe faʻatuʻutuʻu i le mea sili ona lelei (o loʻo i ai se filifiliga faapitoa i lau BIOS; faʻamatalaga atili i le tusiga e uiga i le setiina o le BIOS).

5) Toe faʻaofi Windows.

I nisi tulaga, e fesoasoani i le toe faʻaofiina o le Windows (muamua ou te fautuaina e teu ai le faasologa o nisi polokalama, mo se faataitaiga Utorrent). Aemaise lava, pe a fai e le ogatasi le faiga: o mea sese, poloka o polokalama, ma isi mea e oso i luga i taimi uma. I le auala, o nisi o siama e le mafai ona maua e polokalame antivirus ma o le auala sili ona vave e aveesea ai ia mea o le toefaaleleia lea.

E fautuaina foi e toe faʻaleleia le OS i mataupu na e faʻafuaseʻi ona faʻaaogaina ai faila faila. I le ala, masani lava i lenei tulaga - e le o se mea e sili atu ...

Galuega lelei uma komepiuta!