Faʻafefea ona sui le tuatusi IP o le komepiuta?

Le aso lelei!

Suiga o le tuatusi IP e manaʻomia, masani lava pe ae manaʻomia le nanaina o lau nofo i luga o se 'upega tafaʻilagi. E i ai foi taimi e tupu ai e le mafai ona maua se nofoaga faapitoa mai lou atunuu, ma i le suia o le IP, e mafai ona faigofie ona matamata i ai. Ia, o nisi taimi mo le solia o tulafono o se 'upega tafaʻilagi (mo se faʻataʻitaʻiga, latou te leʻi tilotilo i ana tulafono ma tuu ai se faʻamatalaga i mataupu faasaina) - na naʻo le faʻatagaina oe e le pule e IP ...

I lenei tamai tusiga na ou manao e talanoa e uiga i le auala e suia ai le tuatusi IP o se komepiuta (i le auala, o lau IP e mafai ona suia i le IP o soo se atunuu, mo se faataitaiga, o se Amerika ...). Ae muamua mea muamua ...

Suia le tuatusi IP - metotia faʻamaonia

Ae e te leʻi talanoa e uiga i auala, e manaʻomia ona e faia ni faʻamatalaga taua. O le a ou taumafai e faamatala i aʻu lava upu le moni o le lomiga o lenei tusiga.

O le tuatusi IP e tuʻuina atu mo komepiuta taʻitasi e fesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga. E tofu atunuu taʻitasi ma ona lava tuatusi IP. Iloaina le tuatusi IP a le komepiuta ma le faia o tulaga talafeagai, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i ai ma sau mai soʻo se faʻamatalaga mai ai.

O se faʻataʻitaʻiga faigofie: o lau komepiuta o loʻo i ai se tuatusi IP Rusia na poloka i nisi 'upega tafaʻilagi ... Ae o lenei' upega tafaʻilagi, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tilotilo i se komepiuta i Latvia. E talafeagai le mafai e lau PC ona faʻafesoʻotaʻi i se PC o loʻo i Latvia ma fai atu ia te ia e sau le faʻamatalaga ia te ia lava ona ia faʻafeiloaia lea ia te oe - o lona uiga, na ia galue o se tagata faufautua.

O lea tagata faufautua i luga o le Initaneti ua taʻua o se sui faifautua (pe na o le: sui, sui). I le auala, o le sui faifaatoaga ei ai lana lava tuatusi IP ma le taulaga (lea e faatagaina ai le fesoʻotaʻiga).

O le mea moni, ina ua maua le faʻamaufaʻailoga talafeagai i totonu o le atunuu talafeagai (o lona uiga, o lona tuatusi IP ma le telefoni e vaapiapi), e mafai ona maua le avanoa i le nofoaga talafeagai e ala atu i ai. E faʻapefea ona fai lenei mea ma o le a faʻaalia i lalo (tatou te mafaufau i ni auala).

I le auala, e suʻe lau tuatusi IP o se komepiuta, e mafai ona e faʻaaoga nisi auaunaga i le Initaneti. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi oi latou: //www.ip-ping.ru/

E faʻapefea ona suʻe lau tuatusi IP i totonu ma fafo:

Metotia numera 1 - turbo mode i le Opera ma Yandex browser

O le auala pito sili ona faigofie e suia ai le tuatusi IP o se komepiuta (pe a le afaina pe o le a le atunuu o iai lau IP) o le faʻaaogaina lea o le turbo i Opera poʻo le Yandex browser.

Fig. 1 Suiga IP i le Opera browser ma le turbo mode ua mafai.

Faʻasologa numera 2 - faʻatulagaina o se faʻaufaʻailoga faʻamaonia mo se atunuu faapitoa i le masini (Firefox + Chrome)

O le isi mea o le taimi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le IP o se atunuu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina nofoaga faapitoa e suʻe ai le auʻaunaga vaʻai.

O loʻo i ai le tele o nei saite i luga o le Initaneti, e lauiloa, mo se faʻataʻitaʻiga, lenei: //spys.ru/ (i le ala, faʻalogo i le lanu uʻamea i le Fig 2 - i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e mafai ona e filifilia se sui faifaʻatasi i toetoe lava o se atunuʻu!).

Fig. 2 filifiliga o le tuatusi IP ile atunuu (spys.ru)

Ona faigofie lea ona kopi le tuatusi IP ma le taulaga.

O lenei faʻamatalaga o le a manaʻomia pe a faʻatulaga lau masini. O le mea lautele, toetoe lava o lagolago uma o le sailiga e lagolago e ala i se sui sui. O le a ou faʻaalia i se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

Firefox

Alu i le 'upega tafaʻilagi fesoʻotaiga. Ona e alu lea i le tulaga o le fesoʻotaʻiga Firefox i le Initaneti ma filifili le tau "Tautuuga o le auʻaunaga tusi tusitusi". Ona tumau ai lea ina ia ulufale i le tuatusi IP o le sui e manao i ai ma lona taula, faasaʻo tulaga ma mataʻitu le Initaneti i lalo o le tuatusi fou ...

Fig. 3 Faʻasalalauina o le Firefox

Chrome

I totonu o lenei masini komepiuta, ua aveese lenei nofoaga ...

Muamua, tatala le itulau faʻasolosolo (parakalafa), ona fai lea i le "Network" vaega, kiliki i le "Suiga sui sui ..." button.

I le faamalama e amata, i le "Connections" vaega, kiliki i le "Network Network" ma i le koluma "Proxy Server", ulufale i tulaga talafeagai (tagai Ata 4).

Fig. 4 Faatuina o se sui i Chrome

I le auala, o le taunuuga o suiga IP o loʻo faʻaalia i le Fig. 5

Fig. 5 Tuatusi IP a Atenitina ...

Numera numera 3 - faʻaaoga le masini komepiuta TOR - faʻapipiʻi uma!

I na tulaga e le afaina pe o le a le tuatusi IP o le a (e le tatau ona avea oe ma oe lava) ma e te manaʻo e te le iloa igoa - e mafai ona e faʻaaoga le sailiga o le TOR.

O le mea moni, na faia e le au atinaʻe atinaʻe ina ia leai se mea e manaʻomia mai le tagata e faʻaaogaina: e le o le suʻeina o se sui, poʻo le faʻapipiʻiina o se mea, etc. E na ona e manaʻomia e amata le masini, faʻatali seia maeʻa ma galue. O le a filifili e ia le sui faifaatoaga lava ia ma e le manaʻomia ona e ulufale atu i soo se mea ma soo se mea!

TOR

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.torproject.org/

O se saienitisi lauiloa mo i latou e mananao e tumau le le iloa i luga o le Initaneti. Faʻafaigofie ma vave suia lau tuatusi IP, faʻatagaina oe e maua ai punaoa i le mea na poloka ai lau IP. Galue i faiga faʻaaogaina Windows taʻitasi: XP, Vista, 7, 8 (32 ma le 64 bits).

I le auala, fausia i luga o le faavae o le lauiloa iloga - Firefox.

Fig. 6 Faʻamatalaga autu a Tor Browser.

PS

Ua ou maua uma lava. O le mea moni, e mafai e le tasi ona mafaufau i polokalame faʻaopoopo mo le natia o le IP moni (mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o Hotstpot Shield), ae mo le tele o vaega latou te o mai ma faʻalauiloa faʻalauiloa (lea e tatau ona faamamaina mai le PC). Ioe, ma o auala ua taua i luga ua lava lea i le tele o mataupu.

Fai se galuega lelei!