E faʻapefea ona siaki le pati i luga o se iPhone


O nei pamu lithium-ion, o vaega ia o le iPhone, e i ai se numera faatapulaa o taamilosaga. I lenei itu, pe a mavae se vaitaimi patino (faalagolago i le tele o taimi e te molia ai le telefoni), o le a amata le leiloa o le malosi. Ina ia malamalama pe ae manaʻomia le sui o le batini i luga o le iPhone, siaki le taimi lona laei.

Siaki le atigi puʻe o le iPhone

Ina ia toe umi le umi o le smartphone, e tatau ona e mulimuli i ni taiala faigofie o le a faaitiitia ai lavalava ma faalautele ai le auaunaga. Ma e mafai ona e iloa pe mafai faapefea ona e faʻaaogaina se paʻu tuai i le iPhone i ni auala se lua: faʻaaogaina meafaigaluega faʻapitoa a le iPhone poʻo le faʻaaogaina o se polokalama komepiuta.

Faitau atili: Faʻafefea ona totogi le iPhone

Metotia 1: Meafaigaluega faʻaaogaina o le iPhone

I le iOS 12, o loʻo i ai se ata fou i lalo o le suʻega lea e mafai ai e oe ona vaʻai i le tulaga o loʻo i ai nei le pauna.

  1. Tatala ia tulaga. I le faamalama fou, filifili le vaega "Batiri".
  2. Tusi i le mea "Tulaga o le Baturi".
  3. I le lisi e tatala, o le a e vaʻai i le koluma "Malosiaga Maualuga"lea e tautala e uiga i le tulaga o le pona o le telefoni. I le tulaga e te vaʻai i se fua faatatau o le 100%, o le pati o loʻo i ai lona maualuga. I le aluga o taimi, o lenei fuainumera o le a faaitiitia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i la tatou faʻataʻitaʻiga, e tutusa ma le 81% - o lona uiga o le tele o taimi, o le gafatia ua faʻaititia e le 19%, o le mea lea, e tatau ona sili atu ona molia le masini. Afai e pa'ū ifo lenei fuainumera i le 60% ma lalo ifo, e fautuaina malosi e sui le telefoni.

Metotia 2: iBackupBot

IBackupBot o se iTunes faʻapitoa lea e mafai ai e oe ona faʻatautaia faila o le iPhone. O isi faʻaopoopoga o lenei meafaigaluega e tatau ona maitauina le vaʻaiga o le vaʻaia o le tulaga o le iPhone battery.

Faamolemole silasila i ai mo le iBackupBot e galue, e tatau ona faapipii iTunes i lau komepiuta.

Download iBackupBot

  1. Faʻafeiloaʻi le polokalame iBackupBot mai le faʻapitoa o le atinaʻe ma faʻapipiʻi i lau komepiuta.
  2. Faʻafesoʻotaʻi lau iPhone i lau komepiuta ma faʻaogaina se cable USB, ona faʻalauiloa ai lea iBackupBot. I le itu tauagavale o le faamalama, o le lisi o le telefoni o le a faʻaalia, lea e tatau ona e filifilia ai le aitema "iPhone". I le faamalama saʻo o le a faʻaalia ma faʻamatalaga e uiga i le telefoni. Ina ia maua faʻamatalaga i luga o le tulaga o le batini, kiliki i luga o le ki. "Isi Faamatalaga".
  3. O se faamalama fou o le a aliali i luga o le lau, i le pito i luga matou te fiafia ai i le poloka. "Batiri". O faʻataʻitaʻiga nei:
    • CycleCount. O lenei faailo o loʻo faʻaalia ai le numera o le tele o le tau o le faʻatonuina o le telefoni;
    • DesignCapacity. Amataga muamua o le pauna;
    • Faʻamālōlōina. Le gafatia moni o le pati, i le amanaia o lona ofuina.

    O lea la, pe afai o faʻataʻitaʻiga "Fuafuaga faʻatauvalea" ma "Faʻatoatoaina o le malosi" tutusa i le taua, o le smartphone smartphone o se mea masani. Ae afai o nei fuainumera e matua eseese lava, e aoga le mafaufau e uiga i le sui o le paʻa i se mea fou.

Soʻo se tasi o auala e lua o loʻo lisiina i totonu o le tusiga o le a tuʻuina atu ai ia oe faʻamatalaga auiliili e uiga i le tulaga o lau batini.