Faʻaopoopo se nofoaga e le o vaeluaina i Microsoft Word

Polokalame MS Word ao taina le otometi i le laina fou pe a tatou oʻo atu i le pito o le taimi nei. I le tulaga o le avanoa i le pito i tua o le laina, o le a faaopoopoina se ituaiga o felafolafoaiga tusitusia, lea e le manaomia i nisi tulaga.

O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻomia le aloese mai le solia o se fausaga atoa e aofia ai upu poʻo fuainumera, o le laina faʻasalalau faaopoopo ma se avanoa i le pito o le laina o le a manino lava o se mea e taofia.

Lesona:
Faʻafefea ona fai se vaeluaga o itulau ile Upu
E faʻafefea ona aveese se paʻu itulau

Ina ia aloese mai se malologa e le manaomia i totonu o le fausaga, i le pito o le laina, nai lo le avanoa masani, e tatau ona e setiina se avanoa e le malepe. O le auala e tuʻuina ai se avanoa e le mavavaeeseina i le Upu ma o le a talanoaina i lalo.

A maeʻa ona faitau le tusiga i le sikolasipi, atonu ua uma ona e malamalama i le auala e faʻaopoopo ai se avanoa e le mafai ona faʻaseseina, ae o le faʻataʻitaʻiga o lenei ata matala e mafai ona e matamata ai pe aisea e manaʻomia ai se faailoga faapena.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le 'auʻau autu, tusia i upusii, e vaevaeina i ni laina se lua, e le manaʻomia. O se filifiliga, e mafai, e mafai, e mafai ona e tusiina e aunoa ma avanoa, o le a faʻaaogaina ai le vaeluaga o le laina. Ae ui i lea, o lenei filifiliga e le talafeagai mo mataupu uma, ma le isi, o le faʻaaogaina o se avanoa e le mafai ona vavalalata o se faʻaoga sili atu ona lelei.

1. Ina ia seti se avanoa e le mafaaseseina i le va o upu (mataitusi, fuainumera), tuu le poutu fetuutuʻu i le avanoa mo se avanoa.

Manatua: E le tatau ona faaopoopo se avanoa e le o le malepe ae le o le avanoa masani, ae le o faʻatasi / i tafatafa ane.

2. Tiliki ia ki "Ctrl + Shift + Space (space)".

3. O le a le faaopoopoina se avanoa e le solia. O lea la, o le fausaga o loʻo i le pito i tua o le laina o le a le motusia, ae o le a tumau pea i le laina muamua pe o le a tuʻuina atu i le isi.

Afai e tatau ai, toe fai le mea lava lea e tasi e faatulaga ai avanoa e le o vaeluaina i totonu o vavaega i le va o vaega uma o le fausaga o le avanoa e te manao e puipuia.

Lesona: Faʻafefea ona aveese avanoa lautele i le Upu

Afai e te faʻaalia le faʻaali o faʻaaliga o tagata natia, o le a e vaʻaia o uiga masani o le mea masani ma le le faʻaaogaina o avanoa avanoa eseese.

Lesona: Lisi o upu

Ioe, e mafai ona maeʻa lenei mea. Mai lenei tala puupuu, na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona faia se vaeluaga faʻamalosi i le Upu, ma pe a manaʻomia foi. Matou te moomoo ia manuia oe i le aʻoaʻoina ma le faʻaaogaina o lenei polokalama ma ona gafatia uma.