Faʻafefea ona iloa le aso o le faʻatulagaina o Windows

I totonu o lenei tusi lesona o loʻo i ai ni nai auala faigofie e iloa ai le aso ma le taimi o le faʻapipiʻiina o le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7 i luga o se komepiuta e aunoa ma le faʻaaogaina o isi polokalame, ae naʻo le auala e faʻaaogāina, ma e ala mai i mea faʻapitoa a isi vaega.

Ou te le iloa pe aisea e ono manaʻomia ai faʻamatalaga e uiga i le aso ma le taimi o le faʻatulagaina o Windows (sei vagana ai le fia iloa), ae o le fesili e talafeagai tele mo tagata faʻaoga, ma o lea e talafeagai ai le mafaufau i tali.

Saili le aso o le faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai le SystemInfo i le laina faʻatonu

O le metotia muamua e masalo o se tasi o mea sili ona faigofie. Tau lava o le laina o le poloaiga (i le Windows 10, e mafai ona faia lea i le faasologa saʻo-click menu i le "Amata" button, ma i ituaiga uma o Windows, e ala i le uomi o le Win + R ma kiliki cmd) ma ulufale i le poloaiga systeminfo ona lolomi lea o le Ulufale.

A maeʻa se taimi puupuu, o le laina o le tulafono o le a faʻaalia ai faamatalaga uma e uiga i lau polokalama, e aofia ai le aso ma le taimi na faʻapipiʻiina ai Windows i luga o lenei komepiuta.

Faʻaaliga: o le systeminfo command o loʻo faʻaalia ai le tele o faʻamatalaga le talafeagai, pe afai e te manao ia faʻaalia na o le faʻamatalaga i le aso faʻatulagaina, ona oʻo lea i le lomiga a Rusia o le Windows e mafai ona e faʻaogaina le ituaiga o lenei poloaiga:systeminfo | maua le "Aso Faʻatulagaina"

Wmic.exe

O le tulafono WMIC e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga eseese e uiga i Windows, e aofia ai le aso o le faʻatulagaga. Faʻamasani lava i le laina o le poloaiga wmic os e faʻapipiʻi ma lolomi Ulufale.

O le iʻuga, o le a e vaʻaia se numera tele o uluaʻi numera e fa o le tausaga, o le lua e sosoo ai o le masina, e lua isi aso, ma o le isi ono numera e tutusa ma itula, minute ma sekone pe a faʻapipiʻi le polokalama.

Faaaogaina o Windows Explorer

O le metotia e le saʻo ma e le o taimi uma e talafeagai ai, ae: pe afai e te le suia pe tape le tagata na e faia i le taimi muamua o le faʻaogaina o Windows i luga o se komepiuta poʻo le komepiuta, ona oʻo lea i le aso na faia ai e le tagata faʻapipiʻi le faila C: Tagata faaaoga Username e tutusa lelei lava ma le aso o le faʻatulagaga o le polokalama, ma o le taimi e ese mai na o nai minute

O lona uiga, e mafai ona e: i totonu o le tagata sailiili alu i le faila C: Tagata faaaoga, kiliki-i luga o le fafautusi faatasi ai ma le igoa o le tagata e faaaoga, ma filifili "Meatotino". I le faʻamatalaga e uiga i le faʻailoga, o le aso o lona foafoaga (o le "Foafoaga") o le aso manaʻomia lea mo le faʻapipiʻiina o le polokalama (e ese mai tuusaunoaga).

Aso ma le taimi o le faʻapipiʻiina o le polokalama i le faatonu resitala

Ou te le iloa pe o lenei metotia o le a aoga e matamata ai i le aso ma le taimi o le faʻatulagaina o Windows i se tasi e ese mai i le polokalama polokalama (e le faigofie), ae o le a ou aumaia foi.

Afai e te suʻeina le faatonu o le resitala (Win + R, ulufale regedit) ma alu i le vaega HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion o le a e maua le parakalafa i totonu InstallDate, o lona tau e tutusa ma sekone na amata mai Ianuari 1, 1970 e oo i le aso ma le taimi o le faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o loʻo iai nei.

Faamatalaga faaopoopo

Le tele o polokalame ua fuafua e maimoa ai i faʻamatalaga e uiga i le faiga ma uiga o le komepiuta, e aofia ai ma le aso o le faʻatulagaina o Windows.

O se tasi o polokalama pito sili ona faigofie i Rusia - Speccy, o se faʻamalamalamaga lea e mafai ona e vaʻaia i lalo, ae lava o isi. E ono mafai ona tuʻuina atu se tasi oi latou i lau komepiuta.

Pau lava lena. I le auala, o le a manaia, afai e te faʻasoa i faʻamatalaga, aisea e te manaʻomia ai le faʻamatalaga e uiga i le taimi faʻatulagaina i luga o le komepiuta.