Faʻafefea ona faʻaaogaina le saogalemu o le auala e foia ai faafitauli faʻapipiʻi

O le malupuipuia o le Windows o se mea e sili ona faigofie ma talafeagai. I luga ole komepiuta e pisia i siama po o faafitauli ile avetaavale o meafaigaluega, o le saogalemu mode atonu e na o le pau lea o le auala e foia ai le faafitauli i le komepiuta.

A faʻapipiʻiina Windows i se tulaga malupuipuia, e leai se masini tolu poʻo se avetaavale e utaina, ma faʻapupulaina ai le avanoa o le a tupu lelei le download, ma e mafai ona e foia le faafitauli i se auala saogalemu.

Faamatalaga Faaopoopo: Faaopoopoina o le faalauiloaina o le saogalemu i le vaega o le Windows 8 boot menu

O afea e mafai ai ona fesoasoani le auala fesoasoani

E masani lava, a amataina le Windows, o loʻo faʻatulagaina se seti o polokalama i le pule faataga, avetaavale mo masini komepiuta komepiuta ma isi vaega. I le tulaga o loʻo i ai i luga o le komipiuta polokalama faʻaleagaina pe o loʻo i ai ni avetaavale e le maluelue e mafua ai le lanu lanumoana o le oti (BSOD), o le auala saogalemu e mafai ona fesoasoani e foia le tulaga.

I le saogalemu mode, o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o se fofo maualuga o le screen, faatoa amataina mea e manaʻomia ma (toetoe lava) e le o faʻatinoina polokalame faʻa-tolu. O lenei mea e mafai ai e oe ona utaina le Windows pe a na o le i ai lava o nei mea.

O le mea lea, afai o nisi mafuaʻaga e le mafai ona e faʻaogaina i luga o lau komepiuta le Windows poʻo le lanu lanumoana o le oti, e tatau ona e taumafai e faʻaoga le saogalemu.

Auala e amata ai le saogalemu mode

O le manatu o lau komepiuta e tatau ona amataina le saogalemu o le saogalemu ia Windows pe afai o se faalavelave e tupu ao lele, ae ui i lea, o nisi taimi e tatau ai le amataina o le ala saogalemu, e pei ona taua i lalo:

  • I totonu Windows 7 ma lomiga muamua: e tatau ona e lolomiina le F8 pe a uma ona liliu le komepiuta, o se taunuuga, o le a aliali mai se lisi lea e mafai ai ona e filifili e taʻavale i se auala saogalemu. Faʻamatalaga i lenei mea i totonu o le tusitusiga Safe Mode Windows 7
  • I totonu Windows 8: e tatau ona e taʻave le Suʻa ma le F8 pe ae liliuina le komepiuta, ae atonu e le aoga. I nisi auiliiliga: auala e amata ai le saogalemu o le Windows 8.

O le a le mea tonu e mafai ona faʻamautuina i se tulaga saogalemu

A maeʻa ona e amataina le ala saogalemu, e mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga nei i le tino, e mafai ai ona e faʻaogaina mea sese komipiuta:

  • Siaki lau komepiuta mo siama, faia togafitiga o faʻamaʻi - masani lava, o na siama e le mafai ona aveesea e le siaki masani, e faigofie ona aveeseina i se auala saogalemu. Afai e leai sau laupepa, e mafai ona e faʻapipiʻiina i le taimi saogalemu.
  • Amata le Toe Faʻaleleia o le System - Afai, talu ai nei lava, o loʻo galue malosi le komepiuta, ma ua maeʻa nei, faʻaaoga le Toe Faʻafoʻiina o Mea e toe faafoi le komepiuta i le setete sa i ai muamua.
  • Aveese polokalama faʻapipiʻi - afai o faafitauli i le amataina poʻo le taʻavaleina o Windows na amataina ina ua uma ona faʻatulagaina se polokalame poʻo se taʻaloga (aemaise lava mo polokalame e faʻapipiʻi ai a latou lava avetaavale), na amata ona aliali mai se mata lanumoana o le oti, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le polokalama faʻapipiʻi i le saogalemu. E foliga mai o le a faʻaulu i luga le komepiuta i le taimi masani.
  • Toe faʻaleleia avetaavale masini - Ae a faʻapea o le faʻafitauli o le system e mafua mai i le faʻaleleia o avetaʻavale eletise, e mafai ona e sii mai ma faʻapipiʻi avetaʻavale fou mai le 'upega tafailagi o mea gaosi oloa.
  • Aveese fuʻa mai le laulau - O le saogalemu ma le lagolagosua i le laiga o se tasi lea o auala autu e aveesea ai le SMSware ransomware, pe faapefea ona faia lenei mea o loʻo faʻamatala auiliili i faatonuga E faʻapefea ona aveese se fuʻa mai le laulau.
  • Vaʻai pe o iai ni toilalo i le tulaga saogalemu - pe a fai o Windows boot-ups ma se komepiuta o loʻo i ai se lanu lanumoana o le oti, o se toe amataina vave poʻo se mea talitutusa, ma ua latou le i ai i se tulaga saogalemu, o lona uiga o le faafitauli o le telefoni lea. Afai, i se isi itu, e le galue le komipiuta i se tulaga saogalemu, e mafua ai le pau tutusa, ona i ai lea o se avanoa e mafua mai i faʻafitauli faʻapitoa. E tatau ona maitauina o le faagaoioiga masani i se tulaga malupuipuia e le faʻamautinoa ai e leai ni faʻafitauli faʻapitoa - e tupu e tupu na o le maualuga o meafaigaluega, mo se faʻataʻitaʻiga, o se ata vitio, lea e le tupu i se tulaga malupuipuia.

O nisi nei o mea e mafai ona e faia i le tulaga saogalemu. E le o se lisi atoa. I nisi tulaga, pe a foia ma sailia mafuaaga o se faafitauli e umi se taimi e le taliaina ma e tele ni taumafaiga e fai, o le toe faʻaofiina o Windows atonu o le filifiliga sili lea.