Saili le BIOS version

O le BIOS faʻaletonu o loʻo i totonu o komepiuta komepiuta, ona o le autu lenei o le faʻaogaina o mea-faʻaogaina ma fesoʻotaʻiga a le tagata ma le masini. E ui lava i lea, e mafai ona ese eseesega a le BIOS ma tagata atiaeina, ina ia mafai ona faʻaleleia saʻo pe foia faafitauli o le a manaʻomia ona e iloa le igoa ma le tagata e faia le igoa.

Faʻapuupuu e uiga i auala

I le aotelega o loʻo i ai auala autu e tolu e suʻe ai le faʻailoga ma le atinaʻe o BIOS:

  • Faaaogaina o le BIOS lava ia;
  • E ala atu i meafaigaluega Windows;
  • Faaaogaina o le komepiuta lona tolu.

Afai e te filifili e faʻaaoga se polokalame lona tolu e faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le BIOS ma le faiga atoa, ona faitau lea o iloiloga e faʻamautinoa ai e sao le faʻamatalaga.

Metotia 1: AIDA64

AIDA64 o se faʻasologa o le polokalama lona tolu-vaega lea e mafai ai e oe ona iloa uiga o le masini ma le masini komepiuta o se komepiuta. Ua tufatufa atu le polokalama i luga o se totogi totogi, ae ua i ai se tapulaa faatapulaaina (30 aso), lea o le a mafai ai e le tagata faaaoga ona aoaoina galuega e aunoa ma ni tapulaa. O le polokalama ua toetoe lava a faaliliuina atoa i le gagana Rusia.

E faigofie ona aʻoaʻoina le BIOS version i AIDA64 - mulimuli i lenei laasaga taʻitasi taʻitasi:

  1. Tatala le polokalama. I luga o le itulau autu alu i le vaega "Komiti Faatino o Pulega"lea e makaina i le faʻamaufaʻailoga fetaui. E le gata i lea, o le suiga e mafai ona faia e ala i se lisi faapitoa o loʻo i le itu tauagavale o le mata.
  2. I le lava fuafuaga, alu i le vaega "BIOS".
  3. Faʻalogo nei i mea faapena e pei "BIOS Version" ma mea o loʻo i lalo "Kamupani BIOS". Afai ei ai se fesoʻotaʻiga i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa ma se itulau e faʻamatalaina ai le version BIOS o loʻo iai nei, ona mafai lea ona e alu i ai e saili ai faʻamatalaga lata mai mai le atinaʻe.

Metotia 2: CPU-Z

O le CPU-Z o se polokalama foi mo le matamataina o uiga o meafaigaluega ma masini komepiuta, ae, e le pei o AIDA64, e tufatufaina atoa e aunoa ma se tau, e itiiti le aoga, o se atinaʻe faigofie.

O le aʻoaʻoga e mafai ai e oe ona suʻeina le version BIOS o loʻo i ai nei e faʻaogaina ai le CPU-Z e pei o lenei:

  1. A maeʻa le polokalama, alu i "Totogi"o loʻo i le pito i luga o le lisi.
  2. O iinei e tatau ona e gauai atu i faamatalaga o loʻo tuuina atu i le fanua "BIOS". Ae paga lea, alu i luga o le upega tafaʻilagi a le gaosi oloa ma vaʻai i faʻamatalaga faʻamatalaga i lenei polokalama o le a le aoga.

Metotia 3: Speccy

Speccy o se polokalama mai se tagata faʻapitoa na te faʻatuatuaina, na ia faʻatuina atu se isi polokalame lauiloa faʻapitoa - CCleaner. O le polokalama faakomepiuta e faigofie ma faigofie le faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se faaliliuga i le Rusia, faʻapea foi ma se kopi saoloto o le polokalama, o le a lava le galuega e matamata ai i le version BIOS.

O faʻasaga taʻitasi i lea laasaga e pei ona taua i lalo:

  1. A maeʻa le polokalama, alu i "Tinapaina". E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o le lisi i le itu tauagavale poʻo le faʻamalama autu.
  2. I totonu "Tinapaina" sue le lisi "BIOS". Faʻateleina i le kilikiina i luga o le kiore. O le a tuʻuina atu le tagata e faia le tusi, faʻamaumauga ma le aso tuʻufaʻatasia o lenei lomiga.

Metotia 4: Meafaigaluega a le Windows

E mafai ona e suʻeina le version BIOS o loʻo i ai nei e faʻaaoga ai mea faigaluega OS e aunoa ma le siiina o nisi polokalame faaopoopo. Ae ui i lea, atonu o le a sili atu ona faigata. Siaki i lenei laasaga taʻitasi taʻitasi:

  1. O le tele o faʻamatalaga e uiga i masini ma masini komepiuta o le PC e avanoa mo le matamataina i le faamalama "Faamatalaga o le Faigaluega". Ina ia tatalaina, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le faamalama Taumafailea e faʻaaogaina i auala pupuu Manumalo + R. I le laina tusi ai le poloaigamsinfo32.
  2. O le a tatalaina se faamalama "Faamatalaga o le Faigaluega". I le itu tauagavale, alu i le vaega o le igoa lava e tasi (e masani lava ona tatala e ala i le le maua).
  3. O lea maua se mea oi ai iina. "BIOS Version". O le a tusia e le tagata e faia le tusi, faʻamaumauga ma le aso tuʻufaʻatasia (uma i le faatulagaga lava e tasi).

Metotia 5: Resitala

O lenei metotia e mafai ona fetaui mo tagata faʻapitoa oe, mo ni mafuaaga e le faʻaalia ai le BIOS faʻamatalaga i totonu "Faamatalaga o le Faigaluega". E fautuaina e na o tagata PC e masani ona malamalama i le tulaga o loʻo iai nei ma le BIOS i le auala lenei, ona e iai se faʻalavelave e faʻaleagaina ai faila faila ma faila mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O faʻasaga taʻitasi i lea laasaga e pei ona taua i lalo:

  1. Alu i le resitala. E mafai ona toe faia lenei mea e faʻaaoga ai le tautua. Taumafailea o loo faalauiloaina e le autu autu Manumalo + R. Ulufale mai le poloaiga lenei -faʻatonutonu.
  2. O lea e tatau ona e faʻasalalau e ala i laupepa nei - HKEY_LOCAL_MACHINEmai ia te ia i HARDWAREpe a uma le DESCRIPTIONona sau ai lea o faila Faigaluega ma Bios.
  3. I le faila e manaʻomia, suʻe faila "BOSOSOFO" ma "BOSOSOSIA". Latou te le tau tatala, tau lava o le mea o loʻo tusia i le vaega. "Taua". "BOSOSOFO" - o se tagata e atiaeina, ma "BOSOSOSIA" - lomiga.

Metotia 6: e ala i le BIOS lava ia

O le auala sili lea ona faamaonia, ae e manaʻomia ai le toe toe faʻaleleia o le komepiuta ma ulufale atu i le interface BIOS. Mo se tagata e leai se poto masani i le PC, atonu e fai si faigata tele, aua o le fesoʻotaʻiga atoa i le Igilisi, ma o le mafai ona pulea ma le kiore i le tele o faaliliuga o loʻo misi.

Faaaoga lenei faʻatonuga:

  1. Muamua e tatau ona e ulufale i le BIOS. Toe amata le komipiuta, ona, e aunoa ma le faʻatali mo le logo OS, taumafai e ulufale i le BIOS. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga ia ki mai F2 agai i luga U12 poʻo Aveese (faʻalagolago i lau komepiuta).
  2. O lea e tatau ona e sailia laina "BIOS version", "Faamatalaga BIOS" ma "ID BIOS". E faʻatatau i le atinaʻe, o nei laina e ono i ai se igoa e ese le eseese. E le gata i lea, e le tatau ona i ai i luga o le itulau autu. O le kamupanī o le BIOS e mafai ona maua ile lugaga.
  3. Afai ole faʻamatalaga BIOS e le o faʻaalia i luga o le itulau autu, ona e alu lea i le lisi autu "Faamatalaga o le Faigaluega", e tatau ona i ai uma faʻamatalaga BIOS. E le gata i lea, o lenei mea autu e mafai ona i ai se igoa e fai sina suiga, e fuafua i le faʻasologa ma le BIOS development.

Metotia 7: pe a faʻapipiʻi le PC

O lenei metotia e sili ona faigofie i mea uma ua faamatalaina. I le tele o komepiuta, pe a faʻapipiʻi mo ni nai sekone, e aliali mai se pusa i le mea e mafai ai ona tusia faʻamatalaga taua e uiga i vaega o le komepiuta ma le version BIOS. A faʻapipiʻiina le komepiuta, faʻalogo i manatu nei. "BIOS version", "Faamatalaga BIOS" ma "ID BIOS".

Talu ai e le na o ni nai sekone e aliali mai ai lenei foliga, ina ia maua se taimi e manatua ai faamatalaga i le BIOS, kiliki le ki Taofi le malologa. O lenei faʻamatalaga o le a tumau i luga o le lau. Ina ia faʻaauauina pea le faʻapipiʻiina o le PC, toe toe kiliki lenei ki.

Afai e leai se faʻamatalaga e aliali mai i le taimi o le download, lea e masani ai i le tele o komepiuta faʻapitoa ma matai tamaʻitaʻi, o le a tatau ona e taʻalo F9. A maeʻa, e tatau ona faʻaalia le faʻamatalaga autu. E taua le manatua o luga o nisi komepiuta nai lo F9 e tatau ona e taomiina se isi ki.

E oo lava i se tagata e leai se poto masani i le PC e mafai ona ia iloa le BIOS, talu ai o le tele o metotia ua faamatalaina e le manaʻomia ai se malamalamaʻaga patino.