Tatala GIF faila

E mafai ona e vave alu i le pusa e manaʻomia pe amata le polokalama i le faʻaaogaina o alalaupapa talafeagai e fatuina i luga o le komepiuta i le Windows operating system. Ae peitai, o lenei Os, e pei o se isi lava, e le masani ona galue atoatoa, e tele taimi e tutupu ai faafitauli. O nei faʻafitauli e mafai ona fesootaʻi ma le faʻaali o ata i luga o le komepiuta. O le isi, o le a tatou taumafai e taulimaina se mea leaga i se tulaga sili ona lelei ma mafai ai ona faʻaalia auala faigofie e foia ai.

Foia le faafitauli i ata o loo misi i luga o le komepiuta i le Windows 10

Mo le faʻaalia o auala pupuu, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina "Saili". O loʻo faʻatinoina isi galuega, ae o le asō ua tatou naunau i se tasi o ona faamoemoega. O le le saʻo o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e masani ona faʻaalia ai le faʻaalia o le mea sese i le fesili, ae ui i lea, o isi mafuaaga e aliali mai. Muamua, matou te fautuaina le siakiina o le mea pito sili ona le taua - pe faʻaalia le faʻaalia o ata. Kiliki i luga o se komepiuta PCM avanoa, faʻafeiloaʻi le taula i luga o le mea "Vaʻai" ma ia mautinoa o loʻo i ai se siaki e lata ane "Faaali Ata o Papamaa".

E le gata i lea, o le a leiloloa ia ata ona o le sese o le OS, lea e tupu i nisi taimi mo nisi tagata faaaoga. E faasaʻoina i le faia o se mea o soʻo se ituaiga i luga o le komepiuta.

Tagai foi:
Faʻatoʻa gaogao i luga o le komepiuta Windows
Fausia se pusa fou i luga o lau laulau

Afai o nei mea uma e leʻi aumaia ai soʻo se iuga, e tatau ona fai ni galuega sili ona faigata e manaʻomia ai auʻiliʻiliga auiliili. Tatou amata i le auala sili ona faigofie ma sili ona aoga.

Vaʻai foi: Faʻatuina o ata fou i le Windows 10

Metotia 1: Faʻafanua ma le faʻamaonia

O loʻo i ai se meafaigaluega faʻapipiʻi i le Windows 10 OS. "Ata o le laupapa"faʻaaogaina meafaigaluega faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o le paʻi. E faaitiitia ai ata i luga o le komepiuta, ae o nisi taimi e aveesea i latou i le sese. O le mea lea, e tusa lava pe o le taimi nei e le o gaoioi lenei meafaigaluega, e sili atu le faʻatinoga o faatonuga nei ina ia mafai ai ona vavae ese lenei taimi mai mafuaʻaga talafeagai:

  1. Kiliki "Amata" ma alu i "Filifiliga".
  2. Kiliki i le vaega muamua e taʻua "Faiga".
  3. I le itu tauagavale, saili le vaega. "Ata o le laupapa" ma faʻaagaoioi mea oi totonu "Faʻaoʻo ata tusi i luga o le faʻailoga i le laupapa laulau" ma "Faʻasalaina le laupepa taʻavale i le laulau papaa".
  4. Faʻagasolo nei le faʻafeiloaʻi o loʻo taua i luga "Ave".

E masani lava, afai o le mafuaaga na ufiufi i lenei faiga, o ata uma e toe foi atu io latou nofoaga, ae o nisi taimi ei ai faafitauli i auala pupuu. O lo latou toe faʻaleleia o loʻo faatino e ala i se isi lisi:

  1. Nofo i le faamalama "Filifiliga"kiliki "Faʻatinoga".
  2. Alu i le vaega "Autu" ma kiliki le sootaga "Faʻamatalaga Ata Faʻasalaga Papamaa".
  3. O lenei ua e vaʻai i ata uma. Togi le mea e tatau ai ma faʻaaoga suiga e faʻagaoioia ai a latou faʻaaliga.

Metotia 2: Toe Iloiloga Toe Iloilo

O le metotia muamua na taulai i le suia o faatulagaga o le faatulagaga, lea e fesoasoani i nisi taimi e foia ai le faafitauli, ae, e pei ona taʻua muamua, e masani lava ona afua mai i faafitauli ma le galue "Saili". Muamua, matou te fautuaina le toe faʻafouina. E mafai ona fai lenei mea i ni nai minute:

  1. Kiliki i luga le ki "Amata" ma filifili Task Manager.
  2. Kiliki le lisi "Faagasologa"kiliki i luga "Saili" ma filifili mea "Toe amata".
  3. Afai i totonu o le faagasologa e le mafai ona e mauaina le talosaga e manaʻomia, ia maua e ala i le sailiga i totonu "Amata" ma kiliki "Tatala".

A oʻo i le laasaga o loʻo i luga e leʻi aumaia ai soʻo se iuga, e aoga le siakiina o le resitala, ona o le faʻalauiloa ma le faʻatinoga "Saili" O loʻo faʻatinoina e ala ia i latou. Tutoatasi e mafai ona e siakiina na o tulaga faatauaina e tolu:

  1. Taofi i lalo le autū autu Manumalo + Re taufetuli le aoga Taumafai. Pusa i le laina talafeagai.faʻatonutonuma kiliki "Lelei" poʻo Ulufale.
  2. Mulimuli i le ala o loʻo i lalo e alu ai i le pusa manaʻomia.

    HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Winlogon

  3. Suʻe le manoa Shell ma ia mautinoa e tauaexplorer.exe.
  4. Afai e eseese le tau, faʻalua le kiliki i luga o lenei laina ma faʻaeʻe.
  5. Toe faia laasaga lava e tasi ma le paramita Faʻaaogaina. E tatau ona afainaC: Windows system32 userinit.exe
  6. Alu i le alaHKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Image File Execution Optionsma vaʻai mo faʻamaumauga iina iexplorer.exe poʻo explorer.exe. Afai o lea, aveese.
  7. Toe amata lau komepiuta mo suiga e aoga.

E leai se isi mea e tatau ona faasaʻoina lima, aua o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le le atoatoa o le faʻaogaina o le polokalama. E sili atu le faʻaaogaina o meafaigāluega faʻapitoa e faʻamamā ai le resitala mai mea sese, o le a mautinoa lava le fesoasoani e faʻateʻa ese faafitauli o totoe. O faʻamatalaga auiliili i lenei autu o loʻo suʻeina i totonu o la tatou isi tusiga i le sootaga lea.

Tagai foi:
E faʻapefea ona fufulu faamaumauga o le Windows mai mea sese
Faʻafefea vave vave ma faʻamaonia le fufulu mai le palapala

Metotia 3: Suʻe le polokalama mo viruses

O le tele o taimi, o le faafitauli autu e le gata i le faʻaalia o ala pupuu i luga o le komepiuta, ae o le faʻaogaina foi o le OS o le faʻaleagaina o le komepiuta ma faila leaga. O le faagaoioia o PC e faʻamaonia pe a maeʻa le faʻamamaina atoatoa o siama. O isi a matou tusiga o le ae maua i lalo o le a fesoasoani e taulimaina lenei faagasologa.

Faʻamatalaga auiliili:
Feteenai ma siama komepiuta
Polokalama e aveese ai siama mai lau komepiuta
Iloiloina o lau komipiuta mo siama e aunoa ma se antivirus

A maeʻa le viliina ma le fufuluina, e fautuaina e toe fai muamua auala muamua ma le lua, pe a fai e le o mai ia ata.

Metotia 4: Toe faʻaleleia faila faila

Faigafaili faila e faʻaleagaina i nisi o taimi ona o le gaioiga o siama, faʻaogaina faʻaoga tagata faʻafuaseʻi poʻo isi faʻaletonu. E tolu ni meafaigaluega faʻapitoa e fesoasoani i le suʻeina ma le faʻafouina o mea faapena. Ia masani ia i latou e ala i le alu i a tatou mea eseese.

Faitau atili: Toe faʻaleleia faila faila i le Windows 10

I se eseesega, ou te manaʻo e faʻamaonia le galuega faʻatonutonu. Toe faʻafoʻisia se kopi faʻapolopolo o le Windows e aoga pe a vaʻaia auala pupuu i le maeʻa ai o soʻo se gaioiga, e pei o le faʻapipiʻiina o le polokalama.

Metotia 5: Faʻafesoʻotaʻi le Mataitua Lona Lua

I le taimi nei, e tele lava ina faʻaaogaina e le aufaʻatasi le tele o sikuea mo le galuega. Pe a faʻafesoʻotaʻi, e faʻatautaia mo gaioiga masani, ae peitaʻi, afai e te iloa o loʻo vaʻavalea ala i luga o se tasi o faʻamatalaga, e tatau ona e vaʻaia le lau ma toe faʻafesoʻotaʻi ma le saʻo saʻo. O se faʻamatalaga auiliili e uiga i lenei autu e faitau i ai.

Faitau atili: Fesoʻotai ma faʻatautaia ni siaki se lua i le Windows 10

Metotia 6: Aveese le faʻafouga

O nisi taimi e faʻatuina ai e Microsoft faʻamatalaga e le lelei le sao mo nisi tagata faaaoga. Afai e te iloa na leiloloa ata i le taimi lava na maeʻa ai le faʻafouga, ua fautuaina e toe foʻi mai ma faatali seʻia maeʻa mea sese uma a le au atinaʻe. O le aveeseina o mea fou e mafai ona faigofie ona faia, pe a talafeagai e faʻaaoga le taʻiala lenei.

Faitau atili: Aveese faʻamatalaga i le Windows 10

I luga o lenei mea, o le tatou tusiga e oʻo mai i lana faaiuga talafeagai. Ua e masani lelei i le ono seti fixes o pusa faʻatasi ma le toesea o mea i luga o le laulau. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o auala taʻitasi o le a sili ona fetaui i tulaga eseese, o lea matou te fautuaina le faia o nei mea taʻitasi ina ia maua ai le mea sao ma feagai ma le faʻaleagaina.

Tagai foi:
Matou te fatuina ma faʻaaoga nisi o laptop computers i le Windows 10
Faʻatuina o le pepa faʻailoga i le Windows 10