Tusiaina o Numera Roma i Microsoft Excel

Pe a uma ona fausia ia siata i Microsoft Excel, e le mafai, e tumau pea le le mautonu. O le mea moni, o lenei mea e matua aʻafia ai le taua o le malamalama i mea o loʻo i le siata. I lenei tulaga, o le fesili o le faʻaalia o le igoa i luga o axes e talafeagai. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona sainia faʻailoga o le siata i totonu o Microsoft Excel, ma pe faʻapefea ona tofia igoa ia i latou.

Igoa ole mata

O le mea lea, o loʻo i ai sau faʻataʻitaʻiga e fai ma faʻataʻitaʻiga lea e tatau ona tatou tuʻuina atu igoa o le au.

Ina ia mafai ona atofaina le igoa o le pito i luga o le siata, alu i le "Layout" tab o le siva o galue ma siata i luga o le lipine Microsoft Excel. Kiliki le ki "Axis Name". Filifili le aitema "Igoa o le pito i luga." Ona, filifili tonu lea o le a tu ai le igoa.

E tolu filifiliga mo le nofoaga o le igoa:

  1. Liliu;
  2. Vertical;
  3. Faʻaaliga

Filifili, fai mai, o se igoa liliu.

O se faʻamatalaga le talafeagai e aliali mai ua taʻua o le "Axis Name".

Naʻo le kiliki i luga, ma toe faʻaigoa i le igoa e fetaui ma le axis na tuʻuina atu e ala i le tala.

Afai e te filifilia le tuʻuina i luga o le igoa, o le ituaiga igoa o le a pei ona faʻaalia i lalo.

A faʻapipiʻi faʻapitoa, o le a faʻalauteleina le faʻamaumauga e pei ona taua i lalo.

Faailoga o le igoa

E toetoe lava o le auala lava lea e tasi, o le igoa o le pito i lalo e tofia.

Kiliki le ki "Axis name", ae o le taimi lenei matou te filifilia ai le aitema "Igoa o le tuatusi horizontal autu". E naʻo le tasi le avanoa avanoa e maua iinei - "I lalo o le faʻailoga". Filifili.

E pei o le taimi mulimuli, ia na o le kiliki i le igoa, ma suia le igoa i le mea tatou te manatu e talafeagai.

O le mea lea, o igoa o itu e lua ua tofia.

Saini saini le suiga

I le faaopoopo atu i le igoa, o le axis ei ai saini, o lona uiga, igoa o tau o vaega taitasi. E mafai ona e faia ni suiga ma i latou.

Ina ia mafai ona suia le saini saini o le pito i luga o le laina, kiliki i luga o le "Axes" button, ma filifili le tau "Tuatusi horizontal" iina. E le mafai, o le saini e tuʻuina mai le agavale i le taumatau. Ae o le kilikiina o mea "Leai" po o le "Leai ni sainiga", e mafai ona e tapeina le faʻaaliga o faailoilo faailo i le atoa.

Ma, a uma ona kiliki le mea "Faatau i le itu tauagavale," o le saini e suia lona itu.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona e kiliki i le mea "Faʻamatalaga maualuga o le pito i luga o le pito i lalo ...".

A maeʻa lena mea, e tatalaina se faamalama lea e ofoina mai ai se numera o eletise faʻaaliga: vaeluaga i va o vaeluaga, lanu lanu, faʻamaumauga o saini (numera, tupe, tusitusi, ma isi), ituaiga laina, fetaui, ma sili atu.

Suia le saini faʻatulagaina

Ina ia suia le saini i luga, ia kiliki i luga o le "Axes" button, ona e alu lea i le igoa "Faʻamaumutu autu". E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lenei tulaga, matou te iloa le tele o filifiliga mo le filifilia o le tuʻuina o se saini i le tua. E le mafai ona e faʻaalia le axis, ae mafai ona e filifilia se tasi o filifiliga e fa mo le faʻaalia o numera:

  • i le faitau afe;
  • i le fia miliona;
  • i piliona;
  • i le tulaga o se fua o le logarithmic.

E pei o le kalafi o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ia i tatou, pe a uma ona filifilia se mea patino, o le fua o fuainumera e suia e tusa ai.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona e filifilia vave "Faʻataʻetaʻaiga maualuga o le laina pito i luga autu ...". E talitutusa ma mea e fetaui ma le pito i luga.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le aofia ai o igoa ma sainiga o aʻa i totonu o Microsoft Excel e le o se faiga e sili ona faigata, ma, i se tulaga lautele, e le o se mea e masani ai. Peitai, e ui i lea, e sili atu ona faigofie le taulimaina o ia, i le i ai o se taiala auiliili o gaioiga. O le mea lea, e mafai ona faʻaalu se taimi i le suʻeina o nei gafatia.