E le iloa e le komepiuta le telefoni e ala i le USB

Afai oe feagai ma le mea moni e le fesoʻotaʻi le telefoni i luga o USB, o lona uiga, e le o vaʻaia e le komepiuta, i totonu o lenei taʻiala o le a e mauaina uma filifiliga na iloa e le tusitala mo mafuaʻaga o mea o loʻo tupu, faapea foʻi ma auala e faʻaleleia ai le faafitauli.

O laasaga o loʻo faʻamatalaina i lalo e fesoʻotaʻi ma telefoni feaveai, e masani ona masani ai ma i matou. Ae ui i lea, i le tulaga lava e tasi e mafai ona faʻaaogaina mo papamaa i le telefoni, ma o mea taitasi e mafai ona fesoasoani e taulimaina masini i luga o isi OS.

Aisea e le mafai ai ona iloa le telefoni Tele e ala i le USB

E amata, ou te manatu, e aoga le taliina o le fesili: e leʻi vaʻaia lau komepiuta lau telefoni pe ua lelei mea uma i luma atu? O le telefoni na taofia le fesoʻotaʻiga ina ua maeʻa taga, faʻatasi ai ma se komepiuta poʻo le leai foi o ni gaioiga - o tali i nei fesili o le a fesoasoani i le vave ona iloa poo le a tonu lava le mea.

Muamua, o le a ou matauina afai na e faatauina talu ai nei se masini fou i le Android ma e le o vaaia e le komepiuta i luga o Windows XP (o le tele o telefoni Android e mafai ona faigofie ona fesootai e pei o se komepiuta USB), ona e tatau lea ona toe faaleleia le faiga o le faagaoioia i se tasi o tagata lagolago i le taimi nei, pe faʻapipiʻi le MTP (Media Transfer Protocol) mo Windows XP.

E mafai ona e downloadina le MTP mo le XP mai le upega tafaʻilagi aloaia a le Microsoft iinei: //www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=19153. A maeʻa ona tuʻuina ma toe amata le komipiuta, e tatau ona faʻamoemoe lau telefoni poʻo lau papa.

 

O lenei ua matou oo mai i le tulaga pe a le mafai ona vaaia le telefoni i le Windows 7, 8.1 ma le Windows 10. O le a ou faamatalaina laasaga mo le Android 5, ae mo le Android 4.4 e tutusa.

Manatua: Mo masini ua loka i se kalafi kalafi po o se upu faʻaulu, e tatau ona e tatalaina le telefoni po o le papatini e fesootai i le komepiuta e matamata i faila ma faila i luga.

Ia mautinoa o le telefoni lava, pe a faʻafesoʻotaʻi e ala i le USB, taʻu mai e fesoʻotaʻi, ma e le gata mo le molia. E mafai ona e vaʻaia lenei mea i le laupepa USB i le nofoaga faʻalauiloa, poʻo le tatalaina o le nofoaga faʻalauiloa i le Android, lea e tatau ona tusia ai le mea e fesoʻotaʻi ai le telefoni.

E masani lava o se masini e teu ai, ae mafai ona avea ma se mea pueata (PTP) poʻo se modem USB. I le mataupu mulimuli, o le a le mafai ona e iloa lau telefoni i le tagata suʻesuʻe ma e tatau ona e kiliki i le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o se modem USB e tape ai (e mafai foi ona e faia lenei mea i le Faʻasalalauga - Fesoʻotaiga e leai ni fesoʻotaiga - More).

Afai e fesoʻotaʻi le telefoni o se mea pueata, ona kiliki lea i le faʻasalalauga talafeagai, e mafai ai e le MTP ona faʻafeiloaʻi faila.

I luga o tausaga matutua o Android, e tele atu faʻaoga fesoʻotaʻiga USB ma o le Faʻasaoina o le Mass Storage USB o le a sili ona lelei mo le tele o mataupu faʻaoga. E mafai foi ona e fesuiaʻi i lenei faiga e ala i le kilikiina o le savali fesoʻotaʻi USB i le nofoaga faʻalauiloa.

Faʻaaliga: Afai e tupu se mea sese pe a taumafai e faʻafailaina se avetaʻavale masini MTP i le Pule o le Pule o le Windows, o le a faʻaaogaina le tusiga o loʻo taua i lalo: Laasaga le faʻatonu galuega i lenei faila file .inf pe a faʻapipiʻi le telefoni.

E le fesoʻotaʻi le telefoni i luga o le USB i le komepiuta, ae na o totogi

Afai e leai ni faʻamatalaga e uiga i le fesoʻotaʻi atu i luga o USB i se komepiuta, faʻapenei o se laʻasaga taʻitasi i lea laasaga o faʻataʻitaʻiga talafeagai:

  1. Taumafai e faʻafesoʻotaʻi i se isi vaʻaia USB. E sili atu pe afai o le USB 2.0 (mea e le lanumoana) i le pito i tua. I luga o le komepiuta, i le faasologa, na o le USB 2.0, pe a maua.
  2. Afai ei ai sau USB cable mai isi masini i le fale, taumafai e fesootai ma i latou. O le faafitauli i le uaea e mafai foi ona avea ma mafuaaga o le tulaga ua faamatalaina.
  3. E i ai ni faafitauli i le kāva i luga o le telefoni? Pe na suia ma pa'ū i totonu o le vai? E mafai foi ona avea ma mafuaʻaga ma fofo iinei - sui (o isi filifiliga o le a tuʻuina atu i le pito o le tusiga).
  4. Siaki pe a fesoʻotaʻi le telefoni i luga o le USB i le isi komepiuta. A leai, o le faafitauli o loʻo i totonu o le telefoni poʻo le uaea (pe leaga le siakiina o faatulagaga o le Android). Afai ioe - o se faafitauli ile komipiuta. E latou te faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ai foi masini faʻavavela? Afai e leai, taumafai muamua e alu i le Nofoaga Puipuia - Faʻasalalau - Faʻasagaina le masini (taumafai e faʻalelei le faafitauli). Ma, afai e le fesoasoani, o le faatonuga Komiuta e le o vaaia le kiliva flash flash (i le tulaga o avetaavale ma faʻamatalaga talafeagai). I le taimi lava e tasi e aoga le taumafai i le pule o masini mo le Generic USB Hub e tape ai le faʻaolaina o le malosi.

Afai e leai se mea mai le lisi e fesoasoani e foia le faafitauli, ona faamatala lea o le tulaga, o le a le mea na faia ma le auala e amio ai lau amio Android pe a fesoʻotaʻi atu i luga o USB i faʻamatalaga, o le a ou taumafai e fesoasoani.

Faʻalogo: o le telefoni lata mai o le telefoni e fesoʻotaʻi atu i luga o USB i le komepiuta i le faʻatonuina na o le mode. Siaki i faʻamatalaga o le i ai o se filifiliga o le faʻatulagaga o le USB, pe afai e te fetaiaʻi i lenei (kiliki i le mea Faʻatautaia e ala i USB, filifili se isi filifiliga).

Faamatalaga faaopoopo

Afai e te oʻo mai i le faaiuga o faʻafitauli faʻaletino (jack, isi mea) e mafua ai faʻafitauli pe a fesoʻotaʻi le telefoni, pe e te le fia malamalama i mafuaʻaga mo se taimi uumi, ona mafai lea ona e faʻafeiloaʻi faila mai le telefoni i le telefoni:

  • Faʻatonuina e ala i le faaputuina o le komepiuta Google Drive, OneDrive, Dropbox, Yandex Disk.
  • Faʻaaoga polokalame e pei o AirDroid (faigofie ma faigofie mo tagata faʻapitoa).
  • Fausiaina o se faila FTP i luga o le telefoni poʻo le faʻaogaina o se 'upega tafailagi i Windows (Ua ou fuafua e tusi e uiga i lenei mea e le o toe mamao).

I le faaiuga o lenei mea, ma afai ei ai ni au fesili poo ni faʻaopoopoga pe a uma ona faitau, o le a ou fiafia pe a faʻasoa.