Fofoina o faafitauli o le au failauga ile komepiuta

E toetoe lava o soʻo se komepiuta faʻaonaponei ua faʻapipiʻiina i le au failauga e le mafai, e mafai ona suitulaga ia faila poʻo failauga mai fafo pe a manaʻomia. Ma e ui lava e maualuga lo latou faʻatuatuaina, i le faagasologa o le faaumiumi o le taotoga e ono foliga mai o le faalavelave. I totonu o le faʻavae o lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i nisi o mafuaʻaga o lenei faafitauli ma le auala e faʻaleleia ai.

Faʻapipiʻiina o faʻafitauli i failauga komepiuta

Aʻo leʻi oʻo i le suʻesuʻeina o faʻamaumauga faavae, e tatau ona e siakiina e ala i le fesoʻotaʻi atu i masini fafo. Afai o le leo e masani lava ona fai i failauga ma faila, e mafai ona e faʻaaogaina auala muamua e lua.

Vaʻai foi: Liliu le leo i luga o le komepiuta

Metotia 1: Faʻafou pe toe faʻaeʻeina le avetaavale

O le tele o faafitauli i le leo, e aofia ai taʻavale eseese ma isi faʻalavelave, e faʻavevesi ona o le toesea po o le le saʻo o taʻavale. I lenei tulaga, o le faʻafitauli e le faigata.

Mulimuli i le fesoʻotaʻiga na saunia e i matou ma, a uma ona faʻamaonia le igoa o le kata o le kata, download le avetaavale talafeagai.

Manatua: O le tele o taimi e lava lea e faʻafeiloaʻi ai le telefoni feaveaʻi mai le ofisa aloaia.

Faitau atili: Faʻasalalau avetaʻavale mo Realtek

A maeʻa ona tuʻuina le avetaʻavale, e mafai ona toe faʻatumu. I lenei tulaga, aʻo leʻi toe faʻaauau, e muamua ona e manaʻomia le faʻaaogaina o le masini komepiuta ma toe amata le komepiuta.

Vaʻai foi: Talosaga e ave avetaavale

O le faagasologa o le sailiga, faʻapipiʻi poʻo le toe faʻaleleia o avetaavale lelei e mafai ona otometi ona faʻaaogaina se tasi o polokalama faapitoa. O le mea sili ona talafeagai e faʻaaogaina Avea AveavaleMax ma le DriverPack Solution.

Faʻamatalaga auiliili:
Polokalama mo le faʻatulagaina o avetaavale
Auala e faʻaaoga ai le AvetaavalePack Solution

I nisi o tulaga, o le faafitauli e mafai ona taoto i le le saʻo o le faʻaogaina o le polokalama na faʻaaoga e taina le leo. Faʻaitiitia le faʻalavelave e ala i le toe faʻaleleia poʻo le suia o tulaga. O nisi taimi e manaʻomia ai foʻi le toe faʻaleleia atoatoa.

Tagai foi:
Polokalama mo le faalogologo i musika, matamata i vitio ma fetuunai le leo
Faʻafitauli i le taina o musika i luga o se PC

Metotia 2: Faʻamaumauga Faʻatonu

Mo le leo saʻo lelei, o le komepiuta komepiuta e naʻo le avetaʻavale ma le faʻaogaina o le masini komepiuta e faʻaaogaina, ae faʻapea foi mo le faʻaogaina o mea e fai. E mafai ona sui eseese i luga o le faalagolago i le avetaavale faʻaleleia.

Filifiliga 1: Realtek

  1. Tatala se faamalama "Lisi Pulea" ma kiliki i le poloka "Realtek Dispatcher".
  2. Avea i le itulau "Failauga"fesuiaiga i le lisi "Aafiaga Lelei".
  3. I laina "Siosiomaga" ma "Faʻasaʻeta" seti le tau "Misia".
  4. E tatau foi ona e le siaki "Tonomomi" ma toe faatulaga le tau i le poloka MAUA.
  5. Tatala le tab "Faatulagaga Faatulagaina" ma i le laina e tasi ua suia ai le tau.
  6. Sili e faʻaaoga le faatulagaga "16 Piti, 44100 Hz". O lenei mea e faʻaitiitia ai le le mafai ona faʻataunuʻuina o faʻataʻitaʻiga i se kata saini ua faʻapipiʻi i luga o se komepiuta.
  7. Faasaoina le kulini faʻamau "Lelei".

    Faʻamatalaga: E faʻaaogaina lava taʻaloga e aunoa ma le kilikiina o le kuluma faʻamau.

    Ina ia siaki ia failauga, toe faʻaleleia le polokalama e le manaʻomia.

Filifiliga 2: Faigaluega

  1. Tatala i luga "Lisi Pulea" ma kiliki i le laina "Leo".
  2. Taofi "Taaloga" faʻalua faalua i luga o le poloka "Failauga".
  3. Suʻe i le itulau "Faʻaleleia" ma siaki le pusa "Aveese uma aafiaga lelei". E mafai foi ona e tape ese ia aafiaga taitoatasi, i le fea itu e tatau ona e suia le tau i le laina "Seti" i luga "Misia".
  4. I le vaega "Avanoa" suia le tau "Faiga Faʻapitoa" i le faʻamatalaga muamua.
  5. O nisi taimi e mafai ona fesoasoani e faʻasaʻo mea uma e lua i totonu o poloka. "Polokalame faʻapitoa".
  6. I luma o se poloka "Faʻasalaga Faʻailoga Faaopoopo" aveese le faailoga ile laina "Tupe faaopoopo". Ina ia faasaoina ia faatulagaga, kiliki "Lelei".
  7. I le faamalama "Leo" alu i le itulau "Fesootaiga" ma filifili se filifiliga "Gaoioiga e le manaomia".
  8. A maeʻa lena, faʻaaoga tulaga ma toe siakia le lelei o le leo mai failauga o le komepiuta.

Na matou suʻesuʻeina atili auiliiliga o le autu o faafitauli i le tele o auala faʻaogaina. O fautuaga e sili ona aoga i komepiuta uma ma PC.

Faʻatele: O le leo e le galue i Windows XP, Windows 7, Windows 10

Metotia 3: Faamama le au failauga

E ui lava i le puipuiga lelei o vaega i totonu o le komepiuta mai otaota eseese, e mafai e le au failauga ona palapala ile taimi. O lenei mea e taʻitaʻia ai faʻafitauli o loʻo faʻaalia i se leo lemu poʻo le faʻalavelave.

Manatua: Afai ei ai se tusi saisai, e sili atu ona faʻafesoʻotaʻi se nofoaga autu mo le fesoasoani.

Vaʻai foi: Faʻamama lau komepiuta ma lau komepiuta mai le pefu

Laasaga 1: Tatala le komepiuta

I le tele o tulaga, o le faagasologa o le tatalaina o se mea komepiuta ua faʻaititia i galuega lava e tasi, e tusa lava pe o le a le gaosiga ma le faʻataʻitaʻiga. Ua matou iloiloina lenei taualumaga auiliili i se tasi o tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻasolosolo se komepiuta i le fale

O nisi taimi ei ai komepiuta e le manaʻomia le toe faʻaaogaina atoatoa, aʻo iai nisi e ono tele ni faigata.

Laasaga 2: Faamamaina failauga

  1. E mafai ona faʻamamaina le faʻaoga puipuiga i se mea mama eletise mama mai le tele o paluga ma le pefu.
  2. Ina ia faʻamamā le au failauga, e mafai ona e faʻaaoga i le auala e tasi. Peitai, i lenei tulaga e tatau ona faaeteete.
  3. O swabs suauu e mafai foi ona fesoasoani e faamama le au failauga i le malosi e taunuu i nofoaga.

O lenei faʻatinoga e taʻitasi mo mataupu taʻitasi.

Metotia 4: Faʻafouina o failauga

E le pei o vaega muamua o lenei tusiga, o le faafitauli i le leo o le leotele e sili ona taatele. Ae peitaʻi, afai o fautuaga na matou tuʻuina atu e leʻi maua mai le iʻuga lelei, e ono mafai ona faʻamautuina faafitauli e ala i le suia o masini.

Laasaga 1: Filifili Tautala

O vaega o loʻo fesiligia o loʻo i ai le faʻatulagaga o failauga laiti i totonu o se mea faʻapipiʻi. O foliga vaaia o ia ituaiga masini e mafai ona eseese e fuafua i le ata ma le gaosiga o le komepiuta.

Ina ia suia nei vaega, e muamua ona e manaʻo e faʻatau ni mea fou. Mo le tele o vaega, e tatau ona e taulai atu i le foliga vaaia ma le gaosiga, e pei o le tele o ata tusi ua faʻapipiʻiina i failauga tutusa. Maua masini saʻo i nisi o faleoloa, lea e matua moni lava mo punaoa i le initaneti.

I le tagofia ai o lenei laasaga, tatala le komepiuta, e taialaina e faʻamatalaga talafeagai mai le taimi ua tuanai.

Laasaga 2: Faʻafouina o failauga

  1. A uma ona tatala le komepiuta i luga o le laupapa, e tatau ona e maua le fesoʻotaʻiga o failauga. E tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete.
  2. Faʻaaoga se sikulifili e aveese ai sikulī o loʻo uuina le pusa komipiuta i le komepiuta.
  3. Aveese le au failauga, latou te faʻaaogaina sina malosi pe a manaʻomia.
  4. I lo latou nofoaga, faʻapipiʻi se sui na faʻatau muamua na faʻatauina ma faʻamautuina ma le fesoasoani a le mea e tasi.
  5. Faʻasolo le telefoni mai failauga i le motherboard ma, e ala i le faʻatusatusa ma le mea muamua, faʻafesoʻotaʻi.
  6. Ole taimi nei e mafai ona e tapunia le komepiuta ma siaki le faatinoga ole leo. E sili ona lelei le faia o lenei mea aʻo leʻi maeʻa maeʻa, ina ia aua le faʻavave taimi e toe tatalaina ai i le tulaga o soʻo se faʻafitauli.

I lenei tulaga, o lenei tusi lesona ua oʻo mai i se mutaaga ma matou te faʻamoemoe ua mafai ona e faʻateʻa ese le faʻalavelave o le leo i le komepiuta.

Faaiuga

A maeʻa ona faitauina lenei tusiga, e tatau ona e foia uma faafitauli e tulaʻi mai ma le faʻalavelaveina o le leo na faia e le au faipisinisi komepiuta. Mo tali i fesili e faʻatatau i le autu ua faʻamoemoeina, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi mai i matou i faʻamatalaga.