O le USB port i le komepiuta e le galue: o le a le mea e fai


Masalo, o le tele o tagata faaaoga, faʻafesoʻotaʻiina se masini komepiuta USB poʻo isi masini komepiuta, na feagai ma se faʻafitauli pe a le vaaia i latou e le komepiuta. O faʻamatalaga i lenei mataupu atonu e ese, ae peitaʻi o loʻo i ai le masini i tulaga faigaluega, e foliga mai o loʻo iai i le taulaga USB. O le mea moni, mo ia tulaga o loʻo iai isi faʻaoga, ae e le o lona uiga e le manaʻomia ona foia le faafitauli.

Faʻasalalau

Ina ia faia taga o loʻo faʻamatalaina i totonu o le tusitusiga, e le tatau ona avea ma se komepiuta komepiuta. O nisi oi latou o le a avea ma pusi, o isi o le a manaʻomia ni taumafaiga. Ae, i se tulaga lautele, o mea uma o le a faigofie ma manino.

Metotia 1: Siaki le tulaga o ports

O le mafuaaga muamua mo le le lelei o ports i luga o le komepiuta e mafai ona pisia. E masani lava ona tupu lenei mea, aua e masani lava e le o iai ni mea leaga. E mafai ona e faamamaina i se mea lamolemole, umi, e pei o le nifo nifo laau.

O le tele o pitonuʻu e le fesoʻotaʻi saʻo, ae faʻapipiʻi i le uaea. E mafai ona avea ma faʻalavelave i faʻamatalaga faʻamatalaga ma le eletise. Ina ia siaki lenei mea, e tatau ona e faʻaaoga se tasi, e manino lava o le fusi faigaluega.

O le isi filifiliga - le toilalo o le taulaga lava ia. E tatau ona faʻaumatia e tusa lava pe leʻi faia taga o loʻo faʻamatalaina i lalo. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaofi le masini i totonu o le USB-socket ma sina lulu i itu eseese. Afai e nofo filemu ma faʻanatinati, o lona uiga atonu o le mafuaaga o le le mafai ona gafatia le tau o le faʻaleagaina faaletino. Ma e na o lona sui o le a fesoasoani iinei.

Metotia 2: Toefaʻatonu le PC

O le faigofie, sili ona lauiloa, ma se tasi o metotia e sili ona lelei mo le foia o ituaiga uma o mea leaga komepiuta o le toe faʻafouina lea o le polokalama. I le taimi o lenei manatuaga, ua tuʻuina atu ai le faʻatulagaina, o le mea e faʻaleleia ai, ma faʻasalalauga i se setiina o le poloaiga, pe a maeʻa ona toe faafoi atu o latou setete muamua. O meafaigaluega, e aofia ai pusa USB, ua toe faʻavasegaina e le masini faʻaoga, lea e mafai ai ona latou toe galulue.

Metotia 3: Seti BIOS

O nisi taimi o le mafuaaga e taoto i totonu o tulaga o le motherboard. O lona faʻaaogaina ma le faʻaogaina o meafaigaluega (BIOS) e mafai foi ona mafai ma faʻafefe ports. I lenei tulaga, e tatau ona e ulufale i le BIOS (Aveese, F2, Esc ma isi ki), filifili le lisi "Avanoa" ma alu e tusi "Seti o le USB". Faʻailoga "Faʻamaonia" o lona uiga ua faʻaaogaina ports.

Faitau atili: Faʻatonu le BIOS i luga o le komepiuta

Metotia 4: Faʻafou le pule

Afai o auala muamua na le maua ai se taunuuga lelei, o le toe faafouina o le telefoni e ono avea ma tali. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Tatala "Pule Sili" (lolomi Manumalo + R ma tusi se audevmgmt.msc).
  2. Alu i le tab "Pule o le USB" ma maua le masini i le igoa o le a avea ma fuaitau "Pule USB host" (Pule Pule).
  3. Kiliki i le ki o le kuki saʻo, filifili le aitema "Faʻafou le faʻalapotopotoga o meafaigāluegaona tofotofoina lea o lana faatinoga.

O le leai o sea ituaiga masini i totonu o le lisi e mafai ona mafua ai se faaletonu. I lenei tulaga, e aoga le faʻafouina o le faʻatulagaina o mea uma "Pule o le USB".

Metotia 5: Aveese le pule

O le isi filifiliga o le aveese "tagata talimalo". E na o le tatau lava ona manatu o masini (kiore, keyboard, ma isi) e fesoʻotaʻi atu i vaʻa tutusa e taofi le galue i le taimi e tasi. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala toe tatala "Pule Sili" ma alu i le lisi "Pule o le USB".
  2. Kiliki le kuki saʻo ma kiliki "Aveese le masini" (e tatau ona faʻatino mo avanoa uma ma le igoa Pule Manager).

I le faʻamuamua, o mea uma o le a toe faʻaleleia pe a maeʻa ona faʻafouina le faʻalapotopotoga o meafaitino, lea e mafai ona faia i le taʻaloga "Gaioiga" i "Pule Sili". Ae o le a sili atu ona lelei le toe faʻafouina o le komepiuta ma, atonu, a maeʻa ona toe faʻaleleia le avetaavale, o le a foia le faafitauli.

Metotia 6: Faʻamaumauga a Windows

O le filifiliga mulimuli e aofia ai le faia o ni suiga i le resitala o le polokalama. E mafai ona e faia lenei galuega e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala i luga Ofisa Resitala (kiliki Manumalo + R ma faʻafaigaluegafaʻatonutonu).
  2. Tatou te pasia le alaHKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Auaunaga - USBSTOR
  3. Saili le faila "Amata", kiliki RMB ma filifili "Suiga".
  4. Afai i le faamalama matala e iai se tau "4", e tatau ona suia i "3". A maeʻa lena, matou te toe faʻaleleia le komepiuta ma siaki le taulaga, o lea e tatau ona galue.

File "Amata" atonu o le a toesea i le tuatusi ua faamaotiina, o lona uiga o le a faia. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Faʻatasi i totonu o le pusa "USBSTOR"ulu i le tab Faʻamata, matou te fetaomi atu "Fausia"filifili se mea "O le tau o le DWORD (32 bits)" ma valaau i ai "Amata".
  2. Kiliki i le faila ma le kuki saʻo, kiliki "Faʻamaumauga faʻamaumauga" ma seti le tau "3". Toe toe fai le komipiuta.

O auala uma o loʻo faʻamatalaina i luga e matua galue lava. Na tofotofoina i latou e tagata na faʻaaogaina o latou ports USB i se tasi taimi e le toe gaoioi.