Faʻatulaga ni sitaili fou i Photoshop

E tatau ona faʻafeiloaʻi le filifiliga o se mea faʻapipiʻi tutotonu mo se komipiuta e maualuga lona tiute tauave, talu ai O le lelei o le CPU filifilia na afaina ai le tele o isi mea komipiuta.

E tatau ona faʻafetaui le gafatia o lau PC i faʻamatalaga o le faʻatulagaga o le gaosiga o loʻo manaʻomia. Afai e te filifili e faʻapipiʻi le komepiuta, ia muamua filifili i le gaosiga ma le laupapa. E tatau ona manatuaina, ina ia aloese ai mai tupe faʻaalu e le talafeagai, e le o tina papalagi uma e lagolagoina le faʻamalosi malosiaga.

Faamatalaga e tatau ona e iloa

O le maketi faʻaonaponei ua saunia e tuʻuina atu le tele o gaioiga tutotonu - mai le PPU, faʻataʻatia mo mea e maualalo, faʻatinoina telefoni feaveaʻi ma faʻamautu i mea maualuluga gaioiga mo nofoaga autu. O nisi nei o fautuaga e fesoasoani ia te oe e faia le filifiliga sao:

  • Filifili se kamupanī e te faʻatuatuaina. I le taimi nei, e na o le lua fale faʻatau pisinisi i le maketi - Intel ma AMD. E tele faʻamatalaga e uiga i le lelei o latou taʻitasi o loʻo faʻamatalaina i lalo.
  • Vaavaai e le gata i le taimi. E i ai le manatu e masani ona avea le vaega autu e nafa ma le faʻatinoina, ae e le o le mea moni lenei. O lenei tulaga maualuga e matua aʻafia lava i le aofaʻi o siaki, o le saoasaoa o le faitau ma le tusiaina o faʻamatalaga, o le aofaiga o le mea e teu ai le mafaufau.
  • Ae e te leʻi faʻatau se faila, saili pe faʻapipiʻi lau motherboard.
  • Mo se mamanu malosi o le a e manaʻomia le faʻatau o se fale malulu. O le sili atu le mamana o le PPU ma isi vaega, o le maualuga atu o manaoga mo lenei faiga.
  • Faʻalogo lelei i le tele o mea e mafai ona e faʻailogaina le faagasologa. I le avea ai o se tulafono, e le i ai se maualuga o le gaosiga o le gaosiga o masini komepiuta, lea e foliga mai e leai se tulaga maualuga, e mafai ona faʻafefiloi i le maualuga o le Poto Polokalame.

Tagai foi:
E faʻafefea ona faʻamalosi le Intel processor
E faʻafefea ona faʻamalosi le polokalama o le AMD

A maeʻa le faʻatauina o le gaioiga, aua neʻi galo le tuʻuina o le paʻu faʻavalaʻau i luga - o se mea manaʻomia lenei. E fautuaina e aua le teu i luga o lenei mea ma vave ona e maua se paʻu masani o le a umi se taimi.

Lesona: pe faʻafefea ona faʻaaoga le gaʻo faʻavave

Filifilia se tagata gaosi oloa

E naʻo le toʻalua oi latou - Intel ma AMD. O nei mea e lua e gaosia ai komipiuta ma PC komepiuta, ae ui i lea, o loʻo i ai le eseesega tele i le va oi latou.

E uiga i le Intel

Intel e maua ai le malosi tele ma le faatuatuaina o gaosiga, ae i le taimi lava e tasi o le latou tau o le maualuga lea i le maketi. O le gaosiga e faʻaaogaina le tekinolosi faʻaonapo nei, lea e teu i luga o le tino malulu. Intel CPUs e seasea ona sili atu, e naʻo mea pito i luga e manaʻomia ai le lelei o le tino. Seʻio tatou tilotilo i aogā o le faʻaogaina o masini Intel:

  • Faʻaaogaina lelei punaoa. E sili atu le maualuga o galuega faatino i le polokalama-punaoa (pe a ese mai le isi polokalame e tutusa manaoga ole PPU ua le o toe tamoe), talu mai Ua uma ona faʻafeiloaʻi uma le mana o le komipiuta.
  • Faatasi ai ma nisi o nei ona po, e sili atu le lelei o galuega a le Intel.
  • Faʻaleleia fegalegaleaiga ma le RAM, lea e faʻateleina ai le tino atoa.
  • Mo tagata taofiofi komepiuta e fautuaina e filifili lenei gaosiga, talu mai o ona faʻagasolo e faʻaitiitia le malosi, e faʻatusatusa ma e le vevela tele.
  • E tele polokalame e faʻamoemoe e galulue ma Intel.

Cons:

  • Faʻasinomaga fesoʻotaʻiga i le taimi e galue ai i polokalame faʻalavelave e tele mea e manaʻomia.
  • O loʻo i ai se "totogi e sili atu mo le faailoga."
  • Afai e te manaʻomia le suia o le PPU ma se mea fou, ona e ono iai lea e sui nisi vaega i le komepiuta (mo se faʻataʻitaʻiga, le motherboard), talu mai "Blue" E le mafai ona fetaui le PPU ma nisi mea tuai.
  • Faʻataʻititi laʻititi avanoa faʻapitoa faʻatusatusa i tagata tauva.

E uiga i le AMD

O le isi lenei gaosiga o le gaosiga, lea o loʻo nofoia le tutusa le maketi o sea e pei o Intel. O loʻo taulai tonu i le paketi ma le ogatotonu o le paketi, ae faʻapena foi ona faia faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga. O mea taua o lenei gaosiga:

  • Taua mo tupe. "O le tupe maua mo le ituaiga" i le mataupu o le AMD e le tatau ona.
  • Avanoa avanoa mo le faʻaleleia o faʻalelei. E mafai ona e togiina le processor i le 20% o le uluai fatuga, faʻapea foi le fetuunaʻi o le voltage.
  • AMD o loʻo galue lelei i le telefoni faʻatusatusa, faʻatusatusa i faʻatasi mai i Intel.
  • Teleplatform oloa. O le polokalama a le AMD o le a galue e aunoa ma ni faʻafitauli i soo se tinaboard, RAM, kata vitio.

Ae o oloa mai lenei gaosimea e iai foi a latou faʻailoga:

  • AMD CPUs e le faʻatuatuaina faʻatusatusa i le Intel. Tele faʻatele masani, aemaise lava pe a fai o le faagasologa mo ni nai tausaga.
  • O faʻamalositili AMD (aemaise lava faʻataʻitaʻiga malolosi poʻo ni faʻataʻitaʻiga na faʻapipiʻiina e le tagata faʻaaogaina) e vevela tele, o lea e tatau ai ona e mafaufau e faʻatau se fale lelei lelei.
  • Afai ei ai sau fusi teuteu faʻataʻatia mai Intel, ona sauniuni lea mo faʻasalalauga matāʻupu.

Le taua tele o le telefoni ma le numera o siaki

O loʻo i ai se manatu e sili atu i le sili atu ma le tele o laina o le faagasologa, o le sili atu ma le saoasaoa o le polokalama. O lenei faʻamatalaga e na o se vaega moni lava, talu ai Afai e iai sau 8-core processor faʻapipiʻiina, ae faʻatasi ma se disk HDD, ona faʻaalia lea o le faatinoga i polokalama faigata (ma e le o se mea moni).

Mo galuega faakomepiuta faʻatautaia ma mo taaloga i tulaga maualalo ma le maualalo, o le faasologa muamua o le 2-4 o le a matua lava fetaui ma se SSD lelei. O sea fusi o le a fiafia ia te oe i le saoasaoa i tagata sailiili, i le ofisa ofisa, ma faigofie ata ma vailaau vitio. Afai e aofia ai i lenei afifi, ae le o le CPU masani mo 2-4 kesi, o se mamana 8-eletise, ona lelei lea o le faatinoga i le mamafa o taaloga e oo lava i luga o tulaga e sili atu (e tele lava e faalagolago i le kata vitio).

E le gata i lea, afai o iai sau filifiliga i le va o ni tagata se lua, e tutusa lava le faʻatinoga, ae o ni faʻataʻitaʻiga eseese, o le ae manaʻomia le toe iloiloina o iuga o suʻega eseese. I le tele o faʻataʻitaʻiga o PPU faʻaonaponei, e mafai ona faigofie ona maua i luga o le upega tafaʻilagi a le gaosiga.

O le a le mea e mafai ona faʻamoemoeina mai le PPU i tau eseese tau

O le tulaga ma tau i le taimi nei e faapenei:

  • O faʻatauga sili ona taugofie i luga o le maketi e na o AMD lava e maua. Atonu latou te fetaui lelei mo le galue i talosaga faigofie a le ofisa, faasee i le upega ma taaloga e pei "Solitaire". Ae peitai, o le tele o lenei mataupu o le a faalagolago i le faatulagaga o le PC. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e itiiti sou RAM, o se HDD vaivai ma leai se pepa faʻatalanoa, ona e le mafai lea ona faʻamauina le sao o le faʻaogaina o le tino.
  • Faʻatulagaga o le tau o le tau. Iinei ua mafai ona e vaʻaia ni faʻataʻitaʻiga lelei mai AMD ma faʻataʻitaʻiga i le fua faʻatatau o le gaosiga mai le Intel. Mo le mea muamua, e manaʻomia se polokalama faʻamamafa e aunoa ma le toilalo, o tau e mafai ona faʻaititia ai le tau o se tau maualalo. I le faʻasalaga lona lua, o le a faʻaitiitia le faʻatinoga, ae o le faagasologa o le a sili atu ona mautu. E tele, toe faʻalagolago i le faʻatulagaga o le PC poʻo le komepiuta.
  • Faiaoga aupito sili ona maualuga o le tau maualuga. I lenei tulaga, o uiga o oloa mai AMD ma Intel e tutusa.

E uiga i le tino malulu

E mafai ona tuʻuina atu nisi faʻamalositino i se faiga malulu i se seti, e pei ona taʻua. "Pusa". E le fautuaina le sui o le "fuainumera" i le tutusa mai le isi gaosiga, e tusa lava pe sili atu lana galuega. O le mea moni o le faʻaaogaina o "boxing" e sili atu ona fetuutuunai i la latou gaioiga ma e le manaʻomia ai le faʻasalaga ogaoga.

Afai e oʻo i luga le manava o le CPU, ona sili atu lea ona lelei le faʻapipiʻiina o se masini faʻaleleia atili i le mea o iai. O le a sili atu le taugofie, ma o le tulaga lamatia o le faaleagaina o le a maualalo.

O le faʻaoʻoina o le komipiuta o le Intel e sili atu le leaga nai lo le AMD, o lea e fautuaina ai ia e matua gauai atu i ona vaivaiga. O ata, e masani lava ona faia i le palasitika, e mamafa tele. E mafua ai se faʻafitauli - pe a fai e faʻapipiʻi le masini faʻatasi ma le radiator i luga o se falemaʻa taugata, ona i ai lea o se tulaga lamatia o le a latou punou, ma mafua ai ona le mafai ona faʻaaoga. O le mea lea, afai e sili atu lou manaʻo ia Intel, ona filifili na o tamaʻitaʻi mama maualuga. E i ai foi le isi faafitauli - faʻatasi ai ma le vevela malosi (silia ma le 100 tikeri) puʻe faigofie e faigofie lava ona faʻavaivaia. O le mea e lelei ai, o le tele o le vevela mo oloa a le Intel e seasea.

O le "Red" na faia ai se faiga e sili atu le mafanafana ma paʻu uʻamea. E ui lava i lea, o le faiga e laʻititi ifo i lona tulaga mai Intel. E le gata i lea, o le mamanu o faʻasalalau e mafai ai e oe ona faʻapipiʻi i luga o le laupapa e aunoa ma ni faʻafitauli, ma o le fesoʻotaʻiga i le motherboard o le a tele taimi e sili atu, o le a faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le laupapa. Ae e tatau ona manatuaina o faʻamalositili le AMD e vevela atili, ma e tatau ona i ai i luga o ni pusa e sili ona maualuga.

Failau gaosi pulu pipi ma le kata vitio faʻatasi

O kamupani uma e lua o loʻo aʻafia i le faʻasaolotoina o le aufaʻasoa, pe a iai se pepa vitio ua fausia i totonu (APU). O le mea moni, o le faʻatinoina o nei mea e matua maualalo ma e lava le na o le faia o galuega faigofie i aso faisoo - galue i ofisa faʻapitoa, faimalaga i luga o le Initaneti, matamata i ata vitio ma e oʻo lava i le taʻalo i taaloga e le taʻavale. O le mea moni, o loʻo i ai faʻauluuluga o le APU processors i luga o le maketi, o ana punaoa ua lava tele mo galuega faʻapolofesa i faatonu ata, faʻatautaia ata vitio ma le faʻalauiloaina o taaloga i ona po nei i ni tulaga laiti.

O ia PPUs e sili atu le taugata ma vevela televave faʻatusatusa atu i a latou tagatanuʻu masani. E taua foi le amanaia e faapea, i le tulaga o se kata vitio ua fausiaina, e le o se mea e fausia i le vitio e faaaoga, ae o le taotoga o le DDR3 poʻo le DDR4. Mai lenei mea o loʻo mulimuli mai ai o le faʻatinoga o le a faʻalagolago tonu lava i le aofaʻi o le RAM. Ae e tusa lava pe faʻapipiʻiina lau PC i le tele o le GB o le DDR4 RAM (o le ituaiga sili ona vave mo aso nei), e le mafai ona faʻatusatusa le pepa o loʻo i totonu i le faʻatinoga ma se faʻataʻitaʻiga ata, e oʻo lava i le tau o le tau.

O le mea o le manatuaina o le vitio (e tusa lava pe tasi le GB) e sili atu le vave nai lo le RAM, talu ai Na ia faʻamalosi e galue ma ata.

Ae ui i lea, o le APU-processor faʻatasi ma se kata vitio e taugata tele, e mafai ona faʻamalieina i le maualuga o le faatinoga i taaloga i ona po nei i tulaga maualalo pe faʻalautele. Ae i lenei tulaga, e sili atu le mafaufau e uiga i le faiga malulu (aemaise lava pe a fai o le gaioiga ma / poo le ata fusi mai le AMD), talu mai e le mafai ona lava le faʻaaogaina i totonu o faʻamatalaga o le radiator. E sili atu le tofotofoina o le galuega, ona faʻavae lea i luga o iuga, filifili pe lelei le leai o se mea e lelei ai le soifua maloloina.

O ai o latou APU e sili atu le lelei? Seia oʻo mai talu ai nei, o le AMD o le taʻitaʻi i lenei vaega, ae i le lua tausaga talu ai o loʻo suia le tulaga, ma o le AMD ma le Intel na maua mai i lenei vaega ua matua tutusa lava i tulaga o gafatia. "Blue" e taumafai e faʻalagolago, ae i le taimi lava e tasi, o le tau faʻatusatusa o tau-totogi e pagatia laitiiti. Mai le "mumu" e mafai ona e maua se APU-processor mo se tau e le o se tau e sili ona maualuga, ae o le tele o tagata sailiili e maualalo le APU-kiliva mai lenei gaosiga e le mafai ona faʻatauina.

Faʻatomuaga faʻamaonia

Faʻatauina o se motherboard, lea ua uma ona soli faʻatasi ai le polokalama faʻatasi ai ma le tino malulu, fesoasoani i le tagata faatau e faʻateʻa ese faʻafitauli uma o fesoʻotaʻiga ma faʻafefe taimi, aua mea uma e te manaʻomia ua uma ona fausia i le laupapa. E le gata i lea, o lenei fofo e le afaina ai le pili.

Ae o loʻo i ai ona tāua iloga:

  • E leai se avanoa e faʻaleleia ai. O le gaioiga, lea e tuʻuina atu i le motherboard, o le a le toe umi ae le toe faʻaaogaina, ae ina ia mafai ona suitulaga, o le ae suia atoa le laupapa.
  • O le mana o le faagasologa lea e faʻapipiʻi i totonu o le laupapa e tele mea e manaʻomia, o lona uiga o le taalo i taaloga faʻaonapo nei e oʻo lava i tulaga maualalo e le aoga. Ae o lenei fofo e toetoe lava leai se pisapisao ma e itiiti se avanoa i le iunite.
  • O nei laupapa e le tele ni avanoa mo RAM ma HDD / SSD.
  • I le tulaga o soʻo se mea leaga, o le a faʻaaogaina le komepiuta pe (sili atu) e faʻatulaga atoa e le tina.

Le tele o tagata lauiloa

Le aufaigaluega sili ona lelei:

  • Faʻatomuaga mai le laina Intel Celeron (G3900, G3930, G1820, G1840) o le sili atu o tupe faʻapitoa ole PPU mai Intel. E i ai a latou fausaga fusi teuteu. O le a lava le mana mo galuega i aso uma i le le faʻaaogaina o talosaga ma taaloga.
  • Intel i3-7100, Intel Pentium G4600 - e sili atu le tau ma le malosi PPU. E i ai fesuiaiga ma po o le leai foi o se fesoʻotaʻiga fetuʻunaʻi faʻatasi. E fetaui lelei mo galuega masani i aso taitasi ma taʻaloga i aso nei i tulaga aupito maualalo. E le gata i lea, o lo latou gafatia o le a lava lea mo galuega faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga vitio faigofie.
  • AMD A4-5300 ma le A4-6300 o nisi o faila sili ona taugofie i le maketi. O le mea moni, o la latou gaioiga e tele mea e manaʻomia, ae mo le "masani tusitusi" e lava tele.
  • AMD Athlon X4 840 ma le X4 860K - O loʻo i ai i le CPU le 4 komepiuta, ae e leai se kata vitio ua fausiaina. Latou te faia se galuega sili atu i galuega i aso faisoo, ma afai ei ai a latou kata telefoni vitio, e mafai ona latou taulimaina aso nei i le auala ma e oʻo lava i tulaga maualuga.

Faʻatulagaina o le tau o le tau:

  • Intel Core i5-7500 ma i5-4460 e lelei 4-core processors, lea e masani ona faʻapipiʻi ae le o komepiuta taʻavale sili ona taugata. Latou te le o iai se mea e fausia i totonu o le kata, o lea e mafai ai ona e taʻalo i se averesi poʻo le maualuga i totonu o soʻo se taaloga fou pe afai o iai sau kata vitio lelei.
  • AMD FX-8320 - 8-core CPU, lea e faʻafeiloaʻi ma taʻaloga faʻaonaponei ma isi galuega faigata e pei o le teuteuina o ata vitio ma le 3D-faʻaleleiina. E tusa ai ma uiga e pei o se pito i luga, o loʻo iai faafitauli i le vevela vevela.

Faʻaauau gaioiga:

  • Intel Core i7-7700K ma i7-4790K o se fofo sili ona lelei mo le komepiuta taʻaloga ma mo i latou o loʻo faʻapitoa i le faia o ata vitio ma / poʻo le 3D faʻataʻitaʻiga. Ina ia galue saʻo, e te manaʻomia se kata vitio o le tulaga talafeagai.
  • AMD FX-9590 - sili atu le malosi o le gaosiga mai le "mumu". E faʻatusatusa i le faʻataʻitaʻiga muamua mai le Intel, e laʻititi laʻititi i lana faʻatinoga i taʻaloga, ae o le malosi atoa e tutusa, ao le tau e sili atu ona maualalo. Ae ui i lea, o lenei gaioiga e matua vevela lava.
  • O le Intel Core i7-6950X o le komipiuta sili ona mamana ma sili ona taugata mo PC ile fale i aso nei.
    E faʻavae i luga o lenei faʻamatalaga, faʻapea foi ma ou manaʻoga ma gafatia, o le a mafai ona e filifilia le faagasologa talafeagai mo oe.

Afai e te fausiaina se komepiuta mai le vevesi, e sili atu le muaʻi faʻatau le faila, ona sosoo ai lea ma isi vaega taua - o le vitio vitio ma le laupapa.