Fofo le faafitauli i le lapataiga e uiga i faafitauli o le pu


O taʻavale faigata e le mafai ona faʻaaogaina ona o le tele o le avega, le lelei o le faʻatinoina, poʻo isi foi, e aofia ai mafuaaga i tua atu o le pule a le tagata. I nisi tulaga, e mafai ona faʻaalia e le faʻaogaina o matou faʻafitauli soʻo se fesoasoani i le faamalama o le lapataiga. O le asō o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona faaleleia lenei mea sese.

Matou te aveese le lapataiga e uiga i faafitauli o le pu

E lua auala e foia ai le faafitauli i le faʻalauiloaina o le lapataiga o le tino. O le uiga o le muamua o le siakiina ma faasaʻo mea sese, ma le lona lua o le tapeina lea o le galuega tonu o le faʻaalia o lenei faamalama.

A oʻo mai lenei mea sese, muamua lava, e te manaʻomia le toe faʻaleleia o faʻamatalaga taua uma i se galuega galue - o le isi "faigata" poʻo le USB flash drive. O se mea e manaʻomia muamua, talu ai i le taimi o le siaki ma isi faʻaaogaina le pulou e mafai ona "oti" atoatoa, ave faʻamatalaga uma.

Vaai foi: Pūlaʻi Toe Faʻaleleia

Metotia 1: Siaki le Disk

O le faʻaogaina o le komepiuta o loʻo i ai se aoga mo le siakiina o afifi faʻapipiʻi mo mea sese. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai foi ona toe faʻafoʻi vaega faʻafitauli, pe a fai ua latou tulaʻi mai mo mafuaaga o polokalama ("software vaivai"). I le tulaga lava e tasi, afai ei ai faʻaleagaga faaletino i luga poʻo se faʻaletonu o le pule, o le a le mafai e nei gaioiga ona oʻo atu i le mea e manaʻomia.

  1. Muamua, o le a tatou filifili pe o le a le "faigata" poʻo le vaeluaga o mea leaga na tutupu. E mafai ona e faia lenei mea i le kilikiina o le ki i autafa o upu. "Faʻaalia Auiliiliga". O le faʻamatalaga matou te manaʻomia o loʻo i lalo.

  2. Tatala le fafautusi "Komipiuta", kiliki i luga o le faafitauli le fatu ma filifili le mea "Meatotino".

  3. Alu i le lisi "Auaunaga" ma le poloka i le igoa "Siaki le Disk" lolomi le faamau o lo o taua i luga o le screenshot.

  4. Tuu uma atigipusa ma kiliki "Tamoe".

  5. Afai o lenei "faigata" o loʻo faʻaaogaina nei, o le polokalama o le a tuʻuina atu se lapataiga tali tutusa, faʻapea foi ma se talosaga e faia se siaki i le laʻa. Matou te malilie i le kiliki "Faʻamaumauga o Siaki Vaʻaia".

  6. Toe fai le laasaga o loʻo i luga mo vaega uma ua matou faʻaalia i le parakalafa 1.
  7. Toe amata le taavale ma faatalitali mo le faaiuga o le faagasologa.

Afai e faʻaalia pea le lapataiga pe a maeʻa le aoga, ona faʻagasolo lea i le auala e sosoo ai.

Metotia 2: Faʻamalo le faʻaali sese

Ae e te le faʻamalosia lenei uiga, e tatau ona e mautinoa o le faiga e sese, ae o le "faigata" e saʻo lava. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga polokalame faapitoa - CrystalDiskInfo poʻo le HDD Health.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona faʻaaoga CrystalDiskInfo
E faʻapefea ona siaki le faʻatinoina o le malosi o le fai

  1. Alu i "Faʻatulagaga o Task" faʻaaoga le manoa Taumafai (Windows + R) ma 'au

    taskschd.msc

  2. Tatala vaega taitasi "Microsoft" ma "Windows", kiliki i le faʻailoga "DiskDiagnostic" ma filifili le galuega "Microsoft-Windows-DiskDiagnosticResolver".

  3. I le poloka saʻo, kiliki le mea "Taofiofia" ma toe amata le komepiuta.

Faatasi ai ma nei gaioiga, ua matou faasaina le faiga mai le faaali atu o se faamalama ma le mea sese na talanoaina i le aso.

Faaiuga

Faatasi ai ma ni mea faigata, poʻo se mea, faatasi ai ma faʻamatalaga tusitusia, e tatau ona e faʻaeteete ma faʻaeteete. Faʻamau i taimi uma faila faila poʻo teuina i totonu o le ao. Afai na oʻo mai le faʻafitauli ia te oe, ona fesoasoani lea o lenei tusiga e foia ai, a leai o le ae maua se "faigata" fou.