O fea oi ai le faʻailoga amata i le Windows 10

"Amata" poʻo le "Amataina" o se faʻaaogaga aoga o Windows lea e maua ai le mafai e pulea ai le faʻalauiloaina aunoa ma le faʻapipiʻiina o polokalame faʻataʻitaʻi ma le tolu-tolu faatasi ai ma le faʻatupeina o le faiga faʻaoga. I lona autu, e le gata o se mea faigaluega ua tuufaatasia i le OS, ae o se tusi masani foi, o lona uiga o loo i ai lona lava nofoaga, o lona uiga, o se pusa eseese ile disk. I la tatou tusiga i aso nei o le a tatou taʻu atu ia te oe le mea o loʻo i ai le lisi o le "Amata" ma pe faapefea ona ulufale i totonu.

Nofoaga o le "Amata" le lisi i le Windows 10

E pei o soʻo se meafaigaluega faʻapipiʻi, o le pusa "Amata" o loʻo i luga o le lava lava disk lea e faʻaogaina ai le polokalama faʻaogaina (masani o C: ). O le auala agai i ai i le lomiga lona sefulu o Windows, e pei o ona muamua, e le suia, na o le igoa o le komepiuta e eseese i ai.

Alu i le lisi "Amata" i ni auala se lua, ma mo se tasi oi latou e te le manaʻomia foi le iloa tonu le nofoaga, ma le igoa o le tagata e faaaogaina. Mafaufau i auiliiliga uma.

Metotia 1: Ala Faʻamatalaga Faʻamau

Faʻamaumauga "Amata", o loʻo aofia ai polokalama uma e faʻatautaia faatasi ai ma le faʻaaogaina o le masini komepiuta, i le Windows 10 o loʻo i lalo:

C: Tagata faaaoga Username AppData Faʻamatalaga Microsoft Windows Start Menu Programmes Startup

E taua le malamalama o le tusi Ma - o le igoa o le disk i le Windows faʻapipiʻi, ma Igoa Igoa - lisi, o le igoa e tatau ona fetaui ma le igoa o le PC.

Ina ia maua lenei tusi, ia suia ou tulaga taua i le ala ua faailoaina e i matou (mo se faataitaiga, pe a uma ona kopiina i se faila tusitusi) ma faapipii le iuga i le pusa o le tuatusi "Saili". E kiliki le kiliki "UI" poʻo le tusi i le uʻamea saʻo i le pito o le laina.

Afai e te manaʻo e alu i le faila oe lava "Amata", muamua liliu i luga le faʻamatalaga o faila natia ma faila i totonu o le polokalama. E faʻapefea ona faia lenei mea, matou te taʻuina atu i se isi tusitusiga.

Faitau atili: Faʻatagaina le faʻaalia o mea natia i le Windows 10 OS

Afai e te le manaʻo e manatua le ala o loʻo i ai le lisi "Amata", pe mafaufau foi i lenei filifiliga o le soloaiga i le tulaga faigata tele, matou te fautua atu ia e faamasani i le isi vaega o lenei tusiga.

Metotia 2: Faʻasaoina Poloaiga

E mafai ona e maua vave le avanoa i toetoe lava o vaega uma o le faiga faʻaogaina, meafaigaluega masani poʻo le faʻataʻitaʻiga mai le faamalama Taumafaifuafua e ulufale ma faia ni tulafono eseese. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai le avanoa o se suiga vave i le lisi "Amata".

  1. Kiliki "VA + R" luga o le komepiuta.
  2. Ulufale i le poloaigaatigi: amatagaona kiliki lea "Lelei" poʻo "UI" mo lona faʻatinoga.
  3. Failautusi "Amata" o le a tatalaina i le faamalama o le polokalama "Saili".
  4. Faaaogaina o se meafaigaluega Taumafai e alu i le lisi "Amata", e le gata ina e faʻasaoina le taimi, ae ia laveaʻiina oe lava mai le taulotoina o se tuatusi umi i le mea e tu ai.

Faʻaaogaina le puleaina o le autoload

Afai o lau galuega e le gata ina alu i le lisi "Amata", ae faʻapea foi i le puleaina o lenei galuega, o le faigofie ma sili atu ona faigofie ona faatino, ae le naʻo le tasi; o se filifiliga o le a mafai ona maua le polokalama "Taimi".

  1. Tatala i luga "Filifiliga" Windows, kiliki i le faamaumatau o le kusi (LMB) i luga o le afi i le lisi "Amata" poʻo le faʻaaogaina o auala pupuu "FAʻAVAE + I".
  2. I le faamalama o loo i luma o oe, alu i "Talosaga".
  3. I le itu o le lisi, kiliki i luga o le lisi "Amata".

  4. Faʻamatalaga i lenei vaega "Taimi" E mafai ona e filifilia po o fea talosaga o le a taufetuli ma le polokalama ma o le a le mafai. Aoao atili e uiga i isi auala e mafai ona e faʻaaogaina. "Amata" ma i se tulaga aoao, e mafai ona e pulea lelei lenei galuega mai tusitusiga a le tagata lava ia i luga o la matou upega tafaʻilagi.

    Faʻamatalaga auiliili:
    Faʻaopoopo polokalame e amata ai le Windows 10
    Aveese polokalama mai le lisi amata i le "pito sili"

Faaiuga

O lenei ua e iloa tonu le mea o loʻo i ai le pusa. "Amata" i luga o komipiuta o loʻo faʻaaogaina le Windows 10, ma ia iloa foʻi le ala e mafai ai ona e ulu atu i ai i se taimi vave e mafai ai. Matou te faʻamoemoe o le a aoga lenei mea mo oe ma e leai ni fesili e totoe i le autu ua matou toe iloiloina. Afai ei ai, lagona le saoloto e fesili ia i latou i faʻamatalaga.