Na tupu se faʻamatalaga i luga o le faila - pe faʻapefea ona faaleleia

O nisi taimi pe ae liliuina le komepiuta, e mafai ona e fetaiaʻi ma le mea sese "Ua tupu se mea na tupu i le faitauga. Press Ctrl + Alt + Del e toe amata" i luga o le lanu uliuli, ma o lenei toe, i le avea ai ma tulafono, e le fesoasoani. E mafai ona tupu le mea sese pe a uma ona toe faʻafoisia le faiga mai le ata, pe a taumafai e faʻaʻe mai se taavale afi, ma o nisi taimi e leai se mafuaaga.

O lenei tusi lesona o loʻo faʻamatala auʻiliʻili ai mafuaʻaga autū o le mea sesē Na tupu se mea na tupu i le faʻataʻitaʻiga ina ua faʻaogaina le komepiuta ma faʻafefea ona foia le faafitauli.

Faʻatonuga o faʻamatalaga sese o le faitau faʻamatalaga sese ma tupuga o le faʻasaʻo

Naʻo ia lava, o le faʻamatalaga o le sese o loʻo taʻu mai ai o loʻo i ai se mea sese e faitau mai le diso, ae, i le avea ai o se tulafono, o lona uiga o le disse lea o loʻo faʻavaeina ai le komepiuta. E lelei tele pe afai e te iloa le mea muamua (o gaioiga ma se komepiuta po o mea tutupu) o foliga mai o se mea sese - o le a fesoasoani e faʻamautu le mafuaʻaga sili atu ma filifili le auala e faasaʻo ai.

Faatasi ai ma mafuaaga sili ona taatele na mafua ai le sese "Ua tupu se mea sese i le faitau" o mea nei

  1. Faʻaleagaina i le faila i luga o le pu (mo se faʻataʻitaʻiga, o se taunuuga o le le lelei o le tapeina o le komepiuta, puʻeina o le malosiaga, toilalo pe a suia vaega).
  2. Faʻaleagaina poʻo le leai o se faʻamaumauga faʻamau ma le OS loader (mo mafuaʻaga ua taʻua i luga, ma, o nisi taimi, pe a uma ona toe faʻafoisia le faiga mai se ata, aemaise lava e fatufatuina e isi vaega tumaoti).
  3. Polokalama le saʻo a BIOS (pe a uma ona toe faʻafouina pe faʻafouina BIOS).
  4. Faʻanatura faʻaletino i le puʻupuʻu (ua le manuia le disk, e le o tumau mo se taimi uumi, pe a uma le pa'ū). O se tasi o faailoga - ao tamoe le komepiuta, o le a tumau pea ona tautau (pe a aliaʻe) mo le leai o se mafuaaga.
  5. Faʻafitauli i le faʻafesoʻotaʻiina o se puʻupuʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, e lelei pe e le saʻo le fesoʻotaʻi atu i ai, ua afaina ai le uaea, ua faʻaleagaina pe faʻamaonia).
  6. Le lava le malosi ona o le vaivai o le eletise: o nisi taimi ma le leai o se malosiaga ma le sese o le eletise, o le komepiuta e faaauau pea ona "galue," ae o nisi vaega e mafai ona tape lemu, e aofia ai le malo.

Faʻavae i luga o lenei faʻamatalaga ma faʻalagolago i ou manatu e uiga i le mea na mafua ai le sese, e mafai ona e taumafai e toe faaleleia.

Aʻo leʻi amataina, ia mautinoa o le puʻo lea o loʻo faia ai le taaʻalaʻi o loʻo vaaia i le BIOS (computer) a le komipiuta: afai e le o le tulaga lea, e ono iai faafitauli i le vaʻavaʻaleʻa (toe siakiina fesoʻotaʻiga eletise mai le taʻavale ma le motherboard , ae maise lava pe afai ua tatala lau iunite, pe ua e faia talu ai nei soʻo se galuega i totonu) poʻo i totonu o mea faʻaletonu.

Afai e mafua mai le sese ona o le failaina o faiga faila

Muamua ma sili ona malupuipuia o le faia o se siaki siaki mo mea sese. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e taʻavale le komepiuta mai soʻo se masini komepiuta USB puʻeina (poʻo le disk) faʻatasi ai ma faʻaaogaina faʻamalositino poʻo mai se masini komepiuta USB faʻatautaia ma soʻo se faʻaoga o le Windows 10, 8.1 poʻo le Windows 7. Sei ou tuʻuina atu ia te oe se metotia faʻamaonia pe a faʻaaogaina le masini komepiuta a le Windows flash:

  1. Afai e leai se masini faʻaleleia o le taavale, ia faia i se mea i luga o se isi komepiuta (silasila i Polokalama mo le fatuina o masini faʻaleleia).
  2. Faʻamasani mai ai (Faʻafefea ona faʻapipiʻi se seevae mai se pulou flash flash i le BIOS).
  3. I luga o le laupepa pe a uma ona filifilia le gagana, kiliki "Toe Faʻafoisia le Faʻatonu".
  4. Afai o oe o loʻo i luga o le taavale a le Windows 7 flash, i meafaigaluega e toe faʻaleleia ai, filifili "Polokalame Polokalama", pe a 8.1 poʻo le 10 - "Faʻafitauli" - "Poloaiga Faʻaosooso".
  5. I le poloaiga faʻasolosolo, pasi tulafono i le faasologa (faʻasalaga Ulufale peʻa uma ia).
  6. vavae ese
  7. lisi lisi
  8. O se taunuuga o le faʻaaogaina o le poloaiga i le Laasaga 7, o le a e vaʻavaʻai i le avega o le siakiina o le masini (i lenei tulaga, atonu e ese mai i le tulaga C), ma, pe afai e maua, ia vavaeesega faʻatasi ma le suauʻu e ono le maua ni tusi. O le siakiina o le a tatau ona atofaina. I laʻu faʻataʻitaʻiga (silasila i le screenshot) i luga o le disk muamua o loʻo i ai ni vaega se lua e le oi ai se tusi ma e talafeagai le siaki - Pusa 3 ma le bootloader ma le Volume 1 ma le siosiomaga faʻafouina o le Windows. I le isi lua poloaiga na ou tofiaina se tusi mo le 3rd volume.
  9. filifili le 3
  10. atofa le mataitusi = Z (o le tusi e le mafai ona nofo ai)
  11. I se tulaga talitutusa, tuu atu se tusi i isi volumes e tatau ona siakiina.
  12. alu ese (o lenei poloaiga e alu ese).
  13. A le gata i lea, matou te siaki ia vaega (o le mea autu o le siakiina o le vaeluaga ma le avetaavale ma le faiga o le faiga) faatasi ai ma le poloaiga: chkdsk C: / f / r (pe a o C o le tusi avega).
  14. Matou te tapunia le musumusuga o le poloaiga, toe toe faʻafoʻi le komepiuta, ua uma mai i le puʻupuʻu.

Afai i le laasaga lona 13, ua maua ni mea sese ma faasaʻo i se tasi o vaega taua ma o le mafuaʻaga o le faafitauli oi totonu ia i latou, ona i ai lea o le avanoa o le a sosoo ai le manuia o le isi auma ma o le sese o le Disk Read Error Occurred o le a le toe faalavelave ia te oe.

Faʻaleagaina i le OS loader

Afai e te masalomia o le faʻailoga sese e mafua mai i se faʻatautaia o le Windows bootloader, faʻaaoga faatonuga nei:

  • Toe faaleleia Windows 10 bootloader
  • Toe faaleleia le Windows 7 bootloader

Faʻafitauli i faʻauʻuga a BIOS / UEFI

Afai e aliali mai le mea sese i le maeʻa ona toe faʻafouina, toe faʻaleleia pe suia ia tulaga BIOS, taumafai:

  • Afai a maeʻa ona toe faʻafouina pe sui - toe faʻagasolo tulaga o le BIOS.
  • A maeʻa ona toe faʻatulagaina - suʻesuʻe ma le faaeteete mea e faʻasolo ai, aemaise lava le faʻaogaina o le vaʻa (AHCI / IDE - afai e te le iloa po o le a le mea e filifili, taumafai uma ia filifiliga, o loʻo i totonu o vaega e fesoʻotaʻi ma le SATA).
  • Ia mautinoa e siaki le faʻasologa o taʻavale (i luga o le Boot tab) - o le mea sese e mafai ona mafua mai i le mea moni o le masini e manaʻomia e le o se taʻavale.

Afai e leai se tasi o nei fesoasoani, ma o le faafitauli e fesoʻotaʻi ma le faʻafouina o le BIOS, faʻamautinoa pe mafai ona faʻapipiʻi le itulau muamua i lau motherboard ma, afai oi ai, taumafai e fai.

Le faʻafitauli i le faʻafesoʻotaʻi le puʻupuʻu mama

O le faʻafitauli i le fesili atonu e mafua mai i faafitauli i le faʻafesoʻotaʻiina o se puʻupuʻu poʻo le faʻaaogaina o se SATA bus.

  • Afai na e galue i totonu o le komepiuta (pe na matala, ma e mafai e se tasi ona paʻi i maea) - toe faʻaaoga le puʻupuʻu mama mai le faʻailoga ma le taʻavale. Afai e mafai, taumafai se isi uaea (mo se faʻataʻitaʻiga, mai se puʻe DVD).
  • Afai e te faʻaaogaina se 'eleʻele fou (lua), taumafai e momotuina: a aunoa ma le amataina o le komipiuta masani, taumafai e faʻafesoʻotaʻi le ala fou i se isi SATA fesoʻotaʻiga.
  • I se tulaga na le faʻaaogaina ai le komepiuta mo se taimi umi ma e leʻi teuina i tulaga lelei, o le mafuaʻaga e mafai ona faʻasalaina tagata i luga o se pulou poʻo le uaea.

Afai e leai se metotia e fesoasoani e foia ai le faafitauli, ae o le "disaki" e "vaaia", taumafai e toe faʻaleleia le polokalama ma aveese uma vaega i le taimi o le faʻatulagaga. Afai a maeʻa se taimi puupuu pe a uma ona toe faʻaleleia (pe vave pe a maeʻa), e toe faʻaalia le faafitauli, atonu o le mafuaʻaga o le mea sese o loʻo i ai i le le lelei o le disaki.