Microsoft Excel E le tutusa le Faailoga

Faatasi ai ma le fesoasoani a auaunaga a le Google, e mafai ona e fatuina na o ni tusitusiga ma ni pepa mo le aoina o faʻamatalaga, ae o laulau e tutusa ma mea na faia i le Microsoft Excel. O lenei tusiga o le a talanoa e uiga i Google Tables i nisi auiliiliga.

Ina ia amata fatuina Google Spreadsheets, saini i lau teugatupe.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona e ulufale atu i lau Google account

I luga o le itulau autu Google Kiliki le faailoga sikuea, kiliki i luga o le "Isi" ma le "Isi Google tautua." Filifili "Laulau" i le vaega o "Fale ma Ofisa". Ina ia vave alu i le faia o laulau, faʻaaoga le sooga.

I le faamalama e tatala, o le ai ai se lisi o laulau e te fatuina. Ina ia faaopoopo se mea fou, kiliki i le mumu mumu "+" i le pito i lalo ole lau.

E galue le Lisi Ripoti i le mataupu faavae tutusa ma le polokalame Exel. Soʻo se suiga na faia i le laulau e vave faʻaolaina.

Ina ia i ai i le lima le ata muamua o le laulau, kiliki "File", "Fatu se kopi."

Vaʻai foi: Faʻapefea ona fatuina se Fomu Google

Ia, seʻio tatou tilotilo i le auala e faʻasoa ai le laulau.

Kiliki i le laulu lanu moana "Access Settings" (pe a talafeagai, ulufale i le igoa o le laulau). I le tulimanu pito i luga o le faamalama, kiliki "Faʻasalalau avanoa e ala i le faʻamatalaga."

I le lisi pa'ū, filifili mea e mafai e tagata ona fai pe afai latou te maua se fesoʻotaʻiga i le laulau: matamata, faʻamatala pe faʻamatala. Kiliki Fini e faʻaaoga ai suiga.

Ina ia fetuunai tulaga avanoa mo tagata eseese, kiliki Advanced.

E mafai ona e auina atu se sootaga i le laulau i le pito i luga o le mata i tagata uma e fiafia i ai. Afai e faaopoopo atu i le lisi, e mafai ona e faʻamaonia mo tagata taʻitoʻatasi ia galuega o le maimoa, faʻataʻitaʻia ma le faʻatalanoaina.

Matou te fautuaina oe e faitau: Faʻapefea ona fatuina se Tusi Google

O le auala lenei e foliga ai le galuega ma Google laulau. Talisapaia uma le lelei o lenei auaunaga mo le foia o galuega a le ofisa.