Faʻasao le komepiuta pe a faʻafesoʻotaʻi / kopi i se masini fafo fafo

Le aso lelei.

E tatau ona tatou taʻutino atu o le lauiloa o le malosi o fafo, aemaise lava i taimi lata mai, ua vave ona tupu. Ia, aisea e leai ai? O se auala faigofie e teu ai oloa, e faigofie tele (faʻataʻitaʻiga mai le 500 GB i le 2000 GB ua uma ona lauiloa), e mafai ona fesootai i PC eseese, televise ma isi masini.

O nisi taimi, o se tulaga le lelei e tupu i le malosi o fafo: o le komepiuta e amata ona tautau (pe tautau "mausali") pe a ulufale atu i le pu. I lenei tusiga o le a tatou taumafai e malamalama pe aisea ua tupu ai lenei mea ma mea e mafai ona faia.

I le auala, pe a le iloa e le komepiuta le HDD i fafo - faitau lenei tusiga.

O le anotusi

  • 1. Faʻaaogaina o le mafuaʻaga: mafuaʻaga o le tautau i totonu o le komipiuta poʻo le inisiua fafo fafo
  • 2. E lava le mana i se HDD i fafo?
  • 3. Siaki lau pulou mo mea sese
  • 4. O nai mea e le masani ai mo le tautau

1. Faʻaaogaina o le mafuaʻaga: mafuaʻaga o le tautau i totonu o le komipiuta poʻo le inisiua fafo fafo

O le fautuaga muamua e sili ona lelei. Muamua e manaʻomia ona e faʻamaonia le tagata e nofosala: se HDD i fafo poʻo se komepiuta. O le auala sili ona faigofie: ave se disk ma taumafai e faʻafesoʻotaʻi atu i le isi komepiuta / komepiuta. I le auala, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i le televise (tele pusa vitio, ma isi). Afai e le o tautau le isi PC pe a faitauina / kopi faamatalaga mai le 'ie - o le tali e manino, o le mafuaaga o loʻo i totonu o le komepiuta (faʻamaoni uma i le komepiuta ma le leai o se malosi mo le vaʻa (vaʻai lalo mo lenei).

WD fafo drive

I le ala, iinei ou te fia matauina se isi mea se tasi. Afai e te faʻafesoʻotaʻi le HDD i le televave o le Usb 3.0, taumafai e faʻafesoʻotaʻi i le Usb 2.0 port. O nisi taimi o lenei tali faigofie e fesoasoani e aveesea ai le tele o "mafatiaga" ... Pe a fesoʻotaʻi atu i le Usb 2.0, o le saoasaoa o le kopiina o faʻamatalaga i se masini e maualuga tele - e tusa ma le 30-40 Mb / s (faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga).

Faataitaiga: e lua ni mea e faʻaaoga e le tagata ia Seagate Expansion 1TB ma le Samsung M3 Portable 1 TB. I le muamua, o le kopi o le kopi e tusa ma le 30 MB / s, i le lona lua ~ 40 MB / s.

2. E lava le mana i se HDD i fafo?

Afai o le pipiʻi fafo fafo o loʻo tautau i luga o se komepiuta patino poʻo se masini, ma i luga o isi PC e lelei tele, atonu e le lava le mana (aemaise lava pe a le o se mataupu o le OS poʻo le sese ole polokalama). O le mea moni o le tele o masini e eseese laʻau amata ma galulue. Ma pe a faʻafesoʻotaʻi, e mafai ona masani ona fuafuaina, e mafai foi ona e vaʻai i ona meatotino, lisi tusi, ma isi mea. Ae a e taumafai e tusi i ai, o le a na ona tautau ...

O nisi tagata faʻaaoga e faʻafesoʻotaʻi nisi HDD i fafo i se komepiuta, e le o se mea e ofo ai atonu e le lava le mana. I nei tulaga, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le USB USB ma se punaoa faaopoopo. I lea ituaiga masini, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi 3-4 disasite i le taimi e tasi ma galulue faʻatasi ma i latou.

USB Hub i le 10 ports mo le fesoʻotaʻiina o le tele o taʻavale malosi fafo

Afai e na o le tasi le HDD i fafo, ma e te le manaʻomia ni isi faʻaopoopoga o le potu, e mafai ona e ofoina atu se isi filifiliga. E iai ni "pigtails" USB faapitoa o le a faʻapupula ai le mana o le taimi nei. O le mea moni o le tasi pito o le maea e fesoʻotaʻi tuusao i pusa USB e lua o lau komepiuta / komipiuta, ma o le isi pito e fesoʻotaʻi atu i se HDD i fafo. Vaʻai ataata i lalo.

USB pigtail (cable with power extra)

3. Siaki lau pulou mo mea sese

E mafai ona tutupu ni faaletonu o le polokalama ma faafitauli i le moega i ni ituaiga o mataupu: mo se faataitaiga, i le taimi o le malosiaga faafuasei (ma i lena taimi na kopiina ai se faila i le pu), pe a vaeluaina se pu, pe a faatulagaina. Tetele faanoanoa mo taunuuga o le pipili e mafai ona tupu pe afai e te faʻavaivai (aemaise pe a pa'ū i le taimi o le taotoga).

O a poloka leaga?

O vaega leaga nei ma le le mafai ona faamatalaina. Afai e tele naua poloka leaga faapena, e amata ona tautau le komepiuta pe ae ulufale atu i le disk, e le toe mafai e le faila ona vavaeeseina i latou e aunoa ma ni taunuuga mo le tagata e faaaogaina. Mo le siakiina o le tulaga o le disability, e mafai ona e faʻaaoga le aoga. Victoria (tasi o le ituaiga sili ona lelei). Faʻafefea ona faʻaaoga - faitau le tusiga e uiga i le siakiina o se puʻupuʻu mo poloka leaga.

E masani lava, o le OS, pe a mafai ona e maua le disaseti, e ono tupu mai se sese e le mafai ona maua i faila faila sei vagana ua siaki e le aoga CHKDSK. I soo se tulaga, afai e le aoga le disasiga, e fautuaina e siakiina mo mea sese. O le mea e lelei ai, o lenei faʻailoga ua fausia i le Windows 7, 8. Vaʻai lalo mo le auala e faia ai lenei mea.

Siaki le siaki mo mea sese

O le auala pito sili ona faigofie e siaki ai le disiki o le alu i "laʻu komepiuta". I le isi, filifili le siaki manaʻomia, kiliki i luga ma filifili ona meatotino. I le '' '' 'auʻaunaga' 'auʻaunaga o loʻo i ai se faʻamau "fai se siaki" - lolomiina ma. I nisi o tulaga, pe ae ulufale i "laʻu komepiuta" - e na o le komepiuta lava o le komepiuta. Ona sili atu lea ona siaki mai le laina o le poloaiga. Vaʻai i lalo.

Siaki le CHKDSK mai le laina o le poloaiga

Le siakiina o le disk mai laina laina i le Windows 7 (i le Windows 8 o mea uma lava e tutusa lava), fai mea nei:

1. Tatala le lisi o le "Amata" ma tapena le CMD i le laina "execua" ma lolomi Enter.

2. I le tatalaina o le "lanu uliuli" ia ulufale atu i le poloaiga "CHKDSK D:", o le D o le mataitusi lea o lau disk.

A maeʻa lena, e tatau ona amata le siaki siaki.

4. O nai mea e le masani ai mo le tautau

E foliga mai o se mea faatauvaa, ona o masaniga masani o le tautau e le o iai i le natura, a leai, o le a latou suʻesuʻe uma ma faʻaumatia faʻafuaseʻi ma mo mea uma.

Ma o lea ...

1. Muamua le mataupu.

I le galuega, o loʻo i ai le tele o taʻavale malosi i fafo na faʻaaogaina e teu ai kopi eseese o kopi. O le mea lea, o se tasi disapetete i fafo na matua ese lava le faiga: mo se itula pe lua e mafai ona masani uma mea, ma o le PC o le a tautau, o nisi taimi, "mausali". E leai se mea na faia e siaki ma suega. O le a lafoaia mai lenei puʻe pe ana leai se uo e tasi na faitio mai ia te au i le "USB cord". O se mea na faateia ai pe a matou suia le uaea e faʻafesoʻotaʻi ai le 'ie i le komepiuta ma e sili atu le lelei nai lo le "upega fou"!

E foliga mai o le taavale na galue e pei ona faamoemoeina seia oo i le fesootaiga, ona tautau ai lea ... Siaki le uaea pe afai ei ai ni au faailoga faapena.

2. Le faafitauli lona lua

E leai se faʻamatalaga, ae moni. O nisi taimi e le lelei le galue o le HDD i fafo pe afai e fesootai i le USB 3.0 port. Taumafai e faʻafesoʻotaʻi i le USB 2.0 port. O le mea tonu lava lenei na tupu i se tasi o aʻu disks. I le auala, e sili atu le maualuga i le tusiga ua uma ona ou tuuina atu se faatusatusaga o Seagate ma Samsung disks.

3. O le lona tolu "faʻateleina"

Sei vagana ua ou iloa le mafuaaga e oo i le iuga. E lua ni PC ei ai uiga tutusa, ua faʻapipiʻi le polokalama, ae o le Windows 7 ua faʻapipiʻi i le tasi, Windows 8 faʻapipiʻiina i luga o le isi. E foliga mai afai o loʻo galue le disk, e tatau ona galue uma. Ae i le faʻatinoga, i le Windows 7, galuega o le disk, ma i le Windows 8 o nisi taimi e leai se totogi.

Le amio mama o lenei mea. E tele ni komepiuta e faʻaogaina le 2 OS. E talafeagai le taumafai o se masini i se isi OS, o le mafuaaga e ono i totonu o avetaavale poʻo sese o le OS lava (aemaise lava pe a tatou talanoa e uiga i "pusa" fonotaga a tufuga eseese ...).

Pau lava lena. Galuega manuia uma HDD.

F sili ...