Bootable USB Flash Drive i Rufus 3

Talu ai nei sa faʻatuina mai ai se kopi fou o se tasi o polokalame e sili ona lauiloa mo le fatuina o masini komepiuta - Rufus 3. Faʻasalaga, e faigofie ona e susunuina le pulou flash flash USB Windows 10, 8 ma le Windows 7, ituaiga eseese o Linux, faapea foi ma le tele o CD ola e lagolagoina ai le UEFI boot or Legacy and installation i le GPT poʻo le MBR disk.

O lenei faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻilia le eseesega i le va o le faʻailoga fou, o se faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o le a fausia ai se masini faʻapitoa a le Windows 10 i Rufus ma nisi faʻaopoopoga faʻaopoopoga atonu e aoga i tagata faʻaoga. Vaʻai foi: O polokalama sili mo le fatuina o masini faʻaleleia.

Faʻaaliga: o se tasi o vaega tāua o le fou fou, o le polokalame ua le toe maua lona lagolago mo Windows XP ma Vista (o lona uiga, o le a le faʻaauau i luga o nei faiga), afai o loʻo e faia se taʻavale USB puʻeina i se tasi oi latou, faʻaaoga le lomiga muamua - Rufus 2.18, avanoa faʻapitonuʻu aloaia.

Faʻasaina se taʻavale afi faʻasalalau Windows 10 i Rufus

I laʻu faʻataʻitaʻiga, o le a faʻaalia le faia o se masini puʻeina a le Windows 10 i luga o le taavale, ae mo isi lomiga o Windows, faʻapea foʻi isi faiga faʻaogaina ma isi ata faʻaipoʻa, o le a tutusa lava laasaga.

O le ae manaʻomia se ata ISO ma se avega e faamaumau i (o faʻamaumauga uma o le a faʻamutaina i le faagasologa).

  1. A maeʻa ona faʻasalaina Rufus, i le '' Device ', filifili se' avega (USB flash drive), lea o le a matou tusia ai le Windows 10.
  2. Kiliki le ki "Filifili" ma faʻamaonia le ata ISO.
  3. I totonu o le "Vaega Vaega Fuafuaga" filifili le polokalame o le vaeluaga o le mataʻitusi (lea o le a faʻaogaina ai le polokalama) - MBR (mo faʻalapotopotoga ma le Legacy / CSM boot) poʻo le GPT (mo EUFI). Faʻaliliuga i le "Faʻatulagaga System" vaega o le a faʻafuaseʻi ona fesuiaʻi.
  4. I totonu o le vaega "Format format", pe a manaʻomia, faʻamaonia le igoa o le moliuila afi.
  5. E mafai ona e faʻamaonia se faila faila mo se masini faʻapipiʻi USB flash, e aofia ai le faʻaaogaina o le NTFS mo se puʻelafi UEFI, peitaʻi, i lenei tulaga, ina ia mafai e le komepiuta ona faʻataʻavale mai ia te oe, o le ae manaʻomia le faʻamalosi o Secure Boot.
  6. A maeʻa lena, e mafai ona e kiliki "Amata", faʻamaonia ua e malamalama o faʻamaumauga mai le kiliva afi o le a soloia, ona faʻatali lea seia kopiina faila mai le ata i le lelei USB.
  7. A maeʻa le faagasologa, kiliki i le "Tapuni" le ala e alu ai Rufus.

O le mea lautele, o le faia o se taavale faʻamalosi i Rufus e tumau pea le faigofie ma le vave e pei ona i ai muamua. Naʻo le tulaga, o loʻo i lalo se vitio pe a faʻaalia uma le faagasologa.

Faʻalogo Rufus i le Rusia e leai se totogi mai le laiga aloaia //rufus.akeo.ie/?locale=ru_RU (o loʻo maua le laupepa e avea ma faʻapipiʻi, ma le feaveaʻi o le polokalama).

Faamatalaga faaopoopo

Faatasi ai ma isi eseesega (faʻaopopo i le leai o se lagolago mo OS matutua) ile Rufus 3:

  • O le mea mo le fausiaina o Windows To Go drive ua mou atu (e mafai ona faʻaaogaina e taʻavale ai le Windows 10 mai se taavale afi e aunoa ma le faʻatulagaga).
  • O isi faʻamatalaga faaopoopo ua faʻaalia (i totonu o le "Faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi" ma le "Faʻaali atu filifiliga sili atu o le faʻavasegaina"), lea e mafai ai ona faʻaalia le faʻaalia o mea faigata fafo e ala i USB i le filifiliga o masini, ina ia mafai ai ona faʻatasi ma versions BIOS matutua.
  • UEFI: NTFS mo le lagolago a le ARM64 ua faʻaopopoina.