O le faʻavaeina o le "Talosaga e manaʻomia le faʻaleleia" mea sese i le Windows 10

O le manaʻoga e suia le fesuiaiga o le tusiga e masani ona feagai ma tagata suʻesuʻe gaosiga, tusitala tusitusi ma faʻagasologa. Ae ui i lea, pe a galue i se faagasologa o ripoti a Excel, e ono tulaʻi mai foi se manaoga, aua o lenei polokalame e le gata o numera, ae o tusitusiga foi. Sei o tatou mafaufau i le auala e suia ai le fesuiaiga i Excel.

Lesona: Faʻaogaina o le Word Word Microsoft

Galue ma le fesuiaiga o tusitusiga

O le fodu upu o se faʻapipiʻiina o faʻamatalaga numera eletonika o loʻo liua i ni uiga faʻaoga-tagata. E tele ituaiga faʻailoga, o ia mea uma ei ai ona lava tulafono ma le gagana. O le gafatia o le polokalama e iloa ai se gagana patino ma faʻaliliu i totonu o faʻamatalaga e mafai ona malamalama mo se tagata masani (tusi, fuainumera, isi tagata) e filifili ai pe mafai ona galue le talosaga i se faʻamatalaga patino pe leai foi. Faatasi ai ma faʻamatalaga aloaʻia o faʻamatalaga e tatau ona faʻamaonia ai mea nei:

  • Windows-1251;
  • KOI-8;
  • ASCII;
  • ANSI;
  • UKS-2;
  • UTF-8 (Unicode).

O le igoa mulimuli e sili ona taatele i totonu o faʻamaufaʻailogaina i le lalolagi, e pei ona manatu i ai o se ituaiga lautele lautele.

O le tele o taimi, o le polokalama lava ia e iloa ai le fodula ma e otometi ona suia, ae i nisi tulaga e manaʻomia e le tagata faʻaoga ona faʻaalia i le talosaga lona foliga mai. E na o le taimi lava e mafai ai ona lelei le galue saʻo i faʻamaumauga faʻasolo.

O le tele numera o faafitauli ma le faʻavaeina o le fesuiaiga o le polokalama Excel e tupu pe a taumafai e tatala faila CSV pe auina atu i luga faila txt. E masani lava, nai lo mataitusi masani pe a tatala nei faila i totonu o Excel, e mafai ona tatou matauina faailoga e le mafaamatalaina, ua taʻua o "vaalele". I nei tulaga, e manaʻomia e le tagata faʻaoga nisi faʻataʻitaʻiga ina ia mafai ai e le polokalama ona amata faʻaalia saʻo le faʻamatalaga. E tele auala e foia ai lenei faafitauli.

Metotia 1: Suia le fodiga e faʻaaoga ai le Notepad ++

O le mea e leaga ai, Excel e leai se mea faigaluega e mafai ona sola ese e mafai ai ona vave suia le fesuiaiga i soo se ituaiga o tusitusiga. O le mea lea, e talafeagai le faʻaogaina o ni fofo e tele-laasaga mo lenei faʻamoemoe poʻo le teu i le faʻaaogaina o talosaga a isi. O se tasi auala sili ona faatuatuaina o le faʻaaogaina lea o le tusitala o le nusipepa Notepad ++.

  1. Faʻasolo le tusi Notepad ++. Kiliki le mea "File". Mai le lisi e tatala, filifili le aitema "Tatala". I le avea ai o se isi mea, e mafai ona e taina le pusa kesi Ctrl + O.
  2. O le matala matala matala. Alu i le faʻailoga o loʻo i ai le pepa, lea e le sao ona faʻaalia i Excel. Filifili ma kiliki le ki. "Tatala" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. Faʻamata le faila i le mata o le nusipepa Notepad ++. I le pito i lalo o le faamalama i le itu taumatau o le pusa o le tulaga o le fesuiaiga oi ai nei o le pepa. Talu ai e le saʻo le Excel, e manaʻomia ona e faia ni suiga. Matou te pasia le autu autu Ctrl + A luga o le komepiuta e filifili ai mea uma. Kiliki i le mea autu "Encodings". I le lisi e amata, filifili le aitema "Liliu mai i le UTF-8". O le Unodode code coding ma Excel e galue faʻatasi ma ia i le sao e mafai ai.
  4. A maeʻa lena, e faʻafeiloaʻi suiga i le faila, kiliki le ki i luga o le meafaigaluega i foliga o se faila. Tapuni le Tapuni + e ala i le kiliki i luga o le faamau i le foliga o se koluse paʻepaʻe i le sikuea mumu i le pito i luga taumatau o le faamalama.
  5. Tatala le faila i le ala masani e ala i Explorer poʻo le faʻaaogaina o soʻo se isi lava filifiliga i Excel. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o tagata uma o loʻo faʻaalia saʻo.

E ui i le mea moni o lenei auala e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o polokalama tʻatolu, o se tasi o filifiliga pito sili ona faigofie mo le toe iloiloina o mea o faila i lalo o Excel.

Metotia 2: Faʻaaoga le Masini Faʻamatalaga

E le gata i lea, e mafai ona e faia le liua e faʻaaogaina ai meafaigaluega na fausia i totonu o le polokalama, e taʻua o le Tusigālaʻau Text. E le lava, o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e sili atu ona faigata nai lo le faʻaaogaina o se polokalame lona tolu o loʻo faʻamatalaina i le auala muamua.

  1. Tao le polokalama Excel. E tatau ona e faʻagaoioia le tusi talosaga lava ia, ma ia le tatalaina se pepa faʻatasi. O lona uiga, aʻo leʻi oʻo mai lau pepa lautele. Alu i le lisi "Faʻamaumauga". Kiliki le ki i le lipine "Mai le anotusi"tuʻu i totonu o poloka o mea faigaluega "Maua mai Faʻamatalaga mai fafo".
  2. O le matala o le faila o le faila faila. E lagolagoina le tatalaina o faatulagaga nei:
    • Txt;
    • CSV;
    • PRN.

    Alu i le nofoaga o faila faila, filifili ma kiliki le ki "Faaulufaleina mai".

  3. Ua tatala le Sini Tusitusi. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le avanoa muamua, e le saʻo le tagata. I totonu o le fanua "Faʻamaumauga o Faiga" matou te tatalaina le lisi pa'ū ma suia le fodula i totonu "Unicode (UTF-8)".

    Afai e faʻamaonia le sese o faʻamatalaga, ona matou taumafai lea e faʻataʻitaʻi i le faʻaaogaina o isi faʻailoga, seʻi oʻo ina mafai ona toe faʻaaogaina le tusitusiga i le muaʻi vaaiga. A maeʻa ona faʻamalieina oe, kiliki le ki. "Lisi".

  4. O loʻo tatalaina le mataitusi tusipasi a le tusiga. Iinei e mafai ona e suia le tagata vavae ese, ae fautuaina e tuu le tulaga le faʻafanoina (tab). Matou te taomi le faamau "Lisi".
  5. I le faamalama mulimuli e mafai ona suia le faatulagaga o faʻamaumauga o le koluma:
    • Taatele;
    • Tusitusiga;
    • Aso;
    • Skip koluma.

    O iinei e tatau ona setiina ia tulaga, ona o le natura o mea na gaosia. A maeʻa lena, kiliki le ki "Fai".

  6. I le isi faʻamalama, matou te faʻaalia ai faʻamaumauga o le pito i luga tauagavale o le laina i luga o le pepa lea o le a faʻaofiina ai faʻamaumauga. E mafai ona faia lenei mea e ala i le taina o le tuatusi ma le lima i totonu o le avanoa talafeagai pe naʻo le filifiliina o le masini manaomia i luga o le pepa. A maeʻa faʻasalalau, kiliki le ki i le fanua o le faamalama "Lelei".
  7. A maeʻa lena, o le a faʻaalia le anotusi i luga o le pepa i le fesuiaiga e manaʻomia. E tumau pea i le faʻatulagaina poʻo le toe faʻaleleia o le fausaga o le laulau, pe a fai o faʻamaumauga, aua e faʻaumatia pe a toe faʻafouina.

Metotia 3: teu le faila i se faʻamatalaga patino

E i ai foi se tulaga fesuiaʻi pe a le tatalaina le faila i le faʻamaonia saʻo o faʻamatalaga, ae faʻapolopolo i le seti faʻatulagaina. I Excel, e mafai ona e faia lenei galuega.

  1. Alu i le lisi "File". Kiliki le mea "Faasaoina".
  2. O le save window window. I le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga a Explorer, matou te faʻamalamalamaina le faʻasalalauga o le a teuina ai le faila Ona matou seti lea o le faila pe afai matou te mananao e teu le tusi i se faatulagaga e ese mai i le faatulagaga Excel (xlsx). Ona kiliki lea i le parakalafa "Auaunaga" ma i le lisi e tatala, filifili le aitema "Faʻamaumauga o Faʻasinusite Upega Tausi".
  3. I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Faʻaogaina". I totonu o le fanua "Faasaoina le Tusi" tatala le lisi pa'ū ma lisi mai le lisi le ituaiga coding matou te manatu e tatau ai. A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei".
  4. Matou te toe foi i le faamalama "Faasaoina le Tusi" ona kiliki ai lea o le ki "Faasaoina".

O le a faʻapipiʻiina le pepa i luga o le puʻupuʻu poʻo le faʻasalalauga faʻaliliuʻese i le feliʻoiga na e faʻamalamalamaina oe lava. Ae ia manatua i le taimi nei, o taimi uma lava o faʻamaumauga i totonu o Excel o le a faʻapolopoloina i lenei fodu. Ina ia suia lenei mea, e tatau ona e toe alu i tua o le faamalama. "Faʻamaumauga o Faʻasinusite Upega Tausi" ma suia tulaga.

O loʻo i ai se isi auala e sui ai faʻamaumauga o faʻamaumauga o le faʻamaumauga.

  1. Avea i le tab "File", kiliki le mea "Filifiliga".
  2. Tatala le Excel window. Filifili lalo "Avanoa" mai le lisi o loʻo i le itu tauagavale o le faamalama. O le ogatotonu o le faamalama faʻafefe i lalo i le poloka poloka "Aoao". O iinei tatou te kiliki i le ki "Itulau Upega o Upega Tafaʻilagi.
  3. O le faamalama ua masani ai i matou e tatala. "Faʻamaumauga o Faʻasinusite Upega Tausi"lea matou te faia uma lava taga tutusa na matou talanoa i ai muamua.
  4. O lea la o soʻo se pepa na teuina i Excel o le ai ai le faʻamalamalamaga saʻo na e faʻapipiʻiina.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, Excel e leai se meafaigaluega e mafai ai e oe ona faʻavavevave ma faʻaliliu faʻaliliu mai le tasi le fodiga i le isi. O le tusiga tusitusi e tele naua le aoga ma e tele mea e le talafeagai mo sea ituaiga o taualumaga. I le faʻaaogaina, e tatau ona e faia ni laasaga e le afaina ai lenei faagasologa, ae galue mo isi faʻamoemoega. E oo lava i le liua e ala mai i le tusitala o le tusitala lona tolu, o le Notepad ++ e sili atu ona faigofie i lenei mataupu. O le teuina o faila i totonu o le fesuiaiga i Excel e faigata foi i le mea moni e faapea o taimi uma lava e te manaʻo ai e sui lenei parakalafa, e tatau ona sui suiga o le lalolagi i le polokalama.