Faʻafefea ona faʻafeiloaia se ata mai le Android, komepiuta poʻo le komepiuta i le Windows 10 e ala i le Wi-Fi

Mo le taimi muamua, o le galuega o le faʻaaogaina o se komepiuta po o se mea komepiuta ma le Windows 10 e avea ma se telefoni feaveaʻi (o lona uiga, mo ata faasalalau i luga o le Wi-Fi) mo se telefoni feaveaʻi / telefoni po o se isi masini ma Windows na faʻaalia i le 1607 i le 2016 e pei o le Fesootaiga Fesoʻotaʻi . I le pepa o loʻo i ai nei 1809 (autumn 2018), o lenei faʻatinoga e sili atu ona faʻaogaina i totonu o le polokalama (o vaega tutusa o loʻo faʻaalia i totonu o laina, o kī i totonu o le nofoaga faʻamatalaga), ae o loʻo faʻaauauina pea i le version beta.

I totonu o lenei tusi lesona, auiliiliga e uiga i avanoa o le faasalalauga i se komepiuta i le Windows 10 i le faatinoga o loo i ai nei, pe faapefea ona fesiitai le ata i se komepiuta mai se telefoni feaveaʻi pe mai se isi komepiuta / komepiuta ma e uiga i tapulaa ma faafitauli e mafai ona maua. E le gata i lea, e mafai ona manaia: Faʻaliliuina se ata mai le Android i le komepiuta ma le mafai ona pulea i le polokalama ApowerMirror, Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se komepiuta i se TV e ala i le Wi-Fi e faʻafeiloaʻi ai le ata.

O le mea sili e manaʻomia mo oe e faʻaaoga ai le avanoa e fesiligia ai: o le i ai o se faʻatautaia Wi-Fi i luga o masini uma e fesoʻotaʻi, e manaʻomia foi faʻapea o ni faʻaonapo nei. O le fesoʻotaʻiga e le manaʻomia ai fesoʻotaʻiga uma i le telefoni Wi-Fi tutusa, e le manaʻomia foi lona auai: o se fesoʻotaʻiga tuusaʻo e faʻatūina i le va oi latou.

Faʻatulaga le gafatia e faʻafeiloaʻi ata i se komepiuta po o le komepiuta ma le Windows 10

Ina ia mafai ai e le faʻaaogaina o se komepiuta ma le Windows 10 e avea ma mataʻitipi e leai se masini mo isi masini, e mafai ona e faia ni mea (e le mafai ona e faia, lea o le a taua mulimuli ane):

  1. Alu i le Amata - Filifiliga - Faʻatonu - Faʻatinoina i lenei komepiuta.
  2. Faʻamanino pe a mafai ona faʻatino se ata - "E maua i soo se mea" poʻo le "Faʻavanoa i mea uma i luga o fesoʻotaʻiga faʻamaonia". I loʻu tulaga, o le gaioiga manuia o le galuega na tupu pe afai na filifilia le mea muamua: Ou te le atoatoa atoatoa le uiga o fesoʻotaʻiga malupuipuia (ae le o se faletusi faitele / lautele ma le saogalemu o le Wi-Fi).
  3. E le gata i lea, e mafai ona e faʻasoa faʻasologa o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga (faʻaalia i luga o le masini e te faʻafesoʻotaʻi) ma le numera pine (o le talosaga o loʻo faʻaalia i luga o le masini lea o loʻo e fesoʻotaʻi ai, ma le numera pine i le masini o loʻo e fesoʻotaʻi ai).

Afai e te vaʻai i le faʻaupuga "Atonu ei ai faafitauli i le faʻaalia o mea o loʻo i luga o lenei masini, talu ai ona o lona masini e leʻi mamanuina faʻapitoa mo le faʻalauiloaina o le masini," e masani ona faʻaalia se tasi o mea nei:

  • O le Wi-Fi ua faʻafesoʻotaʻiina e le lagolagoina le tekonolosi Miracast pe le faia foi i le auala o loʻo faʻamoemoeina e le Windows 10 (i luga o nisi komepiuta feaveaʻi poʻo PC ile Wi-Fi).
  • O avetaavale saʻo mo le uaea e leai se mea e faʻaaogaina (Ou te fautuaina e faʻapipiʻiina ma le lima i latou mai le upega tafailagi o le gaosiga o le komepiuta, i-tasi-pe tasi pe o se PC ma faʻapipiʻiina ai le Wi-Fi adapter - mai le upega tafaʻilagi a le gaosiga o lenei faʻaoga).

O le mea e manaia, e tusa lava pe leai se lagolago mo le Miracast mai le itu o le Wi-Fi, o galuega e fausia i luga o le Windows 10 e mafai ona galue lelei i nisi o taimi: masalo o nisi mea faʻaopoopo e aofia ai.

E pei ona taʻua i luga, o nei tulaga e le mafai ona suia: afai e te tuua le mea o le "Mea e le atoatoa" i totonu o faʻasologa i luga o le komepiuta, ae manaʻomia le faʻalauiloaina o le faasalalauga i se tasi taimi, faigofie le polokalama "Fesoʻotaʻi" (e mafai ona e mauaina i le sailiga i luga o le ' Amata), ona sosoo ai lea ma se isi masini e sosoo ai ma faatonuga o le "Fesoʻotaʻi" i le Windows 10 poʻo laasaga na faʻamatalaina i lalo.

Fesoʻotaʻi atu i le Windows 10 e avea ma se mataʻitua leʻo

E mafai ona e faʻafeiloaʻi le ata i se komepiuta po o le komepiuta ma le Windows 10 mai se isi masini tutusa (e aofia ai le Windows 8.1) pe mai se telefoni feaveaʻi.

Ina ia faasalalauina mai le Android, e masani lava ona lava le faia o laasaga nei:

  1. Afai o le telefoni (laupepa) e tape Wi-Fi, ia toe sui.
  2. Tatala le ie puipui, ona toe "toso" lea e tatala ai le mea e fai ai taga.
  3. Kiliki i le "Faasalalauga" button poo, mo Samsung Galaxy telefoni, "View View" (i luga o le Galaxy, atonu foi e te manao e taamilomilo i luga o le mea sao i luga i le taumatau pe afai e lua ni laupepa).
  4. Faatali sina taimi seia oʻo mai le igoa o lau komepiuta i le lisi, kiliki i luga.
  5. Afai o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga po o se pine faʻapipiʻi o loʻo aofia i totonu o faʻasologa o faʻasologa, tuʻu le faatagaga tutusa i luga o le komepiuta lea e te faʻafesoʻotaʻi pe tuʻuina atu ai se numera pine.
  6. Faatali mo le fesoʻotaʻiga - o le ata mai lau Android o le a faʻaalia i le komepiuta.

O iinei e mafai ona e feagai ai ma faʻaaliga nei:

  • Afai o le mea "Faasalalauga" pe tutusa foi e le oi totonu o kulini, taumafai i laasaga i le vaega muamua o le faatonuga Faʻaliliuga ata mai le Android i le TV. Masalo o le filifiliga o loo i ai pea i nisi vaega o lau telefoni (e mafai ona e taumafai e faʻaoga le sailiga i totonu o tulaga).
  • Afai i luga o le "mama" Android i le maea ai o le kiliki o le kī, e le o faʻaalia le faasalalauga o masini avanoa, taumafai e kiliki i le "Settings" - i le isi faʻamalama, e mafai ona amataina e aunoa ma ni faafitauli (vaaia i le Android 6 ma le 7).

Ina ia fesoʻotaʻi mai se isi masini ma le Windows 10, e tele metotia e mafai, o le faigofie o nei:

  1. Faasolo i luga o le komepiuta o le komepiuta lea e te faʻafesoʻotaʻi ai. O le filifiliga lona lua: kiliki i le "Fesoʻotaʻi" poʻo le "Faʻaliliu i le mata" i totonu o le nofoaga faʻamatalaga (muamua, afai e na o le 4 'oloʻo faʻaalia, kiliki "Faʻaopoopo").
  2. I le lisi o loʻo i luga o le taumatau, filifili "Fesootai i se faʻaaliga leʻo." Afai e le faʻaalia le meataitasi, o lau Wi-Fi poʻo le avetaʻavale e le lagolagoina le galuega.
  3. Afai o le lisi o le komepiuta o loʻo e fesoʻotaʻi ai o loʻo aliali mai i le lisi - kiliki i luga ma faʻatali seia maeʻa le fesoʻotaʻiga, atonu e te manaʻo e faʻamaonia le fesoʻotaʻiga i luga o le komepiuta o loʻo e fesoʻotaʻi ai. A maeʻa lena, o le a amata le faasalalauga.
  4. Pe a faasalalauina i le va o komepiuta ma le komepiuta a le Windows 10, e mafai foi ona e filifilia se auala e sili ona lelei mo fesootaiga mo ituaiga eseese o mea - matamata i ata vitio, galue pe taaalo i taaloga (peitai, o le taaloga e foliga mai o le a le galue, vagana ai taaloga laupapa - e le lava le saoasaoa).

Afai e le manuia se mea aʻo e fesoʻotaʻi, faʻalogo i le vaega mulimuli o le faʻatonuga, o nisi o faʻamatalaga mai ai atonu e aoga.

Tago i le mea e tuʻuina atu pe a faʻafesoʻotaʻi i le faʻaaliga 10 a le Wireless

Afai na e amata faʻafeiloaʻi ata i lau komepiuta mai se isi masini, e talafeagai le manaʻo e pulea lenei masini i luga o lenei komepiuta. E mafai, ae le o taimi uma:

  • E foliga mai, mo masini Android, e le lagolagoina le galuega (siaki i masini eseese i itu uma). I le lomiga muamua o Windows, na lipotia mai ai e le o lagolagoina le input touch i lenei masini, o lea ua lipotia i le gagana Peretania: Ina ia mafai ona ulufale, alu i lau PC ma filifili ai le Action Center - Fesootai - filifili le Pusa ulufale ulufale (tusi "Alu le ulufale" i le nofoaga faʻamatalaga i le komepiuta lea e te fesoʻotaʻi ai). Ae peitai, e leai se faailoga faapena.
  • O lenei faailoga i aʻu mea na tutupu e naʻo le taimi e fesoʻotaʻi ai i le va o komepiuta e lua ma le Windows 10 (alu i le komepiuta lea matou te faʻafesoʻotaʻi ai i le nofoaga autu o faʻamatalaga - fesoʻotaʻi - matou te vaʻai i le mea fesoʻotaʻi ma le maka), ae naʻo luga o le masini matou te fesoʻotaʻi ai - Wi -Faʻatulagaina faʻatasi ma le lagolago atoatoa mo Miracast. O le mea e malie ai, i lau suʻega, faʻafesoʻotaʻi mea faigaluega e tusa lava pe e te le aofia ai lenei faailoga.
  • I le taimi lava e tasi, mo nisi telefoni feaveaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, o le Samsung Galaxy Note 9 ma le Android 8.1) i le taimi o le faaliliuga, o loʻo i ai le tusiga mai le komepiuta komepiuta (e ui e tatau ona e filifilia le mea e ulufale ai i luga o le mata o le telefoni).

O se taunuuga, o galuega soʻo faʻatasi ma faʻamaumauga e mafai ona ausia i na o komepiuta e toʻalua poʻo le komepiuta, pe a faʻapea o la latou faatulagaga e "faatulaga" ai galuega faʻasalalau a le Windows 10.

Faʻamatalaga: mo fesoʻotaʻiga i le taimi o le faʻaliliuga, o le Touch Keyboard ma le Faʻamaumauga Faʻamaumauga Tusi Taʻitaʻitusi o loʻo faʻaaogaina, e tatau ona mafai: pe a iai ni auʻaunaga e le tatau ai, siaki.

Faʻafitauli i le taimi nei pe a faʻaaogaina le faʻafeiloaʻiga o ata i le Windows 10

I le faaopoopo atu i faafitauli ua uma ona taʻu mai ma le ono mafai ona faʻaaogaina, i le taimi o suʻega na ou matauina ai faʻaaliga nei:

  • O nisi taimi o le fesoʻotaʻiga muamua e lelei ona fai, a maeʻa ona motusia, e le mafai ona fai le fesoʻotaʻiga faifai pea: e le faʻaalia le monitor monitor ma e le o sailia. E fesoasoani: o nisi taimi - faʻalauiloa le lima i le "Fesootai" faʻasolosolo pe faʻasaʻo le mafai o le faaliliuga i laina ma toe faʻafouina. O nisi taimi e na o se toe fai. Ia, ia mautinoa ia mautinoa o loʻo i ai uma masini e maua ai le Wi-Fi.
  • Afai ole fesoʻotaʻiga e le mafai ona faʻatutuina i soo se auala (e leai se fesoʻotaʻiga, e le o vaaia le mataʻitua le mama), e foliga mai o le Wi-Fi lenei: e le gata i lea, e faʻamasinoina e le iloiloga, o nisi taimi e tupu ai lenei mea e faʻafetaui ai faʻatautaia o Miracast Wi-Fi faatasi ai ma uluai avetaavale . I soo se tulaga, faʻataʻitaʻi le tuʻuina atu o tusi muamua o avetaavale na tuʻuina atu e le gaosiga meafaigaluega.

O se taunuuga: o le galuega e galue, ae le o taimi uma ma e le mo mataupu faʻaaoga uma. Ae ui i lea, ou te manatu o le a aoga le nofouta i lenei avanoa. Mo le tusiaina o meafaitino faʻaaogaina:

  • PC Windows 10 1809 Pro, i7-4770, Fesoʻotaʻiga TP-Link Wi-Fi mo Atheros AR9287
  • Dell Vostro 5568 Laptop, Windows 10 Pro, i5-7250, Intel AC3165 Suʻega Wi-Fi
  • Moto X Play Smartphones (Android 7.1.1) ma Samsung Galaxy Note 9 (Android 8.1)

O le faʻaaogaina o ata na galue i fesuiaiga eseese i le va o komepiuta ma mai telefoni e lua, peitaʻi o le a mafai ona maua uma le ulufale pe a faasalalauina mai PC i le komepiuta.