Tikiai le touchpad avetaʻavale mo ASUS laptops

O le pepa o le Microsoft Word ei ai se itulau faaopoopo, avanoa, i le tele o mataupu e aofia ai parakalafa avanoa, itulau poʻo le vaeluaga o vaega, na faʻaofi muamua i le lima. E matua le manaomia lenei faila mo se faila lea e te fuafua e galue ai i le lumanaʻi, lolomiina i luga o se lomitusi, pe tuʻuina atu i se tasi mo le iloiloga ma toe faʻagaiga galuega.

E taua le matauina o nisi taimi atonu e talafeagai i le Upu e aveese ai se itulau le aoga, ae o se itulau le talafeagai. E masani lava ona tupu lenei mea i tusitusiga o loʻo maua mai le Initaneti, faʻapea foi ma isi faila na e tatau ona e galulue ai mo le tasi mafuaaga poʻo le isi. I soo se tulaga, e tatau ona lafoai se itulau le aoga, leai se aoga pe faaopoopo ile MS Word, ma e mafai ona faia lenei mea ile tele o auala. Ae ui i lea, ao leʻi amataina le faʻaumatiaina o le faafitauli, sei o tatou vaʻavaʻai i le mafuaaga o lona tupuga, aua o ia o le na te faʻatonu le fofo.

Manatua: I le tulaga o se itulau avanoa e naʻo le lolomiina, ma e le o faʻaalia i totonu o le Word word document, atonu e iai lau filifiliga e lolomiina se itulau vavae i le va o galuega. O le mea lea, e manaʻomia lou faalua-siakiina o le lolomiina o le lomitusi ma suia pe a manaʻomia.

Le auala sili ona faigofie

Afai e te manaʻomia ona e faʻamaloina lenei mea pe o lena mea, poʻo se itulau e le talafeagai ma le tusiga poʻo lona vaega, ia na o le filifilia o le fasi pepa e manaʻomia i le kiore ma kiliki "MUAMUA" poʻo "BackSpace". E moni, afai oe faitauina lenei tusiga, atonu e te iloa muamua le tali i se fesili faigofie. E foliga mai, e tatau ona e tape se itulau avanoa, lea, e manino lava, e le maoaʻe foi. O le tele o taimi o na itulau o loʻo i le pito i tua o le tusitusiga, o nisi taimi i le ogatotonu.

O le auala pito sili ona faigofie o le alu i le pito o le pepa e ala i le kiliki "Ctrl + End"ona kiliki lea "BackSpace". Afai e faaopoopo faʻafuaseʻi lenei itulau (e ala i le gau) pe faʻaalia ona o se isi parakalafa, o le a vave aveeseina.


Manatua:
Masalo i le faaiuga o lau tusitusiga o nai parakalafa avanoa, o le mea lea, e tatau ona e taʻalo i ni nai taimi "BackSpace".

Afai e le fesoasoani lenei mea ia te oe, ona avea lea o le mafuaʻaga o le faʻaalia o se itulau lautele avanoa e matua ese lava. Faʻafefea ona faʻaumatia, o le a e aʻoaʻoina i lalo.

Aisea na aliali mai ai se itulau avanoa ma pe faʻapefea ona faʻaumatia?

Ina ia faʻatuina le mafuaʻaga o se itulau avanoa, e tatau ona e aofia ai i totonu o le Upu le faʻamaumauga o le faʻaaliga o palakalafa palakalafa. O lenei metotia e fetaui lelei mo lomiga uma o le ofisa o le ofisa mai Microsoft ma o le a fesoasoani e aveesea itulau e le talafeagai i le Upu 2007, 2010, 2013, 2016, e pei ona i ai i ona matua.

1. Kiliki le ata talafeagai («¶») luga o le pito i luga (tab "Aiga") pe faʻaaoga le autu autu "Ctrl + Shift + 8".

2. O lea, afai i le faaiuga, pei o le ogatotonu o lau pepa o tusitusiga, o loʻo i ai parakalafa avanoa, poʻo itulau uma, o le a e vaʻai i lenei mea - i le amataga o laina leai se laina o le ai ai se faailoga «¶».

Faʻasologa o parakalafa

Masalo o le mafuaaga mo le faʻaalia o se itulau avanoa i totonu o parakalafa faaopoopo. Afai o lau mataupu lea, ia na o le faʻamalamalamaina o laina avanoa e makaina i «¶»ma kiliki le ki "MUAMUA".

Faʻamalosia itulau malo

E tupu foi le faʻaalia o se itulau avanoa ona o se avanoa e faʻaopopoina ma le lima. I lenei tulaga, e manaʻomia lou tuʻuina o le pusi o le kiota aʻo leʻi gau ma taomi le ki "MUAMUA" e aveese ai.

E tatau ona maitauina, mo le mafuaʻaga lava e tasi, e masani lava o se itulau lautele avanoa e aliali mai i le ogatotonu o le tusitusiga.

Faʻasalaga vaega

Masalo o se itulau avanoa e aliali mai ona o le vaeluaga o vaega ua setiina i "mai se itulau lava", "mai se itulau eleelea" poʻo "mai le isi itulau". I le tulaga o loʻo i ai se itulau avanoa i le pito i tua o le pepa a le Microsoft Word ma o le vaega o le faʻaaliga ua faʻaalia, ia tuu le pala i luma ma kiliki "MUAMUA". A maeʻa lena, o le itulau avanoa o le a faʻamutaina.

Manatua: Afai mo nisi mafuaaga e te le vaʻavaʻai i se itulau o le itulau, alu i le lisi "Vaʻai" I luga o luga o le lipine, Upu ma le fesuiaiga i le ata faataitai - o lea o le a sili atu lau vaai i se vaega laitiiti o le lau.

E taua: O nisi taimi e tupu ona o le faʻaalia o itulau avanoa i le ogatotonu o le pepa, i le taimi lava e maeʻa ai le vaʻa, ua vavae le faatulagaga. I le tulaga e tatau ona e tuua le faatulagaga o le tusiga pe a uma le malologa e le suia, e tatau ona e alu ese mai le va. I le aveeseina o le vaevaega i lenei nofoaga, o le ae faia le faatulagaga i lalo o le tusitusiga o le a faasalalauina i le tusitusiga o loʻo i luma o le malologa. Matou te fautuaina i lenei mataupu e suia le ituaiga o vaeluaga: seti "avanoa (i luga o le itulau oi ai nei)", o le ae teuina le faatulagaga e aunoa ma le faaopoopoina o se itulau avanoa.

Liliuina o se vaega e malolo i se malologa "i le itulau oi ai nei"

1. Faʻapipiʻi le pusi o le gutu tuusaʻo pe'ā uma ona e solia le vaega o loʻo e fuafuaina e sui.

2. I luga ole laupepa o le MS Word (lipine) alu i le tab "Tapenaga".

3. Kiliki i luga o le tamai atigipusa i le pito i lalo taumatau o le vaega. "Itulau Faʻasologa".

4. I le faamalama e aliali, alu i le lisi "Pepa pepa".

5. Faalautele le lisi i luma o le mea. "Amata se vaega" ma filifili "I le itulau oi ai nei".

6. Kiliki "Lelei" e faʻamaonia suiga.

O le itulau avanoa o le a faʻamutaina, o le faatulagaga o le a tumau pea.

Laulau

O auala o loʻo i luga mo le tapeina o se itulau avanoa o le a le toaga, pe afai o loʻo i ai se laulau i le faaiuga o lau pepa o tusitusiga - o loʻo i luga o le itulau muamua (muamua) ma oʻo atu i lona pito. O le mea moni, i totonu o le Upu, o se palakalafa avanoa pe a uma ona faʻaalia le laulau. Afai o le laulau o loʻo i le pito i tua o le itulau, o le parakalafa e alu i le isi.

O se parakalafa le aoga, leai se aoga o le a faamamafaina i le ata talafeagai: «¶»lea, le mea e leaga ai, e le mafai ona aveesea, pe a na o le kilikiina o se faamau "MUAMUA" luga o le komepiuta.

Ina ia foia lenei faafitauli, e te manaʻomia natia le palakalafa avanoa i le faaiuga o le pepa.

1. Filifili se tagata «¶» faʻaaogaina o le kio ma taomi le 'autū autu "Ctrl + D", o le ae vaʻai i se pusa talanoa "Font".

2. Ina ia natia se palakalafa, e tatau ona e siakia le pusa e fetaui ("Natia") ma lolomi "Lelei".

3. O lenei ia tape le faʻaaliga o parakalafa i le kilikiina o le mea talafeagai («¶») i luga o le kulupu o loʻo pulea poʻo faʻaaoga le kulupu autu "Ctrl + Shift + 8".

O se itulau le aoga e te le manaʻomia o le a mou atu.

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e aveese ai se isi itulau i totonu o le Upu 2003, 2010, 2016 pe, sili atu le faigofie, i soʻo se faʻamatalaga o lenei oloa. E faigofie lava ona fai lenei mea, aemaise lava pe afai e te iloa le mafuaaga o lenei faafitauli (ma e matou te faʻatalanoaina taitasi). Matou te moomoo ia te oe o le gaioiga galue e aunoa ma se faaletonu ma faafitauli.