Faʻaitiitia le savali "O lau fesoʻotaʻiga e le malupuipuia" mo Mozilla Firefox

O se tasi o faʻamaoniga pito sili ona taua o le faʻatinoina o se komepiuta o mea ia o le faʻaiʻuga o le RAM. O le mea lea, pe a iai ni mea sese i le faʻaogaina o lenei elemene, e aʻafia ai le galuega a le OS i se tulaga le lelei tele. Sei o tatou mafaufau pe faapefea ona fai se siaki RAM i luga o komepiuta ma le Windows 7 (32 poʻo le 64).

Lesona: Faʻapefea ona siakiina le manatuaina o le mafaufau mo le gaioiga

RAM siaki algorithm

Muamua lava, sei o tatou tilotilo i faailoga e tatau i le tagata faʻaaoga ona mafaufau e uiga i le suʻega o le RAM. O nei faʻaaliga e aofia ai:

  • Faʻasologa masani i le tulaga o le BSOD;
  • Toe faʻafouina le PC;
  • O se faʻalavelave taua i le saoasaoa o le polokalama;
  • Faiga faʻavae;
  • Tuʻu ese mai taimi uma mai polokalama e faʻaaogaina le RAM (mo se faataitaiga, taaloga);
  • O le faiga e le taʻavale.

Soo se tasi o nei faailoga atonu e taʻu mai ai se mea sese i le RAM. O le mea moni, o le 100% faʻamautinoa o le mafuaʻaga e saʻo tonu i le RAM, o nei mea e le o. Mo se faʻataʻitaʻiga, o faafitauli ma ata e mafai ona tupu ona o le toilalo i le kata vitio. Ae ui i lea, e aoga le suʻeina o le suʻega o le RAM i soʻo se mataupu.

O lenei faʻatinoga i luga o se PC ma le Windows 7 e mafai ona faia i le faʻaaogaina o isi talosaga, ma faʻaaogaina na o meafaigaluega na fausia. O le isi, tatou te iloiloina auiliiliga nei filifiliga e lua.

Faʻalogo! Matou te fautuaina siaki taʻitasi vaega taʻitasi RAM. O lona uiga, a e muamua siaki oe e te momotu uma fasi pepa o le RAM, sei vagana ai le tasi. I le taimi o le siaki lona lua, sui i le isi, ma isi. O le mea lea, o le a mafai ona fuafua po o le fea vaega faapitoa e le mafai.

Metotia 1: Tomai Faʻatasi

Vaʻaiga vave le faʻatinoga o le faʻatinoga i lalo ole suʻesuʻega faʻaaoga polokalame faʻa-tolu. O se tasi o talosaga sili ona faigofie ma faigofie mo na galuega o le Memtest86 +.

Download Memtest86 +

  1. Muamua lava, aʻo leʻi faia suʻega, e tatau ona e faia se atigi pulou poʻo le komepiuta flash flash ma le polokalama Memtest86 +. E mafua mai i le mea moni e faapea o le siaki tupe o le a faia e aunoa ma le faʻaaogaina o le masini faʻaoga.

    Lesona:
    Polokalama mo le tusia o se ata i le disk
    Polokalama mo le pueina o se ata i luga o se masini komepiuta USB
    E faʻapefea ona susunuina se ata i se kilivala flash flash i UltraISO
    Faʻafefea ona susunuina le ata i le disk e ala i le UltraISO

  2. A maeʻa ona saunia le aufaʻasalalauga, faʻaofi se kilivalalalalalalalalalalalalalalala i totonu o le eletise poʻo le fesoʻotaʻiga USB, e faʻatatau i le ituaiga o masini o loʻo e faʻaaogaina. Toe amata le komipiuta ma ulufale i lona BIOS e resitala le USB poʻo le tilivaina e pei o le masini muamua o le masini, a leai o le a amata le PC e pei ona masani ai. A maeʻa ona faʻaogaina togafitiga talafeagai, alu ese le BIOS.

    Lesona:
    Faʻafefea ona e saini i le BIOS i komepiuta
    Faʻafefea ona faʻapipiʻi le BIOS i luga o le komipiuta
    E faʻapefea ona seti le pusa mai le lela uila USB

  3. A maeʻa le komipiuta ma tatala ai le mata o le Memtest86 +, kiliki le numera. "1" i luga o le komepiuta e faʻagasolo ai le suʻega pe afai o loʻo e faʻaaogaina le saolotoga o le polokalame. Mo tagata lava e tasi na faʻatauina le atoaga kopi, o le siaki e amata vave lava pe'ā maeʻa le sefulu-faʻaiʻuga o le taimi.
  4. A maeʻa lena, o le Memtest86 + o le a faʻalauiloa algorithms o le a tofotofoina ai le RAM o le tele o laina i le taimi e tasi. Afai e le iloa e le aoga soʻo se mea sese, pe a maeʻa le taamilosaga atoa, o le a faʻamalo le matamata ma o le a fetaui le savali i le faamalama o le polokalama. Ae a iloa mea sese, o le siaki siaki o le a faʻaauau seia maeʻa ona faʻaaogaina e le tagata faʻapipiʻi e ala i le uu Esc.
  5. Afai e iloa e le polokalama mea sese, ona tatau lea ona faamaumauina, ona saili lea i le Initaneti mo faʻamatalaga e uiga i le taua tele, faʻapea foi ma le aʻoga pe faapefea ona faʻaaogaina. I le avea ai o se tulafono, o mea sese matuia e faʻaaogaina e ala i le suiina o le RAM e tutusa.

    Lesona:
    Polokalame mo le siakiina o le RAM
    Auala e faʻaaoga ai MemTest86 +

Metotia 2: Faʻatonuina o Meafaigaluega Faʻatino

E mafai foi ona e faatulagaina le numera RAM i le Windows 7 faʻaaogaina naʻo meafaigaluega o lenei faiga faʻaogaina.

  1. Kiliki "Amata" ma alu i le meataitasi "Lisi Pulea".
  2. Tatala le vaega "Faigaluega ma le Puipuiga".
  3. Filifili tulaga "Pulega".
  4. Mai le lisi tatala o meafaigaluega, kiliki i le igoa "Faʻamanatuga Mafaufau ...".
  5. O se faamalama o le a tatalaina i le mea o le a ofoina atu ai le lua filifiliga e filifilia mai:
    • Toe amata le PC ma amata vave le faʻamaoniga vave;
    • Faʻasaʻo se faʻamatalaga i luga o le isi laupepa faʻavae.

    Filifili lau filifiliga sili.

  6. A maeʻa ona toe faʻafou le PC, o le a amata le RAM scan.
  7. I le taimi o le faʻamaoniga, e mafai ona e faia tulaga i le kiliki F1. A maea lena, o le a tatalaina se lisi o mea nei:
    • Faʻapipiʻi (alu i luga, le faʻaaogaina);
    • Suʻega Suʻega (lautele, masani; masani);
    • O le numera o le suʻega e pasia (mai le 0 i le 15).

    O le siaki sili ona auiliiliga e faia pe a filifilia se tele o suega ma le numera aupito maualuga o pasese, ae o sea suʻesuʻega o le a umi se taimi.

  8. A maeʻa le suʻega, toe amata le komipiuta, ma a toe amataina, o le a faʻaalia i luga o le lau. Ae, o le mea e leaga ai, o le a mafai ona iloa mo se taimi puupuu, ma i nisi tulaga latou te ono le aliali mai. E mafai ona e vaʻai i le iʻuga i Tusi a le Windowsmea e tatau ona i totonu o le vaega ua masani ai i tatou "Pulega"lea o loʻo i totonu "Lisi Pulea"ma kiliki i le mea "Tagata Vaʻai Tagata".
  9. I le itu tauagavale o le faamalama e tatala, kiliki le igoa o le igoa. Lisi o Windows.
  10. I le lisi e amata, filifili le igoa o le vaega "Faiga".
  11. I le lisi o mea na tutupu, saili le igoa "Manatu o mafaufauga-Tali". Afai ei ai le tele o elemene, vaai le mea mulimuli i le taimi. Kiliki i luga.
  12. I le pito i lalo o le faamalama, o le ae iloa ai faʻamatalaga e uiga i iuga o le sikola.

E mafai ona e siakiina mea sese a le RAM i le Windows 7 e faʻaaoga ai polokalama faʻa-tolu ma faʻaaogaina le meafaigaluega e tuʻuina atu e le faiga faʻaoga. O le filifiliga muamua e mafai ona maua ai nisi avanoa suʻesuʻe ma mo nisi vaega o tagata faʻaaoga e sili atu ona faigofie. Ae o le lona lua e le manaomia ai le faʻapipiʻiina o soʻo se polokalama faʻaopoopo, ma i le tele o mataupu, o gafatia e saunia e le faiga e lava e maua uma ai faʻamatalaga talafeagai e uiga i sese a le RAM. E ese mai le tulaga pe a le mafai ona amataina le OS. O le taimi lena e oʻo mai ai talosaga a isi vaega e laveai.