Liliu le mataʻitū ile TV

E le masani ona faʻaaogaina le faʻaaliga mo le faʻaalia ao faitau e le failauga le lauga. O le mea moni, o lenei pepa e mafai ona liua e avea o se mea aoga tele. Ma o le fatuina o hyperlinks o se tasi lea o vaega taua i le ausiaina o lenei sini.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaopoopo i ai le hyperlinks i le MS Word

Le fatu o hyperlinks

O le hyperlink o se mea faitino faapitoa, pe a kiliki ao matamata, e maua ai se faʻamatalaga patino. E tutusa mea e mafai ona tofia i soo se mea. Ae ui i lea, e ese le inisinia pe a fetuunai mo tusitusiga ma mo mea ua faʻaofi. I luga ia i latou taʻitasi e tatau ona sili atu le faʻamaoni.

Lisiisi sili

O lenei faatulagaga e faʻaaoga mo le tele o ituaiga mea faitino, e aofia ai:

  • Ata;
  • Tusitusiga;
  • Mea a WordArt;
  • Fuainumera;
  • Vaega o SmartArt, ma isi.

E uiga i tuusaunoaga ua tusia i lalo. O le metotia o le faʻaaogaina o lenei galuega e pei ona taʻua i lalo:

Faʻasani-saʻo i luga o le mea e manaʻomia ma kiliki le mea. "Lisiitisi" poʻo "Faʻasaʻo le Lusiusi". O le mataupu mulimuli e talafeagai mo tuutuuga pe afai ua uma ona tuʻuina atu tulaga tutusa i lenei vaega.

O le a tatala se faamalama faapitoa. Lenei e mafai ona e filifili pe faʻapefea ona e tuʻuina atu lenei vaega.

Itū tauagavale "Fusi i" E mafai ona e filifilia se taula taula.

  1. "Faʻasalalau, itulau uepi" o loʻo i ai le tusi sili ona lautele. O iinei, e pei ona mafai ona faʻamasinoina i le igoa, e mafai ona e faʻapipiʻi le faʻalogo i faila i luga o lau komepiuta poʻo luga o itulau i luga ole Initaneti.

    • Ina ia suʻeina se faila, faʻaoga ni suiga se tolu e sosoo ma le lisi - "Lautusi o loʻo i ai nei" faaali atu faila i le lava pusa e tasi o le pepa o loʻo iai nei, "O itulau na matamata" o le a lisi lisi lata mai e asiasi ai, ma "Faʻamaumauga lata mai", e tusa ai ma le mea na faʻaaoga talu ai e le tusitala o le faʻaaliga.
    • Afai e le fesoasoani lenei mea e te maua ai le faila e te manaʻomia, e mafai ona e kiliki i le kene i le faʻatusa o le ata.

      O lenei mea o le a tatalaina ai le 'olo i mea o le a faigofie ai ona maua le mea e tatau ai.

    • E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaoga le pusa o le tuatusi. O iina e mafai ona e lesitala uma ai le ala i soʻo se faila i lau komepiuta, ma e fesoʻotaʻi le URL i soʻo se punaoa i le Initaneti.
  2. "Tuu i totonu o le pepa aloaia" e faʻatagaina oe e faʻatautaia totonu o le pepa lava ia. O iinei e mafai ona e fetuunai po o fea feaveaiga e alu e matamata pe a e kiliki i le mea i luga o le hyperlink object.
  3. "Tusi Fou" o loʻo i ai se manoa o lauga i mea e te manaʻomia e te ulufale ai i le auala i se pepa sauniuni faapitoa, sili atu ona leai, pepa a Microsoft Office. O le kiliki i luga o le kiliki o le a amata amataina le mea na faʻamaonia.
  4. "Email" o le a faʻatagaina oe e faʻaliliu le faagasologa o le faʻaalia o faʻamaumauga patino i pusa meli

E taua foi le matauina o le faamau ile pito i luga o le faamalama - "Faʻaaliga".

O lenei 'auʻaunaga e mafai ai ona e ulufale i upu o le a faʻaalia pe ae faʻapipiʻiina le pala i luga o se mea faitino ma se hyperlink.

I le uma o tulaga e te manaʻomia e kiliki "Lelei". O le a faʻaaogaina ia mea ma o le a avanoa le mea e faʻaaogaina. I le taimi o le polokalama, e mafai ona e kiliki i lenei elemene, ma o le a faia le gaioiga muamua.

Afai e faʻaogaina le faʻaoga i le tusitusiga, o lona lanu o le a suia ma o le a faʻaalia se laina vase. E le faʻaaogaina i isi mea faitino.

O lenei auala e mafai ai e oe ona faʻalautele le faʻamalosia o le tulaga o le pepa aloaia, e mafai ai ona e tatalaina polokalame faʻa-tolu, nofoaga ma soo se punaoa.

Lisiisi faapitoa

Mo mea faitino e fefaʻasoaaʻi, o se faamalama vaʻa ese e faʻaaogaina mo le galulue faatasi ma hyperlinks.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaoga lenei i le faʻalogo i pā. E mafai ona e maua i latou i le lisi "Faaofi" lalo o le faamau "Ata" i le pito i lalo, i le vaega lava e tasi.

O ia mea faitino ei ai a latou lava siata o le laina liua. E valaʻauina i le auala lava e tasi, e ala i le kiliki saʻo o le kusi.

E lua ni laupepa, o mea uma e aofia uma ai. Pau lava le eseesega i le auala o le a faʻaaogaina ai le faʻatulagaina masani. O le gaioiga i le laupepa muamua e tupu pe a e kiliki i se vaega, ma le lona lua - pe a e togiina le kiona i luga.

O faʻamau taʻitasi o loʻo i ai le tele o gaioiga talafeagai.

  • "Leai" - leai se gaioiga.
  • "Mulimuli i le hyperlink" - se tele o avanoa. E mafai e oe ona faʻaleleia auala eseese i totonu o se faʻaaliga, poʻo le tatalaina o punaoa i luga o le Initaneti ma faila i lau komepiuta.
  • "Tao Macro" - e pei o le igoa o lona uiga, ua fuafuaina e galulue ma masini.
  • "Gaioiga" e faʻatagaina oe e momoʻe se mea i se auala se tasi, pe afai o loʻo i ai se galuega.
  • O se parakalafa faaopoopo i lalo e alu "Leo". O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻavasegaina le lipine pe a faʻagaoioia le hyperlink. I le lisi o le leo, e mafai ona e filifilia o ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, ma faʻaopopo lau lava. E tatau ona iai faʻaupuga i le WAV format.

A uma ona filifili ma faatulaga le mea e manaʻomia, e tumau pea ona kiliki "Lelei". O le a faʻaaogaina le hyperlink ma o le a galue mea uma aʻo faʻapipiʻi.

Lisi faʻamalosi

I le PowerPoint foi, pei o isi pepa a le Microsoft Office, o loʻo i ai se galuega o le faʻaaogaina o hyperlinks e faʻaaogaina ai fesoʻotaʻiga mai le Initaneti.

Mo lenei mea e tatau ona e faʻaofiina i totonu o le tusitusiga soʻo se sooga i le faatulagaga atoa, ona e sau mai le amio mulimuli. O le anotusi o le a suia ai le lanu e faʻalagolago i mamanu mamanu, ma o le a faʻaaogaina foi se vase.

I le taimi nei, pe a suʻeina, kiliki i luga o sea sootaga e tatala aunoa ai le itulau o loʻo i lenei tuatusi i le Initaneti.

O faʻamaloilo e pei ona taʻua i luga o loʻo i ai foi le laina hyperlink set. E ui o le fatuina o se mea, o se faamalama e aliali mai mo le setiina o laina, ae tusa lava pe le mafai, o le gaioiga pe a lolomi e galue e faalagolago ile ituaiga o le faamau.

Filifiliga

I le faaiuga, e tatau ona fai ni nai upu e uiga i nisi vaega o le hyperlink operation.

  • E le faʻaogaina i luga o siata ma laulau. E faʻaaoga nei i koluma taʻitasi poʻo vaega, ma le mea atoa i le lautele. E le gata i lea, o ia tulaga e le mafai ona faia i elemene o elemene ma siata - mo se faataitaiga, i le tusiga o le ulutala ma le tala.
  • Afai o le hyperlink e faatatau i le faila tolu-vaega ma ua fuafuaina e faʻatautaia le taʻavale mai le komepiuta i mea na faia ai, atonu e tulaʻi mai faafitauli. I le tuatusi faʻamaonia, o le polokalama e ono le maua le faila e te manaʻomia ma na o le tuʻuina atu o se mea sese. O lea, pe afai e te fuafua e faia lea fesoʻotaʻiga, e tatau ona e tuʻu uma mea talafeagai i totonu o le pusa faʻatasi ma le pepa ma faʻasolo le sootaga i le tuatusi talafeagai.
  • Afai e te faʻaaoga se hyperlink i le mea faitino, lea e faʻaaogaina pe ae lueina le kiore, ma faʻalautele le vaega i le atoaga o le mata, o le a le tupu le gaioiga. Mo nisi mafuaaga, e le aoga ia faatulagaga i ia tulaga. E mafai ona e tulia le tele e te fiafia ai i luga o sea mea - o le a leai se iuga.
  • I le faʻatinoga, e mafai ona e fatuina se hyperlink o le a fesootaʻi atu i le ata lava e tasi. Afai o le hyperlink o loʻo i luga o le ata muamua, o le a leai se mea e faʻaalia i le taimi o le suiga.
  • Pe a faʻatulagaina se faʻagasologa i se faʻataʻitaʻiga patino i totonu o se ata, e saʻo le sootaga i lenei pepa, ae le o lona numera. O le mea lea, a maeʻa le faʻatulagaina o se faʻatinoga, e te suia le tulaga o lenei faʻavaa i totonu o le pepa (alu i se isi nofoaga poʻo le faia o nisi faʻataʻitaʻitusi i luma o le faʻataʻitaʻiga), o le a galue pea le hyperlink.

E ui i le faigofie o le faʻatulagaga, o le tele o talosaga ma le avanoa o hyperlinks e lautele lautele. Mo le galue malosi, nai lo se pepa, e mafai ona e faia se talosaga atoa ma se faʻatinoga faʻatinoga.