Fofoina faafitauli o loo faagasolo polokalame i le Windows 7

O nisi taimi e feagai ai tagata PC ma se tulaga le lelei e pei o le le mafai ona faʻalauiloa polokalama. O le mea moni, o se faafitauli sili ona taua lea e puipuia ai le tele o galuega mai le faia masani. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona e taulimaina i komepiuta o lo o taʻavale Windows 7.

Vaʻai foi: Aua le faʻatautaia faila EXE i Windows XP

Auala e toe maua ai EXE Failautusi Faʻamasinoga

I le tautala e uiga i le le mafai ona fai polokalama i luga o le Windows 7, tatou te mafaufau muamua i faafitauli e fesootaʻi ma faila o le EXE. O mafuaʻaga o le faafitauli atonu e eseese. O le mea lea, e tele auala e faʻaaogaina ai lenei ituaiga o faafitauli. O auala patino mo le foia o le faafitauli o le a talanoaina i lalo.

Metotia 1: Toe faʻaleleia EXE Failautusi Faʻatasi e ala i le Resitala Editor

O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele e mafua ai ona faʻagata le faʻaaogaina o talosaga faʻatasi ma le .exe o le solia lea o faila faila ona o nisi ituaiga o gaioiga poʻo gaioiga. A maeʻa lena, o le faʻaogaina o le polokalama e faʻaaogaina le mea e fai i lenei mea. I lenei tulaga, e tatau ona e toe faʻafoʻisia mafutaga vavalalata. O lenei taotoga e faʻatinoina e ala i le resitala, ma o le mea lea, ao leʻi amataina le manipulations, e fautuaina le fatuina o se mea toe faʻafouina ina ia mafai ai ona faʻaleleia suiga ua faia pe a tatau ai. Ofisa Resitala.

  1. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e faʻagaoioia Ofisa Resitala. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le aoga. Taumafai. Valaʻau ia te ia e ala i le faʻaaogaina o le tuufaatasiga Manumalo + R. I totonu o le fanua ulufale mai:

    faʻatonutonu

    Kiliki "Lelei".

  2. Amata Ofisa Resitala. I le itu tauagavale o le faamalama tatalaina, o le pule o le ofisa o loo i ai i le faasologa o api. Kiliki le igoa "HKEY_CLASSES_ROOT".
  3. O se lisi tele o pepa i le faasologa o le alafapeta e tatalaina, o igoa e fetaui ma faila o faila. Vaavaai mo se lisi o loʻo i ai se igoa. ".exe". Filifili, alu i le itu taumatau o le faamalama. E i ai se tulaga taua e taʻua "(Default)". Kiliki i luga i le kī saʻo o le kiore (PKM) ma filifili se tulaga "Suiga ...".
  4. Ua aliali mai se faamalama teuteu. I totonu o le fanua "Taua" aumai i totonu "exefile"pe afai e leai se mea pe iai foi isi faʻamatalaga iina. Ia kiliki nei "Lelei".
  5. Ona toe foi atu lea i le itu tauagavale o le faamalama ma vaai mo se faila ua taʻua "exefile". O loʻo i lalo ifo o lisi o loʻo i ai igoa o faʻaopoopoga. A uma ona filifilia le tusi faʻamaumauga, toe alu i le itu taumatau. Kiliki PKM e ala i le igoa igoa "(Default)". Mai le lisi, filifili "Suiga ...".
  6. Ua aliali mai se faamalama teuteu. I totonu o le fanua "Taua" tusi le faaupuga lea:

    "% 1" % *

    Kiliki "Lelei".

  7. Ia, alu i le itu tauagavale o le faamalama, toe foi i le lisi o ki faamau. Kiliki i le igoa o le pusa "exefile"lea na faʻaalia muamua. O le a tatalaina itulau laiti. Filifili "atigi". Ona filifili lea o le nusipepa lea e aliali mai. "tatalaina". Alu i le itu taumatau o le faamalama, kiliki PKM e ala i elemene "(Default)". I le lisi o taga filifili "Suiga ...".
  8. I le fenumiai suiga o le faamalama e tatala, suia le tau i le filifiliga lea:

    "%1" %*

    Kiliki "Lelei".

  9. Kuni le faamalama Ofisa Resitala, ona toe amata lea o le komepiuta. A uma ona tuʻuina le PC, e tatau ona tatala ia talosaga ma le extension .exe pe afai o le faafitauli o le soliga lea o faila faila.

Metotia 2: "Poloaiga Tulafono"

O le faʻafitauli i faʻalāpotopotoga faila, e mafua mai i nei talosaga e leʻi amata, e mafai foi ona foia e ala i le ulufale i totonu o tulafono "Poloaiga Poloaiga"tamoe faʻatasi ai ma aia tatau tau pulega.

  1. Ae muamua e tatau ona tatou fatuina se faila faila i le Notepad. Kiliki mo lenei "Amata". Le isi, filifili "Polokalama uma".
  2. Alu i le lisi "Tulaga Faataatia".
  3. Lenei e tatau ona e maua le igoa Tagalaʻau ma kiliki i luga PKM. I le lisi, filifili "Faʻamasino e avea ma pule". O se mea taua lenei, aua a leai o le a le mafai ona lavea le mea na faia i totonu o le aʻa o le pu. F.
  4. Le tamoe le tusitala faʻamaufaʻailoga masani Windows. Ulufale i lalo:

    Resitara Registry Editor Version 5.00
    [-HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer FileExts .exe]
    [HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer FileExts .exe]
    [HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer FileExts .exe OpenWithList]
    [HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer FileExts .exe OpenWithProgids]
    "exefile" = hex (0):

  5. Ona e alu lea i le mea autu "File" ma filifili "Faasaoina ... ...".
  6. O se faamalama mo le faasaoina o le mea faitino e aliali mai. Alu i totonu o le aʻa o le pu F. I totonu o le fanua "Pusa o Faiga" suiga filifiliga "Faʻamaumauga o Faʻamaumauga" luga o mea "Faʻamaumauga uma". I totonu o le fanua "Faʻaogaina" filifili mai le lisi pa'ū "Unicode". I totonu o le fanua "Igoa ole igoa" faatonuina soʻo se igoa talafeagai mo oe. A maeʻa e te manaʻomia le tuʻuina o le igoa o le faʻaopoopoga. "tulafono". O lona uiga, i le faaiuga, e tatau ona e maua se filifiliga e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga lenei: "File_name.reg". A uma ona maeʻa uma laasaga o loʻo i luga, kiliki "Faasaoina".
  7. O le taimi lenei e amata ai "Poloaiga Poloaiga". Toe faʻafouina i le lisi "Amata" ma le aitema "Polokalama uma" lele i le tusi "Tulaga Faataatia". Suʻe le igoa "Poloaiga Poloaiga". Saili lenei igoa, kiliki i luga. PKM. I le lisi, filifili "Faʻamasino e avea ma pule".
  8. Faʻamatalaga "Laina o poloaiga" o le a tatalaina i le pulega pulega. Ulufale atu le poloaiga lenei:

    REG IMPORT C: filename_.reg

    Nai lo le vaega "file_name.reg" e tatau ona e ulufale i le igoa o le mea na matou faia muamua i le Notepad ma faʻasaoina i le disk F. Ona e lolomiina lea Ulufale.

  9. O loʻo faʻatino se taʻaloga, o le maeʻa manuia o le a vave ona lipotia i totonu o le faamalama oi ai nei. A maeʻa lena mea e mafai ona e tapunia "Poloaiga Poloaiga" ma toe amata le PC. A uma le toe faʻaofiina o le komepiuta, e tatau ona toe amata le tatalaina masani o polokalama.
  10. Afai e le tatalaina pea faila EXE, faʻaagaoioia Ofisa Resitala. E faʻapefea ona faia lenei mea i le faʻamatalaga o le metotia muamua. I le itu tauagavale o le faamalama e tatala, alu faasolosolo i vaega. "HKEY_Current_User" ma "Polokalama".
  11. O se lisi tele o laupepa o loʻo tatalaina, lea ua faatulagaina i le faasologa o le pi faitau. Saili se lisi i totonu oi latou. "Vasega" ma alu i ai.
  12. Tatala se lisi umi o directories ei ai igoa o faʻaopoopoga eseese. Saili se faila i totonu oi latou. ".exe". Kiliki i luga PKM ma filifili se filifiliga "Aveesea".
  13. O se faamalama e tatalaina lea e te manaʻomia e faʻamaonia ai au mea e fai e tape ai le vaeluaga. Kiliki "Ioe".
  14. E le gata i le vaega tutusa o le resitala "Vasega" vaavaai mo le pusa "malu". Afai e te mauaina i le auala tutusa, kiliki i luga. PKM ma filifili se filifiliga "Aveesea" sosoo ai ma le faʻamaonia oa latou taga i totonu o le pusa talanoa.
  15. Ona tapuni lea Ofisa Resitala ma toe amata le komepiuta. A toe faʻafouina, tatala ia mea faitino ma le extension extension .exe e tatau ona toe faʻaleleia.

Lesona: Faʻafefea ona mafai ai le "Poloaiga Lisi" i le Windows 7

Metotia 3: Fafo le lokaina o faila

O nisi polokalama e le mafai ona taʻavale i le Windows 7 ona o loʻo taofia. E naʻo le faʻaaogaina o mea taitasi, e le o faila uma EXE i lona atoaga. Ina ia foia lenei faafitauli, o loʻo i ai se mea totino e faʻatoʻilaloina algorithm.

  1. Kiliki PKM e ala i le igoa o le polokalama e le tatalaina. I totonu o le lisi, filifili "Meatotino".
  2. O le faamalama o meatotino o le mea ua filifilia i le faletusi ua tatala. "Aoao". O se lapataiga o le faʻaaliga o loʻo faʻaalia i le pito i lalo o le faamalama e taʻu mai ai na maua mai le faila mai le isi komepiuta ma atonu na poloka. O loʻo i ai se ki i le saʻo o lenei faʻamatalaga. Tatala. Kiliki i luga.
  3. A maeʻa lena, e tatau ona le aoga le kosi faʻamaufaʻailogaina. Ia kiliki nei "Faaaoga" ma "Lelei".
  4. Ona mafai lea ona e taitaia le polokalama le tatalaina i le masani masani.

Metotia 4: Aveese Virus

O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele mo le teenaina o le tatalaina o faila EXE o le siama siama o le komepiuta. Le faʻaaogaina o le gafatia e faʻatino ai polokalame, faʻamaʻi ma taumafai e puipuia i latou lava mai le faʻaaogaina o le anti-virus. Ae i luma o le faʻaaogaina, o le fesili e tulaʻi mai pe faapefea ona faʻatautaia se antivirus mo le mataʻituina ma le faʻamālōlōina o le PC, pe afai e le mafai ona faʻaagaga polokalama?

I lenei tulaga, e tatau ona e matamata i lau komepiuta ma se aoga anti-virus e faʻaaoga ai le LiveCD pe fesoʻotaʻi mai i se isi PC. Ina ia faʻaitiitia aafiaga o polokalama leaga, e tele ituaiga o polokalama faʻapitoa, o le tasi o ia o le Dr.Web CureIt. I le faagasologa o le suʻesuʻeina pe a iloa se faʻafefe i se mea aoga, e tatau ona e mulimuli i fautuaga o loʻo faʻaalia i lona faamalama.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele mafuaʻaga e mafua ai ona faʻaogaina polokalama uma i le faʻalapotopotoga .exe pe na o nisi foi e le o taʻavale i luga o se komipiuta o loʻo faʻaogaina le Windows 7. O mea taua e pei o mea nei: faʻaogaina o mea faʻaletonu, siama siama, polokaina o faila taʻitasi. Mo mafuaʻaga taʻitasi, ei ai lana lava algorithm mo le foia o le faafitauli i lalo o le suʻesuʻega.